carpedijem 08.04.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 SPRZEDAM pozostałe po budowie: Styropian 10 (bez frezu - podłoga) - 2m3 x 80zł = 160zł Styropian 15 (frez - ściana) 4,5m3 x 80zł = 360zł Pustak MAX (288x188x220, Plecewice) 65szt x 2,90 = 188,50zł Suporeks (12x24x59) 45szt x 4zł = 180zł Klinkier z rozbiórki (Vega, CRH Klinkier, całe cegły) 85szt x 1zł = 85zł Siatka ogrodzeniowa (3mm, oczko 6cm, cała rolka 10m) 100zł/rolka Siatka, max i suporeks stan bardzo dobry, styropian przybrudzony (leżał od jesieni pod tarasem, nie utlenił się), klinkier - wiadomo - z rozbiórki, czyli widać na nim wpływ zaprawy, ale myślę że spokojnie nada się w jakieś mniej widoczne miejsce. Zdjęcia mogę przesłać na PW. WAŻNE: jeśli ktoś będzie zainteresowany, to odbiór własnym transportem (z Janówka k/NDMaz). Nie możemy tu pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mu77 09.04.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam Mam do sprzedania ok 150-200 stempli długości 2,7 - 3 metry po 3,5 zł za sztukę (okolice Zdziarskiej i Białołęckiej). Odbiór własnym transportem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 10.04.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Hurraa! Właśnie miałem telefon od miłej Pani z Urzędu Białołęka. Jest PnB! Można kopać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 10.04.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Można kopać Gratulacje! Teraz tylko uprawomocnienie, powiadomomienie PiNB i pogoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 10.04.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Dzęki! Uprawomocnienie polega na wysłaniu listów poleconych do sąsiadów? A co będzie jak nie odbiorą.... ciekawe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 10.04.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Uprawomocnienie polega na tym, ze dokument PnB poleży w gminie dwa tygodnie i się uprawomocni postawią na piapierku czerwoną pieczątkę i gonisz do PINB tam zgłaszasz i ruszasz. Czy mam rozumieć ze niebawem ukaże się kolejny fundament a później dom w naszej okolicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 11.04.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam wszystkich.... Chciałem się dopisać do grupy, ponieważ też mieszkam na Białołęce i korzystając z okazji chciałem przedstawić mojego trochę większego sąsiada - proszę państwa B A R C http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/barc.jpg PS. Mam nadzieję, że zostanę przyjęty do grupy ale jak się ma takich sąsiadów.... Gdzie się podział Fort Piontek ???? Mam jeszcze chwilę w pracy to muszę trochę bliżej przedstawić naszego wspólnego BARCa, dał się poznać budując osiedle POD DĘBAMI z miejscami parkingowymi "gratis" lub "gdzie bądź". Teraz planuje pierwszy etap budowy przy Modlińskiej osiedla Poetów z 1150 mieszkaniami i wjazdem od ulicy Leśnej Polanki. Później te 30 piętrowe wieże ale mam nadzieję że już nie dożyję...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 11.04.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Uprawomocnienie polega na tym, ze dokument PnB poleży w gminie dwa tygodnie i się uprawomocni postawią na piapierku czerwoną pieczątkę i gonisz do PINB tam zgłaszasz i ruszasz. Czy mam rozumieć ze niebawem ukaże się kolejny fundament a później dom w naszej okolicy?? No niestety chyba nie niebawem ale na pewno w tym sezonie. Miał mi budować wuj ale skrewił. No i teraz szukam ekipy do stanu surowego. Są widoki z jedną na sierpień/wrześień a drugą na czerwiec. Aktualnie liczą koszty. I właśnie takie orientacyjne pytanie. Ile mniej więcej za metr powierzchni całkowitej wychodzi teraz stan surowy otwarty (z więźbą i pokryciem dachówką) ? Dom ma 242 m2 powierzchni całkowitej. Jest piętrowy więc dach jest bardzo prosty. Materiał ceramika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKat 11.04.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam i pozdrawiam wszystkich budujących, Porządkuję działkę i mam do odstąpienia za rozsądne pieniądze trochę ceramiki: 1. 3 palety po 60szt. Porotherm Wienerberger 25PW - po 6 PLN - 11 szt. na m22. 3 palety po 60szt. Poroton Roben T24 po 5 PLN 13 szt. na m2 Towar do obejrzenia i odebrania w Legionowie transport własny a ceny oczywiście do negocjacji:) kontakt raczej na komórkę: 504 142 232, rzadko bywam na forum.pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 11.04.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 powracam z prosbą o glazurnika - czekałem na swojego 2 miesiące, jak przyszedł termin roboty - wysłał sms'a, że nie będzie mógł u mnie robić - jestem w plecy trochę czasu i nie mogę trafić nowego z przyzwoitym terminem - wszystko już czeka - możecie podrzucić namiary na "solidnych i uczciwych" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.04.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 szanowni,czy ktoś wie coś o firmie GALILEO Systemy Dociepleńul. Bieszczadzka 1A (wjazd od Mehofferatj czy mają naprzykład listwy dylatacyjne pod parapety??? PILNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 13.04.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam, od poniedziałku mam do sprzedania barak tzw starego typu /z półokrągłym dachem/ kolor blu laguna;)Mieści się w nim do 7 robotników, nie cieknie ma instalację elektryczną.W razie potrzeby mogę pomóc w transporcie /niezbędny duży samochód z HDS'em/. Poza tym:Dachówka karpiówka Koramic naturalna cegła - 900 szt + po kilka szt. dodatków.Pustaki stropowe Certus 8 paletPustaki keramzytowe działowe produkcji Leier - 400 szt. Tanio oddam:D Mogę pomóc w transporcie. Więcej info na prv. Wszystko w Strudze r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 14.04.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam, Czy ktoś może ma namiar na "traktorowego" w naszych okolicach, który może posługuje się glebogryzarką lub innym sprzętem mechanicznym pozwalającym zacząć myśleć o trawnikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 14.04.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 powracam z prosbą o glazurnika - czekałem na swojego 2 miesiące, jak przyszedł termin roboty - wysłał sms'a, że nie będzie mógł u mnie robić - jestem w plecy trochę czasu i nie mogę trafić nowego z przyzwoitym terminem - wszystko już czeka - możecie podrzucić namiary na "solidnych i uczciwych" ? Witam mogę polecić nie tylko glazurnika ale dobrą ekipę do wykończenia wnetrz Czarek 0-789 512 954 proszę powołac się na Darka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 15.04.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 A ja mam pytanie techniczne: Zagęszczał ktoś z Was piasek w fundamentach zagęszczarką? Reguły sztuki budowlanej mówią, że należy zagęszczać wartwami po 15 cm, najlepiej po obu stronach muru jednocześnie (na przemian), coby muru nie wypchnęło. Jak to wygląda w praktyce?Przecież nie da rady takiej zagęszczarki przenosić na ścianami fundamentowymi, które mają po metr? Czy koparkowi nie burzą się, że większość czasu nie mają co robić (czekają aż kolejna wartswa zostanie zagęszczona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Safina 15.04.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Jaką zastosowaliście u siebie podbitkę? Chciałam położyć PCV, żeby mieć spokój z malowaniem. Ale architekt poleciła drewnianą, bo wygląda bardziej elegancko, a jak dobrze się zabezpieczy to też jest spokój na kilka lat. Jeżeli macie drewnianą to czym malowaliście? Dzisiaj odwiedzili mnie fachowcy od podbitki i policzyli mi za materiał + robocizne 120 zł za mb + farba ok. 1000 zł. Za cołość 8000 zł. wydaje mi się to drogo. A Wy ile płaciliscie za drewniane i gdzie kupowaliścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 16.04.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 A ja mam pytanie techniczne: Zagęszczał ktoś z Was piasek w fundamentach zagęszczarką? Reguły sztuki budowlanej mówią, że należy zagęszczać wartwami po 15 cm, najlepiej po obu stronach muru jednocześnie (na przemian), coby muru nie wypchnęło. Jak to wygląda w praktyce? Przecież nie da rady takiej zagęszczarki przenosić na ścianami fundamentowymi, które mają po metr? Czy koparkowi nie burzą się, że większość czasu nie mają co robić (czekają aż kolejna wartswa zostanie zagęszczona) U mnie zageszczali tak jak opisujesz , ale robili to na dwie zageszczarki, w srodku gdzie byl fundament pod nosna sciane i tak musieli przekladac zageszczarke, co do koparkowego czy sie nie bedzie burzyl to zapewne sobie doliczy za postoj i bedzie zadowolony, ale jesli Ty myslisz ze nie bedziesz mu placil za czas kiedy on zgasi silnik to jestes w bledzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 16.04.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 a jak je przenosili?Dało się to podczepić pod łyżkę koparki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 16.04.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Dwoch chlopa i przeniesli, tak samo zdjeli i potem zaladowali je na samochod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 17.04.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 A ja mam pytanie techniczne: Zagęszczał ktoś z Was piasek w fundamentach zagęszczarką? Reguły sztuki budowlanej mówią, że należy zagęszczać wartwami po 15 cm, najlepiej po obu stronach muru jednocześnie (na przemian), coby muru nie wypchnęło. Jak to wygląda w praktyce? Zagęszczałem tylko w środku chałupy. I tak trzeba przenosić zagęszczarkę pomiedzy ścianami fundamentowymi. Wypożyczenie na dobę kosztowało w zeszłym roku ok. 100 zł (zagęszczarka 90 kg). Koparkowy był b. sympatyczny i się nie burzył (dlaczego by miał?? to moje pieniądze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts