Wiosenna1 16.04.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Poszukuję niedrogiego fachowca do zrobienia schodów i tarasu z kostki oraz opaski wokół domu. Proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 16.04.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Za metr przyłącza nie pamiętam, zrób sobie wycenę w wodociągach na przyłącze z wykopem i bez. My wzieliśmy koparkę z jakiejś firmy (z panem koparkowym). W wodociągach zapłaciliśmy 2400,00 bez kopania za ok 50 m przyłącza ale nie wiem czy netto bzy brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 16.04.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 A ile zaspiewali za metr ? bo właściwie o to najbardziej mi chodzi Płacimy 35 zł netto za metr (rura jakaś wzmacniana, bo mamy glinę i tak mamy zaprojektowane).Wodociagów się nie opłaca brać- sam pan, który robi odbiory mówi, że najlepiej wsiąść inną sprawdzoną firmę, a oni i tak sami robią wcinkę. Sprawdzoną-tutaj zaznaczam poleconą przez niego. Dla porównania- 8700 zł netto kosztorys wodociągów- my będziemy płacić 5140 zł netto za pełne wykonanie przyłącza z materiałem-oczywiście bez wcinki-ale z tego co wiem to jakieś 150 zł płatne wodociągom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 17.04.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Chciałbym się trochę wytłumaczyć , że niekiedy zadaje może głupie pytania ale to z racji tego ze budujemy "na odległość" i nie mogę poprostu gdzieś pójść i zapytać .A co do tej wody to był dziś Pan od wodociagów i wycenił wszystko na ok. 2 tys. . to znowu coś wydaje mi sie za tanio bo jest ok 30 metrów . Mają lada dzień zaczynać wiec, jesli ktoś jest ciekaw ile całosc wyniesie (czy cos innego)proszę o pytanie za kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 17.04.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Chciałbym się trochę wytłumaczyć , że niekiedy zadaje może głupie pytania ale to z racji tego ze budujemy "na odległość" i nie mogę poprostu gdzieś pójść i zapytać . A co do tej wody to był dziś Pan od wodociagów i wycenił wszystko na ok. 2 tys. . to znowu coś wydaje mi sie za tanio bo jest ok 30 metrów . Mają lada dzień zaczynać wiec, jesli ktoś jest ciekaw ile całosc wyniesie (czy cos innego)proszę o pytanie za kilka dni Moim zdaniem chyba normalnie-my mamy ok.120 metrów przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 17.04.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Moim zdaniem chyba normalnie-my mamy ok.120 metrów przyłącza. Dzięki kasja83 trochę mnie uspokoiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 21.04.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 dla zainteresowanych,,,, wyszło 2400 więc luzik, dojdzie wcinka i wodomierz z Tych ale jakos to będzie ( oby zdrowie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 22.04.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Nikt nie chce pisać moze dlatego ze ja sie rozpisałem hehehe Ale skoro woda juz założona to moze ktos zna człowieka w naszym regionie co jest niedrogi(co by koszuliny ostatniej ze mnie nie zdrarł) i robi ogrodzenia kute ( tzn kowal jakiś czy cóś) bo słupki sobie sam wymuruje a nie chcialbym zakładać jakiegos badziewia z supermarketu pozatym nie jest powiedziane ze wymuruje równo a taki majster-kowal zawsze sie jakos dostosuje i doczepi co tam sobie (tzn mnie) wymodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 23.04.2013 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 u mnie robił Grzesło z Polanki - balustrady. Koleś najtańszy z okolicznych (chyba nadal) a dość dobry. Robił u taty, potem u mnie i u paru innych. http://www.grzeslo.com.pl/ogrodzenia.html Jakby co to zapraszam do zobaczenia jego pracy. Poza tym pomiar masz darmowy, więc spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 23.04.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 u mnie robił Grzesło z Polanki - balustrady. Koleś najtańszy z okolicznych (chyba nadal) a dość dobry. Robił u taty, potem u mnie i u paru innych. http://www.grzeslo.com.pl/ogrodzenia.html Jakby co to zapraszam do zobaczenia jego pracy. Poza tym pomiar masz darmowy, więc spokojnie. No i z takimi ludżmi zycie staje się łatwiejsze Jednym słowem dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LOPEZ-40 24.04.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 sprzedam stemple po budowie, ilość ok 250 sztuk, długość 2,80-3,00 m Sławków w. śląskie tel. 792 789 779 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 25.04.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Nikt nie zna niedrogiego brukarza? Proszę o pomoc ,bo ci którzy przyjeżdzają obejrzeć to coraz lepszymi furami i znikają jak się dowiadują, że tylko schody i taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogacz5 30.04.2013 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Witam, mam do sprzedania po okazyjnej cenie: - pustaki Wienerberger Porotherm 11,5 P+W - 30szt.- pręty gładkie fi6 długości 6mb - 60 szt. (delikatnie zardzewiałe)- pustaki wentylacyjne jednokanałowe ceramiczne – 4 szt. okolice OŚWIĘCIMIATomektel. 663743344 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_panda 02.05.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Witam WSZYSTKICH! Ja także planuję (oczywiście razem z mężem;) budowę domu w okolicach Oświęcimia. Jesteśmy na etapie wyboru projektu domu, a tak właściwie architekta. Przejrzeliśmy tysiące różnych gotowych projektów, ale niestety żaden nie jest idealny i każdy wymagałby zmian (co wiąże się z dodatkowymi kosztami adaptacji u architekta). Naszym problemem jest plan zagospodarowania przestrzennego (kąt nachylenia dachu 30-45 st.). Jesteśmy zainteresowani domem piętrowym. Niestety takie domy mają dachy o kącie nachylenia max. 25st. Dlatego też szukamy kogoś, kto zaprojektowałby nam domek zgodny z naszymi oczekiwaniami i pzp. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 03.05.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 dla zainteresowanych,,,, wyszło 2400 więc luzik, dojdzie wcinka i wodomierz z Tych ale jakos to będzie ( oby zdrowie było Mam pytanko w związku z przyłączem wody. Czy robiliście wcześniej projekt przyłącza? A jeśli tak to kogo polecacie? I jeszcze jedno pytanie czy po wykonaniu przyłącza jest już zamontowany licznik i są naliczane miesięczne opłaty, czy dopiero trzeba podpisać umowę na dostawę wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 04.05.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Mam pytanko w związku z przyłączem wody. Czy robiliście wcześniej projekt przyłącza? A jeśli tak to kogo polecacie? I jeszcze jedno pytanie czy po wykonaniu przyłącza jest już zamontowany licznik i są naliczane miesięczne opłaty, czy dopiero trzeba podpisać umowę na dostawę wody? Projekt przyłącza musisz mieć zrobiony wcześniej-na podstawie wydanych warunków do PnB.Ja polecam Pana Węgrzyna- o którym pisałam na naszej liście wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 04.05.2013 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 Nam projekt przyłącza robili architekci z Domu Górnika z Brzeszcz , wszystko załatwone bezproblemowo , niedrogo (niepamietam 500 czy 700 ,,,,cos takiego) jednym słowem polecam. Po zrobieniu przyłacza podpisuje sie umowę z wodociagami (w moim przypadku z Brzeszcz )a nastepnie oni wysyłaja do wodociagów z Tychów i oni przyjezdzaja i zakładają wodomierz (a wtedy to już nie ma przeproś MUSOWO BULIĆ) , za wodomierz oczywiście tez trzeba zapłacic z tym nie wiem ile bo aktualnie czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 05.05.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Dzięki za odpowiedź jak będziesz znał koszty wodomierza to daj znać. Pytałam o projekt przyłącza, ponieważ w wodociągach mi powiedzieli, że najpierw muszę mieć projekt chociaż przy pnb miałam warunki. Tak własnie myślałm, że najpierw podpisanie umowy później bulenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_exe 06.05.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Witam, Poszukuję pilnie wykonawcy balustrady, niedrogo i szybko. Musimy szybko oddać dom a do tego brakuje nam barierek Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 06.05.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Witam, Poszukuję pilnie wykonawcy balustrady, niedrogo i szybko. Musimy szybko oddać dom a do tego brakuje nam barierek Możecie kogoś polecić?[/q Albo szybko, albo tanio, albo dobrze - wybierzesz sam !!! No ewentualnie można połączyć po dwa - szybko i tanio, szybko i dobrze, ewentualnie tanio i dobrze, ale już nie szybko. A tak na poważnie to ile masz metrów tej balostrady?, bo nie wiem czy jest sens zawracać głowę gościowi, który mi robił balustrade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts