Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

Ech "te sąsiady" :-? . Chyba najgorsi są tacy starzy, zasiedziali, którym wydaje się, że "te miastowe", to jakieś "gorsze i głupsze" są, a świat zatrzymał się dla nich na latach 60-tych zeszłego wieku. Dla nich człowiek bez ziemi, to podczłowiek, a taki, co ma mało, to też zero. Ot ciemnota i tyle, bo jak można taka postawę inaczej nazwać?

No pod blachą na pewno jest porażka całkowita, bo ona się strasznie nagrzewa. U mojej kumpeli jest dachówka i cudownie też nie jest, mimo braku okien dachowych. No cóż najlepszy jest pod tym względem dom piętrowy lub parterowy ze strychem ale wiadomo - nie każdy lubi, nie każdego stać itd. itp. Jednak jak się pomieszka na poddaszu /tak jak ja/, to człowiek nie chce już nigdy więcej tego piekła.

No podlicz droga Zorzo, podlicz, bo bardzo jestem ciekawa, czy dużo "za dużo" to kosztuje :lol:

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a sąsiadów masz takich "zasiedziałych", czy też nowo przybyłych?

Hmm... sąsiedzi są raczej zasiedziali ale nie wiadomo jacy będą ci ktorzy się kiedyś wybudują,narazie w najbliższej okolicy naszej działeczki nikt się nie zaczyna budować a jacyś dalsi sąsiedzi mnie nie interesują i lepiej żeby oni też się nie interesowali mną :D

Odejdę od tematu sąsiadów, bo podliczyłam to co wydaliśmy do tej pory i sama się zdziwiłam,że AŻ tak dużo wyszło. 123 500 zł. To koszt stanu surowego, bez dachu, za to z piwnicami. :o :o :o :o Przy czym nie mamy jeszcze schodów zewnętrznych i tarasu a na dokończenie izolacji, zasypanie wykopów i tym podobne "drobne" prace, trzeba będzie pewnie wydać jeszcze jakiś 1000 PLN. :-? Robocizna to łącznie 33000 zł. cała reszta to papiery ( bez kosztów pozwolenia na budowę i projektu), geodeci, materiał, przyłączenie wody i drobiazgi w postaci kawy, herbaty, hektolitrów wody mineralnej itp. :roll:

W związku z powyższym ogłaszam,że mam do zbycia jeszcze 640 sztuk bloczków betonowych M6 klasy B20 po 3.50 za sztukę. A za trzy tygodnie będę mieć ponad trzysta stempli, z czego jakieś 150 na 2.30m, reszta na 2.70. Może mi się trochę kosztów zwróci ! :D :D :wink: :wink: :wink:

• 2 weeks później...
Witam po wczasach :D :D :D . Widzę, że ruch u nas niewielki, Mimonka chyba zaginęła gdzieś na wiejskiej drodze przy wycince drzew :o :lol: . Zorzo, dzięki za podanie kwoty wydatków, która z deczka zwaliła mnie z nóg :o :o :o . Trochę się oddaliłam od tematu cen ale jednak wydaje mi się, że niestety ta kwota to norma :( .

Witam wszystkich :)

ja z samego serca Oswięcimia :)

działeczke juz mamy i teraz zabieramy sie za projekt

będziemy się budowac w Rajsku... z działki do pracy bedę miał 6,7km ;)

zabieram się za czytanie wątku i pozdrawiam wszystkich budujących z okolic naszych i nie tylko :)

no to pewnie będziemy sąsiadami,działka również w Rajsku,z budową chcemy ruszyć na wiosnę.