arro77 28.09.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 ma ktoś namiary na architekta wnętrz,niedługo będziemy rozprowadzać inst.elektr. dobrze byłoby wiedzieć co w którym miejscu rozplanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 28.09.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 JLWW ODNOŚNIE ŚCIANKI PRZEPUSTU SPRAWDŹ TU http://www.masbet.pl/oferta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 28.09.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Może jednak ktoś wie gdzie można dostać pustaki szalunkowe 25x25x50 takie do zalewania na fundament. Znalazłam w Skawinie ale nie przywiozą bo za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 28.09.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 u mnie też nie da się cytować wie ktoś gdzie można dostać w okolicy Oświęcimia słupki betonowe ogrodzeniowe najlepiej 3mlub gdzie można dostać używane słupy energetycznewszystko można dostać, tylko w takich odległościach, że koszt transportu przewyższa koszt zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 28.09.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Beton B20 z INŻBETU z Bierunia jest po 225zł z pompą i dowozem do mnie:). Ale są różne ceny:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 29.09.2010 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Pustaki szalunkowe sprawdź w Prebet Bielany - mają ale jaka cena to nie wiem. http://www.betoniarnia-prebet.pl/pustaki_szalunkowe_i_wentylacyjne,0,0,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 29.09.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 sammi Dzięki za namiary, dzwoniłem, niestety nie posiadają ścianek przepustu w ofercie. P.S. Co się dzieje z tym cytowaniem a dokładnie z jego brakiem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 29.09.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 sprawdź w tej hurtowni http://www.pkt.pl/s/skidzin/1089660/waligora_wojciech_betoniarstwo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 29.09.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Dziękuję za namiary Mylas Mają w Prebecie po 4.80 bez fakt. z transportem i rozładunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 29.09.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Jeśli chodzi o beton w Podolszu k. Zatora 225 zł z transportem i pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 30.09.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Tak tak. W Inżbecie beton może i tanio ale rzeczywiście 7% vatu więc....:[. A póki co można się załamać tą pogodą. Nie możemy wykopać fundamentów bo leje i leje. A jak skończy lać to pewnie będzie wysoko woda gruntowa....nic tylko się załamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wczoraj 30.09.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witaj JLWW ! Niestety nie da się cytować . Ja po przeczytaniu kilkunastu wypowiedzi doszedłem do tego samego zdania co większość i zrezygnowałem z kominka w zupełności (czyli brak kotłowni w salonie ) tym bardziej że piszesz że z płaszczem wodnym (liczysz na ogrzewanie całego domu ?) Zyskałem większą przestrzeń pozbyłem się komina . Rekuperator tak ciągle się zastanawiam ,ale dałem się namówić na grawitacyjną czyli przewody wentylacyjne obok spalinowych plus 2 dachówki tzw ( KOMINEK ODPOWIETRZAJĄCY ) Najbardziej uświadomiły mnie wypowiedzi posiadaczy kominków którzy stwierdzili iż czar kominka mija po 3 miesiącach później ozdoba .Oczywiście to jest moje zdanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wczoraj 30.09.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Mam pytanie ? Jakie okna zamierzacie zamontować w waszych domach ? drewniane czy plastikowe , jakie firmy polecilibyście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 01.10.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 wczoraj Ja z kominka nie zrezygnuje Kominek musi być Zastanawiałem się nad płaszczem wodnym do kominka ale nie mam zamiary grzać kominkiem całego domu, chciałem tylko wspomóc piec gazowy aby kominek dogrzewał wodę, ale po przeliczeniu kosztów inwestycji i prawdopodobieństwa kiedy inwestycja się zwróci odpuszczam płaszcz wodny. Na tą chwilę zostaję na piecem gazowym + (prawdopodobnie) solary (dofinansowanie ) Co do rekuperatora cały czas się zastanawiam, problem mój polega na tym że nie znam nikogo kto by to ustrojstwo miał u siebie w domu a czytając w necie opinie wiesz jak jest, jak ktoś ma lub sprzedaje chwali jak nie ma mówi że szkoda kasy. Zacząłem czytać o rekuperacji ponieważ 4 lata temu kupiłem i wyremontował mieszkanie w bloku, po2,5 roku za ściańa szafy w rogu znalazłem GRZYBA!!! Codziennie pokoje (2!) są wietrzone, problem jest tylko w zimie kiedy temperatura była tak niska że czasami nie było możliwości porządnie wywietrzyć pokoju (okna plastikowe), dlatego w pokoju dzieci pojawił się grzyb. (Kilkakrotnie zauważyłem rano że całe okna są "spocone" od środka - okna w pokoju dzieci na noc zamykaliśmy w drugim pokoju minimalnie były uchylone i to wystarczyło aby grzyba nie było). Gdyby był rekuperator zakładam że taka sytuacja nie miała by miejsca i właśnie to mi nie daję spokoju. Właśnie jestem na etapie przygotowania wstępnej oferty rekuperatora z odzyskiem ciepła do mojego TK23 - obawiam się tylko że cena może mnie zniechęcić. Poczytam o tym kominku odpowietrzającym, może to rozwiązuje mój problem - plusem rekuperatora jest jeszcze odzysk ciepła ....tylko kiedy to się zwróci...czy istnieje jakiś prawdziwy sposób na obliczenie tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 01.10.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 JLWW ja też chciałem rekuperatorale co dziwne, został on nam odradzony przez konstruktora domu który będziemy budowaćjak ktoś się uprze to on go projektujeale po jakimś czasie użytkowania reku rozmawia z właścicielami i inie są oni za bardzo zadowolenioszczędności z tego prawie nie mazaczynają się zastanawiać jakie będzie powietrze po iluś latach przepływu przez ruryczy tam nie będzie grzyba itpmy zrezygnowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 01.10.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 kalumet Jeżeli zrezygnowałeś z reku to jaka masz wentylację w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 01.10.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 będzie zwykła grawitacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 02.10.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Nastał ten dzień - pierwsza wycena, na razie tylko dwie kwoty ale ma być więcej szczegółów. Projekt - http://www.tooba.pl/projekt-domu-TK-23/a,s_pd,idp,8145.html Za stan surowy zamknięty (fundamenty, ściany, kompletny dach,wszystko ocieplone, Porotherm30 - bez okien i drzwi) Materiały 220 000PLN Robocizna 60 000PLN Co Wy na to? Jeżeli ktoś może polecić jakąś sprawdzoną firmę, będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wczoraj 02.10.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Wszystko ocieplone ? Czyli ściany ,dach ,fundamenty . Myślę że nie jest źle . Ja płacę 43tys za stan surowy otwarty ( http://www.archeton.pl/projekt-domu-sonatina_1018_opisogolny ) (ekipa z Czańca sprytni czasem myślę że za sprytni ale nie narzekam ). Za 2 tygodnie ruszają z dachem ( po wykonaniu i położeniu dachówki będę mógł ich polecić z czysty sumieniem ) . Muszę dodać że fundamenty zostały zmienione szkody "górnicze " . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 04.10.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Wszystko ocieplone ? Ja płacę 43tys za stan surowy otwarty Materiały załatwiałeś sam czy ekipa załatwiała? P.S. Cytowanie działa ale z tego co widzę to liczba napisanych postów nie zmienia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts