ptrk 10.10.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Witam wszystkich miłośników Oświęcimia i okolic. Po 11 miesiącach nareszcie otrzymałem upragniony papierek. Teraz podobnie jak niektórzy z was szukam ekipy wykonawczej. Rozrzut cenowy ogromny. Dostałem wyceny od 47k do 68k netto za stan surowy otwarty (oczywiście najwyższe stawki mają często zachwalani "górale"). Decyzja o wyborze ekipy do końca przyszłego tygodnia. Domek nasz ot taki niepozorny http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=427. Jeśli możecie podrzućcie namiary na "przyjazne" składy budowlane( pojeździłem trochę, poszperałem ale czym więcej ofert tym lepiej). Jeśli ktoś ma blaszaka na pozbyciu proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptrk 10.10.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Chyba się link powiesił . Można poszukać(jeśli kto chce) C110a MURATORA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margola4585 11.10.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Obejrzałam - bardzo sympatyczny ten Twój domek ale na szeroką działkę. Gdzie budujesz ? Fakt - rozrzut cenowy za robociznę jest aż nieprawdopodobny. U mnie po sprawdzeniu narazie 2 ofert to od 30.000 do 75.000,- za stan surowy otwarty, z dodatkowo zbrojonym fundamentem ze względu na wystepujące na tym terenie szkody górnicze. Powiedzieli, że fundament bez dodatkowego zbrojenia 20.000 a z dodatkowym o 5.000 więcej. 20.000,- mury i 35.000 dach. Zaznaczm że budowla nie jest skomlikowana, domek ma ok. 115 m.kw. Ta oferta, to oczywiście propozycja Górali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arro77 11.10.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Witam wszystkich miłośników Oświęcimia i okolic. Po 11 miesiącach nareszcie otrzymałem upragniony papierek. Teraz podobnie jak niektórzy z was szukam ekipy wykonawczej. Rozrzut cenowy ogromny. Dostałem wyceny od 47k do 68k netto za stan surowy otwarty (oczywiście najwyższe stawki mają często zachwalani "górale"). Decyzja o wyborze ekipy do końca przyszłego tygodnia. Domek nasz ot taki niepozorny http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=427. Jeśli możecie podrzućcie namiary na "przyjazne" składy budowlane( pojeździłem trochę, poszperałem ale czym więcej ofert tym lepiej). Jeśli ktoś ma blaszaka na pozbyciu proszę o informację. Witam,ładny domek,jaki rodzaj ogrzewania wybraliście?my ciągle nie możemy zdecydować się,czy to będzie gaz czy paliwo stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptrk 11.10.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 Margola4585 - działka nieduża 28m x 28m (niestety tyle udało się wykroić z hektarów właściciela) może uda się coś dokleić na długość-zobaczymy. Budujemy w Nowej Wsi. arro77 - PODSTAWOWE : paliwo stałe, piec węglowo-miałowy z podajnikiem -najtaniej w eksploatacji (opał w pom. gosp. po prawej- mam drobne przeróbki w projekcie pod to rozwiązanie , u mnie przejście z garażu i wyjście na zewnątrz są z pom. z lewej) + DODATKOWE: dwu-funkcyjny piec gazowy (latem- CWU i dogrzanie łazienki w chłodniejsze dni, no i także zabezpieczenie w przypadku awarii pieca węglowego).Do tego wentylacja mechaniczna z rekuperatorem ( czy ktoś planuje takie rozwiązanie wentylacji?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz24jrg 14.10.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witam,też dołącze do tej grupy...jestem z okolic Tychów no ale... Wybralismy dom w antonówkach G z Archona: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-antonowkach-g/m44af5b720e5a8z wieloma zmianami i 2 stanowiskowym garazem, budujemy systemem gospodarczym. Szukamy kogoś do wykonania całego dachu latem przyszłego roku...jeżeli macie dach z dachówek ceramicznych lub blaszanych i jestescie zadowoleni z wykonania oraz kosztów to proszę dać znac czy to tutaj czy na GG. dziekuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 08.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Witam! Pewno większość z was jeszcze nie myśli o urządzaniu ale może ktoś mi doradzi gdzie w Oświęcimiu lub okolicy można zrobić sobie wisualizację kuchni? Może słyszeliście coś na ten temat? Będę wdzieczna za poradę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arro77 09.11.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Wiem ,że gdzieś na ul.Kolbego można zamówić projekt łazienki,co łączy się ze znacznymi zniżkami chcąc kupić tam kafelki,być może kuchniami również się zajmują.Natomiast niedawno na trasie bieruń-ośw na ul.warszawskiej w okolicach Hadexu otwarto sklep z kuchniami na wymiar,może tam zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 12.11.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Wiem ,że gdzieś na ul.Kolbego można zamówić projekt łazienki,co łączy się ze znacznymi zniżkami chcąc kupić tam kafelki,być może kuchniami również się zajmują.Natomiast niedawno na trasie bieruń-ośw na ul.warszawskiej w okolicach Hadexu otwarto sklep z kuchniami na wymiar,może tam zapytaj. Dzięki za odpowiedź. Na Kolbego robią wizualizacje łazienek w Dekorze, ale tam mają tylko płytki. Nie wiem gdzie ludzie z naszych okolic zamawiają kuchnie? Czy kupują gotowe czy robią u lokalnych stolarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arro77 12.11.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 my do tego etapu mamy jeszcze daleką drogę,ruszamy z budową na wiosnę,ale jakby coś było godnego uwagi to proszę dać znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 14.11.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam! Pewno większość z was jeszcze nie myśli o urządzaniu ale może ktoś mi doradzi gdzie w Oświęcimiu lub okolicy można zrobić sobie wisualizację kuchni? Może słyszeliście coś na ten temat? Będę wdzieczna za poradę! Ja się nie orientuję w ogóle gdzie,co i jak bo ostatni raz w Polsce byłam rok temu w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 20.11.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Poszukuję blaszaka lub blachy z rozbiórki, ktokolwiek widział ktokolwiek wie proszę pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 26.11.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 trochę nam nasza grupa w zapomnienie się udała więc podciągam wątek. Drogie smreczki, myśmy w końcu blaszak zamówili. Z drugiego gatunku blachy za to 3x8. Panowie przywieźli, zamontowali i stoi sobie zacnie. A ile rzeczy już tam zgromadzonych . Widzę że niektórzy już poszukują wizualizacji - zazdroszczę. Nas ogarnia teraz zwątpienie, że projekt który wybraliśmy przerasta nas finansowo. Nie wiem....właściwie już niedługo powinniśmy dostać PnB....więc jak tu coś zmieniać..... ah człowieku niezdecydowany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 26.11.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Drogie smreczki, myśmy w końcu blaszak zamówili. Z drugiego gatunku blachy za to 3x8. Panowie przywieźli, zamontowali i stoi sobie zacnie. To się jeszcze pochwal gdzie się taki blaszak zamawia i ile to kosztuje pozdrawiam serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 30.12.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam:Chciałbym dołączyć do szacownego grona budowniczych z okolic Oświęcimia. Poszukuję ekipy budowlanej na wiosnę 2010, czy może się ktoś pochwalić jakimiś namiarami, będę bardzo wdzięczny. Z tego co czytałem to bodajże Zorza posiada namiary na ekipę, prosiłbym na priv. My jesteśmy na etapie zasypanych fundamentów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 05.01.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Z przyjemnością informuję,że otrzymaliśmy PnB i ruszamy w maju mimona a co z Twoim pozwoleniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arro77 06.01.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Gratuluję,długo czekaliście?my złożyliśmy wniosek w połowie grudnia i czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 07.01.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Na pozwolenie czekaliśmy niecałe 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 09.01.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Z przyjemnością informuję,że otrzymaliśmy PnB i ruszamy w maju mimona a co z Twoim pozwoleniem ? hah! nie uwierzycie jak wam powiem! otóż zmienilismy kompletnie projekt. po dokładnym przemysleniu uznaliśmy że tamtejszy jest dla nas za duży, za drogi i w ogóle za! dlatego też zakupiliśmy new projekcik . teraz robimy zmiany i dajemy do urzędu. na szczescie całe papiery już mamy zgromadzone więc to tylko kwestia naniesienia zmian w projekcie. a projekcik mamy oto taki http://www.mgprojekt.com.pl/domki/bryza/images/m-bryza.jpg i co wy na to? smreczki a ekipe jaką macie do budowy i skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 09.01.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Witam gorąco w te mrożne dni wszystkich "oświęcimiaków" i tych na wyjeżdzie My z żonką i naszym dziecięciem zaliczamy sie niestety jeszcze do tych drugich ,ale za to z przemożną chęcią powrotu w rodzinne strony , dlatego też zakupiliśmy w ubiegłym roku działeczkę(wbliskiej odległości Oświęcimia ok.5km) i pragniemy uwić to nasze gniazdko . Kupiliśmy projekt (oczywiście z muratora M-31) pozałatwialiśmy wszystkie papierki do złożenia na pozwolenie , ogrodziliśmy,posadziliśmy parę dzrzewek. kupiliśmy blaszak i jak narazie czekamy na wiosnę. No i cóż ... chyba nie będę orginalny jak napiszę że będę potrzebował ,,,,,,no wiecie czego ,,,, oczywiście namiarów ; - na ekipy budowlane ,-na miejsca zakupów materiałow ( producenci chyba najtańsi) , a i planujemy wykopanie studni wiec zna ktoś jakiś "magików" działajacych w tej materii . Dobrze nie będę zanudzał (narazie oczywiście )ale jeśli znajdą sie jakieś uczynne i pomocne duszyczki to czekam na drogocenne wskazówki . POZDRAWIAM JESZCZE RAZ CIEPLUTKO WSZYSTKICH I KAŻDEGO Z OSOBNA ( przeczytłem historię naszej grupy od początku wiec troszkę wiem kto jest kim ,,hehhehe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts