mimona 05.07.2011 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 A konkretnie to do żelbetowych czy drewnianych? drewnianych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 07.07.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Do mojego domku schody będzie robił stolarz ode mnie z pracy. Na kiedy potrzebujesz fachowca, ewentualnie jutro się go spytam czy miałby czas a wtedy prześlę Ci namiary na niego. Tymczasem u nas wylali strop i wieńce na piętrze, beton brałem od Kościelniaka i nie było z nim problemów, ale może akurat miał mało zleceń. Bo z tego co czytałem był na czarnej liście. Zawaliłem sprawę z drewnem na więźbę i strasznie późno zamówiłem. Mam nadzieję że nie będzie za mokre. A impregnować będę w autoklawie w Muzeum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 07.07.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 witam, jakby ktoś miał do odsprzedania "po przyzwoitych pieniądzach" stemple, to chętnie odkupię. Z tego co wiem, to braknie mi ok. 100szt. Długość koniecznie min 2,9m. Krótsze mam ale niestety za krótkie, więc mogę się nawet zamienić Info na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 08.07.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Do mojego domku schody będzie robił stolarz ode mnie z pracy. Na kiedy potrzebujesz fachowca, ewentualnie jutro się go spytam czy miałby czas a wtedy prześlę Ci namiary na niego. Tymczasem u nas wylali strop i wieńce na piętrze, beton brałem od Kościelniaka i nie było z nim problemów, ale może akurat miał mało zleceń. Bo z tego co czytałem był na czarnej liście. Zawaliłem sprawę z drewnem na więźbę i strasznie późno zamówiłem. Mam nadzieję że nie będzie za mokre. A impregnować będę w autoklawie w Muzeum. Pozdrawiam. montaż schodow interesuje mnie na późny październik, listopad...także luz:). Co do Kościelnika...hm....powiem tak, nam woził beton, kamień co potzrebowaliśmy zawsze w terminie, solidnie. Od niego bralismy koparke z Panem Andrzejem i innej koparki byśmy nie zamówili. Zasada u niego jest taka...bierzesz, zamawiasz, płacisz to nie ma problemu,. Jak jest sezon trzeba dzwonić wczesniej i umawiać się. Ten kto ma wolne i może z dnia na dzień zazwyczaj nie jest solidny...niestety. Ja go polecam, chwalę bo naprawdę jestem z niego bardzo zadowolona. Bywało tak że potzrebowaliśmy na gwałt koparkę i mimo że już nas znał nie dalo się bo była zajęta. Nie mam zastrzeżeń do jego solidności i uczciwości. Materiał ma solidny to powie każdy ipracowników bardzo dobrych. Gratuluje wulania stropu:) u nas suszymy wylewki i zamówilismy płytki na dół pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 11.07.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Kurcze do wylewek to mi jeszcze trochę zejdzie. A tak z innej beczki to potrzebuję elektryka, macie kogoś sprawdzonego, kto miałby czas? Bo myślę że u mnie to mógłby się już jakiś po budowie pokręcić....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon. 12.07.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Kurcze do wylewek to mi jeszcze trochę zejdzie. A tak z innej beczki to potrzebuję elektryka, macie kogoś sprawdzonego, kto miałby czas? Bo myślę że u mnie to mógłby się już jakiś po budowie pokręcić.... Pozdrawiam Witam wszystkich ! Co do waszego pytania odnośnie elektryka , to mam gościa godnego polecenia. Niedawno skończył u mnie instalacje i jestem zadowolony. Jest konkretny i jak się umówiliśmy ,co do ceny parę miesięcy temu to tyle zapłaciłem ( pomimo rozszerzenia , pierwotnie planowanej instalacji). Widać że się zna i potrafi doradzić najlepsze rozwiązania. Jak będziecie zainteresowani to służę kontaktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wczoraj 15.07.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam wszystkich nowych i starych forumowiczów serdecznie !! Chyba powinienem wpisać na białą księgę kilku naszych forumowiczów , dzięki którym skorzystałem przy budowie domu i nadal korzystam ( 22 przychodzi pan Andrzej P do tynków !! ) Dziękuje wam drodzy za namiary i kontakty do firm ,składów , osób itp . Jak wiecie buduje na odległość i dzięki waszej opinii mogę spać spokojniej . Pozdrawiam ! Ps. chętnie sprzedam blaszak identyczny jak ten ( http://allegro.pl/garaze-blaszane-garaz-blaszak-blaszany-blaszaki-i1715980247.html ) prosze na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blu_lulu 20.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam czy ktoś mógł by mi polecić ekipę do kompleksowego ułożenia dachu? (więźba,dachówki, orynnowanie, itp),okolice Kęt i Oświęcimia.Dostaliśmy wycenę od jednej firmy na 80zł za m2, dach prosty dwuspadowy, pow 190m2 bez żadnych gibli. Czy takie są ceny za robociznę? bo w dachach się nie orientuję. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wczoraj 21.07.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam , ekipa zrobiła niespodziankę . Od poniedziałku praca wre . Po 4 dniach wrażenia z ekipy tynkarzy jak najbardziej pozytywne . Ps blaszak sprzedany . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 21.07.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Uwaga! kiedyś polecałam Pana Talarka jesli chodzi o drzewo. Co do jakości, ceny i dostawy nie mamy zastrzeżeń. Problem pojawił się po ułożeniu dachu. Okazało się że drzewa mamy o wiele za dużo w tym osiem 8-metrowych krokwi. Pan Talarek zobowiązał się że po drzewo przyjedzie i zabierze. Do dnia dzisiejszego się wymiguje, a drzewo leży. Więc ostrzegam, nie dajcie się naciągnąć takim dostawcom. Nas to sporo kosztowało. Sami wiecie jak drogie jest drzewo a przy budowie każdy grosz się liczy! Niemozliwym jest żeby tak się pomylić przy wyliczeniach. To jest zwykle naciągactwo!!! Ostrzegam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 21.07.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 a z innej beczki poszukuje kogoś do tynkow zewnętrznych!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 22.07.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Uwaga! kiedyś polecałam Pana Talarka jesli chodzi o drzewo. Co do jakości, ceny i dostawy nie mamy zastrzeżeń. Problem pojawił się po ułożeniu dachu. Okazało się że drzewa mamy o wiele za dużo w tym osiem 8-metrowych krokwi. Pan Talarek zobowiązał się że po drzewo przyjedzie i zabierze. Do dnia dzisiejszego się wymiguje, a drzewo leży. Więc ostrzegam, nie dajcie się naciągnąć takim dostawcom. Nas to sporo kosztowało. Sami wiecie jak drogie jest drzewo a przy budowie każdy grosz się liczy! Niemozliwym jest żeby tak się pomylić przy wyliczeniach. To jest zwykle naciągactwo!!! Ostrzegam!!! a kto odbierał drzewo ? w projekcie jest rozpiska ile czego potrzeba dobrze jest to przeliczyć przy dostawie jak za dużo to jeszcze ujdzie gorzej jak by przywieźli za mało i cieśle by stali czekając na drzewo trochę dużo tego zostało albo miał nadzieję, że zrobicie dodatkowy budynek albo myślał, że cieśle będą się dopiero uczyć na Waszym domu ja bym mu zagroził, że jak pnie przyjedzie po drzewo to potnę je na kawałki aby weszło na przyczepkę i mu osobiście odwiozę doliczając za transport skoro sam wyliczał ile drzewa potrzeba to jego wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 22.07.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 a kto odbierał drzewo ? w projekcie jest rozpiska ile czego potrzeba dobrze jest to przeliczyć przy dostawie jak za dużo to jeszcze ujdzie gorzej jak by przywieźli za mało i cieśle by stali czekając na drzewo trochę dużo tego zostało albo miał nadzieję, że zrobicie dodatkowy budynek albo myślał, że cieśle będą się dopiero uczyć na Waszym domu ja bym mu zagroził, że jak pnie przyjedzie po drzewo to potnę je na kawałki aby weszło na przyczepkę i mu osobiście odwiozę doliczając za transport skoro sam wyliczał ile drzewa potrzeba to jego wina cieśle są stare wyjadacze i tak jak oni muruja i robią dachy to naprawdę. oboje z mężem pracujemy, nie jesteśmy w stanie odbierać każdej dostawy. Trzeba też czasem zdać się na fachowców. Tu okazało się to niestety zgubne. Opisuję tylko swój przykład. Nie twierdzę że każdemu zawalił. Ja osobiście ostrzegam bo takiej liczby nie mozna nazwać pomyłką!!! A co do gróźb-mąż już dzwonił wiele razy....nie groził ale rozmowy stały się już mało przyjemne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 22.07.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 wiem, że zawsze dają dłuższe kawałki niż pisze w projekcieale aby dać więcej sztuk to już faktycznie przesada ma ktoś namiary, gdzie można kupić żwir drenarski o frakcji 8-16najlepiej aby na składzie mieli transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 24.07.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 wiem, że zawsze dają dłuższe kawałki niż pisze w projekcie ale aby dać więcej sztuk to już faktycznie przesada ma ktoś namiary, gdzie można kupić żwir drenarski o frakcji 8-16 najlepiej aby na składzie mieli transport Ja biorę od pana Górki, kurczę chyba ze Skidzinia albo z Brzeszcz. Ja buduję w Rajsku więc jak dzwonimy do niego to do 2 godzin jest na budowie z dostawą. Niestety nr nie mogę podać teraz ponieważ jest na budowie na ścianie zapisany. Jak chcesz to podeślę jutro. Co do frakcji to nie wiem czy była to 8-16, ale ja mam cały drenaż wokół domu z tego żwirku zrobiony. Przy zamówieniu mówiliśmy że do drenażu, bez podawania frakcji. Ale zawsze można się spytać. Niech już przestanie padać, zalewa nam domek....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 24.07.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ja biorę od pana Górki, kurczę chyba ze Skidzinia albo z Brzeszcz. Ja buduję w Rajsku więc jak dzwonimy do niego to do 2 godzin jest na budowie z dostawą. Niestety nr nie mogę podać teraz ponieważ jest na budowie na ścianie zapisany. Jak chcesz to podeślę jutro. Co do frakcji to nie wiem czy była to 8-16, ale ja mam cały drenaż wokół domu z tego żwirku zrobiony. Przy zamówieniu mówiliśmy że do drenażu, bez podawania frakcji. Ale zawsze można się spytać. Niech już przestanie padać, zalewa nam domek....... byłbym wdzięczny za kontakt ja potrzebuję do Babic więc daleko też nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 24.07.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witam U nas szukanie ekipy do fundamentów ciąg dalszy. Jeżeli macie jakieś namiary do wykonawców to proszę o priv.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 25.07.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Oprócz stempli które są ciągle w ofercie mamy do odsprzedania kupę desek szałunkowych, ewentualnie do wybijania strychu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 25.07.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 drewnianych:) Moje schody się robią. Mają być na połowę sierpnia. Po montażu się wypowiem. Stolarza mam z polecenia i widziałem schody u znajomych, a jak zrobi to się okaże. Tutaj będe mógł sobie sprawdzić, nie tak jak wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 26.07.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 A mi gruzu trzeba, więc jakby ktoś coś słyszał to proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts