Rafal_G-ce 27.03.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 postawisz piwko i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 28.03.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 postawisz piwko i po sprawie Napisz tylko jeszcze, gdzie je przerzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.03.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Napiszcie proszę, czy w Milenium rzeczywiście wymagają faktur na 50 % inwestycji? Tak powiedział nam doradca z Goldenegg. W Open Finance o fakturach nic nie wspominali- ponoć wystarczy tylko dziennik budowy i wizyty rzeczoznawcy bankowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 28.03.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Napiszcie proszę, czy w Milenium rzeczywiście wymagają faktur na 50 % inwestycji? Tak powiedział nam doradca z Goldenegg. W Open Finance o fakturach nic nie wspominali- ponoć wystarczy tylko dziennik budowy i wizyty rzeczoznawcy bankowego. Nie wymagają faktur. Tylko zdjęcia i dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.03.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 dzięki beti 555Nie wiem tylko, dlaczego doradca Goldenegg powiedział, że potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 29.03.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 tabaluga, gratuluje watku, duzo na nim konkretow;) My na razie w powijakach jesli chodzi o dzialke i kredyt...pewnik jest tylko taki ze kredyt na 100% inwestycji...i dzialke i budowe;) pozdrawim kredytobiorcow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.03.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 dzięki beti 555 Nie wiem tylko, dlaczego doradca Goldenegg powiedział, że potrzeba. Ja rozmawiałam bezpośrednio z kobietką w banku millenium, nie wiem dlaczego sa rozbieznosci pomiedzy tym co mowia doradcy, a pracownicy banku Powinno byc tak samo, chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armark 30.03.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Miałem ten sam dylemat - na stronie internetowej jest wyraźnie napisane, że faktury nie są konieczne, natomiast doradca w Open Finance stwierdził, że potrzeba 60%. Mając rozbieżność, zwróciłem się prośbą o wyjaśnienie. Odpowiedź była w stylu, iż generalnie bank nie wymaga faktur, natomiast w uzasadnionych wypadkach, może wystąpić o udokumentowanie kosztów (do 60%). Dlatego lepiej gromadzić... Tyle tytułem wyjaśnienia, które otrzymałem. Nie znaczy, że uważam je za inteligentne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.04.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Miałem ten sam dylemat - na stronie internetowej jest wyraźnie napisane, że faktury nie są konieczne, natomiast doradca w Open Finance stwierdził, że potrzeba 60%. Mając rozbieżność, zwróciłem się prośbą o wyjaśnienie. Odpowiedź była w stylu, iż generalnie bank nie wymaga faktur, natomiast w uzasadnionych wypadkach, może wystąpić o udokumentowanie kosztów (do 60%). Dlatego lepiej gromadzić... Tyle tytułem wyjaśnienia, które otrzymałem. Nie znaczy, że uważam je za inteligentne Dokładnie to samo usłyszałam od doradcy z Goldenegg, kiedy powiedziałam, że w Open Finance zapewniają, że Milenium faktur nie potrzebuje. Mogą ich zażądać w uzasadnionych przypadkach i to nie tylko w Milenium. W PKO BP też od razu sami mówią, że nie trzeba faktur, ale jak będą problemy z budową, to o fakturki mogą poprosić. Dzięki Aida Wątek zaczęłam ,niestety rozwinął się dzięki innym krdytobiorcom. Ja niestety ostatnio stanowczo za rzadko tu zaglądam. Postaram się to zmienić, choć mam nadzieję, że moje perypetie kredytowe wkrótce się skończą. No i życzę Ci powodzenia w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 14.04.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Wszystkim kredytobiorcom WESOŁYCH ŚWIĄT http://i.wp.pl/a/i/kartki2/wariant1/kartka1412.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 17.04.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Mam propozycje : Lukas Bank: 20% wkładu własnego, PLN, 0,7% prowizji, Wibor 3M+ 0,7%. Czy ktoś da mniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 18.04.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Mam propozycje : Lukas Bank: 20% wkładu własnego, PLN, 0,7% prowizji, Wibor 3M+ 0,7%. Czy ktoś da mniej ? rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 19.04.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Mam propozycje : Lukas Bank: 20% wkładu własnego, PLN, 0,7% prowizji, Wibor 3M+ 0,7%. Czy ktoś da mniej ? Jak długo taka marża (o ile pamiętam oni majš takš marżę w poczštkowym okresie, a potem już jaka bardzo wysoka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 19.04.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Na cały okres, jest tez u nich promocja, że przez pierwszy rok 0% oprocentowania i 0% prowizji, a potem chyba 1,1 %, ale nie mozna wczesniej splacać kredytu przez ileś. Ktoś obliczył, że wyrównuje się to po ok 8 latach przy 15 letnim okresie kredytowania, ale tego nie sprawdzałem. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 20.04.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 A czy kto robił ostatnio rozeznanie kredytu ok. 400 tys. na dom ok. 500 tys. (czyli 20% wkładu własnego) na 20-30 lat w CHF? Gdzie najtaniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika_10 28.04.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Chciałabym zadać pytanie dotyczące kredytu ale z innej kategorii. Czy nie obawiacie się przewalutowania w chwili wejścia do strefy EURO?. Co sie będzie wtedy działo z kredytami złotówkowymi?. Bardzo proszę o odpowiedzi. Osobiście zastanawiam się właśnie nad kredytem złotówkowym, po złych doświadczeniach z walutowym. Kiedy spłacałam kredyt w walucie, mogłam w każdą noc po gwałtwonym przebudzeniu recytowac kurs CHF, tochę mi było z tym ciężko. Teraz chciałabym uniknąć ale przecież wszystkich nas czeka wymiana waluty, a kredyt hipoteczny bierzemy na bardzo długie okresy, a raczej nie mam szansy spłacić przez wejściem w strefę EURO. pozdrjs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 28.04.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Dominika - najlepiej będzie jeśli pójdziesz do wybranego przez siebie banku(ów) i poprosisz o wzór umowy kredytowej. Ja mogę Ci zacytować co mam na ten temat w umowie z WBK: "(...) po dniu wprowadzenia euro (...) kredyt udzielony w złotych zostanie przeliczony na kredyt w euro z zastosowaniem kursu pomiędzy złotym a euro obowiązującym e dniu zastąpienia złotego euro. Przeliczenie nie pociągnie za sobą żadnych kosztów dla kredytobiorcy oraz jakichkolwiek innych skutków prawnych dla niniejszej Umowy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika_10 28.04.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 zuczek:)dziękuję za odpowiedź i podpowiedź posprawdzam w różnych bankach. serdecznie pozdrawiamd_10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gildor 05.05.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 coś podupada ta grupa i nic sie nie rozwija wszyscy kredycik wzieli juz? ma ktoś z Was kredyt w Nordea? albo jakies doświadczenie w pozyskiwaniu? bo strasznie mi sie ten bank spodobal w podejsciu do klienta. do tego stopnia, ze nie maja zadnych wydrukowanych ulotek dotyczacych kredytu hipotecznego, tylko wszystko na biezaco wedlug potrzeb wysoko na dzien dobry wychodza, ale latwo schodza ze wspolczynnikami nie ma, jak w pozal sie boze, Millenium regulaminu, gdzie sa kruczki, tylko wszystko w umowie. tylko ze ja to tak widze, ale chcialbym tez uzyskac jakas opinie od kogoś, kto ma juz kredycik w tym banku. bo moze to tylko tak ladnie wyglada. w Mille tez ladnie wyglada... ale tylko na reklamach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 05.05.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ja byłem w Nordea. Pani znudzona i lekko zaspana powiedziała, że jeli byłem u konkurencji, to o CHFach nie mamy co rozmawiać. A jeli chodzi o PLN, to majš jakš tam ofertę. Ale pani była tak zmęczona życiem, że z trudem cokolwiek wycišgnšłem. Poszedłem do Lukasa i mi zaproponowali: 1. Obecnš promocję: 0% prowizji, 0% marży w 1. roku, 1,1% marży póniej 2. Kredyt poza promocjš: 0,5% prowizji, 0,7-0,8% marży przez cały okres. Kredyt 400000, wkład wł. pow. 20% Macie gdzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts