JLWW 08.03.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Czy ktoś robił samodzielnie wjazd na działkę? wjazd z drogi na działkę przez rów/fosę z elementów gotowych lub.....nie gotowych - projekt mam, - pozwolenie mam, - koparkę z kierowcą mam nagranego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejowa25 08.03.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam, Poszukuje projektanta do gazu i pradu, jak ktoś ma sprawdzonego Pana proszę o namiary.P. s Do bochena czy ty juz załatwiałeś wszystkie przyłącza?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejowa25 08.03.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 A i jeszcze jedno dla tych zaczynajacych , mam do sprzedania stemple ponad 200 sztuk, w razie zainteresowania proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 08.03.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 czy ktoś ma namiary na sprawdzonego producenta szamb betonowych ?w projekcie mam trzykomorowe o pojemności 10 m3trochę się naczytałem jakie badziewia można kupići nie chciałbym pewnego dnia pływać w szambie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek26 08.03.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ktoś ma namiary na tanie bloczki betonowe M6? Trzeba już powoli przymierzyć się do zakupów jakich materialów. Też mam dylemat z wjazdem, tzn mam go tylko zdało by mi się go ciut powiększyć o jakie 2-3m dołożyć rury betonowej i zastanawiam się czy mam to gdzieś zgłaszać, jakieś projekty robić czy pozwolenia czy wsadzić ładnie rury, dobrze utwardzić gruzem z góry i gites. Może ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 08.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 ja mam zjazd drogi pow i musiałem składać papiery do PZDoni określili jak ma wyglądać zjazdwymiary i z czego nawierzchnia, nawet kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 08.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ktoś ma namiary na tanie bloczki betonowe M6? Trzeba już powoli przymierzyć się do zakupów jakich materialów. Też mam dylemat z wjazdem, tzn mam go tylko zdało by mi się go ciut powiększyć o jakie 2-3m dołożyć rury betonowej i zastanawiam się czy mam to gdzieś zgłaszać, jakieś projekty robić czy pozwolenia czy wsadzić ładnie rury, dobrze utwardzić gruzem z góry i gites. Może ktoś coś wie na ten temat? heeh.No my w tym przypadku uprawiamy samowolę- też będziemy wsadzać rurę pod mostek i poszerzać wjazd- droga gminna. kalumet takie załatwienie sprawy formalnie to jakieś koszty?czy tylko kwestia zgłoszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 08.03.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 heeh.No my w tym przypadku uprawiamy samowolę- też będziemy wsadzać rurę pod mostek i poszerzać wjazd- droga gminna. kalumet takie załatwienie sprawy formalnie to jakieś koszty?czy tylko kwestia zgłoszenia? taka samowola może się skończyć karą za samowolkę i nakazem przywrócenia stanu poprzedniego .. wystarczy "dobry" sąsiad na wjazd u nas z drogi gminnej (chociaż gruntowa) potrzebny był projekt uzgodnienia i złożone papiery o pozwolenie na budowę (takie samo jak na dom) koszt projektu od ok. 1000 w górę .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 09.03.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 heeh.No my w tym przypadku uprawiamy samowolę- też będziemy wsadzać rurę pod mostek i poszerzać wjazd- droga gminna. kalumet takie załatwienie sprawy formalnie to jakieś koszty?czy tylko kwestia zgłoszenia? nie mam pojęcia, nam to robił projektant ale chyba jest to gratis co do usytuowania wjazdu to mieliśmy zaznaczyć na mapie u siebie według naszej mapy PZD robił u siebie no i ja mam o tyle dobrze, że od drogi nie oddziela mnie rów kiedyś był ale zrobili kanalizę burzową, a zwykłej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 09.03.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 nie mam pojęcia, nam to robił projektant ale chyba jest to gratis co do usytuowania wjazdu to mieliśmy zaznaczyć na mapie u siebie według naszej mapy PZD robił u siebie no i ja mam o tyle dobrze, że od drogi nie oddziela mnie rów kiedyś był ale zrobili kanalizę burzową, a zwykłej nie ma Jak to robisz razem z pozwoleniem to jest gratis albo jakieś grosze (ale chyba nawet wchodzi to w cenę adaptacji), natomiast jak osobno to około 1000 zł bo potrzebny jest projekt zjazdu wykonany przez architekta. Z tym, że przy adaptacji architekt powinien to załatwić od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 09.03.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Dalej szukam firmy do docieplenia domu, bo 40 PLN za m2 to dla mnie zdzierstwo Tlalken na Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek26 09.03.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ja w zadzie mam zjazd ale chciałbym go ciut poszerzyć by ułatwić sobie wjazd na chatę. Co do sąsiada to zjazd mam wspólny z nim i sam zaproponował że mi go poszerzy a nie chce nikomu robić problemów jak by ktoś coś miał do zarzucenia. Ale 1000zł za jakiś projekt od ręki rysowany to porażka jest, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 09.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ja w zadzie mam zjazd ale chciałbym go ciut poszerzyć by ułatwić sobie wjazd na chatę. Co do sąsiada to zjazd mam wspólny z nim i sam zaproponował że mi go poszerzy a nie chce nikomu robić problemów jak by ktoś coś miał do zarzucenia. Ale 1000zł za jakiś projekt od ręki rysowany to porażka jest, nie wiem jak u Was, ale projekt na wzjazd to u nas chyba ze 30 stron, rzuty, przekroje, plana zagospodarowania itd .. mamy wydane drugie pozwolenie, dziennik i nakaz na kierbuda to przy okazji projektu na dom to tylko lokalizacja wjazdu oczywiście mowa o drodze gminnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 11.03.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 czy ktoś już robił przyłącze docelowe prądu bez wcześniejszej prowizorki budowlanej ?jak długo czeka się na to przyłącze ?dzwoniłem dzisiaj do ZE w Kętachi babka nie potrafiła mi powiedzieć jak długo trzeba czekać na podłączeniepowiedziała tylko, że jak dostanę PnB to mamy się u nich zjawić aby podpisać umowę, zwłaszcza że nasza budowa ma trwać dość krótkoi szybciej możemy się wybudować niż dostać prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 11.03.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Kalumet moja rada jest następująca. Zaraz zabieraj się za ten prąd. Jak potrzebujesz zgód sąsiadów to już nimi rozmawiaj i pokaż jak masz puszczony prąd w pierwszych warunkach. Załatwiaj zgody sąsiadów i idź podpisać umowe z Enionem zanim się sąsiad rozmyśli. W tej kwestii chyba jestem doświadczony. Niestety , a prąd mam tylko dzięki jednemu życzliwemu sąsiadowi, niestety nie jest to przyłącz ostateczny i troche wody jeszcze upłynie. Generalnie życze powodzenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 12.03.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Kalumet moja rada jest następująca. Zaraz zabieraj się za ten prąd. Jak potrzebujesz zgód sąsiadów to już nimi rozmawiaj i pokaż jak masz puszczony prąd w pierwszych warunkach. Załatwiaj zgody sąsiadów i idź podpisać umowe z Enionem zanim się sąsiad rozmyśli. W tej kwestii chyba jestem doświadczony. Niestety , a prąd mam tylko dzięki jednemu życzliwemu sąsiadowi, niestety nie jest to przyłącz ostateczny i troche wody jeszcze upłynie. Generalnie życze powodzenia !!! po obu strona działki w granicy stoją słupy tu chyba nawet zgoda sąsiada nie jest potrzebna w warunkach pisze, że zanim podpiszemy umowę to trzeba przedłożyć PnB którego jeszcze nie uzyskaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 12.03.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 po obu strona działki w granicy stoją słupy tu chyba nawet zgoda sąsiada nie jest potrzebna w warunkach pisze, że zanim podpiszemy umowę to trzeba przedłożyć PnB którego jeszcze nie uzyskaliśmy do rozpoczęcia "procedury" konieczne PnB .. wtedy dopiero podpiszesz umowę i ogłoszą przetarg na wykonanie przyłącza .. przetarg ma te plusy, że przyłącz robią firmy prywatne, a im generalnie zależy na czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 12.03.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 po obu strona działki w granicy stoją słupy tu chyba nawet zgoda sąsiada nie jest potrzebna w warunkach pisze, że zanim podpiszemy umowę to trzeba przedłożyć PnB którego jeszcze nie uzyskaliśmy Z tego co wiem, to w Kętach teraz podpisują umowy na docelowy przyłącz z datą na wrzesień (tzn maksymalnie do tej daty podłączą ale może być wcześniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 12.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Z tego co wiem, to w Kętach teraz podpisują umowy na docelowy przyłącz z datą na wrzesień (tzn maksymalnie do tej daty podłączą ale może być wcześniej). Niekoniecznie. Myśmy mieli umowę do końca grudnia na przyłącz, jest marzec prądu dalej niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 13.03.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Niekoniecznie. Myśmy mieli umowę do końca grudnia na przyłącz, jest marzec prądu dalej niema. To mnie nie pocieszyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts