kasiaR 04.07.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Prosze Was o porady w zakresie tynków wewnetrznych. Jestem zielona i nie wiem jakie wybrac i nie zbankrutować. Gipsowe? Wapienne? gipsowo -wapienne?cementowo-wapienne? z agregata? zacierane ręcznie ? Jakie tynki polecacie? Które są tańsze ? Dziekuje za porady. Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.07.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Jejku, Kasiu, strasznie bym chciała pomóc, ale ja w swojej wiedzy na razie fundamenty i wylewki przerabiam, i to tylko teoretycznie . Jeśli chodzi o tynki, to wiem tylko tyle, że są tańsze niż wkończenie płytami gipsowymi, a i chyba taki zwykły (cokolwiek to znaczy) tynk tańszy, niż zacieranie gipsem. Chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.07.2005 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Prosze Was o porady w zakresie tynków wewnetrznych. Jestem zielona i nie wiem jakie wybrac i nie zbankrutować. Gipsowe? Wapienne? gipsowo -wapienne?cementowo-wapienne? z agregata? zacierane ręcznie ? Jakie tynki polecacie? Które są tańsze ? Dziekuje za porady. Pozdrawiam KasiaR Ja bym cementu do wewnątrz nie wprowadzał... Tak mi radził mój wujek architekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.07.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 dzieki KZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 04.07.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Ja bym cementu do wewnątrz nie wprowadzał... Tak mi radził mój wujek architekt. Czy mógłbyś rozwinąć nieco tę opinię ? Co najmniej połowę domu masz wykonaną w oparciu o cement - na pewno fundamenty a do tego wszelkie murowania, stropy, wieńce, podciągi, nadproża itp są w środku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.07.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 jankazik ja mam nadzieję, że to był żart kze. Chyba chodziło tylko o tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 04.07.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 -->KasiaR Nie odebrałem tego jako żart, gdyż np tynki gipsowe rzeczywiście nie zawierają cementu. Być może opinia wujka kze powstała jeszcze w latach 70-ch ub. wieku (ale to brzmi ), gdy w celu zwiększenia wykonania albo wręcz przekroczenia planów, do cementu dodawano pyłów z elektrowni, które ze swojej natury mogły powodować samoistne "świecenie" ścian w nocy . Ale teraz cement to cement i jego poziom promieniotwórczości jest porównywalny z np. czerwoną cegłą. A jeżeli chodzi o same tynki, to mnie kiedyś uczyli, że najlepsze są wapienne. Mogą też być wapienno-cementowe - trochę cementu stosuje się jako szybkie spoiwo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.07.2005 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 jankazik ja mam nadzieję, że to był żart kze. Chyba chodziło tylko o tynki Chodziło mi o tynki. Wg mojego wujka nalezy kłaść te bez dodatków cementowych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankazik 04.07.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 -->kze trochę wyprzedziłem Twoją odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.07.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Dominikams dzisiaj na forum znalazłam cos dla Ciebie : http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=50198 Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 04.07.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Przepraszam Dominikams , dopiero teraz zobaczyłam jaka ta działka jest duuuuża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 04.07.2005 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Przepraszam Dominikams , dopiero teraz zobaczyłam jaka ta działka jest duuuuża Ale skąd wiesz jak dużą działkę chce Dominikams kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.07.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Bo mówiłam, mówiłam Kasia - w każdym razie dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 05.07.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Witam, w końcu mamy prawomocne PNB i chyba zaczęłam się naprawdę bać, że już nie ma odwrotu. To co do tej pory było "wirtualne" (oprócz kosztów oczywiście) będzie stawało się realne. Chyba zaczynam tchórzyć pozdrawiam monika Wutaj Moniko! Można Ci tylko GRATULOWAĆ i życzyć POWODZENIA i WYTRWAŁOŚCI! Je wciąż czekam aż Pan główny zechce rozmachać rękę i ... podpisać gotowy papier czyli PnB .... dzwonimy, dzwonimy .... a on jak nie podpisał tak nie podpisał .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 05.07.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Je wciąż czekam aż Pan główny zechce rozmachać rękę i ... podpisać gotowy papier czyli PnB .... dzwonimy, dzwonimy .... a on jak nie podpisał tak nie podpisał .... Ile już czekacie? Jaka jest średnia oczekiwania w tej chwili na PnB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 05.07.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Je wciąż czekam aż Pan główny zechce rozmachać rękę i ... podpisać gotowy papier czyli PnB .... dzwonimy, dzwonimy .... a on jak nie podpisał tak nie podpisał .... Ile już czekacie? Jaka jest średnia oczekiwania w tej chwili na PnB? Wniosek złożony 24 maja .... już prawie tydzień leży i czeka na podpis (wiemy bo .... dzwonimy i pilotujemy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 05.07.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Przepraszam Dominikams , dopiero teraz zobaczyłam jaka ta działka jest duuuuża Ale skąd wiesz jak dużą działkę chce Dominikams kupić? Bo nam mówiła , aTy nie słuchałeś kze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.07.2005 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Przepraszam Dominikams , dopiero teraz zobaczyłam jaka ta działka jest duuuuża Ale skąd wiesz jak dużą działkę chce Dominikams kupić? Bo nam mówiła , aTy nie słuchałeś kze Chyba zapracowany jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.07.2005 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Je wciąż czekam aż Pan główny zechce rozmachać rękę i ... podpisać gotowy papier czyli PnB .... dzwonimy, dzwonimy .... a on jak nie podpisał tak nie podpisał .... Ile już czekacie? Jaka jest średnia oczekiwania w tej chwili na PnB? Czas oczekiwania to min 30 dni, max chyba 65. A potem czeka się 14 dni na uprawomocnienie tzn. że sąsiedzi nie oprotestuja Twojej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 05.07.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Pytam o praktykę, bo teorię znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts