Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, kurczę ale z was ranne ptaszki no chylę czoła "mylas" wpis o 5:50. A muszę przyznać rację mylasowi, że widoczki "croolewno" macie ładne, ja żeby zobaczyć góry to muszę iść na piętro, a jak sąsiadom drzewka podrosną to zostanie wyłaz dachowy i stanowisko dla kominiarza.

Niestety nie wiem jak długo będą te widoczki bo ktoś właśnie kupił działkę naprzeciwko i niedługo ruszy tam kolejna budowa.. więc może się okazać, że będzie widok na cegły i betoniarkę :) w ogóle to widzę wielki boom budowlany w mojej okolicy, 4 budowy ruszyły w tym roku w obrębie 500 m! A 2 kolejne niebawem się zaczną! A mówią, że jest kryzys ;)

A co tam u starych forumowiczów? mnie aktualnie wodociągi doprowadziły wodę do domu:) gaz się robi:) prąd zrobiony ale czekam na zabudowę licznika (juz 100 lat!). No i kafle na kominek w poniedziałek z pieca wyjmują, ale na wkład musimy poczekać sporo bo 4 tygodnie-trudno. Jesień się robi Panie i Panowie....

Potrzebny wykonawca do dachu (więźba i krycie) tanio i solidnie.

Witam,

U mnie więźbę i krycie robił Pan Krzysztofiak z Polanki. O ile nie pomyliłem nazwiska, miał teraz jakiś dach w Monowicach robić ale zawsze możesz zadzwonić i się spytać. 511862308. Ja ich polecam, ponieważ znają się na robocie i dach mam super. Możesz się powołać na Andrzeja z Rajska, to ja.

Witam , ja również dołączam się do prośby o kontakt na dobre i tanie drewno na wieźbę - a jeżeli ktoś brał w Rzykach to proszę o opinie

Witam, ja kupowałam w Rzykach i mogę polecić ten tartak. Pani Dorotka jest bardzo miłą osobą i fachowo doradza. Moi cieśle chwalili więźbę, za to na nadbitkę trochę ponarzekali, że źle wycięta i trzeba trochę się napracować co by ją dopasować (ale fachowcy nie byli by sobą gdyby co nieco nie ponarzekali) efekt końcowy za to super ;)

A tak z ciekawości, po ile teraz jest tam kubik ?

Moi drodzy, pomóżcie. Szukam okien dachowych. Jakie polecacie? Gdzie najlepiej kupić? Może są teraz jakieś promocje?

Ja przy kupnie całego dachu kupowałem okna dachowe fakro po(700zł ) , ale jednak zdecydowaliśmy że u cóki w pokoju damy jedno jeszcze dodatkowo więc pojechaliśmy do castoramy i tam zadziwiły nas okna z dobroplastu (czy jakoś tak)podobno dobre a cene coś w oklicach 750 zł razem z kołnierzem o wym 140 x78 a te 118x78 wychodziły coś ze 6 stówek dodam jeszcze że wcześniej byłem w mrówce w oswięcimiu pytałem o fakro to wychodziły ponad 1200zł ( z kołnierzem) , więc decyzja należy do Ciebie