Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

właśnie przeszłam do kolejnego etapu współpracy z moim wykonawcą, czyli wypowiedzenie umowy. W związku z tym, że nie poczuwa się do winy czekam jeszcze tydzień zgodnie z wypowiedzeniem i składam pozew do sądu. Może ktoś z Was już przechodził taką drogę? Jeżeli tak to podzielcie się wrażeniami. Adwokata na szczęście już mam więc nie powinno być trudno.

Nie wiem co z tym Wykonawcą jest nie tak, skoro nie dociera do niego, że jeżeli co najmniej u 3 Inwestorów jest w plecy to zamiast rozstać się polubownie woli iść do sądu

właśnie przeszłam do kolejnego etapu współpracy z moim wykonawcą, czyli wypowiedzenie umowy. W związku z tym, że nie poczuwa się do winy czekam jeszcze tydzień zgodnie z wypowiedzeniem i składam pozew do sądu. Może ktoś z Was już przechodził taką drogę? Jeżeli tak to podzielcie się wrażeniami. Adwokata na szczęście już mam więc nie powinno być trudno.

Nie wiem co z tym Wykonawcą jest nie tak, skoro nie dociera do niego, że jeżeli co najmniej u 3 Inwestorów jest w plecy to zamiast rozstać się polubownie woli iść do sądu

A kto jest Twoim wykonawcą???

może nie wierzy w determinację ludzi

skoro jest kiepski, to pewnie nie raz go sądem straszono i jakoś żyje

P.S. czuję tutaj zapach porannego kakao. Czy mój nos mnie nie myli? :-)

może nie wierzy w determinację ludzi

skoro jest kiepski, to pewnie nie raz go sądem straszono i jakoś żyje

P.S. czuję tutaj zapach porannego kakao. Czy mój nos mnie nie myli? :-)

ależ oczywiście

nie ma takich drugich specjalistów jak ten tandem tata i syn

W sobotę jesteśmy umówieni na inwentaryzację wykonanej pracy a do środy podliczam moje straty, wpisuję w puste pola mojego pozwu i do sądu.

Mam tylko nadzieję, że na pierwszy termin nie będę czekała dłużej niż miesiąc

trzymajcie za nas kciuki

Kamila

A kto jest Twoim wykonawcą???

niezły kawałek tej historii znajdziesz tutaj http://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733

Sprzedam pozostałości po ociepleniu poddasza: Wełnę Mineralną PAROC UNS 37

Niepalna, elastyczna, uniwersalna płyta z wełny kamiennej o bardzo dobrych właściwościach termoizolacyjnych. Łatwa w obróbce i zastosowaniu.

Zastosowanie: Uniwersalna płyta do izolacji termicznej dachów skośnych o konstrukcjach drewnianych i metalowych, stropów drewnianych, stropodachów wentylowanych, podłóg na legarach, sufitów podwieszanych.

Wymiar płyty 610mm x 1220mm

Sprzedam

--------

10 paczek - płyta grubości 100mm

sposób pakowania - paczka owinięta folią opakowanie 5,95 m2

10 paczek x 5,95m2 = 59,5m2

1 paczka - płyta grubości 50mm

sposób pakowania - paczka owinięta folią opakowanie 11,9 m2

Odbiór od zaraz: Warszawa, Białołęka, okolice ul. Zdziarskiej

Cena atrakcyjna - do dogadania.

Kontakt: 601572656

Mam pytanie w imieniu kolegi, który dopiero zaczyna, a że ma inną koncepcję, to od ogrodzenia, otóż:

Chce postawić ogrodzenie z siatki i słupków wkopanych i zabetonowanych (bez podmurówki) - dł. 177m

Ile może kosztować robocizna za takie coś? Czy 9k które mu zaśpiewali to przypadkiem nie za dużo?

Znacie może jakieś ekipy od ogrodzeń?

Witam

Jestem całkowicie nowy na forum więc i pytanie jak od nowicjusza;)

Zamierzam kupić projekt domu APIS 3. Widzę że projekt jest w miarę popularny. Chciałbym również zobaczyć wykonany projekt na włsne oczy. Jak rónież podyskutować z budowniczymi. Czy jest w grupie ktoś kto powyższy projekt buduje lub zbudował?

Proszę o kontakt

Liseczek

Cześć wszystkim ponownie! Za 6 tygodni zaczynam i panika coraz większa we mnie rośnie :).

Mam ogromną prośbę o namiary na hydraulika który by zaprojektował kanalizację i dopilnował prawidłowego jej ułożenia na etapie stanu zero.

I dodatkowe pytanko. Czy jakieś rzeczy związane z instalacją odkurzacza centralnego trzeba uwzględnić na etapie stanu zero?

I to samo pytanie o rekuperator. Czy rurę do potencjanlengo GWC to już teraz trzeba wkopać np. pod ławą albo przez fundament?

Jeśli możecie polecić jakieś firmy do instalacji odkurzacza i do rekuperatora to bardzo poproszę :)

Pozdrawiam

Cześć wszystkim ponownie! Za 6 tygodni zaczynam i panika coraz większa we mnie rośnie :)......

No sąsiedzie w końcu się zacznie.

Jeżeli masz w projekcie gdzie mają być wyjścia kanalizacji to ekipa budowlana sobie z tym poradzi, nie potrzeba tu hydraulika. Z całą resztą nie odpowiem bo nie wiem.

Proponuje przejsć pod ławą fundamentową rurą od wody.

Będziemy wypatrywać kiedy sie zacznie i dopingować.

Wyjścia w sensie podłączeń sanitariatów i zlewów są i umiejscowienie szamba też. Ale w ostatniej chwili postanowiłem powiększyć kotłownię bo obawiam się ze jest za mała i dlatego trochę się wszystko poprzesuwa. No i jeden znajomy mnie straszy ze lepiej żeby to obejrzał hydraulik bo on teraz ma "śmierdzący" problem związany z kanalizacją bo coś tam jednak u niego nieszczelnie zrobione było.

Na jakiej głebokości planujesz umieścić szambo? I czy rurę do szamba wporadzasz przez fundament czy pod ławą.

Jak tak patrzę na kalendarz to właściwie zaczynam za 4 tygodnie (koło 20 sierpnia) ... masakra jak ten czas leci....

Pozdrawiam

Cześć wszystkim ponownie! Za 6 tygodni zaczynam i panika coraz większa we mnie rośnie :).

Mam ogromną prośbę o namiary na hydraulika który by zaprojektował kanalizację i dopilnował prawidłowego jej ułożenia na etapie stanu zero.

I dodatkowe pytanko. Czy jakieś rzeczy związane z instalacją odkurzacza centralnego trzeba uwzględnić na etapie stanu zero?

I to samo pytanie o rekuperator. Czy rurę do potencjanlengo GWC to już teraz trzeba wkopać np. pod ławą albo przez fundament?

Jeśli możecie polecić jakieś firmy do instalacji odkurzacza i do rekuperatora to bardzo poproszę :)

Pozdrawiam

Kanalizacja - zaprojektował to za duże słowo, ustalasz gdzie chcesz mieć prysznic lub wanne (zakładam, że będziesz miał łazienkę :-) ) i na co ma patrzeć umywalka (taki wstęp do wykańczania wnętrza już na starcie) a pan hydraulik rozkłada te rurki i tyle (koszt około 500-1000)

Odkurzacz - nic nie trzeba robić

GWC - tak - najlepiej wprowadzić teraz rurę razem z kanalizą