arekon 09.09.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witam Czy ktoś z Forumowiczów miał przyjemność ustalać Warunki Zabudowy i Zagospodarowania Przestrzennego w gminie Oświęcim??Chciałbym zapytać ile czasu upłynęło u Was od złożenia wniosku do uprawomocnienia się decyzji o WZiZP ??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 10.09.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 arekon ja przy zakupie działki chciałem zmienić WZ w UG mi powiedzieli, że to potrwa około miesiącaod dostarczenia wszystkich papierków sammi współczujęwłaśnie dlatego w garażu na działce trzymam tylko taczki ( podpisane ) łopatę, grabie i widłytu na forum jest temat co komu ukradli z budowywolę wszystko wozić za każdym razem ze sobą niż sponsorować jakiś skurwysynów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 10.09.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Witam, Odnośnie Planu zagospodarowania przestrzennego w gminie Polanka Wielka dzwoniłem wczoraj do urzędu gminy i Pani potwierdziła że PLANUJĄ nowy PZP, który ma obowiązywać od 2012 pod warunkiem że w przyszłym roku zaczną całą papierologię. Najważniejsze między innymi dla mnie to to, że w nowym PZP wymagane kąty nachylenia budynku mieszkalnego oraz garażu będą wynosiły od 20 stopni do 45 stopni !!! (obecnie 37-45) P.S. Korzystając z okazji po raz tysięczny chciałbym "pozdrowić" osobę, dzięki której w obecnym PZP kąt nachylenia dachu musi zawierać się między 37 a 45 stopni !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 11.09.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Arekon przepraszam że dobiero teraz odpisuję to przez te zmiany na forum. Zorzo dziękuję za pomoc Kalumet, Ramilo, Zorzo przykro nam jak diabli ale zawsze mogło być gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 11.09.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Arekon co do indywidualnych warunków zabudowy ( w przypadku braku planu zagospodarowania) myśmy ustalali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 11.09.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Witam !! My mamy na szczęście sąsiada obok siebie. Złożyliśmy Wniosek o WZ na początku lipca także teraz czekamy sobie cierpliwie już ponad 2 miechy. Następnie bedziemy musieli wydzielić naszą działkę i jeszcze raz WZ. Także jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim wbijemy pierwszą łopatę: )Pozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 11.09.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Ps. Tego drewnianego domku faktycznie bardzo szkoda - ładny był. Mam tylko nadzieje ze był to przypadek \ wypadek a nie jakiś zazdrośnik ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 13.09.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam, Czy ktoś już słyszał może o podwyżkach na składach budowlanych, dzisiaj dowiedziałem się że od 1.10 ceny ceramiki się zmienią (wiem od koleżanki pracuje na składzie) Pytam, bo planuję rozpocząć budowę domu na wiosnę 2010, wizja zlikwidowania ulgi budowlanej od 01.01.2011 przypuszczam że spowodują większy ruch na składach budowlanych pod koniec tego roku a co za tym idzie ceny mogę się zmienić, dlatego myślę nad kupnem części materiałów jeszcze w tym roku a po informacji odnośnie zmian cen od 01.10.2010 muszę chyba przyspieszyć myślenie Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 13.09.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam, Czy ktoś orientuje się w aktualnych cenach ceramiki ? ->Pototherm 25 Wienerberger - 3,40 netto (4,14 brutto) zużycie =11szt/m2->Pototherm 30 Wienerberger - 3,10 netto (3,78 brutto) zużycie =16szt/m2(dostawa hds w cenie) Ma ktoś taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 13.09.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 arekon wiadomość poszła na priv sorrki że dopiero teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 13.09.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 sammi a jednak będziemy dalszymi sąsiadkami, tak myślałam że to Wy jak kiedyś napisałaś że będziemy widzieć nasze kominy a później się z tego wycofałaś a teraz po tej kradzieży i poście o tym spalonym domku jestem już pewna że to Ty ale nic się nie martw nie powiem nikomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 14.09.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Oj dalekimi sąsiadkami Chyba że las wyrąbiemy to wtedy kominy zobaczymy:) Poza tym Jak już pisałam przy gabarytach mojej willi której budowa stoi pod wielkim znakiem zapytania ciężko będzie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 14.09.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jak nie w tym roku to w następnym komin będzie Ramilo gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 15.09.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 sammi myślę że aż tak źle nie będzie i nie musimy likwidować tego lasku jak tylko pracownicy pojadą to wejdę na strop i zobaczę czy widać Twój blaszaczek. Tyle razy już tam właziłam i widoki są fajne ale nigdy się nie zastanawiałam czy widać Waszą działkę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 15.09.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Aha i jestem pewna że prędzej czy później dostaniecie PnB, wiem jak to jest bo my też walczyliśmy z urzędasami 2,5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 16.09.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 E tam, my walczymy 4 rok I dopóki sami załatwialiśmy szło powolutku ale do przodu Dziś wytyczyli pod domek. Małe a cieszy Za stalą powoli się rozglądam. Gdyby ktoś wiedział o jakiś ekstra cenkach to proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 17.09.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Niedawno gdzieś czytałam (nie pamiętam gdzie ale sobie odpisałam) stal zbrojeniowa w Nidku 'Herming', p. Edek 515 500 215, 33 875 54 79. Podobno fajne ceny, miła i rzetelna obsługa. A rozglądałeś się za betonem? mi ostatnio podali za b20 225zł netto (274,5 brutto) + pompa do 12m3 305zł brutto powyżej za 1m3 20zł netto. wydaje mi się, że drogo, w sumie to było wstępne zapytanie (akurat mąż tamtędy przejeżdżał) ale mam nadzieję, że znajdziemy taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 17.09.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ja polecam betoniarnie Wadowicach. Znajomy płacił B20 220 zł za m3 na fundament, Potem na strop policzyli mu już tylko 210 za m3 b20. Pompa i transport do Piotrowic miał w cenie. I co najważniejsze wszystko było na czas. Podobno w tym mieście są 2 betoniarnie także jak go będe widział to zapytam o dokładne namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 20.09.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Cześć, Czy ktoś wie gdzie można kupić w okolicach Oświęcimia "ZBROJONĄ SKOŚNĄ ŚCIANKĘ PRZEPUSTU" ? Potrzebuje na budowę zjazdu z drogi na działkę.Dokładnie chodzi mi o coś takiego : http://pphreszka.pl/nowosci.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 20.09.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam. Ciekawa sprawa, też się chętnie dowiem gdzie to można kupić. Przy ulicy Wadowickiej wkładali takie ścianki teraz przy remoncie drogi, jak bede widział budowlańców to się zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts