Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

Cześć :)

Ja jeszcze nie buduję, ale jestem na etapie wybierania projektu i kłótni z drugą połówką czy parterowy czy piętrowy.

Liczę, że uda mi się od Was wiele dowiedzieć.

Orientuje się może ktoś z Was, czy w gminie Zator jest dopuszczona budowa płaskiego dachu ?

Będę musiał iść do WBZP i tak, ale w tym tygodniu nie będę miał na to czasu.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Polecam pana Mazgaja z okolicy Andrychowa tel. 886 965 616. Robił mi schody w Grojcu. Wszystko można dogadać, umówić się na termin. Jest przede wszystkim słowny. To niestety nie jest zbyt częsta cecha fachowców. Z nim nie było żadnych kłopotów. I schody wycenił najtaniej z okolicy (wycenę robiło mi chyba 8 osób).

dziekuje za info , napisaem na priv

mam pierwsze pytanie, macie namiary lub skąd braliście i jaka cena:

- bloczki fundamentowe

- beton na ławę

oraz w projekcie mam komin systemowy schiedel rondo plus 20, właściwie dwa, do kominka i pieca. Nie ukrywam dość drogi, jakaś tansza alternatywa ? Bo czytam i czytam i co strona to inne opinie :)

• 1 month później...

Czarna Lista:

Roman Dwornik z Sułkowic - Wykonawca

Uwaga na tego Pana! Umówiony termin rozpoczęcia prac na przestrzeni miesiąca przekładał średnio 2 razy w tygodniu, a każdy telefon to pół godziny jego tłumaczeń. W końcu przyjechał na plac budowy wytłumaczyć czemu spóźni się kolejne 3 dni, a dzień przed rozpoczęciem prac zadzwonił, że jednak rezygnuje z budowy, bo "ma przeczucie", że ta budowa mu się nie ułoży.

Facet wydawał się szczery i uczciwy jak mało kto. Na moje pytanie czy jest poważny stwierdził, że nic złego nie robi, bo "jego też tak kiedyś w życiu oszukali". Najgorszy typ człowieka jaki spotkałem w życiu. A wybrałem go na podstawie Białej listy...

• 2 months później...
  • 2 months później...
  • 4 weeks później...

Witam,

działka wybrana - czas na projekt. Możecie polecić jakiegoś architekta?

Wykonanie projektu indywidualnego domu parterowego (około 120m2 powierzchni użytkowej) w kształcie litery T (garaż jednostanowiskowy przodu domu) wraz z:

-adaptacją do działki,

-projektem przyłączy,

-mapą do celów projektowych,

-projekt zabezpieczeń na szkody górnicze (kategoria 2 z prognozą na 3).

Dom z piecem gazowym, oparty na płycie fundamentowej. Działka 889m2.

• 4 weeks później...
Witam, poszukuje ekipy do tynkow, wylewek i ocieplenie dachu. Czy moze ktos kogos poleciec i jak sie ceny ksztaluja bo zupelnie nie wiem..okolice Andrychowa. pozdrawiam

W Andrychowie masz z tego co kojarzę KłosBud do wylewek. Cena w okolicach 30zł/m2 z ułożeniem styropianu. Niestety nie wiem jak robią.