Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co my tam robimy???

tak nisko....... :wink:

chyba to Jeszcze Wakacje.......

Nie... To okres urlopowy Willy!! Coś Ty teraz nikt nie ma wakacji, tylko budowa i budowa... A ja zaczynam nerwowo oczekiwać na moment porodu... 8)

kze - nie stresuj się tak bardzo. Nie Ty jeden przez to musisz przejść. Zapewniam Cię, że dasz radę.

Pomyśl raczej ile musi przejść Twoja żona .... Twoje nerwy przy tym to Mały Miki (pikuś)....

Bądź TWARDY (jak Roman Bratny) i SPOKOJNY (jak James Bond) ... tylko tak możesz pomóc żonie ....

A jak się denerwujesz to się chłopie weź do roboty jakiejś .... papiery na budowę przejrzyj, do UG zadzwoń jeszcze parę razy, do jakiegoś fachowca/magika .... od razu nabierzesz dystansu ....

...czego życzę .... :lol: :wink:

Ja jestem spokojny, tylko niepokoję się, że żona dalej ma niespakowane rzeczy do szpitala. A tak to staram sie mieć cały czas naładowane baterie w aparacie cyfrowym. Koszmarów nie mam. Żona tylko ciagle oprotestowuje moje koncepcje imienia dla chłopca (dla dziewczynki imię jest mi obojętne). Stawiam na Wojciech Jerzy. Żona wnioskuje za Piotrem. A ja uważam, że skoro urodziny są na jesieni (ok.wrzesnia) to imieniny powinny być na wiosnę. Tak, żeby średnio co 3-4 miesiące była okazja do impry, prezentów. A Piotra jest pod koniec czerwca... To nawet dziecko nie przyniesie cukierków do szkoły.. :(

Słuszna strategia - widze, że kierujesz się dobrem dzicka... - to mocny argument

No właśnie! A zona tylko ciagle, że Wojtek to nie, Jurek to nie .. Bo źle kojarza się.. Ja do imienia ewentualnej córki nie chcę się wtrącać by nie sugerować się skojarzeniami z przesżłosci.. :oops:

Generalnie żona mówiła coś o Wiktorii (ciagle to imię mylę z Weroniką) i Magdalenie. Madzia bardzo podoba mi się... tak więc poparłem wybór Madzi. W dodatku miałem tylko koleżankę z klasy LO o imieniu Madzia. Innych nie znałem, więc imię w 100% jest neutralne... :wink:

Tak więc nie odpuszczam całkowicie, ale koncentruję się na imieniu dla chłopca..

ALE MOŻE WARTO zabrać głos żeby tak wogóle nieodpuszczać - i mam argumetn - może powołaj sie na imona Babć (czasami są fajne)...

Moja mama ma Joanna, a żony Lucyna. Mój ojciec to Tadeusz, a teść Mirosław. Imiona takie sobie...

chodzi o kontrę żebyś mógł potem pójść na kompromis ... :wink:

A to znam z negocjacji... Ale do zony nie docierają argumenty, że ja imię dla chłopca, a ona dla dziewczynki oraz żeby na wiosnę imieniny...

Ostatnio zaczęła odchodzić od Wiktorii, bo ... imieniny koło wigilii...

:-?

Za kobietami nie można utrafić...

Twierdzi, że imię musi się jej podoba, a ja mogę dziecko wołać jak chcę.. :roll:

JESZCZE SŁUSZNIEJSZA STRATEGIA BO RZECZYWIŚCIE MOŻEMY BYĆ POSĄDZENI O SENTYMENT :wink:

Mężu jaki sentyment :o :evil: :evil:

Porozmawiamy w domu :wink: :D :D

A u Was jak było z wyborem imienia?

kze jeszcze nie mamy dzieci, choć mój mężuś chciałby juz mieć nawet drużyne piłkarską. :wink: :D

Jeszcze troche i też bedziemy mysleć nad imieniem dla dziecka.

Pozdrawiam serdecznie

KasiaR :wink: :D