ambroma 28.05.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Bardzo wam dziękuję za kontakty Jesteście bardzo miłą grupą Na razie z tynkarzami kicha bo wszyscy zajęci Ale próbuję dalej, może komuś coś się zwolni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 28.05.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 projekty zakładanie grodów nawadnianie Mój dobry znajomy, pasjonat zielni od wiosny ruszył na własny rachunek jeśli jesteście zainteresowani pomocą, w tych sprawach przekazuję tel. 601 347 344 Adam na hasło murator: niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atacama 30.05.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Ja mam żelbet i jestem b. zadowolony. Dałem więcej betonu o 2 cm niż w projekcie (tak znajomy inżynier doradził). Ekipa murarzy długo strop robiła (nie pamiętam 2 tyg?) i trochę marudziła ale chłopaki byli b. w porządku. W tym roku mają pełne ręce roboty. Mogę dać namiar na przyszły rok, naprawdę b. uczciwi, co rzadko się zdarza. Strop był drogi ale mam pewność, że nic nie będzie pękać (co przy Terivie ma miejsce czasem). Mogę podać namiary na niedroogiego i uczciwego inżyniera (adaptacja gotowych projektów, przeliczenia przy zamianie jednych materiałów na drugie etc - np. zastąpiłem płatew drewnianą na metalową usuwając jeden słup dzięki czemu w pokoju po srodku nie mam słupa - z 2 pokoi zrobiłem jeden) To poproszę na PRIV. Rozważam zmianę bramy garażu z podwójnej na pojedynczą (i w związku z tym likwidacji słupa). Brama pojedyncza, szersza i bez słupa, wydaje mi się bardziej praktyczna niż 2 wąskie. A co wy sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 31.05.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 atacama jaką masz szerokość tych bram garażowych?? jedna brama - wyjdzie taniej, wygodniejszy wjazd, ale automat pracuje dwa razy częściej (zakladam ze będą tam wjeżdżały dwa auta) w przypadku awari automatu potrzeba więcej siły zeby ją otworzyć dwie bramy - wyjdzie drożej, światło wjazdu napewno mniejsze, w razie awari jednego automatu dziala druga brama, łatwiej ją otworzyć ręcznie. My mamy dwie bramy szerokość 309cm wydaje mi sie że to wygodna szerokość, jeżeli miałbym zrobić dwie np. 245cm-265cm to wybrałbym jedną szeroką. Życzę udanego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 02.06.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Sąsiadka ma bramę szerokości 240 cm i musi niemalże składać lusterka, żeby wjechać samochodem. Ja poszerzałem dwa razy z 240 cm na 260 cm a potem na 275 cm. I dalej uważam, ze by mogła być szersza Wziąłem też szybszy silnik do Hormana. Sąsaidka ma najtańszy i strasznie wolno się jej podnosi brama. Moja podnosi się znacznie szybciej, opuszcza się w tym samym tempie. Była droższa o 400 zł, dostałem 200 zł upustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 03.06.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 atacama w razie awari jednego automatu dziala druga brama to i tak ci za wiele nie pomoże, bo przez jeden wjazd dwóch samochodów do garażu nie wprowadzisz (chyba, że za bramą masz lotnisko) poza tym awaria to rzecz incydentalna i od tych paru dni kiedy automat nie działa (o ile wystąpią) nie uzależniałbym wybory bramy moim zdaniem jedyny plus dwóch bram, to estetyka (zwłaszcza w domach tzw. "stylowych") aha i przy dwóch bramach statystycznie ryzyko awarii jednak większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troj 03.06.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 enickman masz rację awaria bramy to incydent, mam nadzieje ze każdy serwis bedzie szybko reagował na wezwanie. Co do wjazdu dwoma autami przez jedną bramę to u nas nie bedzie kłopotu, mamy zestaw passat + smart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 03.06.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Uwaga jest piasek na zbyciu tanio, taki do zasypania fundamentów lub podniesienia terenu. Pan Andrzej szuka miejsca zrzutu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 03.06.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma sprawdzone namiary na wykonawców balustrad? Poszukuję zarówno do balustrad zewnętrznych - kute, stalowe jak i wewnętrznych - metalowe z drewnianym wykończeniem.Będę wdzięczny za wszelkie namiary i pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 04.06.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Na Białołęce kręci się forumowy Kakaowy - uważajciehttp://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 05.06.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam po przerwie. Dalej poszukuję kierownika budowy.... Możecie kogoś polecić? Budowę rozpoczynam sierpień/wrześień. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 05.06.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Uwaga jest piasek na zbyciu tanio, taki do zasypania fundamentów lub podniesienia terenu. Pan Andrzej szuka miejsca zrzutu . Mogę poprosić namiary na Pana Andrzeja? Na jesieni będę potrzebował dużooo piachu.... . Mam zamiar podsypać się jakieś 40-50 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 05.06.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Uwaga jest piasek na zbyciu tanio, taki do zasypania fundamentów lub podniesienia terenu. Pan Andrzej szuka miejsca zrzutu . Proszę o namiary na piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 06.06.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Proszę o namiary na piasek. http://www.piasek.art.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 06.06.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 www.piasek.art.pl/ ale się ubawiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 08.06.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Na Białołęce kręci się forumowy Kakaowy - uważajcie http://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733 Uwaga na tego pana - jest to człowiek zupełnie niewiarygodny, bardzo wulgarny i niegrzeczny, uzależniający wydanie pozytywnej opinii na forum od zapłacenia mu pieniędzy w określonej kwocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 09.06.2008 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Na Białołęce kręci się forumowy Kakaowy - uważajcie http://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733 Uwaga na tego pana - jest to człowiek zupełnie niewiarygodny, bardzo wulgarny i niegrzeczny, uzależniający wydanie pozytywnej opinii na forum od zapłacenia mu pieniędzy w określonej kwocie. Osoby zainteresowane współpracą z kakaowym odsyłam do lektury (ciężkiej) ww. linku. Co do kakaowego opinii o mnie - cóż, każdy może mieć swoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 09.06.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 W sprawie Kakaowy kontra McKwadratJedno jest pewne drodzy inwestorzy. Starajcie się umawiać z ekipami w ktorych szef,majster sam wykonuje prace i odpowiada za nie.Cała awantura wynika ze sposobu rozliczania miedzy pracownikiem a jego szefem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 09.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 www.piasek.art.pl/ ale się ubawiłem... trochę luzu mam nadzieję, że następnym razem żart Ci bardziej przypadnie do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 09.06.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Ponawiam prośbę o namiar na sprawdzoną ekipę do wykonania tynków zewnętrznych i podbitki. Jak na razie dostałam 2 namiary z forum i obaj panowie nie okazali się na tyle dobrze wychowani, żeby chociaż telefonicznie powiedzieć, że mają nas gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts