mylas 04.07.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Mam pytanie, czy ktoś się orientuje jak to u nas jest w nadzorze budowlanym z egzekwowaniem kolorystyki dachu. W warunkach zabudowy gminy mam dopuszczalne kolory dachu: czerwony, brązowy, czerwono-brązowy, zielono-brązowy - ten ostatni to jakaś porażka. A ja chciałbym czarny, co prawda w planach czarno - brązowa monza plus robena ale ten brąz to tylko w nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 04.07.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 05.07.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Zozrza a ile tych dachówek wchodzi na 1m2??wszyscy mi podają ceny w metrach i cięzko mi to porównać do Twoich wycen pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorza 05.07.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Zozrza a ile tych dachówek wchodzi na 1m2?? wszyscy mi podają ceny w metrach i cięzko mi to porównać do Twoich wycen pzdr My mieliśmy wyceny Roben Fleming- wychodzi ich jakieś 12,6 szt / m2 i Creatona Balance- tych wychodzi mniej- tylko ok. 8,4szt /m2. Wycenę Monzy też robiliśmy, ale tylko jedną z Raab karcher , tej dachówki na m2 wchodzi ok. 9.8 szt/m2., nam kasztan angobowany wycenili na 2.57 za dachówkę podst., 12.26 za gąsior i 21.78 za dachówkę szczytową. A czy macie jakieś przemyślenia na temat folii dachowej? My się nad tym nie zastanawialiśmy, dopóki nas nie zapytano, jaką chcemy, a w tym temacie to ekspertem nie jestem... Dobrą opinią cieszy się firma Tyvek, ale ceny mają proporcjonalnie wysokie, do dobrej opinii Sammi! Zazdroszczę Ci ogródka! U nas panuje niepodzielnie błoto i chwasty, a tam gdzie ich nie ma- materiały budowlane czekają na wykorzystanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 05.07.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 mógłby mi podać kto namiary na jakieś sprawdzone biuro projektowe lub projektanta w Oświęcimiu lub okolicachnajlepiej jakby znał urzędników, z którymi trzeba załatwiać całą papierkową robotęplus robił projekt zagosp działkiwszystko co jest potrzebne aby dostać PnB mylas ja mam działkę w Babicach i nie mam narzuconego koloru dachu w WZmam tylko max wysokość kalenicy, kąt nachylenia 30-45, dach wielospadowy lub dwuspadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 05.07.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 mam jeszcze jedno pytaniepoprzednia właścicielka załatwiła WZ i wstępne zapewnienie dostawy mediówwszystko jest na niąWZ będe przepisywał w tym tygodniuczy te wstępne zapewnienie dostawy mediów również muszę przepisać czy mam się starać o nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 06.07.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Z tego co się orientuję to wszystkie warunki musisz mieć na siebie. Jest nadzieja co do koloru dachu bo podobno w nowym uchwalanym jeszcze planie zagospodarowania gminy ma nie być ograniczeń co do koloru dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 06.07.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 dokładnie wszystkie warunki muszę mieć na siebieznowu cały dzień stracony na jeżdżenie i załatwianie wszystkiegotyle dobrze, że czeka się tylko dwa tygodnie i nic to nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 06.07.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 mógłby mi podać kto namiary na jakieś sprawdzone biuro projektowe lub projektanta w Oświęcimiu lub okolicach najlepiej jakby znał urzędników, z którymi trzeba załatwiać całą papierkową robotę plus robił projekt zagosp działki wszystko co jest potrzebne aby dostać PnB mylas ja mam działkę w Babicach i nie mam narzuconego koloru dachu w WZ mam tylko max wysokość kalenicy, kąt nachylenia 30-45, dach wielospadowy lub dwuspadowy Ryszard Bogacki Usługi projektowe - Bujaków koło Kęt Wszystko szybko, konkretnie i na temat. Ja jeszcze musiałem załatwiac w GDKiA, ale poszło szybko własnie dzieki panu Ryśkowi. Teraz jest moim kierownikiem. Nie wiem gdzie budujesz, ale jak załatwiasz w Oświęcimiu to bedziesz miał szybko POZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 06.07.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaciek 06.07.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 sammi, czy ja mogę prosić o namiary firmy , która wierciła Ci studnię. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorza 06.07.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Zorzo mamy 30 arów a jak zdobywam jakiś nowy okaz, to nie mam gdzie posadzić jeśli chcesz podam Ci namiary na Pana który z braku czasu likwiduje swoje ogrody (wierci też studnie) i sprzedaje okazy za grosze Bardzo proszę o te namiary. W sierpniu ruszamy z dachem i potem już będzie koniec prac niszczących działkę, więc będę mogła coś posadzić. Co prawda nasza działka ma tylko dwanaście arów i jeszcze nie doczekała się ogrodzenia, ale oczami wyobraźni już ją widzę pięknie obsadzoną różnościami zielonymi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 07.07.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 a na komary co sadzicie? przecież z tymi zbójami to sie nie da wytrzymać po tej powodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 07.07.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 07.07.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Zorzo namiary posłałam na Priv Jeśli zdecydujesz się winorośl japońską ( w Miedźnej nie ma) na obwodnicy w Oświęcimiu w centrum ogrodniczym liczą sobie po 13 zł za sadzonkę. Może w hipermarkecie gdzieś kupisz taniej. To szybko rośnie także później można samemu robić odsady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 07.07.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cola0760 07.07.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 myślę o roslinkach jakichś które stworzą mur i nie wpuszczą na włości komarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 07.07.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Potrzebuje pilnie namiary na solidnego elektryka Oświęcim, Kęty i okolice , który wykona instalacje elektryczną w domu. Ja sie za to nie biore. Jak remontowałem mieszkanie i raz sprubowałem to wszyscy sasiedzi z klatki sie na mnie wkurzyli Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochen 07.07.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Ja za dachówkę Roben monza plus brązowo czarna płaciłem 3,36 zł, krawędziowe po 29,22 zł, gąsior 17,60 zł, trójnik 173 zł, dachówka wentylacyjna 11,52 zł, kominek wentylacyjny 180 zł, początek gąsiora 33,60 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochen 07.07.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Fotki z szałowania, zbrojenia i zalewania stropu nad garażem:http://gfx.efotek.pl/images/r4nuygwb921v3mm6wp3k_thumb.jpghttp://gfx.efotek.pl/images/nk5k2b54vxlb056pypl_thumb.jpghttp://gfx.efotek.pl/images/x0qgrjh3ts3t4lxymrch_thumb.jpghttp://gfx.efotek.pl/images/dtwc01kuo32bo8ds0b5_thumb.jpghttp://gfx.efotek.pl/images/lfhsebqtd7q8g1ajhxpr_thumb.jpghttp://gfx.efotek.pl/images/xhfsv14ifv4p38brfxb_thumb.jpghttp://gfx.efotek.pl/images/ua1iyjyhii51k1mc34d_thumb.jpghttp://gfx.efotek.pl/images/6uwg2h7gol1kxtxl6ah6_thumb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts