mimona 22.06.2011 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 A mu już po wylewkach:) teraz się zacznie: schody...kominek...piec...kaloryfery...płytki...podlogi....a tak a propos: macie kogos od płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 22.06.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 To ja odnośnie Pana Pary od tynków, mam pytania:1. czy stosują kątowniki2. jak z ustaleniem metrażu powierzchni do tynkowania tzn. przed czy po robocie3. co z puszkami elektrycznymi czy osadzają, jest to w cenie i podstawowa sprawa czy aby równo zamontowane ? (elektrykę właśnie kończę i nie wiem czy im to zlecić czy montować samemu po tynkowaniu - dochodzi dodatkowa obróbka puszek)4. z tego co się orientowałem to oni są gdzieś z pod samiuśkich Tater jak to wyglądało z noclegiem, wynajmują coś, dojeżdżają , czy śpią na budowie.5. o ile to nie wielka tajemnica to ile liczyli u was za m2, i czy to wszystkie koszty czy są jeszcze jakieś gratisy6. jakby się komuś chciało to zdjęcia na forum mile widzianeZ góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 24.06.2011 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 mylas oczywiscie że stosuja , wszystko jest równiutko, metraż jest mierzony po robocie. Co do puszek i wszelkich gniazd mysmy mieli już zamontowane i wszystko jest obrobione. Oczywiście pilnowaliśmy też żeby bylo równo ale wszystkie nasze uwagi przyjmowali i robili tak jak chcielismy. Nie wiem co masz na myśli pytając czy puszki osadzają raczej takie rzeczy robi elektryk. Nie śpią na budowie. Mieli noclegi gdzieś w kętach o ile pamiętam. Cena to chyba było 23zł/m2 (niech mnie poprawią chlopaki jeśli się mylę) i to cała cena. Nie bylo dodatkowych kosztów. Co do zdjęć może zrobie w wolnej chwili:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 24.06.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 mylas Nie wiem co masz na myśli pytając czy puszki osadzają raczej takie rzeczy robi elektryk. Dzięki za informacje , codo puszek chodzi o ty czy elektryk u was osadził puszki na stałe na gipsie przed tynkami czy też kable były wprowadzone do luźnych puszek a tynkarze osadzili je podczas tynkowania równo z powierzchnią tynku. Długo wcześniej trzeba się umawiać na termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 24.06.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 nie ma sprawy tynkarze osadzaja równo z tynkiem. puszki były włożone normalnie w pustaka. co do terminu to myśle że się dogadacie, mysmy sie umówili chyba 3 tyg wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 28.06.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 podobno w Polance jest jakis mlody dobry malarz:) ktos zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek26 28.06.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam, takie drobne pytanko skąd braliście beton?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 28.06.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam, takie drobne pytanko skąd braliście beton?? od początku do końca z Wojciecha w Brzeszczach może nie najtaniej (choć nie najdrożej bo po 244 z pompą) ale beton dobrej jakości i solidną dostawą dlatego też choć pózniej jak znależliśmy taniej (np. w bielanach) nie zdecydowaliśmy sie na zmianę bo trochę sie nasłuchałem różnych historii o betonach złej jakości i niesolidnych dostawcach , wiec wybór zależy od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 28.06.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witam, takie drobne pytanko skąd braliście beton?? Polecam Inżbet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 29.06.2011 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 a ja Kościelnika. Cena jest do dogadania, a beton naprawdę super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1982G 29.06.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Hej. Ja niestety w niczym nie mogę pomóc z informacjami, bo dopiero na początku "drogi" jestem (i dosłownie i w przenośni, bo dopiero dojazd do działki robimy ) ale mam pytanko. Czekamy na warunki zagospodarowania z gminy, ale już przygotowuję papiery, które będą mi potrzebne do pozwolenia na budowę, żeby potem jak najszybciej je złożyc. Potrzebuję mapę do celów projektowych. Czy żeby geodeta zrobił mi tą mapę to ja potrzebuję miec już warunki z gminy czy to są dwie różne sprawy? I może ktoś wie ile ta mapa kosztuje? Podobno kilkaset złotych. Polecicie mi jakiegoś geodetę? Działkę wyznaczał mi Ryguła. Ale może znacie kogoś tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 29.06.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Hej. Ja niestety w niczym nie mogę pomóc z informacjami, bo dopiero na początku "drogi" jestem (i dosłownie i w przenośni, bo dopiero dojazd do działki robimy ) ale mam pytanko. Czekamy na warunki zagospodarowania z gminy, ale już przygotowuję papiery, które będą mi potrzebne do pozwolenia na budowę, żeby potem jak najszybciej je złożyc. Potrzebuję mapę do celów projektowych. Czy żeby geodeta zrobił mi tą mapę to ja potrzebuję miec już warunki z gminy czy to są dwie różne sprawy? I może ktoś wie ile ta mapa kosztuje? Podobno kilkaset złotych. Polecicie mi jakiegoś geodetę? Działkę wyznaczał mi Ryguła. Ale może znacie kogoś tańszego? mnie mapy robil i robi do tej pory Paweł Zalwert. Jest niedrogi, mapy u niego kosztują ok 400zł. Mapę możesz spokojnie zamowić, geodeta i tak swoje papiery zalatwia nie potrzebuje od ciebie warunków z gminy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beli 29.06.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 jeśli ktoś potrzebuje mam na zbyciu stemple ok 150 szt budowa jest w Andrychowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania1982G 29.06.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 mnie mapy robil i robi do tej pory Paweł Zalwert. Jest niedrogi, mapy u niego kosztują ok 400zł. Mapę możesz spokojnie zamowić, geodeta i tak swoje papiery zalatwia nie potrzebuje od ciebie warunków z gminy:) Dzięki za informację. Znalazłam w necie namiary na niego. Skontaktuję się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozenm 01.07.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam, takie drobne pytanko skąd braliście beton?? Potwierdzam Kościelnik godny polecenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 03.07.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Potwierdzam Kościelnik godny polecenia... Czyżby awans z czarnej listy? bo zdaje sie że komuś nie dowiózł jak trzeba bo podłapał inne ,lepsze zlecenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozenm 03.07.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Czyżby awans z czarnej listy? bo zdaje sie że komuś nie dowiózł jak trzeba bo podłapał inne ,lepsze zlecenie . Trudno odpowiadać za opinie innych. My jesteśmy zadowoleni i nie było problemu z żadną ilością nawet najmniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 03.07.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Witam wszystkich,przy ostatnim wpisie domek stał, w stanie nienaruszonym, obecnie prace trwają, jesteśmy już na piętrze. Dach poleciał i przy tej aurze zalewa mi parter, ale takie uroki budowy. Nadmienię że remontuję stary domek w Rajsku. Mam pytanie, czy ktoś z Was ma namiary na dobrą solidną firmę od kominków? Planuję zamontować w domku kominek z DGP, myślałem o jakimś francuzie, ale potrzebował bym solidnej ekipy która by go zamontowała i aby nie trzeba było po nich poprawiać. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 04.07.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Witam wszystkich, przy ostatnim wpisie domek stał, w stanie nienaruszonym, obecnie prace trwają, jesteśmy już na piętrze. Dach poleciał i przy tej aurze zalewa mi parter, ale takie uroki budowy. Nadmienię że remontuję stary domek w Rajsku. Mam pytanie, czy ktoś z Was ma namiary na dobrą solidną firmę od kominków? Planuję zamontować w domku kominek z DGP, myślałem o jakimś francuzie, ale potrzebował bym solidnej ekipy która by go zamontowała i aby nie trzeba było po nich poprawiać. Pozdrawiam Andrzej Sami będziemy montowac kominek z plaszczem wodnym z rozprowadzeniem ciepła do kaloryferow. Nam instalacje a także podłączenie kominka i całą machinację do tego wykonuje nasz instalator. Nie chcę podawać od razu namiarów bo robota jeszcze nie skończona. Do tej pory jestem z niego bardzo zadowolona. Ale wszystko okaże się jak zacznie się uruchamianie. Do wkladu przymierzamy się do kominka Byrskiego, obudowa będzie z kafli co mnie szalenie cieszy:). a co do zalewania ci budowy, cóż tak jak mówisz taki urok budowy. Nam też lało, jak wykopalismy pod podjazd to się basen zrobił, nawet straż wzywaliśmy do odpompowania co by sąsiadów nie zalało...tak to już jest:) A w ogóle to wiem że prace trwaja bo pogoda ale co tak cicho na forum? Do schodów kogos potrzebuję! dawajcie namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 04.07.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 A konkretnie to do żelbetowych czy drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts