kasja83 19.04.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam.Czym docieplaliscie fundamenty???Co polecacie?MOżna to gdzieś kupić w fajnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 19.04.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 WitamJa ocieplałem zwykłym styropianem FS 20 grubości 5cm.(dom podpiwniczony 2 metry poniżej poziomu 0,styropian ten co pod wylewki-niedałem się namówić na styropian ekstrudowany,napewno jest dobry lecz cena jest taka że przyprawia o zawrót głowy...) nato dałem siatke zatopioną w kleju a nato dyserbit nie wchodzący w reakcjie ze styyropianem a póżniej folia kubełkowa,mineło już cztery lata i jest ok., oczywiście domek jest opasany opaską drenarską.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 19.04.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam szanowne grono i odrazu proszę o namiary gdzie mogę niedrogo w okolicy kupić brame z napędem 2,7 x 2,4 segmentową w kolorze złotego dębu i najlepiej jeszcze z montażem... Pan Amrozi z Kańczugi 609-642-850 - mam idento wymiary i kolory. 2500 zł + montaż (z tym że ja montowałem sam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuchu 19.04.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam. Czym docieplaliscie fundamenty???Co polecacie?MOżna to gdzieś kupić w fajnej cenie? Ja ociepliłem 10 cm styropiany twardego EPS 100. Ale najpierw na ściany dysterbit pozniej styropian na kleju w piance pozniej siatka zatopiona w kleju, dysterbit, folia kubełkowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 20.04.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Wspominany przeze mnie Michał Markiewicz był polecany już nie pamiętam dokładnie przez kogo, ale chyba przez Misior lub Sammi. Jest z Wieprza. Jak byś miał namiar na tych z Łęk to reflektuję. Tak, ja polecałam Michała, ale dzięki "szanownej" Energetyce i opóżnieniu w przyłączeniu energi TYLKO o 4 miesiące zmuszeni byliśmy zrobic tynki ręcznie. I nie żałujemy, po prostu klasa Pan Zdzisiu to "złota rączka" Otynkował, przymurował, zamontował drzwi. Instalatorzy, oraz odwiedzający byli pod wrażenniem solidności i dokładności wykonania Nie trzeba gipsować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 20.04.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Zorzo serdecznie dziękuję za info dotyczące płytek Ot, babska ciekawość czy nie przepłacam Będziemy w kotakcie Powoli żegnam się z forumowiczami Już dziś wszystkim dziękuję za pomoc i życzę Spokojnych Świąt oraz samych pogodnych dni podczas budowy i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pir 20.04.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ja ociepliłem 10 cm styropiany twardego EPS 100. Ale najpierw na ściany dysterbit pozniej styropian na kleju w piance pozniej siatka zatopiona w kleju, dysterbit, folia kubełkowa:) Ja prawie identycznie. Bloczki fundamentowe pomalowane dysterbitem, potem styropian (10 EPS 100) na kleju z użyciem niezastąpionej pianki i folia kubełkowa. Dodatkowo bloczki zapuszczałem wcześniej (przed malowaniem) jakimś ustrojstwem (nazwy nie pamiętam - sorki), które polecił mi znajomy inspektor nadzoru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorowczykKDR 21.04.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam .. Poszukuję sprawdzonego architekta lub biura architektonicznego do wykonania projektu indywidualnego.Może ktoś z Was wykonywał taki projekt ?Poszukuję kogoś z polecenia , i najlepiej "na miejscu" Dziękuję za ewentualne wskazówki. I oczywiście spokojnych świąt. KDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 21.04.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Dzięki za informacje odnośnie docieplenia fundamentów.Życzę wszystkim Wesołych i pogodnych Świąt:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 24.04.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 czy ktoś już robił przyłącze gazubyłem ostatnio w gazowni i powiedzieli mi, że na przyłącz trzeba czekać pół rokuto prąd szybciej zakładają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 25.04.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Jak wygląda kwestia wychodka, czy Inwestor powinien wznieś tą budowlę sam czy robi to ekipa, która przyjdzie budować? (Może ktoś pochwali się taką budowlą, jak robił z czego itd - czy wsad leci prosto w ziemie czy robić taki, który można opróżniać?) Czy warto kupować nowy blaszak (garaż - składziki) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 25.04.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Jak wygląda kwestia wychodka, czy Inwestor powinien wznieś tą budowlę sam czy robi to ekipa, która przyjdzie budować? (Może ktoś pochwali się taką budowlą, jak robił z czego itd - czy wsad leci prosto w ziemie czy robić taki, który można opróżniać?) Czy warto kupować nowy blaszak (garaż - składziki) ? generalnie to Inwestor powinien zapewnić wychodek chyba, że budowlancy są skłoni sami wykonać wychodek wykonany z deski na podbitkę robił wujek .. a jak usłyszałem cenę na tartaku 600zł to normalnie przed malowaniem wyglądał tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 25.04.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 ja mam w umowie, że muszę zapewnić wychodekwłaśnie jestem na etapie szukania toi toi do wynajęciaprzyjeżdżają, opróżniają tak że nie ma z tym problemuja kupiłem garaż 24m2zrezygnowałem z garażu przy domuwięc ten po budowie będzie jako garaż na autolub magazyn na narzędzia itpmyślałem aby sobie zbić szopę z desekale za dużo z tym roboty zwłaszcza jak nie ma prądu na działcepo budowie trzeba by to rozebraća tak za blaszaka dałem 2k i w przyszłości będzie służył jako garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 26.04.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 generalnie to Inwestor powinien zapewnić wychodek chyba, że budowlancy są skłoni sami wykonać wychodek wykonany z deski na podbitkę robił wujek .. a jak usłyszałem cenę na tartaku 600zł to normalnie przed malowaniem wyglądał tak Dzięki za info, wieczorem usiądę, rozrysuje budowle i chyba sam ją zbije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 26.04.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 ja mam w umowie, że muszę zapewnić wychodek właśnie jestem na etapie szukania toi toi do wynajęcia przyjeżdżają, opróżniają tak że nie ma z tym problemu Myślałem o toitoi, ale zdecydowałem że pójdę po kosztach i sam coś wyczaruję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 27.04.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 U mnie tego problemu nie było. Budowlańcy mówili ze potrzebują dzień na zagospodarowanie (m.inn. kibelek) i rozeznanie terenu, stwierdzili że muszą trochę desek przeznaczyć gospodarczo, ale że mam na zewnątrz domu z zagrodzie WC (takie starodawne) więc nie robili. Puenta - dobry budowlaniec sam sobie kibelek wytnie... JLWW - daj chłopakom na flaszkę, sami zrobią wypasiony WC, a Ty będziesz miał czas na bardziej potrzebne rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 27.04.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 WitamPonawiam prośbe o namiary gdzie można niedrogo kupić dobrą brame garażową(segmentową)podobno imielin słynie z produkcji dobrych bram lecz nieznam żadnych konkretów.Proszę o pomoc bo sprawa robi się doś pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SuchaR 27.04.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam . Moge Ci dac namiary na stronke firm z Imielinia co robią bramy ale co do cen itd nic Ci nie moge powiedziec... Pierwsze 3 najbardziej są mi znane że tak powiem... Jeżeli coś znajdziesz podziel sie tu na forum . Pozdrawiam http://www.bram-stal.pl/Kontakt-38.htmlhttp://www.cylex.pl/firmy/brampol--wytw%C3%B3rnia-bram-10444446.htmlhttp://www.klyk.pl/kontakt/ http://www.cylex.pl/firmy/eltis-10610302.html http://www.cylex.pl/firmy/mabud--sprzeda%C5%BC--monta%C5%BC-bram-i-automat%C3%B3w-10745575.html http://www.cylex.pl/firmy/piechota---serwis-bram-10352038.html http://www.cylex.pl/firmy/nika--pphu--bramy--rolety-i-automatyka-10876938.html http://www.cylex.pl/firmy/rafa%C5%82--bramy--surowce-wt%C3%B3rne--myjnia-10634744.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 27.04.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Co do bramy garażowej ja polecam pana Waldemara Serafina z Zaborza, tel: 723491357, może to reklama ale gorąco polecam Pana za terminowość, fachowość i CENĘ-handluje bramami Wiśniowskiego. Druga sprawa do was: SPRZEDAM - stemple budowlane sztuk ok. 350 w tym 2/3 dł. 290cm i 1/3 dł. 260 cm - krokwie zaimpregnowane sztuk 8 wym: 8x18x810cm - kołki do szalunku ok. 300 sztuk dł. 115-118cm (6x8cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 28.04.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 U mnie tego problemu nie było. Budowlańcy mówili ze potrzebują dzień na zagospodarowanie (m.inn. kibelek) i rozeznanie terenu, stwierdzili że muszą trochę desek przeznaczyć gospodarczo, ale że mam na zewnątrz domu z zagrodzie WC (takie starodawne) więc nie robili. Puenta - dobry budowlaniec sam sobie kibelek wytnie... JLWW - daj chłopakom na flaszkę, sami zrobią wypasiony WC, a Ty będziesz miał czas na bardziej potrzebne rzeczy.... u mnie jest ten problem że jedyne deski jakie będę miał na budowie to deski okapowe i podbitka bo deski z palet raczej się nie nadają one i tak będą już pod koniec budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts