pir 30.03.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witam,przyjmę ziemię, gruz - Brzeźnica. Proszę o kontakt: 601-942-186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 01.04.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 sammi nie wiem czy dostałaś wiadomość. chcę wszystkie namiary jakie mi oferowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammi 01.04.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Mimonko się zrobi, małe kłopoty techniczne:) Jutro je będziesz miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 01.04.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Pytanie czysto praktyczne do wszystkich ktorzy zamontowali bramę garażową: czy przed montażem tynkowaliście ścianę na której jest mocowana brama? Po, coby cudeńka nie zachlapać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 04.04.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Po, coby cudeńka nie zachlapać... hahaha MiSiOr, bardzo zabawane. Nie, chodzi o to że właściwie każda firma montująca bramę garażową wymaga by otynkować ścianę bo inaczej nie daje gwarancji na montaż. Stąd było moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 04.04.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Dla mnie kopał Andrzej Sala - Osiek, jestem zadowolony. 600-615-370 Kto może pomóc w namiarach na bramę garażowe. u mnie również A.Sala kopał i naprawdę polecam sprawnie i tanio. odnośnie bramy to ja kupiłem w Bomir, ul.piekarska, bielsko, brama Wiśniowski bez problemu z przyjazdem i montażem, Ścianę trzeba otynkować przed montażem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 05.04.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich. Także planuję budowę w okolicach Oświęcimia. Jestem na etapie wydania decyzji o PnB.Pozdrawiam wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pir 06.04.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 No to Przemku powodzenia i cierpliwości do urzędów. Uzyskanie PnB i uzgodnienia to zdecydowanie najmniej "atrakcyjna" część budowy - pocieszaj się że potem będzie lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 07.04.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Za tydzień odsprzedam stemple budowlane, ok. 220szt. Jak by cos piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 07.04.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 a ja dzisiaj byłem po pieczątkę stwierdzającą prawomocne PnB teraz siedzę nad kosztorysem w przyszłym tyg do banku i załatwianie terminu rozp budowy wysłałem dzisiaj umowę do ZE Kęty nie tak dawno powiedziano mi, że prąd mogę mieć w lipcu w umowie jest zapis, że mają czas do 26 sierpnia ale może uda się załatwić wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 07.04.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 No to Przemku powodzenia i cierpliwości do urzędów. Uzyskanie PnB i uzgodnienia to zdecydowanie najmniej "atrakcyjna" część budowy - pocieszaj się że potem będzie lepiej... No tym się właśnie pocieszam. Bo jak na razie to do stanu "zero" jeszcze kawał drogi, a już tyle irytacji po drodze, że jak miałoby tak być cały czas to szkoda gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SuchaR 08.04.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Zacznijmy od tego ze ciotunia przepisała mi dom w Bobrku (gm . Chełmek) /k.Oświęcimia . Jako inwestycje które muszę wykonać jest to dobudówka( przedłużenie starego budynku) wraz z wymianą więzby i dachu . Materiał blacho-dachówka . Dodam ze otrzymałem już PnB (czekam aż się uprawomocni) i chciałbym ruszać powoli z budową . Czytałem wszystkie wasze posty z propozycjami materiałowymi ale może ma ktoś to zebrane razem lub doszły nowe propozycje/oferty. Podsumowując szukam (w miarę niedrogo ) : stali więzby dachowej blacho dachówki (połysk),wełny itd beton pustaki okna dachowe, zwykłe oraz szukałbym kogoś komu mogę zlecić budowę dachu (niedrogo i solidnie) Wszystko okolice Oświęcim , Chełmek , Libiąż itd , wraz z cenami jeżeli macie taką orientacje. Pozdrawiam i mam nadzieje ze zagoszczę tu na dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozenm 09.04.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam... Mam pytanie czym zasypywaliście fundamenty? Proszę o namiary i info... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 09.04.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam... Mam pytanie czym zasypywaliście fundamenty? Proszę o namiary i info... pozdrawiam jak już wspominałam kiedyś na forum piaskiem zamułkowym:) potrzeba koparkę i transport:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pir 09.04.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam... Mam pytanie czym zasypywaliście fundamenty? Proszę o namiary i info... pozdrawiam U nas wyglądało to tak, że kupiłem kiedyś trochę kubików ziemi - miała być piaszczysta. Pierwotnie chciałem ją użyć do zasypania odwodnienia wokół domu, ale jak zobaczyłem tę ziemię (z 70-80% piasku) poleciała do środka fundamentu. Fundamenty robiliśmy na jesieni, a chudziaka wylewaliśmy dopiero teraz, więc miało okazję przez zimę się zagęścić. Dodatkowo oczywiście zagęszczarka chodziła pół dnia - powiem Wam że podłoże wyszło pierwsza klasa! PS: przypominam, że przed zasypaniem i zalaniem warto zrobić przyłącza do wody i kanalizacji - po co potem kuć i kopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 09.04.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam... Mam pytanie czym zasypywaliście fundamenty? Proszę o namiary i info... pozdrawiam Ja również polecam piasek zamułkowy z Przecieszyna ,,,,Dobrze i tanio , czego chcieć więcej Nie zostało komuś przypadkiem troche do odsprzedania suporexa czy gazobetonu szósteczki ( to grubość), dodam tylko że potrzebne na wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 09.04.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 A ja tam sie nie pierdzieliłem z piaskiem, poszła w fundament konkretna gruba pospóła z Mucharza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 10.04.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Piach woził Pan Kajor z Przecieszyna w cenie wyjątkowo kuszącej Jego sprawa, jestem zadowolony. 604-219-101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 10.04.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Piach woził Pan Kajor z Przecieszyna w cenie wyjątkowo kuszącej Jego sprawa, jestem zadowolony. 604-219-101 Dla mnie też woził Pan Kajor, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 11.04.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 MA ktoś do odsprzedania deski na szalunki ??????? niestety troszkę mi zabrakło więc jeśli komuś zbywają chętnie odkupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts