Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

brama garażowa brutto 4949 zł (potem poszerzyłęm o 15 cm koszt szerszej wzrósł o 90 zł, wziąłem mocniejszy silnik - jest super, co mnie kosztowało dodatkowo 200 zł - normalnie powinno być 400 zł),

drzwi wejściowe stalowe, dwustronnie płyta HDF, lustro weneckie , zamek SAB + górny zamek w klasie 3 brutto 4.718,00

drzwi stalowe j.w. (z garażu do chałupy) + zamek SAB + górny zamek w klasie 3 brutto 2029 zł .

Drzwi drewniane na pewno bedą ładniejsze, ale mogą być problemy z otwieraniem zima/lato (różna wilgotność, różne temp.) i na 100% trzeba je będzie malować co jakiś czas (chociaż, może HDF też?). Ale spię spokojniej, bo mam świadomość, że są mocniejsze.

Czekałem 1,5 miesiąca na drzwi, ale dlatego tak długo, że u mnie jest lustro weneckie. Tak to by było szybciej.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

dawno się nie odzywałam, ale domek stoi i się suszy.

Hej!

Właśnie często przejeżdżam obok Waszego domku i zastanawiałem się dlaczego przystopowaliście... U nas wykończenia, wykańczania, wykrwawiania się... Idzie wolno, ale człowiek cieszy się, że każdy dzień to malutki krok do przodu.

Pozdrawiam,

no cóż problemy z ekipami :evil: :evil:

Drodzy inwestorzy obecni i przyszli poniżej kilka namiarów na ludzi i firmy z którymi współpraca podczas budowy była bezproblemowa i przynosiła wiele satysfakcji z dobrze wydanych pieniędzy. Dodatkowo kilka kontaktów w moim dzienniku. :D :D :D

STAN SUROWY z Więźbą plus ELEWACJA (styropian plus tynk)

Pan Jan – wielokrotnie polecany na forum

504 009 293

DACHÓWKA plus super wykonawca

Michał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 500 116 292

0 608 475 793

Oferta p. Michała była najlepsza

Wykończeniówka DWIE EKIPY (tych fachowców należało by sklonować)

Glazura, terakota, zabudowa karton - gips, sztablatura, malowanie, biały montaż, renowacja kamienia i wiele innych.

GORĄCO POLECAM – SUPER EKIPA – DOSKONAŁA WSPÓŁPRACA

1. PAN ANDRZEJ I PAN PIOTR 500 186 854

2. PAN JAREK I JAREK 664 668 697 509 237 944

Polecam super ekipę od podbitki.

U mnie Panowie robili 1,5 dnia i wyszło super fajnie i co najważniejsze - tanio.

Polecam

Można się powołać na Krzysztofa z ul. Bieszczadzkiej

Artur Niedźwiecki, Lares ,501-662-245

POLECAM FIRME OD PORECZY I BARIEREK SCHODOWYCH

Rozsądne ceny i terminy, szybki i dokładny montaż

Kontakt 774 81 81

Z czystym sumieniem mogę polecić:

Pan Mariusz 501 286 315

- jeżeli coś jest związane z kopaniem, zasypywaniem, piaskiem do murowania i zasypywania (15 tonowy samochód)wywozem ziemi i gruzu, przesadzaniem drzew, usuwaniem drzew POLECAM

- terminowo, tanio, szybko

GEODEZJA

- Pan Marcin 607 156 380

- Pan Jakub 601 812 084

Obaj panowie są z firmy MK GEO

- polecam od początku do końca inwestycji

- terminowi i słowni i bardzo dobra cena

- zawsze przygotowani np. szkic wytyczenia co ułatwia i przyspiesza pracę

- Panowie posiadają bardzo dobry kontakt z firmą STD NASIŁOWSKI (przyłącza gazowe, kanalizacyjne, wodociągowe i inne )

KUCHNIA ;

Zabudowa kuchni, garderoby, szafy

Super wykonanie, dobre ceny, fachowość i terminowość – GORĄCO POLECAM

Pan Jacek Czerwiński 606 260 660

Proszę się powołać na Krzysztofa z ul Bieszczadzkiej to może będzie rabacik

a może ktoś z Was poleci mi pilnie wykonawcę schodów wewnętrznych (obudowa betonowych drewnem)?

pilnie potrzebuję namiary na kogoś kto nie zdziera skóry i jest solidny

z góry dzięki

Adam

Ja też przyłączam się do prośby o kontakt do solidnego wykonawcy schodów. Oprócz niego potrzebuję też kogoś do kominka i jego zabudowy.

Może ktoś poleci miejsce gdzie można drzwi zewnętrzne w rozsądnej cenie kupić?

z góry dzięki za pomoc,

Ja być może będę mógł się odwdzięczyć namiarem na człowieka od ogrodzeń metalowych i na sprawną ekipę od klinkieru. Być może - bo prace właśnie trwają i efekt końcowy nie jest mi jeszcze znany ;-) Znana jest natomiast cena robocizny - 2 zł za położenie cegły klinkierowej (przy 3 tysiącach cegieł), 55 zł za mb podmurówki (z szalowaniem zbrojeniem i zalaniem). Przęsło (materiał i montaż) - pręt 16 (pełny), po dwa płaskowniki na dole i górze, góra zaokrąglona, skromny wzorek na środku, malowane, bez ocynku - 280 zł/mb.

Mam też kontakt do sprzedawcy bram Hormanna, który ma bardzo dobre ceny(tak mi się przynajmniej wydaje:). Zlecenie zostanie jednak sfinalizowane za jakieś 3-4 tygodnie, więc do tego czasu jakości jego usług też nie jestem w stanie ocenić.

Zainteresowanych proszę o kontakt za: tydzień (ekipa od klinkieru) - myślę, że będzie szansa, aby pracę murarzy zobaczyć w przyszłym tygodniu i na miejscu się z nimi dogadać.;

miesiąc - brama Hormann, dwa miesiące przęsła, bramy i furtki.

pzdr

gu

Czy ktoś kto ma już przydomową oczyszczalnię ścieków miał w warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu napisane, że musi podpisać umowę z firmą, która się zajmie wywozem i utylizacją (czy jakoś tak) ścieków?

Pytam, bo ja mam taki zapis i zastanawiam się, czy nie dyskwalifikuje mnie to jeżeli chodzi o POŚ?

Jak wyglądają wszelkie papierkowe formalności związane z przydomową oczyszczalnią? Czy gmina można odmówić prawo do budowy POŚ, jeżeli poziom wód gruntowych jest dostatecznie niski, lub gdy przewiduję kopiec?

Czy trzeba dostarczyć (komu i gdzie) jakieś dokumenty z badania gruntu?

I w końcu czy ktoś może polecić firmę, które pomaga w papierologi i przeprowadza badanie gruntu?

pzdr gu

Czy ktoś kto ma już przydomową oczyszczalnię ścieków miał w warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu napisane, że musi podpisać umowę z firmą, która się zajmie wywozem i utylizacją (czy jakoś tak) ścieków?

Pytam, bo ja mam taki zapis i zastanawiam się, czy nie dyskwalifikuje mnie to jeżeli chodzi o POŚ?

Jak wyglądają wszelkie papierkowe formalności związane z przydomową oczyszczalnią? Czy gmina można odmówić prawo do budowy POŚ, jeżeli poziom wód gruntowych jest dostatecznie niski, lub gdy przewiduję kopiec?

Czy trzeba dostarczyć (komu i gdzie) jakieś dokumenty z badania gruntu?

I w końcu czy ktoś może polecić firmę, które pomaga w papierologi i przeprowadza badanie gruntu?

pzdr gu

Jeśli chodzi o POŚ i papiery to łatwo to przeszło z WID-BUD'em (ul.Drogowa 9) http://www.wid-bud.pl Robili 6 lat temu u rodziców i wszystko jest ok - cały czas działa - więc teraz ja się do nich przymierzam.

Ja musiałem mieć POŚ więc nie wiem jak jest ze zmianami w pozwoleniach, ale może tam coś ci podpowiedzą.

Witam!

Mam do "udostępnienia" pracownika, który specjalizuje się w zabudowach k-g (sufity podwieszane itp.) oraz malowaniu. Jest bardzo sumienny, swoją pracę wykonuje dość wolno (ale za to dokładnie). Jeśli dodać do tego elastyczność cenową to dla mocno niespieszących się jest to ciekawa propozycja. Piotrek kończy właśnie u mnie malowanie, a w związku z tym że jestem bardzo zadowolony z jego pracy, chciałbym znaleźć mu jakieś nowe zajęcie.

Pozdrawiam,

Sprzedam kabel ziemny 5x6mm2 był wykorzystany do tymczasowego zasilenia budowy.

Do sprzedania dwa odcinki:

- około 60 metrów (w połowie byl zerwany ale jest połączony)

- około 20 metrów

Jeżeli komuś potrzebny krótszy odcinek to nie ma problemu moge uciąć ile potrzeba.

Cena do uzgodnienia, jeżeli bedzie chętny to napewno się dogadamy.

Prosze pisać na PW.

Obok mnie sąsiad ma studnię chłonną i czasami, zwłaszcza jak jest ciepło, śmierdzi z niej (czuję to u siebie, ale może mu źle coś zrobili, ma od roku lub dłużej). Możliwość "zamontowania" studni zależy też od poziomu wód gruntowych, jakie masz. Podobno też potrafią się zapychać. Znajomy od wod kanów zamontował mi przydomową oczyszczalnię ścieków, odradzał studnię chłonną z w/w powodów.