zuchu 27.07.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Prosiłbym o namiary na ekipę mogąca wykonać strop monolityczny czyli deskowanie zbrojenie wylanie. Ewentualnie jakby ktoś wiedział to jakie są koszty takiej roboty. Dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 01.08.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam, Z tego co widzę, większość osób szuka speców do pojedynczych zadań (chodzi mi o roboty ponad SSZ), osobno elektryk, gaziarz, gość od wylewek, tynków, płytek, co itd. W związku z tym, że jestem dopiero na etapie zbrojenia stropu i mam jeszcze trochę czasu, zastanawiam się nad wybraniem większej firmy działającej kompleksowo. Kiedyś uważałem, że jak ktoś robi wszystko to nie może być dobry we wszystkim, ale z tego co widzę to takie prace prowadzi kilka osób, przeważnie każdy jest specem w jakimś tam zakresie i robi to co potrafi najlepiej. Plusem takiego rozwiązania jest to, że nie trzeba zgrywać wszystkich w określonej kolejności i czasie, że umawiam się przeważnie z jedną osobą i z nią wszystko ustalam, cenę i termin realizacji, a co wydaję się również ważne w przypadku niejasności lub niedoróbek odpowiedzialna nadal jest jedna osoba, nikt nie może zrzucić winy na inną osobę (pomijam sytuację wyjątkowe). Co o tym sądzicie? Czy ktoś korzystał z takiej firmy i może taką polecić? (Interesują mnie pracę od SSZ przez wszystkie instalacje do malowania ścian i robienia podłóg). Pozdrawiam Dudek 58 dzień budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 04.08.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 My po instalacjach elektrycznych i w trakcie tynkowania, śpiewająca ekipa od pana Pary walczy:wave:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozenm 05.08.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Prosiłbym o namiary na ekipę mogąca wykonać strop monolityczny czyli deskowanie zbrojenie wylanie. Ewentualnie jakby ktoś wiedział to jakie są koszty takiej roboty. Dziękuje za odpowiedź. Wiadomo, że koszty zależą od wielkości i skomplikowania domu... u nas przy Rododendronie 6 g2 koszt robocizny 10 000(ekipa dostarcza swoje deski i stemple). Obecnie jesteśmy na etapie murowania poddasza. Nosimy się z zamiarem kupna okien dachowych. Kwestia pierwsza...pvc czy drewno? A druga....np. przy oknie pvc...słabsze parametrowo znanej firmy (fakro, roto), czy "flagowy model" mniej popularnej? Rozważamy okna firmy 4look typ winterproof . Czy ktoś może wie coś na temat tej firmy? Gorąca prośba o odpowiedz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 06.08.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 A stęple leżą u mnie w garażu i czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margola4585 06.08.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam - może ktoś mi doradzi. Jestem na etapie ocieplania dachu. Kupiłam niedrogo wełnę mineralną znanej f-my. Grubość 15 cm, szerokość 120 cm, ponacinana na różnych szerokościach dla ułatwienia dalszej obróbki - 60; 80 i 100 cm. Wełna jest b. miekka i trudno się ją układa. Zostało mi dość sporo styropianu i mąż mój wymyslił takie ocieplanie: wełna + styropian + sznurek + folia. I wszystko było by o.k. bo faktycznie styropian słuzy przecież do izolacji, gdyby nie fakt, że nigdzie nie spotkałam się z ocieplaniem dachu styropianem. Fakt ten mocno mnie zastanowił i szukam odpowiedzi na pytanie - dlaczego nikt nie ociepla dachu styropianem, może nie można, może są jakies inne powody ? Jeżeli ktoś jest zorientowany w temacie, to czekam na informację. Przy czym, nie chodzi mi o to, czy to się opłaca, czy nie itd., tylko czy tak można czy nie i dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 06.08.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Witam - może ktoś mi doradzi. Jestem na etapie ocieplania dachu. Kupiłam niedrogo wełnę mineralną znanej f-my. Grubość 15 cm, szerokość 120 cm, ponacinana na różnych szerokościach dla ułatwienia dalszej obróbki - 60; 80 i 100 cm. Wełna jest b. miekka i trudno się ją układa. Zostało mi dość sporo styropianu i mąż mój wymyslił takie ocieplanie: wełna + styropian + sznurek + folia. I wszystko było by o.k. bo faktycznie styropian słuzy przecież do izolacji, gdyby nie fakt, że nigdzie nie spotkałam się z ocieplaniem dachu styropianem. Fakt ten mocno mnie zastanowił i szukam odpowiedzi na pytanie - dlaczego nikt nie ociepla dachu styropianem, może nie można, może są jakies inne powody ? Jeżeli ktoś jest zorientowany w temacie, to czekam na informację. Przy czym, nie chodzi mi o to, czy to się opłaca, czy nie itd., tylko czy tak można czy nie i dlaczego ? jedno ale, że styropian jest palny a wełna nie ... więc dawanie między drewno chyba nie bardzo ... i styro może się pokurczyć od temperatury na dachu .. to co mnie się nasuwa na dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 09.08.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 styro można ocieplić dachale źle się go tak ocieplawełna jest elastyczna i dobrze ją dopasować między krokwiamistyro już się tak dobrze nie spasujedach pracujez czasem między krokwiami a styro mogą powstawać szparyto, że wełna jest niepalna to ma mniejsze znaczeniei tak styro będzie osłonięte płytamijak ogień pokona płyty to już nawet wełna nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek- 09.08.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam,Jeśli komuś zostały deski szalunkowe, a chciałby co nieco odsprzedać, to poproszę info na prv. Zabieram się za szałowanie stropu i prawdopodobnie mi zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 09.08.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 My po instalacjach elektrycznych i w trakcie tynkowania, śpiewająca ekipa od pana Pary walczy:wave: No to pozdrów chłopaków od Michała z Bulowic Będziesz napewno zadowolony. Ja sie przy nich tyle uśmiałem, że hej. Jakby im było zimno, to wiedzą kto ma palić w piecu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 09.08.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam.Czy ktoś może korzystał z usług firmy DREW -DOM z Brzeszcz oraz firmy Masbud z Wadowic ? Szukam opinii o nich.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 10.08.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 No to pozdrów chłopaków od Michała z Bulowic Będziesz napewno zadowolony. Ja sie przy nich tyle uśmiałem, że hej. Jakby im było zimno, to wiedzą kto ma palić w piecu Już za późno bo w sobotę skończyli ale faktycznie jestem zadowolony i również polecam. Pojechali gdzieś niedaleko bo do Grojca. Ubaw z nimi jest przedni, a sąsiedztwo ma folklor od rana do wieczora za free . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoll 11.08.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam wszystkich budujących. Bardzo proszę o namiary na osoby kładące płytki sprawa pilna gdyż miał do mnie przyjść pan od 16 sierpnia niestety dziś zadzwonił ,że nie może przyjść Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma33 12.08.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 sprzedam stemple długości 2,80m 160 sztuk i 30 sztuk stempli o długości 3,00m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma33 12.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 sprzedam stemple długości 2,80m 160 sztuk i 30 sztuk stempli o długości 3,00m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon. 14.08.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Już za późno bo w sobotę skończyli ale faktycznie jestem zadowolony i również polecam. Pojechali gdzieś niedaleko bo do Grojca. Ubaw z nimi jest przedni, a sąsiedztwo ma folklor od rana do wieczora za free . No chłopaki jadą z robotą Na razie pracowali 4 dni ale jesteśmy z żoną zadowoleni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 16.08.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Czy ktoś wie gdzie można dostać w dobrej cenie pełną cegłę klinkierową - najlepiej w odcieniach beżu ? (jak to zwykle bywa, potrzebna na wczoraj, na komin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 17.08.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Czy ktoś wie gdzie można dostać w dobrej cenie pełną cegłę klinkierową - najlepiej w odcieniach beżu ? (jak to zwykle bywa, potrzebna na wczoraj, na komin) Zapytaj w Rabb Karcher w Oświęcimiu chyba tak to się pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 17.08.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 ma ktoś namiary na dobrego elektryka ?chętnie poznam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 18.08.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 ma ktoś namiary na dobrego elektryka ? chętnie poznam Chętnie bym coś dorobił bo pieniążki by się przydały , ale nie mam czasu nawet na swoją budowę. Tynki skończone teraz czas na wodę i CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts