iga9 21.01.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2006 Rozmawiałam z przedst. Multibanku i zaproponował mi takie warunki:150 tys. na 15 lat (raty równe po 989 zł), libor 3m -1,15%, oprocentowanie 2,65 % - oczywiście franki. Prowizja 2%. Wg mnie prowizja zdecydowanie za duza - powinno byc gora 1%. Oprocentowanie za wysokie - 2,5 % wg mnie byloby do przyjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 23.01.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 witam;) Ja z grupy oszołomow ale oczywiście biorących kredyt, więc tutaj też sie lapie pod kryteria Mąż był własnie dzisiaj na p0ierwszej rozmowie w sprawie kredytu i to tak niechcący, nieplanowanej - planowalismy rozmowy za jakies kilak tygodni... I co sie okazuje? PKO SA Nie udziela kredytów na działki bez dodatkowego zabezpieczenia hipotecznego. Dla nich dzialka nie jest zadnym zaezpieczeniem. Nie mamy mieszkania, wniosek? Kredyt u nich odpada... Mam nadzieję, że tylko to i że są banki udzieljące kredyty na działke....Bez wkładu własnego... Mieliście doświadczenia tego typu? Wydaje mi się, że ktoś pisał tutaj o działce w 100 % na kredyt... Czekam z niecierpliwościa na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 24.01.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Aida77spróbujcie w bph i bgż. My też będziemy kupować działkę na kredyt 100% bez wkładu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 24.01.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Ja proponuję wizytę w placówce finansowej typu Expander. Oni mają oferty większości banków i można się dowiedzieć, które banki udzielają kredytu na zakup działki i jakie mają obecnie warunki kredytowe.My braliśmy kredyt na 90% wartości działki.Jak sama dzwoniłam do banków okazywało się, że np. mogą sfinansować jedynie do 50% wartości działki. Wizyta w takim centrum to duża oszczędność czasu.A jest naprawdę sporo banków, które udzielają kredytów na całość działki a nawet na 110%. A pogląd, że działką nie jest zabezpieczeniem jest mało sensowny. Działki budowlane jak i nieruchomości drożeją z tygodnia na tydzień, zresztą można ustanowić hipotekę na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 24.01.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Acidtea , Evik Własnie, ja nawet ne sądzilam , ze moga być problemy z czyms takim jak działka czyli stosunkowo nie drogim, latwym do spłaty itd, no i vwg mnie łatwiejszym w spredarzy niż dom. Fakt Nie robilismy wielkiego rozeznania, po prostu bank wydzwanial za mezem żeby mu dać jakąs zwykla pożyczke konsumpcyjną. My generalnie nie bierzemy pożyczek i kredytow i jesli juz cos jest to na zasadzie ze nam sami cos zaproponuja na korzystnych warunkach. No i będąc tam przy okazji popytal sie o kredyty, bo na tym forum tez radazono zeby porozmwiac z bankiem w ktorym ma się konto. A tu taki szok....No ale kurcze nie oni jedyni;) A wcześniej rozmawialismy ze znajomym doradca finansowym i twierdzil ze mamy zdolnosc, ze jest mozliwosc kredytu na 100% inwestycji i na dzialke i na dom, potem wyczytalam , że latwiej to rozbić najoierw na dzialke a potem na dom, bo i tak koszty związane z dzialka, cala papierkologia itd jest refinansowana po fakcie więc defakto trzeba ta kwote załozyć samemu....Więc skoro tak to równie dobrze można to rozbić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 24.01.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Aida Expander jest również naszym zdaniem dobrym rozwiązaniem. My kredyt na działkę wzieliśmy w PTF bez wkładu własnego, 100% we franku nawet wszelkie opłaty udało się nam w to sprytnie upchnąć i pewnie na dom też tam, ale obecnie zbieramy papiery i uderzamy właśnie do Expandera. Oni chyba serio mają jakieś korzystniejsze oferty przez swoje relacje z bankami? Zobaczymy już niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.01.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 http://wiadomosci.onet.pl/1235095,11,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.01.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Kredyt załatwiałem poprzez doradcę z Open Finance. Niczym się nie musiałem martwić, wyszukali mi najlepsze oferty na rynku, przygotowali wszystkie dokumenty. Papiery składałem u nich a nie w banku i to oni wszystko załatwiali. Walczyli również o to, żeby bank uznał mi 30% wkładu własnego przez co uzyskali dla mnie lepsze warunki. W banku byłem tylko raz - przy podpisywaniu umowy. Wszystkim polecam ten sposób załatwiania kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 24.01.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 My załatwialiśmy kredyt w Expanderze, również polecam. Nie trzeba było jeździć po bankach, złożyliśmy wnioski w kilku bankach, wybraliśmy najlepszą ofertę. Jedna dobra rada: jeśli macie dzieci nie zabierajcie ich na spotkania w sprawie kredytu lub na podpisanie umowy. U nas w ferworze pilnowania dziecka nie przypomnieliśmy doradcy że chcemy kredyt w transzach i zabrakło nam kaski na notariusza, a sprzedawca działki dostał również część za media, którą to kwotę mogliśmy uiścić dopiero za pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 24.01.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 AidaMy braliśmy kredyt hipoteczny na działkę- 100% wartości. Kredyt otrzymaliśmy bez żadnego problemu w banku PKO BP. Maksymalny okres spłaty kredytu na działkę to 10 lat. Dla nas bomba, potem zostanie już tylko spłata kredytu na dom. A, kredyt braliśmy w listopadzie w CHF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 24.01.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 AidaMy braliśmy kredyt hipoteczny na działkę- 100% wartości. Kredyt otrzymaliśmy bez żadnego problemu w banku PKO BP. Maksymalny okres spłaty kredytu na działkę to 10 lat. Dla nas bomba, potem zostanie już tylko spłata kredytu na dom. A, kredyt braliśmy w listopadzie w CHF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 25.01.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 tabaluga1 Jakbym o sobie czytała - z jednym wyjątkem nie dostaliśmy kredytu na 100% Musieliśmy miec 20% wkładu własnego. A kredyt też załatwialiśmy w listopadzie w PKO i w CHF (bezproblemowo) Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 25.01.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 No to witaj Cyla wśród kredytobiorców. A w jakim banku nie dali Wam kredytu na 100%? Czy teraz też będziecie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 25.01.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 tabaluga No własnie w PKO! - miła pani pwiedziała,że na działke trzeba miec 20% wkładu! Dla nas to nie był akurat problem(bo suma stosunkowo niewielka) ,gorzej jak będziemy chcieli brać na budowę. Ale wydaje mi się ,że na budowe dają w PKO 100% Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 26.01.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witaj cyla Ja też nie wiem, jak jest w PKO BP w przypadku domu. Zresztą na budowę weźmiemy kredyt w innym banku- jeszcze się wahamy w jakim, to będzie oczywiście zależało od tego, jakie warunki nam zaproponują. Zastanawiam się, dlaczego w obrębie jednego banku są aż takie rozbieżności co do wkładu własnego. Może każdy oddział ma swoje zasady? Nie wiem. A może dlatego, że już wcześniej braliśmy w tym banku kredyt na mieszkanie, które spłaciliśmy duuuużo przed czasem i po prostu byliśmy dla banku bardziej wiarygodni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docart 26.01.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Wiam wszystkich kredytobiorców Dołączam do klubu, Planuję wziąć ok. 150 000 w ChF w PKO BP lub GE. W PKO BP mam konto, mają promocje do końca stycznia, a w GE jeszcze dokładnie nie rozmawiałem. Z tego, co przeczytałem, PKO BP chyba nie jest zły? Kolega pracuje w GE, ale innym dziale i ma mi przysłać kolegę - zobaczymy, jaką ofertę dają i która lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarluk 26.01.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 No i stało się........Podpisaliśmy dzisiaj umowę!Multibank,2.35%w CHF,110 tys. na 30 lat,prowizja 1,5.Do tego konto AQUARIUS ,przewalutowania i wcześniejsza spłata za free!Ewentualne przyszłe pożyczki w cenie kr.hipotecznego....osobiście jestem zadowolony.Wszystko trwało od złożenia papierów 12 dni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetmar 26.01.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 No to gratulacje i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 26.01.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 HEJO tabaluga1 My też byliśmy w tym oddziale znani,że tak powiem i to z dobrej strony coby nie było! Ale warunki z 20% wkładem były nienegocjowalne. Teraz mi się przypomina,że pani mówiła o kredycie na budowe bez wkładu własnego! Ale czytając posty innych stwierdzamy,że trzeba zrobić rekonesans po innych bankach- może któryś z nich nas miło zaskoczy lepszą propozycja Ale to za jakiś czas bo narazie spłacamy ten kredyt działkowy a gotówe wytracamy na projekty i przyłącza. Nie wiem czy sie już chwaliłam jaki domek wybraliśmy...TADAM...... http://www.archeton.pl/index.aspx Oto i on Chaber2 się nazywa Pozdrawiam ! cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.01.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Cześc wam czy moze wiecie czym rozni sie marza banku od prowizji banku, co to jest Libor 6 miesieczny a LIBOR 3 miesieczny, co to jest WIBOR. Wlasnie rozmawiam z Bankiem BPH Hipotecznym w warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts