Eugeniusz_ 19.02.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja brałem krzaki z dwóch szkółek w okolicach wołomina: http://www.sienicki.pl/index1.php?lang=pl oraz http://www.chacinskamajdan.republika.pl/ Generalnie warto wysłać do wyceny do szkółek w ramach http://www.zszp.pl/index.php?dnr=3&pnr=2 tam znajdziesz szkółki, przeważnie jak pojedziesz z ogrodnikiem/projektantem są szczególne upusty :), jednemu z forumowiczów przywozili z Ciechanowa i sie opłacało. powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 22.02.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Znacie może dobrego serwisanta Junkersa, który mógłby wykonać pierwsze uruchomienie pieca? Zgarnąłbym jakiś kontakt z ich strony, jednak hydraulik mnie przestrzegał przed wzmożoną liczbą Junkersowskich serwisantów-ignorantów, więc wolałbym kogoś poleconego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 23.02.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam,Czy macie namiar na kogoś kto robi dobrze poddasze.Za namiar będę wdzięczna[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 03.03.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Grzegorz - 696026122. W mojej galerii zdjęcia. Zaraz mijają dwa lata, a na sufitach żadnego pęknięcia.Ajur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianM 05.03.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 WitamPo zakonczeniu prac budowlanych mam do sprzedania:Porotherm 25 - 33sztcegla pelna - 122sztcegla dziurawka - 142sztpustak wentylacyjny - 42sztcement - 475kg (19 workow po 25kg)stemple - ok 100sztok 1m3 wiezby Jezeli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Com4tee 06.03.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Witam Wszystkich, niedługo (lato 2010) zaczynam budowę na Dąbrówce Grzybowskiej granica z Płudami. W sumie piszę się przywitać. Mam też pytanie - czy możecie polecić jakieś niedrogie i elastyczne z dostawiami miejsce skąd wezmę stal zbrojeniową? Cegły wziąłem z ZAKPOLU w Nieporęcie, ale na druty nie mieli za dobrej ceny niestety. A i jeszcze - sąd beton zamawialiście w okolicy Jeszcze jedno pytanie, projekt mam indywidualny i dość nowoczesny (w każdym razie nie dworkowy, płaski dach, minimalistyczny styl) Czy znacie przpadki żeby gmina marudziła z pozwoleniami na budowę na podstawie przepisu "Dom ma być podobny do domów w okolicy". Większość ma dachy spadziste i formę neo/post gargamelową, ale nie ma wymogu spadzistego dachu w planie zagospodarowania przestrzennego. dzięki, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGABA2 08.03.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam, poszuję solidnej firmy od ogrodzeń Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 09.03.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witam, Mam do sprzedania 2 baraki. Jeden barak - kontener budowlany o wymiarach 2,4m x 6m dla ekipy budującej i drugi barak - magazynek o wymiarach 2,5*2,4 Baraki mają konstrucję stalową czyli są na porządnej ramie ze stali a przestrzenie wypełnione są kombinacją płyt. Barak dla ekipy budującej ma jedno zakratowane okno i drzwi. W środku znajdują się 4 szafy (bez łóżek) i elektryka. Drugi barak idealny jako magazynek, zamykany na kłódke. W moim przypadku oba baraki służyły mi przez 2 lata na budowie jako magazynek i schronienie i sprawdziły się znakomicie zarówno w zimie jak i w lato. Można je transportować przekładjąc pasy pod sopdem lub za pomocą uchwytów w górnej części używając zwykłej ciężarówki z HDS (ja tak zrobiłem). Do odbioru osobistego na koszt kupującego w Markach koło Warszawy. Zdjęcia moge przesłać meilem. [email protected] Cena: 1700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 18.03.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 a może jakiś mały ranking firm wywożących nieczystości: szambo i śmiecikogo polecacie w naszej okolicy? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 19.03.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Na wywóz szamba nie mam umowy , zamawiam z dnia na dzien na telefon z firmy ”ABIS” place 170zl za 10m3 , nie narzekam zawsze terminowo z dokladnoscia do pol godziny przyjezdzaja na umowiona godzine. Natomiast na śmieci podpisalem z MPO , place 51,36 zl za pojemnik 240 l. wywoz co 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
debeata 23.03.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam, Mam do oddania wolnostajacy WC, doskonaly na budowe. Okolice - Bialoleka Pludy. Transport wlasny. Tel. kontaktowy - 691 333 265Pozdrawiam,Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 23.03.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Na wywóz szamba nie mam umowy , zamawiam z dnia na dzien na telefon z firmy ”ABIS” place 170zl za 10m3 , nie narzekam zawsze terminowo z dokladnoscia do pol godziny przyjezdzaja na umowiona godzine. Natomiast na śmieci podpisalem z MPO , place 51,36 zl za pojemnik 240 l. wywoz co 2 tygodnie. ja aktulanie też dzwonię do ABIS, bez zarzutu, ale widzę że pojawiła się konkurencja po 160zł ASEN-TIM - jeszcze nie testowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 08.04.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam, Mam do sprzedania 2 baraki. Jeden barak - kontener budowlany o wymiarach 2,4m x 6m dla ekipy budującej i drugi barak - magazynek o wymiarach 2,5*2,4 Baraki mają konstrucję stalową czyli są na porządnej ramie ze stali a przestrzenie wypełnione są kombinacją płyt. Barak dla ekipy budującej ma jedno zakratowane okno i drzwi. W środku znajdują się 4 szafy (bez łóżek) i elektryka. Drugi barak idealny jako magazynek, zamykany na kłódke. W moim przypadku oba baraki służyły mi przez 2 lata na budowie jako magazynek i schronienie i sprawdziły się znakomicie zarówno w zimie jak i w lato. Można je transportować przekładjąc pasy pod sopdem lub za pomocą uchwytów w górnej części używając zwykłej ciężarówki z HDS (ja tak zrobiłem). Do odbioru osobistego na koszt kupującego w Markach koło Warszawy. Zdjęcia moge przesłać meilem. [email protected] Cena: 1700 zł Link do allegro: http://www.allegro.pl/item993068294_..._kontener.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 09.04.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam, kto z Was odebrał juz budynek i zglosił to w urzędzie gminy w celu zmiany naliczenia podatku od nieruchomości ?. Jakie macie stawki za m2 ? . Ja to zrobilem i oplata roczna znacznie wzrosla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 13.04.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Też zgłosiłem, ale nadala nie mam odpowiedzi, w gminie w systemie też nie mają - jak błogo żyć w nieświadomości :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dhany19 29.04.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Polecam wykonawców do stanu surowego , wielokrotnie polecaną na forum ekipę p. Mirka Gencel 502711910 . Naprawdę solidni i godni zaufania. Polecam także elektryka Piotra 602835207 i hydraulika Stanisława 501123910. To jedyni fachowcy z całego przedsięwzięcia których z czystym sumieniem polecam na forum.Nie polecam ludzi od wylewek Adam 664789891 i Basia 511625098 - mimo wielu dobrych opinii okazali się nieuczciwi.Od momentu gdy okazało się że wylewka w garażu nie ma skosu po prostu wszelkimi sposobami próbują uniknąć konsekwencji. W kolejnych postach napiszę o dekarzach - sprawa jeszcze nie zakończona , też są problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_S 03.05.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Nie polecam ludzi od wylewek Adam 664789891 i Basia 511625098 - mimo wielu dobrych opinii okazali się nieuczciwi. A to dlatego nie mogę się do nich dodzwonić i doprosić o poprawki. Telefon 511625098 nie odpowiada. Drugi jaki posiadam 664816299 również. Mam do sprzedania nadwyżkę wełny mineralnej ISOVER Super-mata w grubościach 180mm i 50mm. Współczynnik przewodzenia ciepła [W/m*K]: λD = 0,033 ISOVER Super-Mata 180mm 30 rolek (104,4 m2) ISOVER Super-Mata 50mm 9 rolek (102,6 m2) Na terenie Białołęki jestem w stanie załatwić transport na plac budowy. Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny 783 327 349. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zygul 04.05.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Też zgłosiłem, ale nadala nie mam odpowiedzi, w gminie w systemie też nie mają - jak błogo żyć w nieświadomości :):) podali mi jakieś stawki za m2 przez telefon, ale po złożeniu dokumentów kazali czekać cierpliwie na naliczenie podatków nawet i ponad 6 miesięcy... nie ma się co spieszyć więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 05.05.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 podali mi jakieś stawki za m2 przez telefon, ale po złożeniu dokumentów kazali czekać cierpliwie na naliczenie podatków nawet i ponad 6 miesięcy... nie ma się co spieszyć więc... Podatek za 2010 r.: Grunt 1.000,00 m2 - 390 zł budynek 171 m2 - 111 zł Łacznie za cały 2010 r. 501 zł Stawki są stałe, możecie sobie przemnozyć przez pow. gruntu i pow budynku (inne są dla budynku - 0,65 zł/m2, inne dla gruntu - 0,39 zł/m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 09.05.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 witam. po sąsiedzku zapraszam na zakupy.. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160402-Sprzedam-stemple-cegły-klinkierowe-przyczepa-okolice-Legionowa jesli mogę jeszcze coś doradzić- to polecam skłąd budowlany ZAKPOL- a zwłaszcza dział "dachowy"- Pan Dariusz z bardzo profesjonalnym poejściem, duzo dobrych rad, fajna ekipa wykonująca, ceny na niezłym poziomie- porównywałam w kilku okolicznych firmach i dla mnie Zakpol wypadł najlepiej. Bardzo zadowolona jestem z obsługi i wykonania dachu. Firma mieści sie w Nieporęcie. Ekipa górali wykonujących więźbę- szybko sprawnie, fachowo-robota paliła im sie w rękach. Namiary na góali- dla zianteresowanych prosze o kontakt PW Jestem tez po wstepnej rozmowie z elektrykiem z Legionowa- na razie wypada bardzo sensownie- jak wykona prace to dam znać- jak na razie zapwiada się na pozytyw..tfutfutfu..nie zapeszać okna PCV Oknoplus- przedstawiciel w Warszawa- Ursus, ul Wojciechowskiego firma OLMAR- p.Ilczuk.Swetnie doradza, opowiada o wszstkich opcjach i przedstawia szeroka gamę dodatków do wyboru- bez wciskania na siłę. Święta cierpliwośc do klientów , szybko odpowiada na maile, swoje rady opiera na wielonetnim doświadczeniu w sprawach okien. W razie czego powoływac się na Monikę budującą w okolicach Legionowa:) ja zamawiam u Niego. Namiary miałąm też z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts