MiSiOr 23.02.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Z rzeczy kolejnych potrzebowałbym: - namiar na sprawdzonego i w rozsądnych pieniądzach instalatora od CO, wody, kanalizy, - Janusz Sypta, Kobiernice, 608-079-945 Szybko, fachowo, czysto, czy tanio? Nie wiem, wziął mniej niż inni. Np metr 2 podłogówki za ułożenie 15 zł. Niedużo. Robi kompleksowo, ma nawet papiery na gaz. Gość zna się na robocie. Miałem go z polecenia i polecam dalej, bo się sprawdził. - namiar na styropian podłogowy w dobrej cenie - Instaldom Bielany 664-445-998, 664-446-017, 664-445-996. Dostałem styropian pod wyleweczki za 145 zł/m3. Jak brałem, to była to najlepsza cena (grudzień2010 - luty 2011) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 23.02.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Dzięki Misior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia479 23.02.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Witamy wszystkich budujących:)) My również będziemy się budować w Oświęcimiu a dokładnie w Monowicach,dopiero jesteśmy na etapie zakupu działki podpisujemy umowę w marcu i będziemy się starać o pozwolenie na budowę. Nasz projekt to CEZAR z dwustanowiskowym garażem http://www.extradom.pl/projekt-domu-cezar-wrw1022.aspxBędziemy wprowadzać kilka zmian dlatego miałabym do Was prośbę o namiary na architektów. Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 25.02.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 My również będziemy się budować w Oświęcimiu a dokładnie w Monowicach.....Nasz projekt to CEZAR z dwustanowiskowym garażem http://www.extradom.pl/projekt-domu-cezar-wrw1022.aspx... Bardzo fajny projekt, życzę powodzenia i cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 25.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Dobra forumowicze:- gdzie kupiliście drzwi wejściowe? (najlepiej dąb) mam wymiary 1,6 x 2,15m- gdzie kupiliście drzwi wewnętrzne?- gdzie kupiliście barierkę na balkon i dlaczego kutą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 26.02.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Czy ktoś z budujących planuje wykonać wentylacje mechaniczną z odzyskiem ciepła? Może ktoś jest w stanie polecić jakąś dobrą sprawdzaną firmę i pochwalić się jak działa taka wentylacja u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 26.02.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Czy ktoś z budujących planuje wykonać wentylacje mechaniczną z odzyskiem ciepła? Może ktoś jest w stanie polecić jakąś dobrą sprawdzaną firmę i pochwalić się jak działa taka wentylacja u niego. Ja planuję. Zakopałem już nawet rury w ziemi (Dyka DN200, jakieś 80 mb) Ponawiam pytanie o drzwi i balustrady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 27.02.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witajcie:-)misior ja niestety jestem na etapie forumowego "pytacza", bo póki co łopata w ziemię jeszcze nie wbita:-)Wiecie może gdzie można tanio kupić akcesoria betonowe typu: rura betonowa- taka do mostka? ramila spotkaliśmy się z panem Budowlańcem, który zabrał nas do Twojego domku(oczywiście pytał Twojego taty, czy można pokazać).Fajnie to wygląda, a widok masz super- zawsze podobały mi się domki na wzniesieniach. monia479 fajny projekt!Teraz jak mam PnB na swój projekt- to podoba mi się wiele innych:-)Witam na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 27.02.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ja planuję. Zakopałem już nawet rury w ziemi (Dyka DN200, jakieś 80 mb) rozmawiałem już z kimś od WM byłem wczoraj w Sosnowcu na targach i jak pytałem się o o WM i reku to niektórzy wystawcy wiedzieli mniej niż jest napisane w ich ulotkach jesteśmy tak na 50% zdecydowani na Wm na pytanie o obsługę nikt nie wspomina o czyszczeniu kanałów, tylko wymiana filtrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 27.02.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ja planuję. Zakopałem już nawet rury w ziemi (Dyka DN200, jakieś 80 mb) rozmawiałeś już z kimś od WM byłem wczoraj w Sosnowcu na targach i jak pytałem się o o WM i reku to niektórzy wystawcy wiedzieli mniej niż jest napisane w ich ulotkach jesteśmy tak na 50% zdecydowani na Wm na pytanie o obsługę nikt nie wspomina o czyszczeniu kanałów, tylko wymiana filtrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 27.02.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 byłem wczoraj w Sosnowcu na targach Odnośnie różnego rodzaju targów...gdzie można znaleźć info kiedy i co się odbywa? Jeżeli ktoś wie o zbliżających się targach stosunkowo blisko to proponuje podawać takie info na forum, wybierzemy się może spotkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 27.02.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 ramila spotkaliśmy się z panem Budowlańcem, który zabrał nas do Twojego domku(oczywiście pytał Twojego taty, czy można pokazać).Fajnie to wygląda, a widok masz super- zawsze podobały mi się domki na wzniesieniach.. POZOSTAWIAM TO BEZ KOMENTARZA,PRZYJAZD NA DZIAŁKĘ I OGLĄDANIE DOMU BEZ WIEDZY WŁAŚCICIELA! A CO MIELI ZROBIĆ RODZICE JAK JUŻ PRZYJECHALIŚCIE I POWIEDZAŁAŚ ŻE SIĘ ZE MNĄ KONTAKTOWAŁAŚ I ŻE SIĘ ZGODZIŁAM NA OGLĄDANIE DOMU? NIE WPUŚCIĆ NA DZIAŁKĘ CZY CO ? Ps.Owszem kontaktowałaś się ze mną na priv i napisałam Ci że w tej chwili oglądanie domu nie jest możliwe bo nie ma nas na miejscu i umówiliśmy się że jak będę w Pl do dam Ci znać.Ale zrobiliście inaczej, moim zdaniem bardzo nieładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 28.02.2011 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Jestem w szoku co tutaj się dzieje kasja83 wyjaśnij to z Ramilą, bo nieciekawie to wygląda, jak ktoś się z butami ładuje w dom bez właściciela. Tylko wyjaśnijcie to na priv tak bedzie najlepiej chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 28.02.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Odnośnie różnego rodzaju targów...gdzie można znaleźć info kiedy i co się odbywa? Jeżeli ktoś wie o zbliżających się targach stosunkowo blisko to proponuje podawać takie info na forum, wybierzemy się może spotkamy o targach w Sosnowcu pisało w styczniowym czy lutowym muratorze http://www.promocja-targi.pl/pobieranie/bilet.pdf tu można wydrukować darmowy bilet na targi jeszcze w Tychach będą targi 2011-05-06/ 2011-05-08 odbywają się na lodowisku w tamtym roku również można było sobie wydrukować darmową wejściówkę jak znajdę to podam link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 28.02.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ps.Owszem kontaktowałaś się ze mną na priv i napisałam Ci że w tej chwili oglądanie domu nie jest możliwe bo nie ma nas na miejscu i umówiliśmy się że jak będę w Pl do dam Ci znać.Ale zrobiliście inaczej, moim zdaniem bardzo nieładnie. Ta, siekiera w plecy i solą posypać... ]:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 28.02.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 rozmawiałeś już z kimś od WM byłem wczoraj w Sosnowcu na targach i jak pytałem się o o WM i reku to niektórzy wystawcy wiedzieli mniej niż jest napisane w ich ulotkach jesteśmy tak na 50% zdecydowani na Wm na pytanie o obsługę nikt nie wspomina o czyszczeniu kanałów, tylko wymiana filtrów Jest tu taki fajny wątek na forum o rekuperacji i wentylacji. Warto poczytać, mimo iż ma duuuuużo stron. A nawet dwa. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?57886-Rekuperator-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-robiony http://forum.muratordom.pl/showthread.php?75360-Wentylacja-mechaniczna-czy-kto%C5%9B-sam-policzy%C5%82 Można stosować rury pokryte jodkiem srebra - ale wtedy pod znakiem zapytania stoi opłacalność całej inwestycji... Wystawcy mają to do siebie, że im płacą za stanie na targach i niekoniecznie muszą wiedzieć coś więcej niż od nich szef wymaga żeby sprzedać reku. Ciut matematyki i będzie cacy. Rozwinięcie rury daje nam powierzchnię wymiany. Przenikalność cieplną daje nam producent rury. Przepływ - mniej niż 5m/s. Resztę wskaże kalkulator. Z innej beczki. Budowaliście płot przy drodze wojewódzkiej może? Znacie procedurę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 28.02.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 POZOSTAWIAM TO BEZ KOMENTARZA,PRZYJAZD NA DZIAŁKĘ I OGLĄDANIE DOMU BEZ WIEDZY WŁAŚCICIELA! A CO MIELI ZROBIĆ RODZICE JAK JUŻ PRZYJECHALIŚCIE I POWIEDZAŁAŚ ŻE SIĘ ZE MNĄ KONTAKTOWAŁAŚ I ŻE SIĘ ZGODZIŁAM NA OGLĄDANIE DOMU? NIE WPUŚCIĆ NA DZIAŁKĘ CZY CO ? Ps.Owszem kontaktowałaś się ze mną na priv i napisałam Ci że w tej chwili oglądanie domu nie jest możliwe bo nie ma nas na miejscu i umówiliśmy się że jak będę w Pl do dam Ci znać.Ale zrobiliście inaczej, moim zdaniem bardzo nieładnie. a co ja mam powiedzieć jak w umowie mam napisane, że każdy zainteresowany ma prawo wejść na teren budowy i obie pooglądać tylko nie pamiętam do jakiego stanu mają prawo oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 28.02.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Odnośnie targów znalazłem coś wcześniej: XIV Jaworznickie Targi - TWÓJ DOM, TWOJE OTOCZENIE, INSTAL-ECO - nie wiem czy warto jechać, nigdy tam nie byłem, wklejam informacyjnie. http://www.eurobudowa.pl/targi/533/xiv-jaworznickie-targi-twoj-dom-twoje-otoczenie-instal-eco/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 28.02.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 a co ja mam powiedzieć jak w umowie mam napisane, że każdy zainteresowany ma prawo wejść na teren budowy i obie pooglądać tylko nie pamiętam do jakiego stanu mają prawo oglądać Ja takiej umowy nie podpisywałam, nawet nie zostałam poinformowana że będę miała gości na budowie a Ty kalumet uważaj kogo wpuszczasz na budowę bo po takich wizytach lubią ginąć rzezczy.A nasza sprawa została wyjaśniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 01.03.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Odnośnie targów znalazłem coś wcześniej: XIV Jaworznickie Targi - TWÓJ DOM, TWOJE OTOCZENIE, INSTAL-ECO - nie wiem czy warto jechać, nigdy tam nie byłem, wklejam informacyjnie. http://www.eurobudowa.pl/targi/533/xiv-jaworznickie-targi-twoj-dom-twoje-otoczenie-instal-eco/ masz blisko .. warto jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts