Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sammi - u mnie TrakHan się sprawdził, dlatego poleciłem. Nie miej mi za złe

Co do betonu, to Contractor z Oświęcimia swego czasu miał ceny niezłe (kwiecień, wtedy zalewałem). Terminy i pani na kasie też ok. Konkretni i słowni. Może dlatego że brałem po najpierw 20 (fundamenty) a potem jakieś 18 (strop) qbików?

tlalken okna brałem u Pana BAścika z Witkowic - MirPol. Zrobione przez Achtelika z Oknoplastu (Chełm Śląski) z roletami elektrycznymi. Szyba 0,7, profil Ideal4000, złoty dąb obustronne, cena powalająca - 30 800,00 zł za wszystko... 16 okien z czego 11 elektryczne rolety...

Jeszcze jedno. Ile u Was chcą za tynki ? Cementowo-wapienne.

I czy ktoś ma spływ liniowy w brodziku :)

MiSior absolutnie nie mam żalu o Trak-Han. Dzięki temu mam nadzieję na dach w tym roku .

I negocjacje szły w dobrym kierunku, dopóki nie posłałam zestawienia.

przystałam na cenę 700 , ale serce boli , że mogło być taniej,kiedy każdy grosz na wagę zota :)

Jeśli chodzi o Inżbet spisali się na medal. B 20 po 220 zł.

Przyjechali bez łaski, przed czasem, klasa :)

Dzwoniłem wczoraj do składu GAMA w Bielanach i powiem Wam, że pełen profesjonalizm. Namiary na nich dostałem od znajomego który u nich kupował. Konkretnie pytałem o styropian i jego ceny.Bo w Kętach troche drogo. W firmie GAMA Swisspor 10 fasada za 117 m3, a w Kętach za 126 zł. Z tym że w firmie GAMA powiedzieli, że jak się nie spieszy, to żeby zadzwonić w połowie grudnia, bo najpewniej cena bedzie jeszcze lepsza. Bardzo spodobało mi się podejście tego Pana więc pozowliłem się tym podzielić. Jak stwierdził Pan w telefonie - raczej staramy się dobrze doradzać niz naciągać. A wszedzie w Kętach na składają że 125 za 10 fasady Austrotherm to dobra cena i żeby kupować. Pytałem znajomego co docieplenia robi i jakość Swisspora podobno porównywalna z Austrothermem

Dzwoniłem wczoraj do składu GAMA w Bielanach i powiem Wam, że pełen profesjonalizm. Namiary na nich dostałem od znajomego który u nich kupował. Konkretnie pytałem o styropian i jego ceny.Bo w Kętach troche drogo. W firmie GAMA Swisspor 10 fasada za 117 m3, a w Kętach za 126 zł. Z tym że w firmie GAMA powiedzieli, że jak się nie spieszy, to żeby zadzwonić w połowie grudnia, bo najpewniej cena bedzie jeszcze lepsza. Bardzo spodobało mi się podejście tego Pana więc pozowliłem się tym podzielić. Jak stwierdził Pan w telefonie - raczej staramy się dobrze doradzać niz naciągać. A wszedzie w Kętach na składają że 125 za 10 fasady Austrotherm to dobra cena i żeby kupować. Pytałem znajomego co docieplenia robi i jakość Swisspora podobno porównywalna z Austrothermem

Potwierdzam.

Profesjonalne podejście do klienta. Kupiłem tam dzisiaj Porotherm Wienerbergera w dobrej cenie:)

Witam ja wybierałem pomiędzy Dako, Oknoplast i Oknoplus

- w Dako w Kętach pan wycenił mi z montażem kolor Orzech tylko z zewnątrz na 8400

- w Oknoplusie kolor Orzech obustronny 9400 z montażem

- w Oknoplascie w Kętach kolor obustronny Orzech profil Koncept z montażem , listwy parapetowe i dostawki dolne w oknach balkonowych 4 szt. okien - całość 8700 z montażem. Polecam, fachowo, solidnie, bez wazeliny

Tlalken będę wdzięczna za foto okien balkonowych :) Jakie masz? otwierane na wew./zew.?

My mamy okno na taras o wym. 80 180 80 z czego 80-tki stałe po bokach a środek no właśnie albo rozsuwany albo otwierany standard.

Może ktoś jeszcze może się pochwalić oknami szczególnie tymi balkonowo-tarasowymi :)

U mnie też taka miała byc i kolor Tobago, ale niestety rachunek ekonomiczny wybrał Brassa, co nie znaczy że żałuje. Dach wygląda super

Mam nadzieję że będziemy zadowoleni z Robena :)

Początkowo miała być cementowa, ale dach malutki ,więc różnica nie była kolosalna a myślę że jakościowo będzie ok.

Miejmy nadzieję, że tak. :yes: Mnie brakło jednego dnia do pełnego skończenia dachu. :bash: Nie mam jeszcze tylko obróbek blacharskich koło kominów i gąsiorów na kawałku kalenicy :(

Jak ja chciałabym być na tym etapie:yes:

To byłby najlepszy prezent na gwiazdkę:yes:

A jak nie zdążą na gwiazdkę to ... kiedyś zrobią:D

Początkowo miała być tylko papierologia w tym roku, więc cieszę się że mamy AŻ TYLE.

Ale jakby przykryli to :lol2:

Powodzonka i szybkiego zakończenia prac:)