nicram_aisak 21.07.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Więc prosze o opinie i uwagi . Wolałbym zainstalować sobie bojler z pompą ciepła. Myślałeś o tym: http://www.dimplex.de/pl/p-ciepla/pompy-ciepla-cieplej-wody/pompy-ciepla-do-podgrzewu-cwu-z-komfortowa-regulacja.html. Inni producenci też to mają. Korzystasz cały rok i w ostatecznym rozliczeniu wychodzi lepiej jak kolektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabri_84 23.07.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witajcie Mam pytanko czy ktoś z was ma oraz co myślicie o ogrodzeniu z gabionów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 25.07.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Nicram_aisak , jeżeli chodzi o Kęty np. na przyłącze wody mieliśmy 2 wyceny z kopaniem (50 m) i bez. różnica była ok 1 000,00 zł i kopaliśmy sami, (koparka wyszła taniej) oni wpinali się w rurę i kładli, zakładali licznik wszystko w jeden dzień, po wszystkich uzgodnieniach trzeba było zgłosić dwa dni wcześniej że będzie wykopane. Prąd to zupełnie inna bajka. Czekaliśmy parę miesięcy, mieliśmy wcześniej wszystkie uzgodnienia (bez tego podobno ok roku czekania czasem dłużej) Póżniej mąż był tam jeszcze z 10 razy i uzgadniał termin i przyjechali tydzień za wcześnie i elektryk ich odesłał bo na następny dzień dopiero zakładał skrzynkę. Póżniej mąż był jeszcze parę razy przyjechali zjechali na dół z kablem do skrzynki a później trzeba było zapłacić (czekaliśmy tydzień na fakturę wysłaną pocztą z Bielska do Kęt, która z resztą nie dotarła:) i zamontowali licznik. My mieliśmy słup na naszej działce, od słupa do domu kopaliśmy sami. Wszystkie uzgodnienia były przy projektcie, projekt przyłącza wody był kupowany osobno wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 25.07.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Nicram_aisak , jeżeli chodzi o Kęty np. na przyłącze wody mieliśmy 2 wyceny z kopaniem (50 m) i bez. różnica była ok 1 000,00 zł i kopaliśmy sami, (koparka wyszła taniej) oni wpinali się w rurę i kładli, zakładali licznik wszystko w jeden dzień, po wszystkich uzgodnieniach trzeba było zgłosić dwa dni wcześniej że będzie wykopane. Prąd to zupełnie inna bajka. Czekaliśmy parę miesięcy, mieliśmy wcześniej wszystkie uzgodnienia (bez tego podobno ok roku czekania czasem dłużej) Póżniej mąż był tam jeszcze z 10 razy i uzgadniał termin i przyjechali tydzień za wcześnie i elektryk ich odesłał bo na następny dzień dopiero zakładał skrzynkę. Póżniej mąż był jeszcze parę razy przyjechali zjechali na dół z kablem do skrzynki a później trzeba było zapłacić (czekaliśmy tydzień na fakturę wysłaną pocztą z Bielska do Kęt, która z resztą nie dotarła:) i zamontowali licznik. My mieliśmy słup na naszej działce, od słupa do domu kopaliśmy sami. Wszystkie uzgodnienia były przy projektcie, projekt przyłącza wody był kupowany osobno wcześniej. Chcę rozpocząć prace w przyszłym roku. Rozumiem, że z wodą można się wstrzymać aż buda powstanie i będę miał gdzie wodomierz zainstalować. Skrzynkę z prądem chce mieć przy bramie wjazdowej, więc lepiej już w tej chwili zaczynać. Czy dobrze rozumuje? A co z gazem, jak tu sytuacja się kształtuje, jakie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tata Tomka 25.07.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Chcę rozpocząć prace w przyszłym roku. Rozumiem, że z wodą można się wstrzymać aż buda powstanie i będę miał gdzie wodomierz zainstalować. Skrzynkę z prądem chce mieć przy bramie wjazdowej, więc lepiej już w tej chwili zaczynać. Czy dobrze rozumuje? A co z gazem, jak tu sytuacja się kształtuje, jakie doświadczenia? Na gaz czeka sie teraz około 8 miesiecy zalezy jak daleko jest gazociąg. Informacje aktualne - byłem w gazowni wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 26.07.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Myślę że musisz zrobić wszystkie uzgodnienia i plany (projekt wody we własnym zakresie np.). Jeżeli zaczynasz za rok to nic się nie przedawni. Gazu nie mam więc się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 27.07.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 U mnie z prądem mieli czas na wykonanie przyłącza do końca maja, ale.... sąsiadka miała himery........ chodziło o ogródek, żeby jej nie zniszczyli. Było kilka pomysłów, jak kopać- bo złącze kablowe w ziemi. Wymyśliła sobie przewiert prawie przez całą działkę / chociaż wcześniej na piśmie wyraziła zgodę na kopanie ręczne bez użycia ciężkiego sprzętu/ - na co energetyka nie wyraziła zgody bo za drogo. Ostatecznie kopali ręcznie, ale prądu nadal nie mam.Miał być protokolarny odbiór wykonania przyłaczą z energetyki i wystawiona dla mnie faktura. A jest wielkaaaaaa cisza. Tyle, że mam skrzynkę podłączoną i buduję na agregacie. Za to koszty ho,ho,ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 07.08.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ile może kosztować wykonanie szamba z kręgów? 10m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 07.08.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 WitamDawno mnie tu nie był, ale może pomożecie.Czy ktoś z was wie gdzie w Krakowie lub okolicy kupić takie elementy na słupki ogrodzeniowe i podmurówki? Chodzi o ten konkretny wzór będę wdzięczna za pomoc jeśli ktoś widział je na jakimś składzie lub wie gdzie takie produkują. http://images36.fotosik.pl/233/66ac8f08e1797af6m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz123 09.08.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Sprzedam kompletną skrzynkę elektryczną (tzw.prowizorka budowlana,użytkowaną 1 rok) z dwoma gniazdami 220V i jednym siłowym + ok. 90 m kabla z zaciskami i bezpiecznikami.Cena za skrzynke 350zł, kabel 900zł (ja zapłaciłem za to 1900zl). Posiadam jeszcze do sprzedania 2 słupy drewniane dł. po 8 metrów każdy.Cena za jeden słup 200zł.Słupy są zainpregnowane. Odbiór osobisty w Czańcu k/Kęt tel 695 583 986. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 11.08.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Czy instalował ktoś samodzielnie alarm w swoim domu (centralka, manipulator, czujnik, kable) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 13.08.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Gdzie najtaniej można kupić szambo betonowe (bezodpływowy zbiornik betonowy) ? (10m3) Zastanawiałem się na budową szamba z kręgów ale po przeliczeniu cena jest porównywalna z szambem betonowym (przy założeniu, że faktycznie zależy nam na szczelnym szambie). Najtaniej na tą chwilę znalazłem zbiornik 10m3 za 3198 jednokomorowy z dowozem do Oświęcimia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_exe 20.08.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam! Tym razem szukam namiarów na wykonawcę przydomowej oczyszczalni ścieków oraz na fachowców od centralnego ogrzewania + solary. Znacie kogoś solidnego i w miarę niedrogiego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 22.08.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Czy ktoś się orientuje gdzie można w Oświęcimiu sprzedac palety, i po ile? Dziekuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 25.08.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Witam.Sprzedam stemple budowlane po pierwszej budowie ok. 300 szt 506106630 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 26.08.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 Dołączam się do pytania dot. palet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 27.08.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Czy ktoś się orientuje gdzie można w Oświęcimiu sprzedac palety, i po ile? Dziekuję za info. "Pal-Tom" ul. Leszczyńskiej 4 32-600 Oświęcim 512 289 815 - w razie czego mają też punkt na Fabrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninka299 28.08.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Witam wszystkich . Sprzedam pozostałe po budowie 240 sztuk bloczków pianobetonowych "bielskich" wymiar 300/240/490.Zapewniam transport. Kontakt telefon 695314578. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 29.08.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Witam. Sprzedam klej do przyklejania styropianu Kreisel 110 , szt.11 cena 10zł za worek 25kgTowar dowioze na budowe. Tel 666967555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacja78 30.08.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam, Może, ktoś z budujących podpowie, gdzie w naszej okolicy można kupić w dobrej cenie styropian pod wylewki Austrotherm? Dziękuję za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts