Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

Mam pytanie, czy ktoś się orientuje jak to u nas jest w nadzorze budowlanym z egzekwowaniem kolorystyki dachu. W warunkach zabudowy gminy mam dopuszczalne kolory dachu: czerwony, brązowy, czerwono-brązowy, zielono-brązowy - ten ostatni to jakaś porażka. A ja chciałbym czarny, co prawda w planach czarno - brązowa monza plus robena ale ten brąz to tylko w nazwie.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zozrza a ile tych dachówek wchodzi na 1m2??

wszyscy mi podają ceny w metrach i cięzko mi to porównać do Twoich wycen

pzdr

My mieliśmy wyceny Roben Fleming- wychodzi ich jakieś 12,6 szt / m2 i Creatona Balance- tych wychodzi mniej- tylko ok. 8,4szt /m2. Wycenę Monzy też robiliśmy, ale tylko jedną z Raab karcher , tej dachówki na m2 wchodzi ok. 9.8 szt/m2., nam kasztan angobowany wycenili na 2.57 za dachówkę podst., 12.26 za gąsior i 21.78 za dachówkę szczytową.

A czy macie jakieś przemyślenia na temat folii dachowej? :rolleyes: My się nad tym nie zastanawialiśmy, dopóki nas nie zapytano, jaką chcemy, a w tym temacie to ekspertem nie jestem... ;) Dobrą opinią cieszy się firma Tyvek, ale ceny mają proporcjonalnie wysokie, do dobrej opinii :jawdrop:

Sammi! Zazdroszczę Ci ogródka! :cool: U nas panuje niepodzielnie błoto i chwasty, :( a tam gdzie ich nie ma- materiały budowlane czekają na wykorzystanie...

mógłby mi podać kto namiary na jakieś sprawdzone biuro projektowe lub projektanta w Oświęcimiu lub okolicach

najlepiej jakby znał urzędników, z którymi trzeba załatwiać całą papierkową robotę

plus robił projekt zagosp działki

wszystko co jest potrzebne aby dostać PnB

mylas ja mam działkę w Babicach i nie mam narzuconego koloru dachu w WZ

mam tylko max wysokość kalenicy, kąt nachylenia 30-45, dach wielospadowy lub dwuspadowy

mógłby mi podać kto namiary na jakieś sprawdzone biuro projektowe lub projektanta w Oświęcimiu lub okolicach

najlepiej jakby znał urzędników, z którymi trzeba załatwiać całą papierkową robotę

plus robił projekt zagosp działki

wszystko co jest potrzebne aby dostać PnB

mylas ja mam działkę w Babicach i nie mam narzuconego koloru dachu w WZ

mam tylko max wysokość kalenicy, kąt nachylenia 30-45, dach wielospadowy lub dwuspadowy

Ryszard Bogacki Usługi projektowe - Bujaków koło Kęt

Wszystko szybko, konkretnie i na temat. Ja jeszcze musiałem załatwiac w GDKiA, ale poszło szybko własnie dzieki panu Ryśkowi. Teraz jest moim kierownikiem. Nie wiem gdzie budujesz, ale jak załatwiasz w Oświęcimiu to bedziesz miał szybko

POZDR

Zorzo mamy 30 arów a jak zdobywam jakiś nowy okaz, to nie mam gdzie posadzić :) jeśli chcesz podam Ci namiary na Pana który z braku czasu likwiduje swoje ogrody (wierci też studnie) i sprzedaje okazy za grosze :)

Bardzo proszę o te namiary. W sierpniu ruszamy z dachem i potem już będzie koniec prac niszczących działkę, więc będę mogła coś posadzić. :) Co prawda nasza działka ma tylko dwanaście arów i jeszcze nie doczekała się ogrodzenia, ale oczami wyobraźni już ją widzę pięknie obsadzoną różnościami zielonymi! ;)

Zorzo namiary posłałam na Priv :)

Jeśli zdecydujesz się winorośl japońską ( w Miedźnej nie ma) na obwodnicy w Oświęcimiu w centrum ogrodniczym liczą sobie po 13 zł za sadzonkę.

Może w hipermarkecie gdzieś kupisz taniej.

To szybko rośnie także później można samemu robić odsady ;)