Kicek26 15.01.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Creaton również ma ciekawe Karpiówki ale waga przerażająca , ja mam dachu 235m2 x 64kg/m2 da mi 14 ton dachu, spory ciężar a i więźba byle jaka nie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 15.01.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Creaton również ma ciekawe Karpiówki ale waga przerażająca , ja mam dachu 235m2 x 64kg/m2 da mi 14 ton dachu, spory ciężar a i więźba byle jaka nie może być. my planujemy właśnie karpiówkę ... ciężar będzie doszczelnieniem bali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 15.01.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 my planujemy właśnie karpiówkę ... ciężar będzie doszczelnieniem bali Mam nadzieje, że masz dobrego fachowca od dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 15.01.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 a tak próbowałaś ? http://www.google.pl/images?q=kominek%20z%20ceg%C5%82y&rls=com.microsoft:pl&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1260&bih=628 Serdecznie dziękuję Fajne pomysły Kupiłam na próbę kostkę z Robena na kominek. Brąz szklisty po 2.4 za szt. Policzymy, zobaczymy jak by to wyszło i za jaką kwotę A Ty planujesz kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 15.01.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Mam nadzieje, że masz dobrego fachowca od dachu drewno i pokrycie ma robić jedna ekipa .. czyli ściany, strop drewniany, deskowany dach i pokrycie .. myślę, że są dobrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 15.01.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Serdecznie dziękuję Fajne pomysły Kupiłam na próbę kostkę z Robena na kominek. Brąz szklisty po 2.4 za szt. Policzymy, zobaczymy jak by to wyszło i za jaką kwotę A Ty planujesz kominek? kominek ma być tylko taki do celów rekreacyjno-wypoczynkowo-wieczorowych wykonanie właśnie z cegły lub kafli (widziałem coś takiego i ciekawe rozwiązanie) http://www.google.pl/images?q=kominek%20z%20kafli&rls=com.microsoft:pl&oe=UTF-8&startIndex=&startPage=1&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1260&bih=628 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 15.01.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Jakie grzejniki macie zamiar instalować w Waszych domach? Słyszałem, że stalowe są lepsze o aluminiowych i wolniej się wychładzają niż aluminiowe.Więc jeśli stalowe to jakie? A może już zainstalowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 16.01.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Jest ktoś chętny do grupowego zakupu stali zbrojeniowej, przy większej ilości możemy więcej wynegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 16.01.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 mam propozycję dla osób, które w najbliższym czasie (przyszły) tydzień chce / planuje kupić stal zbrojeniową oczywiście każdy kupuje dla siebie i transport do siebie wklejam link z dyskusji http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157713-Ile-za-tone-stali-zbrojeniowej-w-2010r.&p=4509423#post4509423 hurtownia z Imielina, więc tu odległość ma znaczenie (kasia28 zrobi wywiad w poniedziałek o transport 40km) Jaworzno bez problemu, więc pewnie 15-25 km również .. zobaczymy ceny jakie usłyszałem (zakup całości u nich a odbiór kiedy się chce - stal świeża) wpisane w wątku u mnie ceny ponad 3200 za tonę więc różnica znaczna jakieś szczegóły to na priv nie będziemy robić reklamy za wcześnie styczeń w handlu jest słabym miesiącem, więc może być szansa parę złotych zaoszczędzić jestem otwarty na propozycję innych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 16.01.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Jest ktoś chętny do grupowego zakupu stali zbrojeniowej, przy większej ilości możemy więcej wynegocjować Ja mam zamiar kupować stal ok.2 tony(na dekę i schody itp) tylko nie wiem dokładnie kiedy bo budową zajmuje sie mój teść , ale mysle że w najbliższej przyszłości gdyż ruszamy z budową na wiosnę a wszystko oprócz stali ,więżby i jednego pomocnika mam (fundament również wykonany) tylko proszę napisz po ile i skąd byśmy brali pozatym gdzie ty masz swoją budowę bo ja w Skidziniu .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 16.01.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Napiszcie ile tego będzie potrzeba, kto ile i gdzie dowóz. Zadzwonie do Hermiga Bardzo dobra inicjatywa !!!!jest ktoś kto chce kupować styropian fasada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 16.01.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 wszystko oprócz stali ,więżby To radze się pośpieszyć drewno drożeje jak cholera na przetargach w Lasach Państwowych. Podziękować trzeba rządzącym za zawiruche Omijajcie drewno ze Słowacji. Stal też będzie drożała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tata Tomka 16.01.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 To radze się pośpieszyć drewno drożeje jak cholera na przetargach w Lasach Państwowych. Podziękować trzeba rządzącym za zawiruche Omijajcie drewno ze Słowacji. Stal też będzie drożała. Witam Skad polecacie kupic drewno na wiezbe dachowa ? Moze ktos sie orientuje jakie sa teraz ceny bo jak wiemy w budownictwie panuje obecnie "martwy sezon" ? Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 16.01.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam Skad polecacie kupic drewno na wiezbe dachowa ? Moze ktos sie orientuje jakie sa teraz ceny bo jak wiemy w budownictwie panuje obecnie "martwy sezon" ? Z gory dziekuje za pomoc. Ja brałem i będę brał z Harmężów sprawdzony tartak nie tylko przeze mnie ale również przez innych szanownych członków naszej grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 16.01.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Ja mam zamiar kupować stal ok.2 tony(na dekę i schody itp) tylko nie wiem dokładnie kiedy bo budową zajmuje sie mój teść , ale mysle że w najbliższej przyszłości gdyż ruszamy z budową na wiosnę a wszystko oprócz stali ,więżby i jednego pomocnika mam (fundament również wykonany) tylko proszę napisz po ile i skąd byśmy brali pozatym gdzie ty masz swoją budowę bo ja w Skidziniu .Pozdrawiam nasza budowa w Jaworznie, ale transport gdzie kto potrzebuje w linku do dyskusji napisałem ceny jakie usłyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 16.01.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Napiszcie ile tego będzie potrzeba, kto ile i gdzie dowóz. Zadzwonie do Hermiga Bardzo dobra inicjatywa !!!! jest ktoś kto chce kupować styropian fasada ? ja potzrebuję kupić dokładnie: - 240 kg fi 6 gładki na strzemiona z dostawą teraz a reszta (przetrzymana oczywiście bezpłatnie i nie zardzewiałe - świeżą ) - 1270 kg fi12 - 850 kg fi14 - 80 fi16 zaokrąglone do całych prętów 12m transport 2 razy Jaworzno bloczki betonowe też będę kupował, ale później o co chodzi z drzewem ze Słowacji ? Słowackie lasy na Orawie jakieś inne czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 16.01.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam wszystkich budujących i planujących w okolicach Oświęcimia. Dziś chciałem się z wszystkimi przywitać.Dwa lata temu kupiliśmy stary domek w Rajsku. W tym roku planujemy ruszyć ostro z modernizacją naszego domku aby na zimę w nim zamieszkać. Co prawda aktualnie gram w ping ponga ze starostwem ale myślę że w końcu uda się uzyskać pozwolenie na budowę. W poniedziałek mam spotkanie z opiekunem całego projektu i będziemy ustalać harmonogram prac. Jak ruszę to posypią się wpisy z prośbą o poradę tymczasem chciałem się przywitać z ziomkami. Hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 16.01.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 i nie zardzewiałe - świeżą ) [/b][/i] ale Ty upierdliwy jesteś już współczuje Twoim wykonawcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 17.01.2011 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 ale Ty upierdliwy jesteś już współczuje Twoim wykonawcom no bez przesady zbrojenia przecież będzie oglądał kierbud i u mnie (szkody górnicze) kopalnia, więc pasuje aby nie był to złom zerdzowiały bo mogą nie odebrać ! co do wykonawców to będę chciał, aby poziom i pion był Napiszcie ile tego będzie potrzeba, kto ile i gdzie dowóz. Zadzwonie do Hermiga daj znać czy co się dowiedziałeś ... w tym tygodniu pasuje zrobić zakup stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 17.01.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Ja potrzebuję:fi 6 - 240kg;fi10 - 167kg;fi12 - 810kg;fi 14 - 44 kg razem 1251kg. Do Imielina mam około 40 km transport 170zł. Z tą stalą trzeba się pospieszyć bo idzie w górę. Więźbę kupiliśmy w tartaku w Rzykach, namiary dostałam od sammi, również mogę polecić obsługę (drzewa jeszcze nie mam więc nie mogę nic powiedzieć), tylko tam jest bez impregnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts