Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

wszyscy piszą o budowie ja na razie załatwiam wszystkie papiery :D

Mam pytanie, czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda kwestia wybudowania wjazdu na działkę w Polance Wielkiej (ul. Stawowa - z tego co się dowiedziałem jest to droga powiatowa), moja działeczka leży zaraz przy drodze ale nie mam do niej wjazdu bezpośrednio z drogi. (działka graniczy z mostkiem, z którego wjeżdża się na pas działki obok i z niego dopiero na moją działkę - na upartego można powiedzieć że max 0,5m mostku jest w mojej działce - ale to po pierwsze za mało a co ważniejsze nie chce mieć bramy na rogu działki tylko powiedzmy na środku)

Witam,

wszyscy piszą o budowie ja na razie załatwiam wszystkie papiery :D

Mam pytanie, czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda kwestia wybudowania wjazdu na działkę w Polance Wielkiej (ul. Stawowa - z tego co się dowiedziałem jest to droga powiatowa), moja działeczka leży zaraz przy drodze ale nie mam do niej wjazdu bezpośrednio z drogi. (działka graniczy z mostkiem, z którego wjeżdża się na pas działki obok i z niego dopiero na moją działkę - na upartego można powiedzieć że max 0,5m mostku jest w mojej działce - ale to po pierwsze za mało a co ważniejsze nie chce mieć bramy na rogu działki tylko powiedzmy na środku)

Witam

Najprościej to będzie wykonać projekt i zrobić swój zjazd z drogi powiatowej.

Ja bedę tak robił również z tej samej drogi tylko że po drugiej stronie( to już jest ul. Pólka, Poręba Wielka)

Ps. Napisz na priva, w którym miejscu bedziecie budować - może bedziemy sąsiadami:)

Pozdrawiam Arek

Nasz architekt zrobił nam projekt wjazdu który zmieścił się w kosztach adaptacji projektu .Dlatego myslę że indywidualnie koszt niepowinien być drogi . Co do desek to koło zakładów wyrwalismy 3 kubiki po 430 2 tygodnie temu . Dzięki za namiary na pana z Nidka (stal ) rewelacja takich dostawców sobie i wam życzę . Mylas dzięki za namiary na więżbe (masz ręke ) Pozdrawiam . Ps chcwaliłem się że zaczelismy budowę ?! Tak wreście nadszedł ten dzień ,dziura w ziemi fundamenty za nami uff .Reszte na głowie Rodziców my powrócilismy do pracy a oni zostali z budową .

Koszt projektu zjazdu zależy od min tego czy zjazd jest na przepuście czy nie. Tak jak wszyscy podpowiadają jeśli nie masz zjazdu musisz zrobić projekt. Jeśli to droga pow należy wystąpić do ZDP na ul. Leszczyńskiej o wydanie warunków technicznych na zjazd do twojej posesji. No a potem projekt łącznie z uzgodnieniami z mediami jeśli nad takowymi zjazd przechodzi.:) Koszt to ok przeciętnie 800-1000 zł.

Juz pojęcie mam po przeczytaniu Waszych postów co gdzie kupować;)

Nadal nie zdecydowaliśmy jaki projekt ostatecznie po wielu przemysleniach chyba indywidualny.

Szukam architekta który mógłby to zrealizowac macie kogoś godnego polecenia chce uniknąc kłopotów typu papier wszystko przyjmie a w trakcie budowy milion rzeczy i błędów wychodzi.

Jakie biuro projektowe robiło Wam projekt lub adaptacje?

Czy ktoś miał styczność z KONSTRUKTOREM z Chrzanowa?