Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

Dzięki! :D W ubiegłym roku ja też zazdrościłam wszystkim, którym się udało położyć dach przed zimą i strasznie się cieszę, że nam już nie zalewa murów i piwnicy! :lol2: I tego samego życzę wszystkim pozostałym!

I jeszcze Ci Sammi zdradzę, że zaraziłam męża entuzjazmem co do tych kotłów z KBO i będziemy od nich brać :yes:

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki! :D W ubiegłym roku ja też zazdrościłam wszystkim, którym się udało położyć dach przed zimą i strasznie się cieszę, że nam już nie zalewa murów i piwnicy! :lol2: I tego samego życzę wszystkim pozostałym!

I jeszcze Ci Sammi zdradzę, że zaraziłam męża entuzjazmem co do tych kotłów z KBO i będziemy od nich brać :yes:

Zorzo a kiedy będziecie zamawiać?

Czy macie może jakieś doświadczenia z systemami alarmowymi do domu?

Chodzi mi o taki system który po uruchomieniu czujnika ruchu oprócz alarmu w domu wysyła smsa na tel.

Możecie coś polecić?

Szukam też psiaka - stróża który będzie w miarę dużych gabarytów i kojca :)

Nie chciałabym żeby mnie 3 raz okradli.

Dzwoniłem wczoraj do składu GAMA w Bielanach i powiem Wam, że pełen profesjonalizm. Namiary na nich dostałem od znajomego który u nich kupował. Konkretnie pytałem o styropian i jego ceny.Bo w Kętach troche drogo. W firmie GAMA Swisspor 10 fasada za 117 m3, a w Kętach za 126 zł. Z tym że w firmie GAMA powiedzieli, że jak się nie spieszy, to żeby zadzwonić w połowie grudnia, bo najpewniej cena bedzie jeszcze lepsza. Bardzo spodobało mi się podejście tego Pana więc pozowliłem się tym podzielić. Jak stwierdził Pan w telefonie - raczej staramy się dobrze doradzać niz naciągać. A wszedzie w Kętach na składają że 125 za 10 fasady Austrotherm to dobra cena i żeby kupować. Pytałem znajomego co docieplenia robi i jakość Swisspora podobno porównywalna z Austrothermem

Tlalken bardzo Cię proszę o kontakt do GAMA.

potrzebujęstyropian, wełnę, płyty osb 22, płyty gips-kart.:)

no rzeczywiście......:) tempo niesamowite:) ale szczerze mówiąc nie zazdroszczę;)

He, he, widzę, ze nie tylko ja mam mieszane uczucia, widząc takie tempo. Trzy miesiące na zbudowanie domu i wprowadzenie się w przypadku domu murowanego to dla mnie zdecydowanie za szybko. :rolleyes: Może teraz są technologie pozwalające na unikniecie późniejszych komplikacji ale ja bym się bała popękanych tynków jak dom zacznie "siadać". Gdzieś czytałam, że najlepiej odczekać pół roku od położenia dachu, zanim się zabierze za ocieplanie budynku. I że dom się musi wysezonować zanim się do niego wprowadzi. Ale to może przestarzałe zasady...:confused:

A domek ładny, chociaż wystrój nie w moim stylu ;)

He, he, widzę, ze nie tylko ja mam mieszane uczucia, widząc takie tempo. Trzy miesiące na zbudowanie domu i wprowadzenie się w przypadku domu murowanego to dla mnie zdecydowanie za szybko. :rolleyes: Może teraz są technologie pozwalające na unikniecie późniejszych komplikacji ale ja bym się bała popękanych tynków jak dom zacznie "siadać". Gdzieś czytałam, że najlepiej odczekać pół roku od położenia dachu, zanim się zabierze za ocieplanie budynku. I że dom się musi wysezonować zanim się do niego wprowadzi. Ale to może przestarzałe zasady...:confused:

A domek ładny, chociaż wystrój nie w moim stylu ;)

:) heh no w moim też nie:) i racja, może tempo zawrotne ale fundamenty chyba na 30 cm wykopane....dom duuuuuży.....ciekawe jaka strefa przemarzania gruntu.... no i materiał wykonania.... pustak betonowy? ocieplenia nie widziałam ... także myślę że nasze tempo jest odpowiednie:)))

:) heh no w moim też nie:) i racja, może tempo zawrotne ale fundamenty chyba na 30 cm wykopane....dom duuuuuży.....ciekawe jaka strefa przemarzania gruntu.... no i materiał wykonania.... pustak betonowy? ocieplenia nie widziałam ... także myślę że nasze tempo jest odpowiednie:)))

Ocieplenie było :yes: A ja się pomyliłam, nie trzy miesiące na wszystko, tylko niespełna pięć.:oops:

A jak Wam idzie poszukiwanie okien? My się rozglądamy, ale ciężko się nam nawet zdecydować, czy mają być drewniane, czy PCV. Nie orientuje się ktoś, jak duża jest różnica w cenie? :rolleyes:

No my raczej nie tak prędko jak byśmy chcieli, ale mamy nadzieję na jesień przyszłego roku. :wiggle:

A tak a'propos- Sammi- podziwiam Wasze tempo budowy! :jawdrop: Idziecie jak burza! Gratuluję! :)

Zorzo do tempa budowy tego domku z linku powyżej dużo nam brakuje :) a i tak czasem wysiadamy i popełniamy błędy , ale czegóż się nie robi dla dzieci :)

Więźbę razem z ekipą przysypał śnieg,podbitka się maluje, zajęła więc miejsce "brylancika" w garażu taty, a dachówka zimuje w Sewerze :)

Także prezentu na gwiazdkę nie będzie.

Chyba że ekipę napoję mieszanką Red Bulla z samogonem .:D

Przynajmniej przez zimę będę miała czas przemyśleć spokojnie rozwiązania wnętrza moich 100 m2 :)

Rozpędzać się nie będę bo nie ma gdzie i za bardzo za co i dobrze ponieważ to motywuje do poszukiwań prostych i w miarę ekonomicznych rozwiązań :)

Jest mi o tyle prościej że korzystam z doświadczeń forumowiczów i uczę się na cudzych błędach :) :)

A kocioł też poczeka do nast. roku :)

Zorzo co do okien my raczej PCV, za kolor zazwyczaj jest dopłata 20 %, ale myślę że warto:) Wyglądają prawie jak drewniane a cenowo dużo taniej.

Planuję się przejechać na Kolbego i do Kęt z wyceną, ale najpierw muszę poczytać o profilach,klamkach,rodzajach,kolorach,dodatkach itp.

Mimonko oglądałam dziś świeżo zrobioną kuchnię przez Pana o kótrym Ci pisałam.

Prosta, ładna i solidnie wykonana pod zabudowę :)

Przy okazji pooglądałam też nowy sprzęt AGD zmywarkę, piecyk, płytę itp.

Nie wiem czy mogę pisać o producentach ale w mieszkaniu też takiego miałam i był niezawodny :)

droga sammi,

my zdecydujemy się na okna PCV. Ciężko mi jest uwierzyć że te nowe drewniane będą ładnie wyglądać bardzo długo. Nasza budowa stanęła. Za dwa tygodnie ma być dachówka więc też pewnie posiedzi w sewerze:).

Pan od mebli mógłby zrobić sobie stronę internetową;). Fajnie że masz okazję zobaczyć na żywo kuchnię. On podobno specjalizuje się w kuchniach ale jak wspominałam sypialnie też potrafi zrobić bardzo ładnie jak również szafy do zabudowy:).

Myślę że spokojnie możesz mówić o producentach AGD. Myśmy w mieszkanku mieli Aristona. Bardzo go sobie chwalę:)

Na naszej budowie też cicho i biało...

A co myślicie o oknach z OKNOPLASTU? .:???: Nie wiem, czy wiecie, ale mają teraz promocję i obniżają ceny okien o 32%. A jak się je odbiera dopiero pod koniec stycznia, lub w lutym, albo marcu, to jest taniej nawet o 40%. :rolleyes:

Aha! Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale mamy wybierać Moderatora grupy. U góry strony jest żółty banner, gdzie o tym pisze. :yes:

ja okna zamowilem w Oknoplascie. Obsluga ekstra, chetni polece, cena lepsza niz w Dako i to kolor obustronny, a w Dako w tej samej kwocie wycenili mi tylko zewnetrzny kolor. Oknoplus prawie 2 tys. drozej wychodzil w wycenie (ale durna pani w Andrychowie w wycenie z montazem dala mi stawke 22 % Vat :) Zamowilem kolor orzech obustronny, profil Koncept. Prosty ładny i sprawdzony w Oknoplascie. Jak mnie nie stac na drewno to niech chociaz wygladaja na dewniane :) Montaz mam umowiony na polowe grudnia, jak narazie nie chce zapeszać :) Napewno podziele sie opinia