Nellly 11.11.2014 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Witam Potrzebuję namiary na niedrogiego i mądrego kominiarza oraz kogoś od certyfikatu energetycznego. Czy orientujecie się jakie są procedury aby gazownia podłączyła gaz tzn aktualnie wykonują przyłącze, ale interesuje mnie kwestia aby gaz płynął w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 11.11.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 I jeszcze jedna kwestia mam zrobioną instalację do rekuperacji ale nie kupiłam rekuperatora - brak środków. Czy będzie problem przy odbiorze kominiarskim? Gorąco wszystkich pozdrawiam w piękne słoneczne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 11.11.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Nelly, kominiarz Ci nie pomoże. Ma uprawnienia tylko i wyłącznie do wentylacji grawitacyjnej. Potrzebujesz protokół ze skuteczności działania instalacji wentylacji mechanicznej potwierdzony przez kierownika w branży instalacyjnej (sanitarnej). Posiadam takie uprawnienia i sprzęt pomiarowy, mogę pomóc, ale trochę ciężko będzie bez urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 11.11.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Możecie polecić kogoś do tematu montażu kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 12.11.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Nelly, kominiarz Ci nie pomoże. Ma uprawnienia tylko i wyłącznie do wentylacji grawitacyjnej. Potrzebujesz protokół ze skuteczności działania instalacji wentylacji mechanicznej potwierdzony przez kierownika w branży instalacyjnej (sanitarnej). Posiadam takie uprawnienia i sprzęt pomiarowy, mogę pomóc, ale trochę ciężko będzie bez urządzenia. Ale do odbioru domu nie jest wymagany taki papier przecież to rozwiązanie nie wymagane przepisami prawa. Podaj namiary na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 12.11.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Ale do odbioru domu nie jest wymagany taki papier przecież to rozwiązanie nie wymagane przepisami prawa. Podaj namiary na siebie. Jak chciałem by mi "płynał gaz" - potrzebny był między innymi odbiór kominiarski. Natomiast kominiarz, jak przyszedł do mnie, zobaczył że jest WM, to nic nie sprawdzał...ale z kolei chciał właśnie "papier" potwierdzający sprawność działania WM. Dostał papier - wypisał odbiór. Tak było u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 12.11.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 OK dziękuje Przemek za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 13.11.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 OK dziękuje Przemek za informacje Nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 17.12.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 DAM PRACĘZlece ogrodzenie działki siatką wys. 125 cm + murek betonowy 30cm wysokości . Całość to 80m ogrodzenia plus fundamenty pod bramę przesuwną i furtkę. Szukam kogoś solidnego z doświadczeniem kto sobie chce dorobić, FIRMOM DZIĘKUJE !!!Mój tel 880-080-674 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 26.12.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Po pierwsze, to wesołych Świąt dla wszystkich członków naszej grupy A po drugie, to poszukuje stolarza do wykonania schodów. Możecie polecić kogoś solidnego i nie drogiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 28.12.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 My zdecydowaliśmy się na Wacława Oleś z Chełmka (brat Macieja) tel. 692836498.Cena przystępna. Czy solidnie to się okaże, ale robił u znajomych i byli zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 29.12.2014 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 My zdecydowaliśmy się na Wacława Oleś z Chełmka (brat Macieja) tel. 692836498. Cena przystępna. Czy solidnie to się okaże, ale robił u znajomych i byli zadowoleni. Dziękuję. Rozumiem, że to namiar na stolarza:-) Ps. Kim jest Maciej? Czy to też jakiś stolarz, że informujesz, że to brat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 29.12.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 u mnie też robi schody Wacław Oleś ale nie będę bardzo chwalić, bo to rodzinka:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 29.12.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 a u mnie gaz płynie i ogrzewa mój domek, mam już prawie wszystkie dokumenty do zamieszkania oprócz certyfikatu energetycznego, czy ktoś pomoże i podrzuci namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 30.12.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Pisałam, że Wacław to brat Maćka, bo na czarnej i białej liście pojawił się Maciej.Nelly, a jakie masz schody? Samonośne czy na beton? Jakie drewno? Jak Twoja ocena co do drewna, koloru itp. (zbieram cenne informacje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 30.12.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Teraz wszystko jasne Zatem obadamy Pana Wacława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicram_aisak 04.01.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Szukamy wykonawcę łazienek i podłóg. Czy polecicie kogoś z Chełmka lub okolic. Najlepiej jednoosobowa ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogacz5 04.01.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam Mam do sprzedania godny polecenia dom w okolicy Oświęcimia.Poniżej przesyłam link do szczegółów: http://www.bogto.hekko24.pl/przeciszow http://bogto.hekko24.pl/przeciszow/images/home_1.jpghttp://bogto.hekko24.pl/przeciszow/images/home_2.jpg PozdrawiamTomasz Bogacztel. 663743344 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 12.01.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Pisałam, że Wacław to brat Maćka, bo na czarnej i białej liście pojawił się Maciej. Nelly, a jakie masz schody? Samonośne czy na beton? Jakie drewno? Jak Twoja ocena co do drewna, koloru itp. (zbieram cenne informacje). Schody betonowe, dębowe nie lakierowane, a bejcowane woskowanne. Kolor kupiłam sama. W tym tygodniu powinny być położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 12.01.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Szukamy wykonawcę łazienek i podłóg. Czy polecicie kogoś z Chełmka lub okolic. Najlepiej jednoosobowa ekipa. Mnie polecali z Chełmka Tomka budę ale po pierwsze drogi, a po drugie nie słowny, ale ludzie go chwalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts