Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

Poszukuje opinii o piecach na miał lub ekogroszek z podajnikiem tłokowym z firmy Kotło-Bud Osiek.

Czy słyszeliście coś złego lub dobrego o tych piecach?

Może Wasi znajomi montowali i słyszeliście jakieś opinie.

Warto interesować się tym piecem?

Interesuje się właśnie tymi kotłami bo jakby coś to serwis zawsze na miejscu jest?

Ciekawe jaka jest ich żywotność.

Proszę o ewentualne opinie

Ja posiadam taki piec. Grzeje jeż nim druga zime. Trzeba go dobrze poustawiać i wszystko fajnie śmiga. Bardzo ważny jest rodzaj opału przy tych piecach . W zeszłym roku miałem miał z Brzeszcz i była kaplica dużo kamienia i trzeba było dwa razy na dobę popielnik wynosić. Tej zimy mamy z piasta tzw. 25 i jest o niebo lepszy. Wsad jeden na 2-3 dni średnio, a popielnik wystarczy dwa razy w tygodniu opróżnić. U mnie w rodzinie mają piec z KBO 4 rok i wszystko jest w porządku.

Proszę napisz na priv namiary na twoją ekipę od fundamentów oraz napisz jak były one wykonywane np. z bloczka , lane w szalunki czy w ziemię.

,

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Jak pisałem wcześniej poszukuje ekipy do wykonania fundamentów. Jedną z ofert jakie otrzymałem jest od firmy Mar-Bud z Roczyn.

Czy ktoś z Was korzystał z ich usług. Podobno budowali gdzieś w Porębie W.

Jak myślicie czy cena 5 tys. za wykonanie ławy i ściany fundamentowej monolitycznej bez wykopu, izolacji , kanalizacji, i chudziaka jest ok ??

Pozdrawiam

:D ja wiem kto korzystał z ich usług i u kogo w porębie budowali... u mnie :p

Poszukuje opinii o piecach na miał lub ekogroszek z podajnikiem tłokowym z firmy Kotło-Bud Osiek.

Czy słyszeliście coś złego lub dobrego o tych piecach?

Może Wasi znajomi montowali i słyszeliście jakieś opinie.

Warto interesować się tym piecem?

Interesuje się właśnie tymi kotłami bo jakby coś to serwis zawsze na miejscu jest?

Ciekawe jaka jest ich żywotność.

Proszę o ewentualne opinie

KBO stworzyli ludzie ,którzy kiedyś pracowali w KOTŁY PŁONKA.

Podszkolili się i założyli własną firmę.

Robią na tych samych blachach, tą samą techniką, ceny mają porównywalne I tu i tam trzeba dopłacić 800 zł za wężownicę, ale w KBO ma lepszą stronę net :D

Mówią że te piece to "czterolatki", ale ilu ludzi tyle opinii i jakoś nie do końca bym temu wierzyła.

U nas w rodzinie mają piec od Płonki 8 rok i chodził bez zarzutu do tego roku. Awarię w nocy usuwał Stal- Max z Polanki :)

W przypadku tego ostatniego, właścicel jest jeden, i przyjeżdża kiedy trzeba.

Łatwiej też negocjować, kiedy rozmawiasz bezpośrednio z szefem.

http://www.kotlystalmax.pl/cennik.php Zobacz sobie na ceny.

Wszyscy blisko, więc z serwisem nie powinno być problemu:yes:

Wszystko zależy od tego jak się trafi bo zdarza się że nawet Mercedes nawali :)

Zorzo postaram się jutro pstryknąć foto "klamocika" :)

I odszukać instruktaż wklejania zdjęć :D

A jaką mi lukarnę zrobili...hohohoho :) piykniuśko :)

Był już też pierwszy dym z komina za sprawą wiekowej kozy podłączonej na czas murowania ścianek działowych :)

sammi z niecierpliwoscia czekamy na zdjecia :yes:

sammi z niecierpliwoscia czekamy na zdjecia :yes:

Jesu sicku no lenia mam takiego że nie chce mi się ruszyć po aparat, zrzucić foto, poszukać jak to było z tym fotosikiem:D choć niezmiermiem wdzięczna za instrukcję wklejania:yes:

Ale zrobiłam postęp, bo już sfotografowałam obiekt i kominek:yes: i lukarnę i mojego nowego stróża :)

Bestia adoptowana z bielskiego schroniska, nie wpuści do domku obcego :) Nawet za kiełbaskę :)