Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

SPRZEDAM pozostałe po budowie:

Styropian 10 (bez frezu - podłoga) - 2m3 x 80zł = 160zł

Styropian 15 (frez - ściana) 4,5m3 x 80zł = 360zł

Pustak MAX (288x188x220, Plecewice) 65szt x 2,90 = 188,50zł

Suporeks (12x24x59) 45szt x 4zł = 180zł

Klinkier z rozbiórki (Vega, CRH Klinkier, całe cegły) 85szt x 1zł = 85zł

Siatka ogrodzeniowa (3mm, oczko 6cm, cała rolka 10m) 100zł/rolka

Siatka, max i suporeks stan bardzo dobry, styropian przybrudzony (leżał od jesieni pod tarasem, nie utlenił się), klinkier - wiadomo - z rozbiórki, czyli widać na nim wpływ zaprawy, ale myślę że spokojnie nada się w jakieś mniej widoczne miejsce.

Zdjęcia mogę przesłać na PW.

WAŻNE: jeśli ktoś będzie zainteresowany, to odbiór własnym transportem (z Janówka k/NDMaz). Nie możemy tu pomóc.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich....

Chciałem się dopisać do grupy, ponieważ też mieszkam na Białołęce i korzystając z okazji chciałem przedstawić mojego trochę większego sąsiada - proszę państwa

B A R C

http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/barc.jpg

PS. Mam nadzieję, że zostanę przyjęty do grupy ale jak się ma takich sąsiadów....

Gdzie się podział Fort Piontek ????

Mam jeszcze chwilę w pracy to muszę trochę bliżej przedstawić naszego wspólnego BARCa, dał się poznać budując osiedle POD DĘBAMI z miejscami parkingowymi "gratis" lub "gdzie bądź".

Teraz planuje pierwszy etap budowy przy Modlińskiej osiedla Poetów z 1150 mieszkaniami i wjazdem od ulicy Leśnej Polanki.

Później te 30 piętrowe wieże ale mam nadzieję że już nie dożyję......

Uprawomocnienie polega na tym, ze dokument PnB poleży w gminie dwa tygodnie i się uprawomocni :D postawią na piapierku czerwoną pieczątkę i gonisz do PINB tam zgłaszasz i ruszasz.

Czy mam rozumieć ze niebawem ukaże się kolejny fundament a później dom w naszej okolicy??

No niestety chyba nie niebawem ale na pewno w tym sezonie. Miał mi budować wuj ale skrewił. No i teraz szukam ekipy do stanu surowego. Są widoki z jedną na sierpień/wrześień a drugą na czerwiec. Aktualnie liczą koszty. I właśnie takie orientacyjne pytanie. Ile mniej więcej za metr powierzchni całkowitej wychodzi teraz stan surowy otwarty (z więźbą i pokryciem dachówką) ? Dom ma 242 m2 powierzchni całkowitej. Jest piętrowy więc dach jest bardzo prosty. Materiał ceramika.

Pozdrawiam.

Witam i pozdrawiam wszystkich budujących,

Porządkuję działkę i mam do odstąpienia za rozsądne pieniądze trochę ceramiki:

1. 3 palety po 60szt. Porotherm Wienerberger 25PW - po 6 PLN - 11 szt. na m2

2. 3 palety po 60szt. Poroton Roben T24 po 5 PLN 13 szt. na m2

Towar do obejrzenia i odebrania w Legionowie

transport własny a ceny oczywiście do negocjacji:)

kontakt raczej na komórkę: 504 142 232, rzadko bywam na forum.

pozdrawiam

Tomek

powracam z prosbą o glazurnika - czekałem na swojego 2 miesiące, jak przyszedł termin roboty - wysłał sms'a, że nie będzie mógł u mnie robić - jestem w plecy trochę czasu i nie mogę trafić nowego z przyzwoitym terminem - wszystko już czeka - możecie podrzucić namiary na "solidnych i uczciwych" ?

Witam,

od poniedziałku mam do sprzedania barak tzw starego typu /z półokrągłym dachem/ kolor blu laguna;)

Mieści się w nim do 7 robotników, nie cieknie ma instalację elektryczną.

W razie potrzeby mogę pomóc w transporcie /niezbędny duży samochód z HDS'em/.

Poza tym:

Dachówka karpiówka Koramic naturalna cegła - 900 szt + po kilka szt. dodatków.

Pustaki stropowe Certus 8 palet

Pustaki keramzytowe działowe produkcji Leier - 400 szt.

Tanio oddam:D

Mogę pomóc w transporcie.

Więcej info na prv.

Wszystko w Strudze

r

powracam z prosbą o glazurnika - czekałem na swojego 2 miesiące, jak przyszedł termin roboty - wysłał sms'a, że nie będzie mógł u mnie robić - jestem w plecy trochę czasu i nie mogę trafić nowego z przyzwoitym terminem - wszystko już czeka - możecie podrzucić namiary na "solidnych i uczciwych" ?

Witam mogę polecić nie tylko glazurnika ale dobrą ekipę do wykończenia wnetrz

Czarek 0-789 512 954

proszę powołac się na Darka.

A ja mam pytanie techniczne:

Zagęszczał ktoś z Was piasek w fundamentach zagęszczarką?

Reguły sztuki budowlanej mówią, że należy zagęszczać wartwami po 15 cm, najlepiej po obu stronach muru jednocześnie (na przemian), coby muru nie wypchnęło.

Jak to wygląda w praktyce?

Przecież nie da rady takiej zagęszczarki przenosić na ścianami fundamentowymi, które mają po metr?

Czy koparkowi nie burzą się, że większość czasu nie mają co robić (czekają aż kolejna wartswa zostanie zagęszczona)

Jaką zastosowaliście u siebie podbitkę?

Chciałam położyć PCV, żeby mieć spokój z malowaniem. Ale architekt

poleciła drewnianą, bo wygląda bardziej elegancko, a jak dobrze się

zabezpieczy to też jest spokój na kilka lat. Jeżeli macie drewnianą

to czym malowaliście?

Dzisiaj odwiedzili mnie fachowcy od podbitki i policzyli mi za

materiał + robocizne 120 zł za mb + farba ok. 1000 zł. Za cołość

8000 zł. wydaje mi się to drogo. A Wy ile płaciliscie za drewniane i gdzie kupowaliścia?

Reguły sztuki budowlanej mówią, że należy zagęszczać wartwami po 15 cm, najlepiej po obu stronach muru jednocześnie (na przemian), coby muru nie wypchnęło.

Przecież nie da rady takiej zagęszczarki przenosić na ścianami fundamentowymi, które mają po metr?

Czy koparkowi nie burzą się, że większość czasu nie mają co robić (czekają aż kolejna wartswa zostanie zagęszczona)

U mnie zageszczali tak jak opisujesz , ale robili to na dwie zageszczarki, w srodku gdzie byl fundament pod nosna sciane i tak musieli przekladac zageszczarke, co do koparkowego czy sie nie bedzie burzyl to zapewne sobie doliczy za postoj i bedzie zadowolony, ale jesli Ty myslisz ze nie bedziesz mu placil za czas kiedy on zgasi silnik to jestes w bledzie .

Zagęszczałem tylko w środku chałupy. I tak trzeba przenosić zagęszczarkę pomiedzy ścianami fundamentowymi. Wypożyczenie na dobę kosztowało w zeszłym roku ok. 100 zł (zagęszczarka 90 kg). Koparkowy był b. sympatyczny i się nie burzył (dlaczego by miał?? to moje pieniądze).