MURMAN 20.05.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Ciekawe hm ciekawe.............. a może Ktoś zastąpi p. Piasecką...................? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.05.2005 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Wow, dzięki za wszystkie odpowiedzi! Marku_w - bardzo chętnie sprawdziłabym rejony o których piszesz - czy możesz proszę przesłać mi namiary na priv-a? Jane - jak będziesz coś wiedzieć od Obszarnika, daj proszę znać, kasiuR, markoz1, Jacek69, Willie, kze, marku_w - dzięki za namiary, objedziemy te rejony w najbliższą sobotę i może się uda A w ogóle to GORĄCO WITAM CAŁĄ GRUPĘ, bo ostatnio z tego wszystkiego zapomniałam to zrobić Już od jakiegoś czasu śledzę Forum w przyczajeniu i przymierzałam się do wyjścia z ukrycia Asia_w To musisz (tak jak każdy nowy członek naszej grupy) odpowiedzieć na pytania Willego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.05.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Usłyszałem Wołanie??? Asiu-w, mamy taką Pisaną Tradycję że ja piszę kilka pytań, Ty odpowiadasz. Potem się jeszcze trochę pośmiejemy. I już. Jesteś w Grupie I teraz najważniejsze: PIN do konta przesyłasz Markozowi1. Ewentualnie Markowi w - czy to jakaś Rodzina??? Reszta pytań niestresująca: - Macie projekt? - Kiedy przeprowadzka?* - Stan rodzinny. - Dlaczego Białołęka to już napisałaś. Ale chętnie posłuchamy jeszcze raz * ja wiem że to dziwnie brzmi na tym etapie Zaawansowania. Ale zamiast się zastanawiać kiedy kupno działki, kiedy PNB, Kiedy budowa - najlepiej od razu postawić Jasny Cel. W końcu o to nam wszystkim chodzi To kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 20.05.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Reszta pytań niestresująca: - Macie projekt? - Kiedy przeprowadzka?* - Stan rodzinny. - Dlaczego Białołęka to już napisałaś. Ale chętnie posłuchamy jeszcze raz quote] Moi drodzy Białołęczanie Otóż: - projekt - to wielce zawiły i skomplikowany temat. Tych projektów to my mamy już cały segregator (projekty typowe) Mniej więcej raz na miesiąc zmienia mi się teoria, znajduję nowy projekt, któremu potem w myślach przesuwam ściany, okna i kafelkuję podłogi... Jestem w tym względzie zupełnie niepoprawna Ostatnim moim typem jest Gemini (APA). Na drugim miejscu - Korona II (APA). Jest jeszcze GL206, GL135 (Studio Atrium). No i Ewelina (arex) - chociaż chyba jest za droga. Myślę, że może mi się jeszcze odmienić, gdy zobaczę działkę i domy naokoło, bo chciałabym dobrze wkomponować dom w osiedle. - termin przeprowadzki ustaliłam już pół roku temu - do końca 2007, a najlepiej na początku 2007 - stan rodzinny to: mąż (wspaaaniaaały ), Asia (również ), rzesza roślinek w domu i na balkonie (dość udana). I to właściwie tyle. Dzieciaczki i pies/psy będą, jak będzie miejsce, gdzie będą mogły się na wzajem ganiać (czyli jak stanie dom) - stąd wyraźnie zarysowany termin przeprowadzki - dlaczego Białołęka - hmmm... To trochę smutna historia tak naprawdę Wcześniej nigdy nie planowałam budowy domu. Jestem dzieckiem blokowisk i do teraz było mi z tym dobrze. Od kiedy jednak mieszkam w swoim mieszkaniu - budowa domu stała się moim celem nr 1. Powód: nieszczęśliwie trafiłam na fatalne sąsiedztwo - rodzina przepraszam za wyrażenie dresów urządzająca okropnie głośne libacje alkoholowe - negocjacje niemożliwe (przetestowane). Nawet nie chce mi się o tym mówić W każdym razie tak mi to dało w kość, że już absolutnie nie zaryzykuję więcej mieszkania w bloku i posiadania sąsiadów za ścianą. A zresztą i tak wierzę, że podobnie jak na Zachodzie i u nas już niedługo wszyscy się wyniosą z bloków i zaczną budować domy pod miastem. Lepiej więc zrobić to wcześniej (i taniej) niż później W każdym razie te moje doświadczenia sprawiły, że ogromnie zależy mi na dobrym, przyjaznym i bezpiecznym sąsiedztwie. I dlatego Białołęka aż takie wrażenie na mnie zrobiła (pomijając fakt, że jest wyjątkowo ładna i ma bardzo dobry dojazd do Centrum). I to tyle w skrócie. Jeśli chodzi o budownictwo, to jestem baaardzo zaangażowanym amatorem. Prenumeruję na raz Muratora, Ładny Dom i skupuję Werandy i Budujemy Dom oraz Mój Ogród (czy jakoś tak). Mój mąż łapie się za głowę bo już na się to wszystko nie mieści, a ja i tak robię swoje pozdrawiam! Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 20.05.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Asia_w już cię lubię bo masz właściwy stosunek do spraw najważniejszych: mąż (wspaaaniaaały ), Dla małego wyjaśnienia - większość z nas to Białołęczanie - in spe... Wcześniej nigdy nie planowałam budowy domu. Jestem dzieckiem blokowisk i do teraz było mi z tym dobrze. - ale klasyk jakbym własną żonę słyszał Wybieraj, przebieraj i nie przejmuj się nikim - na końcu to i tak Ty i Twój mąż musicie być zadowoleni z projektu - powodzenia. J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 20.05.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Przeczytałam dziennik Williego - ależ się uchachałam Normalnie jakbym czytała Chmielewską tylko lepsze i nie było trupów w szafie Lektura wprowadziła mnie też w nostalgiczny nastrój - czy ja podołam? Czy ja się w tym odnajdę, jak już zdąrzę się zgubić (bo na etapie przesuwania myślami ścian i okien w projekcie świat wydaje się prosty i równo okrągły). Aha, zapomniałam dodać - marek_w to wbrew pozorom nie-moja-rodzina. Korzystając z okazji - przesyłam pozdrowienia do Marka_w! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 20.05.2005 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Na początku w moich marzeniach domek miał być prosty jak konstrukcja wyżymaczki i mieć większą powierzchnię niż mieszkanie. Potem pojawiły się znienacka pokusy doprawienia mu szeregu „atrakcji”. Tak jak wspomniał Willie w swoim dzienniku (wpis z 14 maja) – wymyślamy sobie Bajkowy Świat. A to wanienkę z biczami, a to może saunę lub super plazmę na ścianę. Ale ponieważ nie można mieć wszystkich atrakcji na raz, głównie z powodu ograniczonych możliwości finansowych, to wpadłem na taki pomysł: a może by tak każdy z nas miał jakąś jedną atrakcję, którą mógłby się podzielić ze znajomymi z grupy? Ktoś np. zamontowałby mały basenik rozporowy (3 m) ktoś inny małą salkę z przyrządami typu „Atlas”, a jeszcze ktoś jakiś placyk zabaw dla maluchów. Broncio np. już ma taki placyk z kupą piachu, który wzbudził wielkie zainteresowanie szkrabów w trakcie naszego ostatniego spotkania. Kze jak pamiętam wspominał coś o salce do bilarda.Ja wprawdzie nie mogę zrobić kortu tenisowego (maja największa pasja), ale prawie na pewno będę miał boisko do badmintona (wymiary turniejowe) oraz chciałbym zrobić szachy ogrodowe z figurami wielkości człowieka. Do tego powieszę kosz do street balla na ścianie garażu a także mam zamiar przygotować salkę kina domowego (bardzo duży ekran, dźwięk dookólny Dolby Digital 5.1). Chętnych już zapraszam na inauguracyjne rozgrywki!Napiszcie w czym chcielibyście się „specjalizować” i jakie atrakcje chcielibyście wykonać na swojej działce i zaoferować znajomym, nawet jeśliby to miało pozostać tylko w sferze marzeń. Bo może jest to jedyny sposób, aby podtrzymać nasze znajomości po skończeniu budów naszych domków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 20.05.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Ja będę miała podgrzewany podjazd do garażu. Jak będziecie chcieli to możecie w styczniu wpaść rano o 6.00, obejrzeć jak pięknie śnieg spływa po kostce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 20.05.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 A tak serio: nie planujemy atrakcji. Planujemy udogodnienia. A właściwie myślimy o nich i zastanawiamy sie czy są nam potrzebne. Np. w/w pogdrzewacz Albo kominek z płaszczem wodnym, zbiornik na deszczówkę, oczyszczalnia, ... Jeśli zaś chodzi o gości, zaoferujemy miłe towarzystwo, trawkę, grilla, no i piwko oczywiście Aaaa, jeszcze pokój gościnny, coby goście to piwo mogli wypić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 20.05.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Asiu - podołasz. Zaufaj Mocy. I poradom Grupy Moje planowane atrakcje obejmują: gabinet z biblioteką i salę do grania na gitarach. Z prądem. Kacper juz teraz (2 lata w lipcu) pędzi włączyć piec i próbuje wyciągnąć gitare z futerału. Coś z tego będzie chyba Choć Filip (4,5) się denerwuje gdy granie przeciaga się powyżej 5 minut chyba razem nie skleją Kapeli Miało też byc kino domowe. Ale jakos się nie zmieściło. Zobaczymy jeszcze co się da zrobić z salonem i atrakcja ogrodowa - otwarty kominek pod zadaszonym tarasem.... takie wymarzenie co się znalazło w projekcie..z widokiem na zachodzace słońce oczywiście Gościnne Zapasy Okularów bedą wisiały na ścianie obok ...i ogród.....się marzy........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 21.05.2005 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2005 A niech Was z tymi marzeniami! Ja zaryzukuję wersję minimum bo nie chcę się zarzynać tylko zamieszkać i pożyć jeszcze. Ale placyk zabaw dla dzieci z desek po budowie to do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.05.2005 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Ja chciałbym mieć nad garażem hobby room. Po podłodze to pomieszczenie mam meć 40-42mkw. Nawet więżba będzie ciut zmieniona (niektóre belki mają być metalowe zamist drewnianych) by w tym pomieszczeniu nie było żadnego słupa... A ponieważ garaż w projekcie ma 2,7m to po obnizeniu go do 2.40 uzyskam powiększenie ścianki kolankowej o 30cm.. A oprócz bilarda (o przekatnej ok7 stóp) myślałem o sprzęcie do siłowni tzn. atlasik, steperek, ławeczka... Tak żeby tłuszczyk nie gromadził się za bardzo oraz aby mięśnie były jak najdłużej w jak najwyższej formie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 23.05.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 A ponieważ garaż w projekcie ma 2,7m to po obnizeniu go do 2.40 uzyskam powiększenie ścianki kolankowej o 30cm.. Kze, słyszałam, że brama garażowa otwierająca się do góry zajmuje sporo miejsca przy suficie w garażu. Mam nadzieję, że nie będziesz musiał się schylać wchodząc tą drogą do garażu Taka moja naiwna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.05.2005 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 A ponieważ garaż w projekcie ma 2,7m to po obnizeniu go do 2.40 uzyskam powiększenie ścianki kolankowej o 30cm.. Kze, słyszałam, że brama garażowa otwierająca się do góry zajmuje sporo miejsca przy suficie w garażu. Mam nadzieję, że nie będziesz musiał się schylać wchodząc tą drogą do garażu Taka moja naiwna uwaga Ale brama garażowa może być przeciez rozuwana w bok... Te 2.40m doradził mi architekt.. A jakby co to brama garażowa (standardowa) ma coś ok 2.10, tak więc liczę że cały mechanizm zmieści się (jak by co na 20-30cm). Mam mieć pojedyńczą dużą bramę do garażu dwustanowiskowego.. W kazdym wypadku bardzo mi miło z powodu troski o mnie, Asia_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 23.05.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Asia_w, a jak minął weekend?Znalazłaś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_w 23.05.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Mój weekend był zaskakujący. Tyle planów! Taka pogoda! Skutek: leżałam w łóżku przed telewizorem z wysoką gorączką i bólem gardła - nawet nie wiem skąd to się mi wzięło Mąż sam pojechał do Białołęki na umówione spotkanie z pośrednikami i porobił dla mnie zdjęcia. Planujemy w najbliższe dni wolne, jak już ozdrowieję pojechać na Białołękę, zostawić gdzieś samochód i pójść na Wieeelki Spacer - tak w ramach hartowania zdrowia i poszukiwania działek i ogłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.05.2005 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Mój weekend był zaskakujący. Tyle planów! Taka pogoda! Skutek: leżałam w łóżku przed telewizorem z wysoką gorączką i bólem gardła - nawet nie wiem skąd to się mi wzięło Mąż sam pojechał do Białołęki na umówione spotkanie z pośrednikami i porobił dla mnie zdjęcia. Planujemy w najbliższe dni wolne, jak już ozdrowieję pojechać na Białołękę, zostawić gdzieś samochód i pójść na Wieeelki Spacer - tak w ramach hartowania zdrowia i poszukiwania działek i ogłoszeń. To życzę zdrowia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 23.05.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Hola, hola! tak nisko to nas jeszcze nie widziałem o tej porze, podciagam w górę znowu miałem dostać dziś jakąś wycenę na dom i tradycyjnie nie dotarła w terminie......... powoli sie przyzwyczajam życzę miłej nocy Majowej ( kiedyś wymyśliłem że Maj to najfajniejszy miesiąc roku..... a może nadal tak jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.05.2005 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Pewnie, że maj to najfajniejszy miesiąc w roku!! Bo .. ja się urodziłem w maju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 24.05.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 Witam Was!! Mam małego doła, Wczoraj podliczylismy z mężem nasze wydatki, które juz ponieslismy na budowe domku. I wyszło coś za duuuuużo Zaczynam się zamartwiać, czy nam wystarczy kasy do końca budowy To tyle co moge Wam dzisiaj napisać Pozdrawiam P.S. Mam nadzieje,że u Was lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts