becia_01 20.08.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 czy ktoś was muruje lub też ma postawiony domek z pustaków keramzytowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 21.08.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Słuchajcie, gdzie kupowaliście deski szalunkowe? Gdzie się opłaca? my kupowaliśmy deski koło muru zakładowego i płaciliśmy 450zł ale to było w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 23.08.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam, wszyscy piszą o budowie ja na razie załatwiam wszystkie papiery Mam pytanie, czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda kwestia wybudowania wjazdu na działkę w Polance Wielkiej (ul. Stawowa - z tego co się dowiedziałem jest to droga powiatowa), moja działeczka leży zaraz przy drodze ale nie mam do niej wjazdu bezpośrednio z drogi. (działka graniczy z mostkiem, z którego wjeżdża się na pas działki obok i z niego dopiero na moją działkę - na upartego można powiedzieć że max 0,5m mostku jest w mojej działce - ale to po pierwsze za mało a co ważniejsze nie chce mieć bramy na rogu działki tylko powiedzmy na środku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 23.08.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam, wszyscy piszą o budowie ja na razie załatwiam wszystkie papiery Mam pytanie, czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda kwestia wybudowania wjazdu na działkę w Polance Wielkiej (ul. Stawowa - z tego co się dowiedziałem jest to droga powiatowa), moja działeczka leży zaraz przy drodze ale nie mam do niej wjazdu bezpośrednio z drogi. (działka graniczy z mostkiem, z którego wjeżdża się na pas działki obok i z niego dopiero na moją działkę - na upartego można powiedzieć że max 0,5m mostku jest w mojej działce - ale to po pierwsze za mało a co ważniejsze nie chce mieć bramy na rogu działki tylko powiedzmy na środku) Witam Najprościej to będzie wykonać projekt i zrobić swój zjazd z drogi powiatowej. Ja bedę tak robił również z tej samej drogi tylko że po drugiej stronie( to już jest ul. Pólka, Poręba Wielka) Ps. Napisz na priva, w którym miejscu bedziecie budować - może bedziemy sąsiadami:) Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 23.08.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 ...Najprościej to będzie wykonać projekt i zrobić swój zjazd z drogi powiatowej.... Orientujesz się może ile taki projekt może kosztować, jakie są w ogóle koszty zrobienia takiego wjazdu, na jakim etapie jestes? info odnośnie lokalizacji działki poszło na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wczoraj 23.08.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Nasz architekt zrobił nam projekt wjazdu który zmieścił się w kosztach adaptacji projektu .Dlatego myslę że indywidualnie koszt niepowinien być drogi . Co do desek to koło zakładów wyrwalismy 3 kubiki po 430 2 tygodnie temu . Dzięki za namiary na pana z Nidka (stal ) rewelacja takich dostawców sobie i wam życzę . Mylas dzięki za namiary na więżbe (masz ręke ) Pozdrawiam . Ps chcwaliłem się że zaczelismy budowę ?! Tak wreście nadszedł ten dzień ,dziura w ziemi fundamenty za nami uff .Reszte na głowie Rodziców my powrócilismy do pracy a oni zostali z budową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 23.08.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Orientujesz się może ile taki projekt może kosztować, jakie są w ogóle koszty zrobienia takiego wjazdu, na jakim etapie jestes? Witam Kuzyn robił zjazd w Piotrowicach tez droga powiatowa. Koszt projektu ok 600 zł a samego zjazdu z 2 tys.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 24.08.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Koszt projektu zjazdu zależy od min tego czy zjazd jest na przepuście czy nie. Tak jak wszyscy podpowiadają jeśli nie masz zjazdu musisz zrobić projekt. Jeśli to droga pow należy wystąpić do ZDP na ul. Leszczyńskiej o wydanie warunków technicznych na zjazd do twojej posesji. No a potem projekt łącznie z uzgodnieniami z mediami jeśli nad takowymi zjazd przechodzi. Koszt to ok przeciętnie 800-1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 24.08.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Dzięki wszystkim za odpowiedzi odnośnie budowy zjazdu z działki na drogę powiatową.Wybiorę się do ZDP zobaczymy co powiedzą, pomysł żeby zrobić projekt zjazdu podczas adaptacji projektu wydaje się bardzo dobry. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 28.08.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Potrzebuje kupić kruszywo na utwardzenie drogi. Jakie są u Was ceny tłucznia i klińca?Możecie polecić kogoś kto w rozsądnej cenie sprzedaje kruszywaZ góry dzieki a może macie kogoś kto chce się pozbyc gruzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochen 28.08.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Przedzwoń do Brzeszcz do Galocha GRUDEX. FHU. GALOCH U. ul. OFIAR OŚWIĘCIMIA 74 tel 0322111696 W Oświęcimiu Górka J. Usługi transportowe ul.Władysława Jagiełły 91, 601 309 608 Ma kamień też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 28.08.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 bochen thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 29.08.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 To ja się trochę pochwalę, stan surowy otwarty z grubsza zakończony http://lh6.ggpht.com/_yZfpQMYrkKQ/THpFka8CuEI/AAAAAAAAAYM/VJ_6NprmDTI/s512/dach%2028.08.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 29.08.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 mylas pozazdrościć.... ja nie wiem jak w tym deszczu cokolwiek zrobimy.........tlalken ja brałam kruszywo bezpośrednio z kopalni w Libiążu, z kopalni dolomitu oczywiście. Zależy ile potrzebujesz. Cena za transport u Kościelnika to było chyba 120zł do mnie. Zależy gdzie ty się budujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 29.08.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 No mylas super już masz ten stan,można powiedzieć że teraz to już pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorza 29.08.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Gratulacje Mylas! To teraz jeszcze napisz ile Cię to kosztowało! My na razie czekamy na ekipę od dachu, ale też się zastanawiam, jak zdołają cokolwiek zrobić przy takiej pogodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 29.08.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Dzięki, ale dalej to chyba nie będzie pikuś , ja też się obawiałem deszczu bo śledzę pogodę na bieżąco ale na szczęście w piątek skończyli dach. Słonecznej pogody do samego marca życzę a potem to już tylko wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 29.08.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 mylas a z jakiej cegły masz komin?, właśnie czegoś szukam i nie chce czarnego komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 30.08.2010 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Cegła klinkierowa dziurawka Roben Burgund a dwie górne warstwy to samo tylko pełna. Najlepszą cenę dostałem w RabKarcher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixxer 30.08.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Juz pojęcie mam po przeczytaniu Waszych postów co gdzie kupować Nadal nie zdecydowaliśmy jaki projekt ostatecznie po wielu przemysleniach chyba indywidualny. Szukam architekta który mógłby to zrealizowac macie kogoś godnego polecenia chce uniknąc kłopotów typu papier wszystko przyjmie a w trakcie budowy milion rzeczy i błędów wychodzi. Jakie biuro projektowe robiło Wam projekt lub adaptacje? Czy ktoś miał styczność z KONSTRUKTOREM z Chrzanowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts