JLWW 28.04.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Nie chwaląc się jutro wytyczam budynek na działce z geodetą ....w końcu coś się dzieje!!! A skoro się dzieje to od razu pytanie....rozumiem że geodeta wytycza budynek w poziomie, a kto decyduje (oblicza) jak budynek ma byś ustawiony w pionie tzn. czy ma być trochę wyżej czy trochę niżej?? (Przed moją działką powstała droga asfaltowa, i ktoś ją tak genialnie zaprojektował/wykonał że cała moja działka jest poniżej, chciałbym trochę wyrównać stad pytanie kto mi może to policzyć zaprojektować wysokość na jakiej ma być dom - nie chciałbym utopić sąsiada ani też być zmuszony nawozić ziemię do końca życia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 28.04.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Pan Amrozi z Kańczugi 609-642-850 - mam idento wymiary i kolory. 2500 zł + montaż (z tym że ja montowałem sam). Misior a brame jakiej firmy masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 29.04.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Misior a brame jakiej firmy masz? Amerykańska firma z chińskim wkładem, w Polsce znana jako "NO NAME" Na oko (bywa zwodnicze) jest wykonana nieźle, grube blachy (tak jak Wiśniowski), pianka nieważna bo i tak taka sama jak inne, prowadnice jedynie ciut gorsze niż Wiśniowski. Rolki i zawiasy chyba DEA - włoskie, podobnie wał i sprężyny. Ogólnie jest niezła (choć niedługo ja mam dopiero...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 29.04.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Pan Amrozi z Kańczugi 609-642-850 - mam idento wymiary i kolory. 2500 zł + montaż (z tym że ja montowałem sam). Witam Właśnie jestem po wstępnej wycenie bramy koszt ok.3900 z montażem,brama z napędem 3 lata gwarancji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 29.04.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Czy Wasz dom po wytyczeniu na działce przez Geodetę też wydawał się taki mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 29.04.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 JLWW bardzo mały:-)Na działce nadal mam same dechy i paliki-pierwszą łopatę wbijamy w czerwcu.Kurcze dom zrobił się duży, po zmianie materiału o 10m2 i wyszło z tego prawie 150m2-szał:-)Pewnie poczuję te powierzchnie przy zakupie płytek itd.,ale to za 100 lat dopiero.A jak tak patrzę na te paliki to jakieś to małe jest- heh. Cena betonu mnie przeraża:-(Podzwoniłam trochę i wygląda to marnie-najlepiej cenowo Inżbet- i tutaj z tego co poczytałam dosyć zachwalany.Dotarłam też do opinii na temat Betoniarni Podolsze- szara lista- czyli średnio.Mają dużo lepsze ceny niż pozostałe betoniarnie- może ktoś od nich brał i pomoże mi zweryfikować, czy coś zmieniło się na lepsze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 29.04.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Do Mylas !!!!! Dziś robiłem wylewki Jestem super happy !!!!!! Miałem pytać o gości od tynków z Łęk i spytałem. Ta ekipa z Łęk to ekipa od p. Markiewicza. Ale szef wylewkarzy powiedział, że na pierwszym miejscu są tynki u mnie, potem ten pan z Łęk, a potem to już długo długo nic w okolicy Ekipa od wylewek super sprawna, dokładny pomiar m2 bez naciągania i podanie materiałów do zamówienia, cementu zostały dosłownie 2 worki. Wpadli o 6 i o 12 po robocie. Czy prosto ? Tego jeszcze nie wiem. Post pisany na gorąco Na pewno się podzielę opinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 30.04.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 kasja83 my beton bierzemy z Bielan (Oliwik). Ta betoniarnia jest nowa i pewnie dlatego ma konkurencyjne ceny. tel 338485048 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 30.04.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Czy Wasz dom po wytyczeniu na działce przez Geodetę też wydawał się taki mały? Tak, maleństwo... Ale potem wyszło że nie tak mało To tylko wrażenie, wielkość okaże się dopiero jak powstaną ściany. Będzie ok ! Inna sprawa, po co mi duży dom? Żeby go meblować, sprzątać i gracić? I tak dzieciaki wyniosą się prędzej czy później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 30.04.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Do Mylas !!!!! Dziś robiłem wylewki Jestem super happy !!!!!! Miałem pytać o gości od tynków z Łęk i spytałem. Ta ekipa z Łęk to ekipa od p. Markiewicza. Ale szef wylewkarzy powiedział, że na pierwszym miejscu są tynki u mnie, potem ten pan z Łęk, a potem to już długo długo nic w okolicy Ekipa od wylewek super sprawna, dokładny pomiar m2 bez naciągania i podanie materiałów do zamówienia, cementu zostały dosłownie 2 worki. Wpadli o 6 i o 12 po robocie. Czy prosto ? Tego jeszcze nie wiem. Post pisany na gorąco Na pewno się podzielę opinią Dzięki za pamięć, jak tylko uporam się z elektryką to będę musiał się zdecydować na kogoś do tynków, a czasu mi ostatnio brakuje. Podaj namiary na firmę od wylewek, jaka cena? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 01.05.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Tak, maleństwo... Ale potem wyszło że nie tak mało To tylko wrażenie, wielkość okaże się dopiero jak powstaną ściany. Będzie ok ! Inna sprawa, po co mi duży dom? Żeby go meblować, sprzątać i gracić? I tak dzieciaki wyniosą się prędzej czy później Też tak myślę, będzie dobrze ...a co do dzieci....mam nadzieję że prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozenm 02.05.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witam Wszystkich "BUDOWNICZYCH""... U nas już I etap zakończony fundamenty + chudziak... teraz troszkę przerwy i może za miesiąc cdnnnnn. Zostały nam 2 rolki(1mx20m) foli kubełkowej jeśli ktoś byłby chętny proszę o kontakt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 03.05.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 w ten weekend w Tychach są targi budowlanejakby ktoś chciał się przejechaćbilet do wydrukowaniahttp://www.astra.blk.pl/targi_tychy_2011_ebilet.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 05.05.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 chyba nam grupa umiera moi drodzy:welcome: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 06.05.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 chyba nam grupa umiera moi drodzy:welcome: Może nie jest tak źle, tylko większość pewnie ruszyła do walki z budową skoro zima się skończyła . W moim przypadku nic ciekawego się nie dzieje kładę sobie kabelki w wolnych chwilach, a mam ich niewiele. Na forum tylko zerkam żeby być na bieżąco, z aktywnością już gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 06.05.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Może nie jest tak źle, tylko większość pewnie ruszyła do walki z budową skoro zima się skończyła . W moim przypadku nic ciekawego się nie dzieje kładę sobie kabelki w wolnych chwilach, a mam ich niewiele. Na forum tylko zerkam żeby być na bieżąco, z aktywnością już gorzej. zapi....ol że nie ma kiedy taczek załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 07.05.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Polecam firme Kow-max. Wykonali u mnie tynki wewnętrzne profesjonalnie i w dobrej cenie, w przeciwieństwie do firmy polecanej na tym forum ,wiedzieli co to są listwy przyokienne . Ich prace można zobaczyć u mnie na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 07.05.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Jeśli mówisz o ekipie która ja poleciłem, Andrzeja Para, to to jest kłamstwo, u mnie listwy przyokienne zostały założone i sami tynkarze mi je polecili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojato 07.05.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Jeśli mówisz o ekipie która ja poleciłem, Andrzeja Para, to to jest kłamstwo, u mnie listwy przyokienne zostały założone i sami tynkarze mi je polecili To nie ta ekipa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arro77 07.05.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 To nie ta ekipa. pozdrawiam napisz coś więcej o twojej ekipie tynkarzy,z jakiego materiału i czy kładłeś na robione przez nich tynki cw gładz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts