Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ile zaspiewali za metr ? bo właściwie o to najbardziej mi chodzi

Płacimy 35 zł netto za metr (rura jakaś wzmacniana, bo mamy glinę i tak mamy zaprojektowane).Wodociagów się nie opłaca brać- sam pan, który robi odbiory mówi, że najlepiej wsiąść inną sprawdzoną firmę, a oni i tak sami robią wcinkę. Sprawdzoną-tutaj zaznaczam poleconą przez niego. Dla porównania- 8700 zł netto kosztorys wodociągów- my będziemy płacić 5140 zł netto za pełne wykonanie przyłącza z materiałem-oczywiście bez wcinki-ale z tego co wiem to jakieś 150 zł płatne wodociągom.

Chciałbym się trochę wytłumaczyć , że niekiedy zadaje może głupie pytania ale to z racji tego ze budujemy "na odległość" i nie mogę poprostu gdzieś pójść i zapytać .

A co do tej wody to był dziś Pan od wodociagów i wycenił wszystko na ok. 2 tys. . to znowu coś wydaje mi sie za tanio bo jest ok 30 metrów . Mają lada dzień zaczynać wiec, jesli ktoś jest ciekaw ile całosc wyniesie (czy cos innego)proszę o pytanie za kilka dni

Chciałbym się trochę wytłumaczyć , że niekiedy zadaje może głupie pytania ale to z racji tego ze budujemy "na odległość" i nie mogę poprostu gdzieś pójść i zapytać .

A co do tej wody to był dziś Pan od wodociagów i wycenił wszystko na ok. 2 tys. . to znowu coś wydaje mi sie za tanio bo jest ok 30 metrów . Mają lada dzień zaczynać wiec, jesli ktoś jest ciekaw ile całosc wyniesie (czy cos innego)proszę o pytanie za kilka dni

Moim zdaniem chyba normalnie-my mamy ok.120 metrów przyłącza.

Nikt nie chce pisać moze dlatego ze ja sie rozpisałem hehehe

Ale skoro woda juz założona to moze ktos zna człowieka w naszym regionie co jest niedrogi(co by koszuliny ostatniej ze mnie nie zdrarł) i robi ogrodzenia kute ( tzn kowal jakiś czy cóś:-)) bo słupki sobie sam wymuruje a nie chcialbym zakładać jakiegos badziewia z supermarketu pozatym nie jest powiedziane ze wymuruje równo a taki majster-kowal zawsze sie jakos dostosuje i doczepi co tam sobie (tzn mnie) wymodzi.

u mnie robił Grzesło z Polanki - balustrady. Koleś najtańszy z okolicznych (chyba nadal) a dość dobry. Robił u taty, potem u mnie i u paru innych.

http://www.grzeslo.com.pl/ogrodzenia.html

Jakby co to zapraszam do zobaczenia jego pracy.

Poza tym pomiar masz darmowy, więc spokojnie.

No i z takimi ludżmi zycie staje się łatwiejsze

Jednym słowem dzięki

Witam WSZYSTKICH! :)

Ja także planuję (oczywiście razem z mężem;) budowę domu w okolicach Oświęcimia. Jesteśmy na etapie wyboru projektu domu, a tak właściwie architekta. Przejrzeliśmy tysiące różnych gotowych projektów, ale niestety żaden nie jest idealny i każdy wymagałby zmian (co wiąże się z dodatkowymi kosztami adaptacji u architekta). Naszym problemem jest plan zagospodarowania przestrzennego (kąt nachylenia dachu 30-45 st.). Jesteśmy zainteresowani domem piętrowym. Niestety takie domy mają dachy o kącie nachylenia max. 25st. Dlatego też szukamy kogoś, kto zaprojektowałby nam domek zgodny z naszymi oczekiwaniami i pzp. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi!

dla zainteresowanych,,,, wyszło 2400 więc luzik, dojdzie wcinka i wodomierz z Tych ale jakos to będzie ( oby zdrowie było :-)

Mam pytanko w związku z przyłączem wody. Czy robiliście wcześniej projekt przyłącza? A jeśli tak to kogo polecacie? I jeszcze jedno pytanie czy po wykonaniu przyłącza jest już zamontowany licznik i są naliczane miesięczne opłaty, czy dopiero trzeba podpisać umowę na dostawę wody?

Mam pytanko w związku z przyłączem wody. Czy robiliście wcześniej projekt przyłącza? A jeśli tak to kogo polecacie? I jeszcze jedno pytanie czy po wykonaniu przyłącza jest już zamontowany licznik i są naliczane miesięczne opłaty, czy dopiero trzeba podpisać umowę na dostawę wody?

Projekt przyłącza musisz mieć zrobiony wcześniej-na podstawie wydanych warunków do PnB.Ja polecam Pana Węgrzyna- o którym pisałam na naszej liście wykonawców.

Nam projekt przyłącza robili architekci z Domu Górnika z Brzeszcz , wszystko załatwone bezproblemowo , niedrogo (niepamietam 500 czy 700 ,,,,cos takiego) jednym słowem polecam. Po zrobieniu przyłacza podpisuje sie umowę z wodociagami (w moim przypadku z Brzeszcz )a nastepnie oni wysyłaja do wodociagów z Tychów i oni przyjezdzaja i zakładają wodomierz (a wtedy to już nie ma przeproś MUSOWO BULIĆ) , za wodomierz oczywiście tez trzeba zapłacic z tym nie wiem ile bo aktualnie czekam.

Dzięki za odpowiedź jak będziesz znał koszty wodomierza to daj znać. Pytałam o projekt przyłącza, ponieważ w wodociągach mi powiedzieli, że najpierw muszę mieć projekt chociaż przy pnb miałam warunki. Tak własnie myślałm, że najpierw podpisanie umowy później bulenie.

Witam,

Poszukuję pilnie wykonawcy balustrady, niedrogo i szybko.

Musimy szybko oddać dom a do tego brakuje nam barierek :(

Możecie kogoś polecić?[/q

Albo szybko, albo tanio, albo dobrze - wybierzesz sam !!! No ewentualnie można połączyć po dwa - szybko i tanio, szybko i dobrze, ewentualnie tanio i dobrze, ale już nie szybko.

A tak na poważnie to ile masz metrów tej balostrady?, bo nie wiem czy jest sens zawracać głowę gościowi, który mi robił balustrade