Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub kredytobiorców

Gość tabaluga1

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Mam 2 trudne tematy, ale z pewnością ktoś z was przetarł już szlaki

1. W jakim banku brać kredyt na samą działkę (pod dom), jeśli prowadzę działalność gospodarczą i mam mniej niż 50% wkładu?

2. Działka jest nieodrolniona. Czy w jakimś banku są jakiekolwiek szanse na kredyt przed uzyskaniem decyzji o warunkach zabudowy? Decyzja będzie, ale nie wiadomo kiedy. Boję się, że wpłacona właścicielowi zaliczka przepadnie

• Odpowiedzi 421
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich!

Mam 2 trudne tematy, ale z pewnością ktoś z was przetarł już szlaki

1. W jakim banku brać kredyt na samą działkę (pod dom), jeśli prowadzę działalność gospodarczą i mam mniej niż 50% wkładu?

2. Działka jest nieodrolniona. Czy w jakimś banku są jakiekolwiek szanse na kredyt przed uzyskaniem decyzji o warunkach zabudowy? Decyzja będzie, ale nie wiadomo kiedy. Boję się, że wpłacona właścicielowi zaliczka przepadnie

Udaj sie do jakiej agencji finansowej typu Expander, tam Ci określą, jakie banki w twoim przypadku udziela Ci kredytu.

My bralismy w mBanku, też DG prowadzona powyżej 2 lat. Mielismy chyba 10% wkładu własnego i dostalismy kredyt.

To i ja dołożę swoje 2 grosze:

wynegocjowane przez Open F:

BANK Multibank

wysokość kredytu 250000 na 30 lat 0% wkładu własnego kredyt w CHf

prowizja 1250

oprocentowanie 2,50%

ubezpiecznie domu 19

ubezpieczenie wkładu 1500/3lata

ubezpieczenie na życie 50

ubezpieczenie wpisu do księgi 167

przewalutowanie na PLN 0 PLN, spłata po 3 latach 0 PLN

Millenium bardzo podobnie jedyna różnica to oprocentowanie 2,52%

BANK Getinbank

wysokość kredytu 250000

prowizja 1250

oprocentowanie 2,67%

ubezpiecznie domu 200

ubezpieczenie wkładu 1845

ubezpieczenie na życie nie

ubezpieczenie wpisu do księgi 138,5

ubezpieczenie utraty wartości 2537,88

przewalutowanie :oops: zapomnialem się dowiedzieć, po pierwszej ćwiartce okresu trwania kredytu za darmo a w czasie jej trwania do 90% również bez opłat.

Dotyczy to mieszkania ale zawsze jest jakiś szerszy obraz.

A co do Nordea Bank, ja brałem w nim kredyt jeszcze jak to było LG Petro Bank, oprocentowanie w euro 6,1 % po targach łaskawie chcieli obniżyć na 5,7%, już są poszukiwania przejmowacza kredytu...

To znowu ja;) Ludzie, czy jest tu ktoś taki kto bierze jeden kredyt na całość inwestycji działka plus budowa? ? Jak z formalnościami...wypatrzyliśmy sobie działeczke, chcemy wszystko załatwiać..ale jeśli kredyt na całość dadzą dopiero po pozwoleniu na budowę...No to ...hmmm czarno to widzę. Jak to jest, zawsze trzeba tyle czekać? A może pozwolenie mozna dostarczyć przed kolejna transza? Bo w koncu dzialka jako zabezpieczenie tej czesci kredytu juz jest...Wiem ze takie kredyty na calosc daja, uznalam że ok i się zabralismy za szukanei działki. no ale zaczynają się konrety, potrzebujemy kase na dzialke a do pozwolenia na budowe, to jeszcze hoho ... Co tym sądzicie?