jane 15.07.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Napisałam do niej maila, może tu zajrzy, bo wiem, że czasem odwiedza forum muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 15.07.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 dzięki Jane!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 15.07.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 domimikams, tam jest aktualny plan zagospodarowania i w nim zapisane te wymogi min powierzchni działek - więc niestety nikt w gminie nic nie pomoże. Przy brakujących 20-50m gmina nie robi problemów, również te wymogi nie dotyczą 'starych' podiałów (podziały do 2003 - chyba) dla domóm wolnostojących (można budować na 700), ale normy dla blizniaka chyba nie do ruszenia. Wariant jane nie polecam.Poszukaj w oklicy Zdziarska - Białołęcka, albo Olesin - tam ok 1500-1600 można znaleśc w cenie 800 przy Ostródzkiej-Berensona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta Zaporska 15.07.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.07.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi, jeszcze bedę sprawdzać jedną wersję - podobno ludzie, którzy nie maja zgody na bliźniaka stawiają dom wolnostojący dwurodzinny (czy wielopokoleniowy), któryś z agentów mówił mi nawet o jakimś architekcie na Białołęce, który specjalizuje się w tym ( dom funkcjonuje jak bliźniak, ale formalnie bliźniakiem nie jest). Niestety nie zapisałam sobie namiarów, ale będę temat drążyć Edyta - gratuluje domku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 16.07.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 HEJ! Sam w to nie wierzę ale........... jest dokładnie za 1 minute 17/07 czyli MOJE UROPDZINY i właśnie wpisuje 500 POSTA!!! ale heca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 17.07.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 W takim razie podwójne gratulacje i życzenia Pozdrawiam, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.07.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Willie nalepsze życzenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.07.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Dominikams niestety nie mam doświadczeń, ani z naszym UG (dzieki mężowi on wszystko załatwial ) ani z bliźniakami. Ale trzymam kciuki!!!!Pozdrawiam KasiaR P.S. Dodałam nowe zdjęcia do Albumu!!!! http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=38865&grupa=0&kat=2&a=kasiawojc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.07.2005 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 HEJ! Sam w to nie wierzę ale........... jest dokładnie za 1 minute 17/07 czyli MOJE UROPDZINY i właśnie wpisuje 500 POSTA!!! ale heca! Wszystkiego najleszego Willy! To może cos wypijemy z tej okazji.. http://www.whisky.pl/bladnoch_10yo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.07.2005 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Dzięki Willie W takim razie pytanie do kze czy dawałeś do Dz. Ochrony środowiska badanie poziomu wód dla pozwolenia na POS bezdrenażowe? Chyba złożyłeś tam ptojekt POS i coś jeszcze? W sprawie POS byłem w pokoju 226 2 razy. Najpierw ogólnie rozpoznałem temat, a potem przyszedłem z 2-ma projektami. Pani miała obejrzeć i cos powiedzieć. Ponieważ nie mam jeszcze PnB to nie starałem się naciskać tej Pani, gdyż wymysliłem tak, że najpierw Pnb, a potem zrobię zgłoszenie o POS bezdrenażowym. Pani coś wspominała o konieczności badań geotechnicznych. I chyba jest w stanie kogos polecić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.07.2005 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Kochani, znalazłam super działkę pod nasz bliźniak, ale napotkałam problem chyba nie do przejścia: Pan Agent w Gminie został poinformowany, że dopóki nie będzie kanalizacji, nie będzie zgody na bliźniaka, bo działka za mała (a o to właśnie chodziło, żeby była mniejsza i tańsza ) powiedzieli, że na 1 dom 800 m, czyli na 2 - 1600 ) I teraz moje pytanie: czy jest jakiś na to sposób? Czy myślicie, że jest sens jechać do gminy i rozmawiać z nimi? Czy wyjścia niekonwencjonalne (Kze - ty masz jakoś "inaczej" ) coś by zmieniły? I równie ważne pytanie: czy ktoś wie, kiedy ma być prowadzona kanalizacja - chodzi mi o ul. Berensona - łącząca się z Ostródzką? Czy w gminie mi powiedzą? Bo Pan Agent nie wie. Jest mi strasznie smutno, bo już mieliśmy wszystko gotowe pod tą działkę - projekt na oku i w ogóle, a tak... wszystko na nic. D. Ale co mam inaczej? U mnie w planie zagospodarowania jest, ze minimalna działka pod zabudowę jednorodzinna to 500mkw. Jesli chodzi o bliźniaki to nie pamietam, czy jest jakis zapis... Niemniej sugeruję zrobić tak: Kupić 2 małe działki odbok siebie (polecam tam gdzie ja. są wolne działki) i zbudować bliźniaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.07.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Kochani, znalazłam super działkę pod nasz bliźniak, ale napotkałam problem chyba nie do przejścia: Pan Agent w Gminie został poinformowany, że dopóki nie będzie kanalizacji, nie będzie zgody na bliźniaka, bo działka za mała (a o to właśnie chodziło, żeby była mniejsza i tańsza ) powiedzieli, że na 1 dom 800 m, czyli na 2 - 1600 ) I teraz moje pytanie: czy jest jakiś na to sposób? Czy myślicie, że jest sens jechać do gminy i rozmawiać z nimi? Czy wyjścia niekonwencjonalne (Kze - ty masz jakoś "inaczej" ) coś by zmieniły? I równie ważne pytanie: czy ktoś wie, kiedy ma być prowadzona kanalizacja - chodzi mi o ul. Berensona - łącząca się z Ostródzką? Czy w gminie mi powiedzą? Bo Pan Agent nie wie. Jest mi strasznie smutno, bo już mieliśmy wszystko gotowe pod tą działkę - projekt na oku i w ogóle, a tak... wszystko na nic. D. Ale co mam inaczej? U mnie w planie zagospodarowania jest, ze minimalna działka pod zabudowę jednorodzinna to 500mkw. Jesli chodzi o bliźniaki to nie pamietam, czy jest jakis zapis... Niemniej sugeruję zrobić tak: Kupić 2 małe działki odbok siebie (polecam tam gdzie ja. są wolne działki) i zbudować bliźniaka... Inaczej - inna POŚ (bezdrenażową, jeśli dobrze pamiętam - nowość dla pań z urzędu) - chodzi mi o to, czy ta jest lepsza na mniejsze dziaki - jaki jest w ogóle limit powierzchni dla POŚ? P.S. Wybieram się dziś do urzędu (uzbrojona w Sąsiadkę ) Warunki zab. tez macie inne - czyt. lepsze, ale Kze - ja musze być po drugiej stronie kanałku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 18.07.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Dominika jesteś tu? Przepraszam, ale bateria mi siadła W dodatku nie mam w pracy ładowarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jane 18.07.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Willie, wszystkiego najlepszego!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.07.2005 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Kochani, znalazłam super działkę pod nasz bliźniak, ale napotkałam problem chyba nie do przejścia: Pan Agent w Gminie został poinformowany, że dopóki nie będzie kanalizacji, nie będzie zgody na bliźniaka, bo działka za mała (a o to właśnie chodziło, żeby była mniejsza i tańsza ) powiedzieli, że na 1 dom 800 m, czyli na 2 - 1600 ) I teraz moje pytanie: czy jest jakiś na to sposób? Czy myślicie, że jest sens jechać do gminy i rozmawiać z nimi? Czy wyjścia niekonwencjonalne (Kze - ty masz jakoś "inaczej" ) coś by zmieniły? I równie ważne pytanie: czy ktoś wie, kiedy ma być prowadzona kanalizacja - chodzi mi o ul. Berensona - łącząca się z Ostródzką? Czy w gminie mi powiedzą? Bo Pan Agent nie wie. Jest mi strasznie smutno, bo już mieliśmy wszystko gotowe pod tą działkę - projekt na oku i w ogóle, a tak... wszystko na nic. D. Ale co mam inaczej? U mnie w planie zagospodarowania jest, ze minimalna działka pod zabudowę jednorodzinna to 500mkw. Jesli chodzi o bliźniaki to nie pamietam, czy jest jakis zapis... Niemniej sugeruję zrobić tak: Kupić 2 małe działki odbok siebie (polecam tam gdzie ja. są wolne działki) i zbudować bliźniaka... Inaczej - inna POŚ (bezdrenażową, jeśli dobrze pamiętam - nowość dla pań z urzędu) - chodzi mi o to, czy ta jest lepsza na mniejsze dziaki - jaki jest w ogóle limit powierzchni dla POŚ? P.S. Wybieram się dziś do urzędu (uzbrojona w Sąsiadkę ) Warunki zab. tez macie inne - czyt. lepsze, ale Kze - ja musze być po drugiej stronie kanałku... POS bezdrenażowe zajmują jakieś 4.5-5mkw. Na małe działki w sam raz. Idea ich działania polega, na uzywaniu bakterii i powietrza (tlenu?) do rozkładania nieczystosci. No skoro musisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.07.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Willie i co byłes u mnie na działce??? Pozdrawiam KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.07.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Jane: tak myślałam, nie przejmuj się, powiedziałaś wszystko, co trzeba Kze: nie martw się, obiecuję, że będę podtrzymywac kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.07.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 KasiaR:ty będziesz zdaje się miała gaz z butli, tak? Czy butlę można jakoś zasłonić? Roślinnością, jakąś ażurową ścianką, czymkolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 18.07.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 dominikams, tak bede miała gaz z butli. I ze wzgledu na to,że miesieczna opłata przy wkopanej w ziemie butli jest wyższa. To zdecydowalismy sie pozostawic ją na powierzchni. Mozna obudowac butlę, nie ma problemu. Trzeba tylko jak dobrze pamietam pozostawić 1m odległości od butli. Ja planuje zrobic konstrukcje z drewna coś takiego jak altanka i posadzic dookoła tej kontrukcji pnacza. Butla nie bedzie widoczna Pozdrawiam Kasia. P.S. Pytałas mnie o zdjęcia juz dodałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts