MiSiOr 27.11.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne i wewnętrzne i co to były za marki. Kto może polecić dobrego fachmana od kuchni, oczywiście w rozsądnych pieniądzach. Zewnętrzne - Zbydrew koło Wadowic (Chocznia) dąbek złoty, drewniane, z dwoma bocznymi dostawkami - 3500 zł. Są naprawdę ładne i solidne. Wewnętrzne - Radex z Leruła Merlin. Takie se, ale tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 28.11.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Zewnętrzne - Zbydrew koło Wadowic (Chocznia) dąbek złoty, drewniane, z dwoma bocznymi dostawkami - 3500 zł. Są naprawdę ładne i solidne. Wewnętrzne - Radex z Leruła Merlin. Takie se, ale tanie. Dzięki MISIOR, może ktoś jeszcze coś dorzuci w sprawie drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabri_84 28.11.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 WitamMy okna mamy z Oknoplastu zakupione w firmie TMT w Kętach na ul. Kościuszki,tam też mamy kupione rolety zewnętrzne i drzwi wejściowe aluminiowo stalowe firmy Hormann, drzwi wewnętrznych nie mamy i szczerze się jeszcze za nimi nie rozglądaliśmy, okna dachowe Fakro kupione w Kętach na ul. Mickiewicza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arro77 28.11.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ładne drzwi zewn.produkują w Tychach,cenowo tez bez szaleństw,2000zl,firma mikea,mają strone internetową i salon przy drodze nr44,jadąc na mikołów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 29.11.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Dzięki MISIOR, może ktoś jeszcze coś dorzuci w sprawie drzwi? a myśmy brali w kętach u Sordyla. Zewnetrzne i wewnętrzne. Zewnętrzne jedne drewniane firmy DERPAL , tylne metalowe MIKEA. Wewnętrzne porta londyn. Cenowo bardzo dobrze, montaż sprawny, generalnie sprawnie i korzystnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 29.11.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam wszystkich budujących. Jestem nowa na forum. Mam pozwolenie na budowę i będę zaczynać wczesną wiosną - jak tylko będzie to możliwe.:yes: Będę budować w okolicach Oświęcimia. Mam już podpisaną umowę z wykonawcą na SSO. Czy solidny to to okaże. Buduję wg projektu Archonu dom w majeranku 2N. Aktualnie jeżdżę po sklepach szukając materiałów. Czy ktoś z Was robił pełną płytę fundamentową i zabezpieczenie przed szkodami górniczymi IV kategorii? Pozdrawiam wszystkich budujących i "byle do wiosny" Nellly nie odbierz mnie źle, ale ciekawi mnie fakt jaki kieruje ludźmi którzy podejmuja budowę na szkodach górniczych. Choćbyś nie wiem co zrobila i tak ci dom siądzie, nie ma szans żeby nic się nie działo. Przepraszam, może jestem nietaktowna, ale akurat w pracy mam stycznośc z osobami które przychodzą głównie Skidzin, Rajsko, Przecieszyn i mówia róbcie coś bo mnie zalewa, bo mi dom siadł, bo tu droga była 2m wyżej, bo to i tamto....(uprzedzam pytania, nie pracuje w kopalni:)) wiem że pewnie masz tam działkę...ale myslisz że zabezpieczenie przed szkodami wystarczy i nic się nie stanie? pytam bo budowa to kupa pieniędzy, inwestycja na całe życie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 30.11.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Nellly nie odbierz mnie źle, ale ciekawi mnie fakt jaki kieruje ludźmi którzy podejmuja budowę na szkodach górniczych. Choćbyś nie wiem co zrobila i tak ci dom siądzie, nie ma szans żeby nic się nie działo. Przepraszam, może jestem nietaktowna, ale akurat w pracy mam stycznośc z osobami które przychodzą głównie Skidzin, Rajsko, Przecieszyn i mówia róbcie coś bo mnie zalewa, bo mi dom siadł, bo tu droga była 2m wyżej, bo to i tamto....(uprzedzam pytania, nie pracuje w kopalni:)) wiem że pewnie masz tam działkę...ale myslisz że zabezpieczenie przed szkodami wystarczy i nic się nie stanie? pytam bo budowa to kupa pieniędzy, inwestycja na całe życie.... Dobre pytanie czasami sama się nad tym zastanawiam. Działkę mamy od "wieków" jako dziecko suszyłam tam siano, mieliśmy pole uprawne. Teraz wszystko się zmieniło. Działki przekształcili na budowlane. W koło jest już dużo domów wybudowanych. Myslę, że mam lepsze zabezpieczenia aniżeli domy w okolicy. Ja idę sporo do góry z fundamentami (wybieram tylko humus) i mam podwójną pełną płytę fundamentową. Poza tym mieszkam w okolicy gdzie wokół są kopalnie Piast, Janina, Ziemowit. W obecnym mieszakniu zdarzają się wstrząsy, a nie mamy żadnych zabezpieczeń przed szkodami. Chyba jestem do tego przyzwyczajona. Mam wsród znajomych i rodziny sporo osób, które mieszkają w budynkach zabezpieczonych na szkody. Naprawdę da się z tym żyć. Napewno ciągnie mnie sentyment do miejsca gdzie mamy działkę. Architekt nam powiedział, że rzeczywiście dom siądzie, ale niewiele. W tym roku kopalnia Janina zrobiła odwodnienie - wygląda to nieźle. Więc ryzykujemy. Jutro jadę na kopalnię porozmawiać w sprawie szkód - też się trochę boję, no ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 01.12.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Dobre pytanie czasami sama się nad tym zastanawiam. Działkę mamy od "wieków" jako dziecko suszyłam tam siano, mieliśmy pole uprawne. Teraz wszystko się zmieniło. Działki przekształcili na budowlane. W koło jest już dużo domów wybudowanych. Myslę, że mam lepsze zabezpieczenia aniżeli domy w okolicy. Ja idę sporo do góry z fundamentami (wybieram tylko humus) i mam podwójną pełną płytę fundamentową. Poza tym mieszkam w okolicy gdzie wokół są kopalnie Piast, Janina, Ziemowit. W obecnym mieszakniu zdarzają się wstrząsy, a nie mamy żadnych zabezpieczeń przed szkodami. Chyba jestem do tego przyzwyczajona. Mam wsród znajomych i rodziny sporo osób, które mieszkają w budynkach zabezpieczonych na szkody. Naprawdę da się z tym żyć. Napewno ciągnie mnie sentyment do miejsca gdzie mamy działkę. Architekt nam powiedział, że rzeczywiście dom siądzie, ale niewiele. W tym roku kopalnia Janina zrobiła odwodnienie - wygląda to nieźle. Więc ryzykujemy. Jutro jadę na kopalnię porozmawiać w sprawie szkód - też się trochę boję, no ale ... Racja bo my ze Skidzinia i okolicznych miejscowosci gdzie mamy sie wszyscy przeniesc? na mazowsze? he he tam zdaje sie nie ma kopaln? A tak wogle to ponawiam pytanko co do firmy od okien z Ket z ulicy rajskiej czy ktos ma jakies zdanie ewentualnie moze ktos ma co innego do zaproponowania. Powiem tylko ze marza mi sie takie ciemno (z duzym naciskiem na ciemno) brazowe prawie czarne a jeszcze szprosy do tego to calkiem szal na wiosce (he he) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 01.12.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 My braliśmy okna w Kobiernicach od http://www.firmasypta.pl/, i to już drugi raz bo wcześniej do mieszkania też u nich. Z okien jestem zadowolona i z ceny też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wczoraj 01.12.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Dobre pytanie czasami sama się nad tym zastanawiam. Działkę mamy od "wieków" jako dziecko suszyłam tam siano, mieliśmy pole uprawne. Teraz wszystko się zmieniło. Działki przekształcili na budowlane. W koło jest już dużo domów wybudowanych. Myslę, że mam lepsze zabezpieczenia aniżeli domy w okolicy. Ja idę sporo do góry z fundamentami (wybieram tylko humus) i mam podwójną pełną płytę fundamentową. Poza tym mieszkam w okolicy gdzie wokół są kopalnie Piast, Janina, Ziemowit. W obecnym mieszakniu zdarzają się wstrząsy, a nie mamy żadnych zabezpieczeń przed szkodami. Chyba jestem do tego przyzwyczajona. Mam wsród znajomych i rodziny sporo osób, które mieszkają w budynkach zabezpieczonych na szkody. Naprawdę da się z tym żyć. Napewno ciągnie mnie sentyment do miejsca gdzie mamy działkę. Architekt nam powiedział, że rzeczywiście dom siądzie, ale niewiele. W tym roku kopalnia Janina zrobiła odwodnienie - wygląda to nieźle. Więc ryzykujemy. Jutro jadę na kopalnię porozmawiać w sprawie szkód - też się trochę boję, no ale ... Nie muszisz się martwić o nic , najlepiej jak udasz sie do ploecanego tutaj architekta p.Baran na adaptacje projektu . On dokonał zmian w moim projekcie fundamenty zostały wzmocnione baaaardzo starannie , wszystko z godnie ze sztuką budownictwa na terenach zagrożonych . I najwazniejsze kopalnia placi za wszystko co było zostało zrobione ponad twoj podstawowy projekt . Ja juz po , budowa w rajsku 3 strefa i 12 budów wokół . Kopalnia zwróciła pieniązki jestem zadowolony . A wszystko dzięki pomocy p. B. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 02.12.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Nie muszisz się martwić o nic , najlepiej jak udasz sie do ploecanego tutaj architekta p.Baran na adaptacje projektu . On dokonał zmian w moim projekcie fundamenty zostały wzmocnione baaaardzo starannie , wszystko z godnie ze sztuką budownictwa na terenach zagrożonych . I najwazniejsze kopalnia placi za wszystko co było zostało zrobione ponad twoj podstawowy projekt . Ja juz po , budowa w rajsku 3 strefa i 12 budów wokół . Kopalnia zwróciła pieniązki jestem zadowolony . A wszystko dzięki pomocy p. B. Pozdrawiam . Ja już mam projekt na zabezpieczenia na szkody gornicze robił mi Pan Janik Oświęcim. Na kopalni byłam porozmawiałam i jestem spokojniejsza. Martwiłam się czy będą kwestionować zasadność robienia płyty, ale jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 02.12.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Racja bo my ze Skidzinia i okolicznych miejscowosci gdzie mamy sie wszyscy przeniesc? na mazowsze? he he tam zdaje sie nie ma kopaln? A tak wogle to ponawiam pytanko co do firmy od okien z Ket z ulicy rajskiej czy ktos ma jakies zdanie ewentualnie moze ktos ma co innego do zaproponowania. Powiem tylko ze marza mi sie takie ciemno (z duzym naciskiem na ciemno) brazowe prawie czarne a jeszcze szprosy do tego to calkiem szal na wiosce (he he) Jeżeli myslisz o drewnianych to polecam firmę z Chełmka Plac Kilińskiego - znajdziesz w internecie. Są już dość długo na rynku, zaczynali od współpracy z Mikeą w Tychach. Mam te okna w obecnym mieszkaniu i jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 03.12.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Jeżeli myslisz o drewnianych to polecam firmę z Chełmka Plac Kilińskiego - znajdziesz w internecie. Są już dość długo na rynku, zaczynali od współpracy z Mikeą w Tychach. Mam te okna w obecnym mieszkaniu i jestem bardzo zadowolona. Wyceny powysłałem zobaczymy co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 06.12.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 A o rosnerze z jawiszowic co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolewna 08.12.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nellly ja właśnie kupiłam okna, w Oknoplaście w Oświecimiu, plastikowe, kolor mahoń (w środku i na zewnątrz) i dodałam wielce kontrowersyjne złote szprosy okna przyjadą na przełomie stycznia i lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 09.12.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Nellly ja właśnie kupiłam okna, w Oknoplaście w Oświecimiu, plastikowe, kolor mahoń (w środku i na zewnątrz) i dodałam wielce kontrowersyjne złote szprosy okna przyjadą na przełomie stycznia i lutego. Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba Mi się na ten przykład podoba moja żona. Bardzo Dobrze że tego nie widzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 10.12.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Dobrze napisane misior Mam zapytanie odnośnie zastosowanych u Was systemów kominowych:co tam ciekawego macie??Skąd i dlaczego tak drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek26 11.12.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Widzę że sporo forumowiczów już wykańcza Swoje domki mi się niestety dopiero dach kładzie ale przed świętami powinien być Mam do sprzedania kilka kubików desek szalunkowych oraz z 150 stempli o ile dobrze pamiętam o długości koło 3m. Jeśli ktoś planuje terive I to mam 20 szt pustaków bocznych, oraz jedną belkę bodajże 310cm - oddam za flaszkę ^^ Również jestem na etapie poszukiwań okienek do domku i wybraliśmy Tomis-a z Kęt, chodź sporządziliśmy mnóstwo wycen i tak wybraliśmy ich mimo nie koniecznie najtańszej oferty ale biorąc pod uwagę że chcemy u nich kupić jeszcze parę rzeczy więc można będzie po negocjować jakieś kolejne rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 12.12.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Dobrze napisane misior Mam zapytanie odnośnie zastosowanych u Was systemów kominowych:co tam ciekawego macie??Skąd i dlaczego tak drogo? my mamy system kominowy schiedel rondo plus. Cóż można powiedzieć póki co niewiele prócz tego że jest świetny ciąg i ewentualna woda jaka dostanie się do komina spłynie do kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 12.12.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Kom-Went z Wrocławia. To samo co szidel, ale tańsze. Jakby co, to mam na zbyciu parę kształtek Zostało mi z budowy, bo inaczej wykombinowałem kominy. Zostały mi wentylacyjny potrójny chyba 8 szt i dymowy 200. Ile to muszę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts