Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety Jane nie moge Ci pomóc. :( Wode mamy z własnego ujęcia, :wink: prąd załatwiał poprzedni własciel wszystkich działek(własnie dzisiaj sie dowiedziałam , że na 99% bede miała prad do końca wrzesnia'2005), a gaz tez bedziemy miec ze zbiornika.

:wink:

Pozdrawiam

KasiaR

ale do PnB potrzebne są ww. warunki przyłaczy

nie dołaczaliście?

No właśnie o warunki przyłącza.

Dzięki bardzo :D :D :D

pozdrawiam

znów coś o czym nie wiem ;)

czy Ty chcesz załatwić warunki przyłączy bez aktu i WZ? można? da się?

jane spokojnie: nie da się. 8)

no i znalazłam kto mi powiedział, że się nie da

zamorduję ;)

Nie morduj kobieto - raz się wyładujesz a szód narobisz na długie lata (np. osierocisz dziecko) :wink:

Ode mnie żądano aktu i WZ przy składaniu wniosku o warunki przyłączy - dlatego tak napisałem - jeśli jest inaczej - to sorry :oops:

Ale chciałem Wam właśnie dośnieść, że właśnie, że dziś , że przed chwilą....

.... PODPISANO MOJE PnB !!!!! :lol: :lol: :lol:

Ależ się cieszę ....

REWELACJA!!! 8)

Tradycyjnie: Ile czekałeś?

dokładnie 6 tygodni czyli 42 dni....

A były jakieś przeciwwskazania by czekać dłużej niż 30 dni?

Ale chciałem Wam właśnie dośnieść, że właśnie, że dziś , że przed chwilą....

.... PODPISANO MOJE PnB !!!!! :lol: :lol: :lol:

Ależ się cieszę ....

REWELACJA!!! 8)

Tradycyjnie: Ile czekałeś?

dokładnie 6 tygodni czyli 42 dni....

A były jakieś przeciwwskazania by czekać dłużej niż 30 dni?

Przeciwwskazania??? ŻADNYCH !!!

To nie jest sprawa tego czy Twoja dokumentacja jest kompletna i prawidłowa tylko sprawa "zarobienia Urzędu"..... jak nie nękasz na każdym kroku to nie ma co liczyć na termin krótszy niż 65 dni .... :evil:

Niestety Jane nie moge Ci pomóc. :( Wode mamy z własnego ujęcia, :wink: prąd załatwiał poprzedni własciel wszystkich działek(własnie dzisiaj sie dowiedziałam , że na 99% bede miała prad do końca wrzesnia'2005), a gaz tez bedziemy miec ze zbiornika.

:wink:

Pozdrawiam

KasiaR

ale do PnB potrzebne są ww. warunki przyłaczy

nie dołaczaliście?

Jane, we Wstepnych warunkach zabudowy czy planie zagospodarowania terenu miałam informacje,że na naszej działce bedzie :

ujecie wody - WŁASNE, ujęcie gazu- WŁASNE i szczelne Szambo. Musielismy tylko dołaczych plan /projekt szamba zrobiony przez Architekta i Warunki przyłacza prądu (przyłacze pradu było załatwiana przez poprzednie właściciela działek, 2 lata przed naszym zakupem działki).

Pozdrawiam

KasiaR :wink:

Pozdrawiam

Witam ponownie,

wielkie dzięki jacek 69 za ciepłe słowa i GRATULACJE z powodu PNB.

Załatwianie spraw w urzędach (szczególnie niektórych :wink: wymaga cierpliwości, namolności czasami graniczącej z "nękaniem ". Pozdrawiam wszystkich borykających się z upierdliawą papierologią i życzę Wam i sobie WYTRWAŁOŚCI, bo jeszcze wiele spraw przed nami.

pozdrawiam

monika

Witam ponownie,

wielkie dzięki jacek 69 za ciepłe słowa i GRATULACJE z powodu PNB.

Załatwianie spraw w urzędach (szczególnie niektórych :wink: wymaga cierpliwości, namolności czasami graniczącej z "nękaniem ". Pozdrawiam wszystkich borykających się z upierdliawą papierologią i życzę Wam i sobie WYTRWAŁOŚCI, bo jeszcze wiele spraw przed nami.

pozdrawiam

monika

Jak już pisałem - doczekałem się :lol: Jutro odbiorę i złożę Dziennik Budowy do ostęplowania - kuriozalna dzialalność ...

Jacek 69

no to jeszcze uprawomocnienie decyzji, a potem na Sienkiewicza 3 do PINB'u ze zgłoszeniem i papierkami od kierownika budowy i możesz zaczynać budowę :p

Ja zaczynam w sierpniu....(przynajmniej na chwilę obecną mam taki plan) :lol: Na razie walczę z wodociągiem, gazem i innymi dziwnymi rzeczami :evil:

Pozdrawiam

monika

Jacek 69

no to jeszcze uprawomocnienie decyzji, a potem na Sienkiewicza 3 do PINB'u ze zgłoszeniem i papierkami od kierownika budowy i możesz zaczynać budowę :p

Ja zaczynam w sierpniu....(przynajmniej na chwilę obecną mam taki plan) :lol: Na razie walczę z wodociągiem, gazem i innymi dziwnymi rzeczami :evil:

Pozdrawiam

monika

A co to jest PINB'u?

Jacek 69

Pozdrawiam

monika

A co to jest PINB'u?

Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego

pozdrawiam

monika