arekon 27.01.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Poszukuje opinii o piecach na miał lub ekogroszek z podajnikiem tłokowym z firmy Kotło-Bud Osiek. Czy słyszeliście coś złego lub dobrego o tych piecach? Może Wasi znajomi montowali i słyszeliście jakieś opinie. Warto interesować się tym piecem? Interesuje się właśnie tymi kotłami bo jakby coś to serwis zawsze na miejscu jest? Ciekawe jaka jest ich żywotność. Proszę o ewentualne opinie Ja posiadam taki piec. Grzeje jeż nim druga zime. Trzeba go dobrze poustawiać i wszystko fajnie śmiga. Bardzo ważny jest rodzaj opału przy tych piecach . W zeszłym roku miałem miał z Brzeszcz i była kaplica dużo kamienia i trzeba było dwa razy na dobę popielnik wynosić. Tej zimy mamy z piasta tzw. 25 i jest o niebo lepszy. Wsad jeden na 2-3 dni średnio, a popielnik wystarczy dwa razy w tygodniu opróżnić. U mnie w rodzinie mają piec z KBO 4 rok i wszystko jest w porządku. Proszę napisz na priv namiary na twoją ekipę od fundamentów oraz napisz jak były one wykonywane np. z bloczka , lane w szalunki czy w ziemię. , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 27.01.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam. Jak pisałem wcześniej poszukuje ekipy do wykonania fundamentów. Jedną z ofert jakie otrzymałem jest od firmy Mar-Bud z Roczyn. Czy ktoś z Was korzystał z ich usług. Podobno budowali gdzieś w Porębie W. Jak myślicie czy cena 5 tys. za wykonanie ławy i ściany fundamentowej monolitycznej bez wykopu, izolacji , kanalizacji, i chudziaka jest ok ?? Pozdrawiam ja wiem kto korzystał z ich usług i u kogo w porębie budowali... u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 28.01.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Heeh.Ja dobrze widzę, że zniknęła nasza lista białych i czarnych wykonawców???NIe zdążyłam tego dobrze przestudiować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 28.01.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Heeh.Ja dobrze widzę, że zniknęła nasza lista białych i czarnych wykonawców???NIe zdążyłam tego dobrze przestudiować Nie zniknęła, jest tutaj : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162292 dodaj ją sobie do subskrypcji i już nigdy jej nie zgubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 29.01.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Dzięki tlalken:-)Już myślałam, ze mądrości budujących przepadły:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 29.01.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 WANTED!solidna firma od tynków wewnętrznych,jeżeli ktoś miał z takową do czynienia proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 29.01.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 j.w. !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 31.01.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Dzisiaj jest 2 rocznica od zarejestrowania się na forum muratora i chyba z tej okazji dostałam prezent i zostałam moderatorem naszej grupy choć się o to wcale nie prosiłam pozdrawiam całą grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 31.01.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Poszukuje opinii o piecach na miał lub ekogroszek z podajnikiem tłokowym z firmy Kotło-Bud Osiek. Czy słyszeliście coś złego lub dobrego o tych piecach? Może Wasi znajomi montowali i słyszeliście jakieś opinie. Warto interesować się tym piecem? Interesuje się właśnie tymi kotłami bo jakby coś to serwis zawsze na miejscu jest? Ciekawe jaka jest ich żywotność. Proszę o ewentualne opinie KBO stworzyli ludzie ,którzy kiedyś pracowali w KOTŁY PŁONKA. Podszkolili się i założyli własną firmę. Robią na tych samych blachach, tą samą techniką, ceny mają porównywalne I tu i tam trzeba dopłacić 800 zł za wężownicę, ale w KBO ma lepszą stronę net Mówią że te piece to "czterolatki", ale ilu ludzi tyle opinii i jakoś nie do końca bym temu wierzyła. U nas w rodzinie mają piec od Płonki 8 rok i chodził bez zarzutu do tego roku. Awarię w nocy usuwał Stal- Max z Polanki W przypadku tego ostatniego, właścicel jest jeden, i przyjeżdża kiedy trzeba. Łatwiej też negocjować, kiedy rozmawiasz bezpośrednio z szefem. http://www.kotlystalmax.pl/cennik.php Zobacz sobie na ceny. Wszyscy blisko, więc z serwisem nie powinno być problemu:yes: Wszystko zależy od tego jak się trafi bo zdarza się że nawet Mercedes nawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 31.01.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 WANTED! solidna firma od tynków wewnętrznych,jeżeli ktoś miał z takową do czynienia proszę o namiary. Na Priv posłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tata Tomka 31.01.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Dzisiaj jest 2 rocznica od zarejestrowania się na forum muratora i chyba z tej okazji dostałam prezent i zostałam moderatorem naszej grupy choć się o to wcale nie prosiłam pozdrawiam całą grupę Gratulacje Hehe trzeba podlizac sie nowej szefowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tata Tomka 31.01.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Zorzo postaram się jutro pstryknąć foto "klamocika" I odszukać instruktaż wklejania zdjęć A jaką mi lukarnę zrobili...hohohoho piykniuśko Był już też pierwszy dym z komina za sprawą wiekowej kozy podłączonej na czas murowania ścianek działowych sammi z niecierpliwoscia czekamy na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 31.01.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Wybraliście już grzejniki? nova florida serir podobno są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 31.01.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 sammi z niecierpliwoscia czekamy na zdjecia Jesu sicku no lenia mam takiego że nie chce mi się ruszyć po aparat, zrzucić foto, poszukać jak to było z tym fotosikiem:D choć niezmiermiem wdzięczna za instrukcję wklejania:yes: Ale zrobiłam postęp, bo już sfotografowałam obiekt i kominek:yes: i lukarnę i mojego nowego stróża Bestia adoptowana z bielskiego schroniska, nie wpuści do domku obcego Nawet za kiełbaskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 31.01.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Tak, tak sąsiadko gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 31.01.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Wybraliście już grzejniki? nova florida serir podobno są ok. ja w projekcie mam grzejniki kermi podobno to średnia półka więc ich nie będę zmieniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 31.01.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Na Priv posłałam Sammi a do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 01.02.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Sammi a do mnie Przepraszam Już posyłam Zapytam jeszcze znajomego bo podobno firme założył nie wiem tylko czy robi wylewki, tynki czy to i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 01.02.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Z racji przygotowań do sezonu mam pytanko ; Czy ma ktoś na zbyciu stemple budowlane o wys. 2,80??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 01.02.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Gratulacje Hehe trzeba podlizac sie nowej szefowej Jaka tam ze mnie szefowa mam pilnować porządku i tyle a nasza grupa taka grzeczna i się sama pilnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts