Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczów. Zacznijmy od tego ze ciotunia przepisała mi dom w Bobrku (gm . Chełmek) /k.Oświęcimia . Jako inwestycje które muszę wykonać jest to dobudówka( przedłużenie starego budynku) wraz z wymianą więzby i dachu . Materiał blacho-dachówka . Dodam ze otrzymałem już PnB (czekam aż się uprawomocni) i chciałbym ruszać powoli z budową .

Czytałem wszystkie wasze posty z propozycjami materiałowymi ale może ma ktoś to zebrane razem lub doszły nowe propozycje/oferty.

Podsumowując szukam (w miarę niedrogo :)) :

stali

więzby dachowej

blacho dachówki (połysk),wełny itd

beton

pustaki

okna dachowe, zwykłe

oraz szukałbym kogoś komu mogę zlecić budowę dachu (niedrogo i solidnie)

Wszystko okolice Oświęcim , Chełmek , Libiąż itd , wraz z cenami jeżeli macie taką orientacje.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze zagoszczę tu na dłużej :)

co do stali polecam stal u Badury nazywaja się chyba metalbud, drut wiązałkowy natomiast opłaca się w TM Steel

więźba-polecam pana talarka

pozostałe asortymenty to już kwestia rozeznania, my często korzystamy z Sewery, można negocjować i na nich liczyć:) tam kupisz pustaki, wełny a i okna dachowe dostalismy w najlepszej cenie:)

Przemek witaj na forum.Pochwal się projektem:-)Życzę powodzenia przy papierkach.

Kurcze, a u mnie nic się nie dzieje.Zmiana stropu na monolit mnie przygnębia-architekt twierdzi, ze trzeba robić zmianę do pozwolenia na budowę-czyli zapewne więcej talarów pójdzie.Uważa,że monolit jest cieńszy niż teriva i wyjdzie za dużo cm na piętrze.Pytanie do osób, które zmieniały strop-jak było u Was???Czy schody automatycznie też będą do przeliczenia?

A co tutaj chcesz liczyć? W praniu murarz jak będzie miał głowę to sobie sam wyliiczy.

Ja zmienaiłem strop z terivy na płytowy a przy murowaniu zmieniłem schody z zabiegowych na takie z podestem,

półpiętrem jak kto woli.

Ty zmień lepiej architekta kasja, u mnie wogóle nie było takiej gadki z architektem

Mylas wpadnij najlepiej na budowe i zobaczysz na własne oczy jakby coś to na priv pisz.

Generalnie to jestem bardzo zadowolony.

Kto ogląda to chwali wykonanie.

Ostatnio była ekipa od wylewek obejrzeć swoją robote i tez chwalili

Dzięki, jak się uporam z instalacjami to się odezwę w tej sprawie, rozważam jeszcze polecanego na forum Michała Markiewicza cena ta sama a są na miejscu. Mi oboje wołali 23 zł za m2, jak było u was?

tlalken no myślałam, ze skoro mamy już PnB- to zmiana stropu nie bedzie wymagała jakichś urzędowo-papierowych działań.Architekt stwierdził, ze też tak myślał, ale w starostwie mu powiedzieli, ze trzeba zmieniać PnB.Więc moze po prostu niepotrzebnie się tym nie chwalić?Pozatym architekt wziął kasę za adaptację i teraz przy tej sprawie nie wiem czy inny architekt pogmera mi przy projekcie- a już napewno nie za darmo.heeh.Pewnie jeszcze 100 razy coś mnie w...i.

tlalken no myślałam, ze skoro mamy już PnB- to zmiana stropu nie bedzie wymagała jakichś urzędowo-papierowych działań.Architekt stwierdził, ze też tak myślał, ale w starostwie mu powiedzieli, ze trzeba zmieniać PnB.Więc moze po prostu niepotrzebnie się tym nie chwalić?Pozatym architekt wziął kasę za adaptację i teraz przy tej sprawie nie wiem czy inny architekt pogmera mi przy projekcie- a już napewno nie za darmo.heeh.Pewnie jeszcze 100 razy coś mnie w...i.

Kasju też zmienialismy na lany i nie trzeba było nic uzgadniać w starostwie. Zwyczajnie tylko trzeba żeby ci przeliczyli i zrobili rys jakie zbrojenie. Pierwsze słyszę o jakiś papierkach w trakcie budowy....coś ten twój arch chyba nowicjusz:P co do schodów jeśli planujesz lane to dokładnie tak jak mówi tlalken...majster przeliczy:)

Gdyby ktos potrzebował bramę segmentową to mam do zaoferowanie, bo u mnie wyszedł Zonk.

Brama Hormann LPU 40, kolor orzech wymiary 2500*2000. Nowa,Bez napędu nie rozpakowana paleta.

Montaż i gwarancja od firmy TMT Wadowice.

Poprostu nie wziąłem pod uwage tego, że drzwi z kotłowni do garażu mam zaraz przy garażowych

i walił bym głową po prowadnicy górnej. Jakby ktoś był zainteresowany to pisać na priv

Mylas jak byli u mnie goście od wylewek to pytali, czy tynki robil mi ktoś z Łęk, już teraz nie pamiętam nazwiska,

ale mówili że w okolicy tylko oni tak tynki robią. Może Ci polecani to właśnie Ci z Łęk

Wspominany przeze mnie Michał Markiewicz był polecany już nie pamiętam dokładnie przez kogo, ale chyba przez Misior lub Sammi.

Jest z Wieprza. Jak byś miał namiar na tych z Łęk to reflektuję. :wiggle: