SuchaR 12.04.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Panowie Panie co z wami? Nikt nie potrafi pomóc?? Moja prośba kilka postów wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 12.04.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Zacznijmy od tego ze ciotunia przepisała mi dom w Bobrku (gm . Chełmek) /k.Oświęcimia . Jako inwestycje które muszę wykonać jest to dobudówka( przedłużenie starego budynku) wraz z wymianą więzby i dachu . Materiał blacho-dachówka . Dodam ze otrzymałem już PnB (czekam aż się uprawomocni) i chciałbym ruszać powoli z budową . Czytałem wszystkie wasze posty z propozycjami materiałowymi ale może ma ktoś to zebrane razem lub doszły nowe propozycje/oferty. Podsumowując szukam (w miarę niedrogo ) : stali więzby dachowej blacho dachówki (połysk),wełny itd beton pustaki okna dachowe, zwykłe oraz szukałbym kogoś komu mogę zlecić budowę dachu (niedrogo i solidnie) Wszystko okolice Oświęcim , Chełmek , Libiąż itd , wraz z cenami jeżeli macie taką orientacje. Pozdrawiam i mam nadzieje ze zagoszczę tu na dłużej co do stali polecam stal u Badury nazywaja się chyba metalbud, drut wiązałkowy natomiast opłaca się w TM Steel więźba-polecam pana talarka pozostałe asortymenty to już kwestia rozeznania, my często korzystamy z Sewery, można negocjować i na nich liczyć tam kupisz pustaki, wełny a i okna dachowe dostalismy w najlepszej cenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 12.04.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 tlalken, mam prośbę jak byś mógł to wklej kilka fotek waszych tynków, jeżeli to problem to na [email protected]. Dzisiaj dzwoniłem do pana Andrzeja popytać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 13.04.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Mylas wpadnij najlepiej na budowe i zobaczysz na własne oczy jakby coś to na priv pisz.Generalnie to jestem bardzo zadowolony. Kto ogląda to chwali wykonanie. Ostatnio była ekipa od wylewek obejrzeć swoją robote i tez chwalili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 13.04.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ma ktoś namiary na gotowe elementy betonowe na mostek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 13.04.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Przemek witaj na forum.Pochwal się projektem:-)Życzę powodzenia przy papierkach. Kurcze, a u mnie nic się nie dzieje.Zmiana stropu na monolit mnie przygnębia-architekt twierdzi, ze trzeba robić zmianę do pozwolenia na budowę-czyli zapewne więcej talarów pójdzie.Uważa,że monolit jest cieńszy niż teriva i wyjdzie za dużo cm na piętrze.Pytanie do osób, które zmieniały strop-jak było u Was???Czy schody automatycznie też będą do przeliczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 13.04.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 A co tutaj chcesz liczyć? W praniu murarz jak będzie miał głowę to sobie sam wyliiczy.Ja zmienaiłem strop z terivy na płytowy a przy murowaniu zmieniłem schody z zabiegowych na takie z podestem, półpiętrem jak kto woli.Ty zmień lepiej architekta kasja, u mnie wogóle nie było takiej gadki z architektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 13.04.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 A ja mam pytanko, powiedzcie mi proszę ile u was biorą za polożenie metra kafelków? I co oprócz płytek i kamyka planujecie położyć w kuchni na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 13.04.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Mylas wpadnij najlepiej na budowe i zobaczysz na własne oczy jakby coś to na priv pisz. Generalnie to jestem bardzo zadowolony. Kto ogląda to chwali wykonanie. Ostatnio była ekipa od wylewek obejrzeć swoją robote i tez chwalili Dzięki, jak się uporam z instalacjami to się odezwę w tej sprawie, rozważam jeszcze polecanego na forum Michała Markiewicza cena ta sama a są na miejscu. Mi oboje wołali 23 zł za m2, jak było u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 14.04.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 tlalken no myślałam, ze skoro mamy już PnB- to zmiana stropu nie bedzie wymagała jakichś urzędowo-papierowych działań.Architekt stwierdził, ze też tak myślał, ale w starostwie mu powiedzieli, ze trzeba zmieniać PnB.Więc moze po prostu niepotrzebnie się tym nie chwalić?Pozatym architekt wziął kasę za adaptację i teraz przy tej sprawie nie wiem czy inny architekt pogmera mi przy projekcie- a już napewno nie za darmo.heeh.Pewnie jeszcze 100 razy coś mnie w...i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 14.04.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 tlalken no myślałam, ze skoro mamy już PnB- to zmiana stropu nie bedzie wymagała jakichś urzędowo-papierowych działań.Architekt stwierdził, ze też tak myślał, ale w starostwie mu powiedzieli, ze trzeba zmieniać PnB.Więc moze po prostu niepotrzebnie się tym nie chwalić?Pozatym architekt wziął kasę za adaptację i teraz przy tej sprawie nie wiem czy inny architekt pogmera mi przy projekcie- a już napewno nie za darmo.heeh.Pewnie jeszcze 100 razy coś mnie w...i. Kasju też zmienialismy na lany i nie trzeba było nic uzgadniać w starostwie. Zwyczajnie tylko trzeba żeby ci przeliczyli i zrobili rys jakie zbrojenie. Pierwsze słyszę o jakiś papierkach w trakcie budowy....coś ten twój arch chyba nowicjusz:P co do schodów jeśli planujesz lane to dokładnie tak jak mówi tlalken...majster przeliczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 14.04.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Mylas jak byli u mnie goście od wylewek to pytali, czy tynki robil mi ktoś z Łęk, już teraz nie pamiętam nazwiska, ale mówili że w okolicy tylko oni tak tynki robią. Może Ci polecani to właśnie Ci z Łęk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 14.04.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Gdyby ktos potrzebował bramę segmentową to mam do zaoferowanie, bo u mnie wyszedł Zonk.Brama Hormann LPU 40, kolor orzech wymiary 2500*2000. Nowa,Bez napędu nie rozpakowana paleta.Montaż i gwarancja od firmy TMT Wadowice.Poprostu nie wziąłem pod uwage tego, że drzwi z kotłowni do garażu mam zaraz przy garażowych i walił bym głową po prowadnicy górnej. Jakby ktoś był zainteresowany to pisać na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochen 14.04.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Nam właśnie skończyli tynki. Ekipa z pod Zakopanego. Za tynki cementowe z materiałem za 1m2 biorą 22zł. Tynk maszynowy weber.Jak coś to kontakt na priv. w 7 dni zrobili 700m2. Sprzedam ytonga 11,5 1 palete czyli 104 bloczki.tel 694 529 658 odbiór Jawiszowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 14.04.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Mylas jak byli u mnie goście od wylewek to pytali, czy tynki robil mi ktoś z Łęk, już teraz nie pamiętam nazwiska, ale mówili że w okolicy tylko oni tak tynki robią. Może Ci polecani to właśnie Ci z Łęk Wspominany przeze mnie Michał Markiewicz był polecany już nie pamiętam dokładnie przez kogo, ale chyba przez Misior lub Sammi. Jest z Wieprza. Jak byś miał namiar na tych z Łęk to reflektuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 14.04.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Nam właśnie skończyli tynki. Ekipa z pod Zakopanego. Za tynki cementowe z materiałem za 1m2 biorą 22zł. Tynk maszynowy weber. Jak coś to kontakt na priv. w 7 dni zrobili 700m2. Poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 14.04.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Sprzedam ytonga 11,5 1 palete czyli 104 bloczki. tel 694 529 658 odbiór Jawiszowice W grupie Czy w Beskidach nikt nie buduje? gość potrzebuje 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 16.04.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Jak byś miał namiar na tych z Łęk to reflektuję. Wkrótce będą u mnie robić wylewki to napewno spytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 16.04.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Ma ktoś namiary na gotowe elementy betonowe na mostek? A jakie konkretnie? Płyty zbrojone, boki z otworem na rureczkie, czy tez może gotowe mostki? Bo to wszystko zmienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 18.04.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam szanowne grono i odrazu proszę o namiary gdzie mogę niedrogo w okolicy kupić brame z napędem 2,7 x 2,4 segmentową w kolorze złotego dębu i najlepiej jeszcze z montażem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts