BorowczykKDR 03.05.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Dzień Doberek. Czy ktoś z szanownych forumowiczów wykonywał może studnię ?Potrzebna mi będzie głównie don podlewania i mycia pojazdów ( nie w celach spożywczych ) Jakieś doświadczenia w tym temacie ? PozdrawiamBorowczykKDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 04.05.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Si senior. Nic fajnego :/ Kopara i ogień. Kręgi z Bielan - z betoniarni, 1,5 i 1 metr średnicy. Profil studni - humus jakieś 40 cm, piach/żwir jakiś metr, dalej żwir. Górkiewicz koparmistrz wykopał dół na jakieś 2,5 metra, bo obsypywało. Opasaliśmy kręgi wężem strażackim i pod łyżką kopary do studni. Po kolei zasypywanko i dokładanie kręgów. Ja oczywiście w środku. W trakcie w miarę możliwości wybraliśmy jeszcze z kręgów ze środka - ciężko bo łyżka jest mimo wszystko duża. Na koniec wylądowałem w studni, wybrałem wiaderkami szlam - jakieś 20 wiaderek. Potem przykryć (obowiązkowo, bo mam dzieci) i spać (bo byłem po nocce w pracy). Impreza ciężka dla jednego, ale do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorowczykKDR 05.05.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Dziękuje MISIOr za info. Ile kręgów ? Ja mam na 1,5 m glinę i nie za bardzo chcę studnię kręgową. Wolał bym wywiercić. No i szukam kogoś w okolicy kto takowe studnie wykonuje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 06.05.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 5 kręgów. Co do wierconych - mąż babeczki z pracy takie robi. Nie wiem za ile, wiem że robi. Tel. do Niej - 784-717-207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 07.05.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Dziękuje MISIOr za info. Ile kręgów ? Ja mam na 1,5 m glinę i nie za bardzo chcę studnię kręgową. Wolał bym wywiercić. No i szukam kogoś w okolicy kto takowe studnie wykonuje Pozdrawiam. co do wierconej studni to my mamy taką. Odwiert był na 16 m , a na 14 chyba była woda. U nas jest glina glina glina i potem ił. Robiły chłopaki z Brzeszcz http://www.wiercenie-studni.eu/?gclid=CKP1kY2Z7q8CFUVc3wodszQl2w . Wszystko bardzo dobrze, śmiało polecam:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogacz5 08.05.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Gdzie w okolicy można kupić tanio kamień na podjazd?Planuję położyć najpierw tłuczeń a potem coś ładniejszego na wierzch jakiś kliniec (coś niepylącego), ponieważ przez najbliższe kilka lat nie bede kładł kostki. Macie jakieś pomysł skąd kamień i jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogacz5 08.05.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Dzień Doberek. Czy ktoś z szanownych forumowiczów wykonywał może studnię ? Potrzebna mi będzie głównie don podlewania i mycia pojazdów ( nie w celach spożywczych ) Jakieś doświadczenia w tym temacie ? Pozdrawiam BorowczykKDR Ja mam dwie studnie chłonne po 4kręgi 0,5m , podłączyłem do nich rynny z dachu i na 3-4 podlewania ogródka wystarczą. Studni z prawdziwego zdarzenia nie budowałem bo ponoć na moim terenie wody są dość głęboko a głębinowa już trochę kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danie_l2003 09.05.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Witam Jestem właśnie po wykopaniu studni na głębokość 7 kręgów i poszukuje firmy z Kęt i okolic do wypompowania szlamu z dna studni około 2 kręgi. Czy ktoś może polecić jakąś firmę oraz orientacyjny koszt wykonania takiej usługi? A z innej beczki ma ktoś jakieś namiary na tanie deski szalunkowe 32 potrzebne około 5m3 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynkag 10.05.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witam:)) Chciałam się przywitać z inwestorami(jak to fajnie brzmi:))) z Oświecimia:)) W tym roku mam zamiar rozpocząć budowę domku więc na pewno będę was często odwiedzać) Pozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 10.05.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Witaj, a w jakich rejonach się zamierzasz rozprzestrzeniać? U nas praca wre, wziąłem 3 tygodnie urlopu i lecę z płytkami, układam znaczy się. Jeśli ktoś jest na etapie myślenia o płytkach to mogę polecić paradyż, seria My Way, Noce naturalne - na podłogę. Ułożyłem je w jednej łazience, teraz układam w kuchni, efekt super. Płytki imitują naturalne drewno. Jak ktoś mi wytłumaczy jak wkleić zdjęcie to wrzucę jak skończę kuchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynkag 11.05.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Hej:)) Bedziemy budować w Jawiszowicach a dokładnie na samiutkim końcu na tzw Jaźniku:)) Narazie bawię się w kompletowanie dokumentacji i będę szukać dobrego architekta do adaptacji projektu i geodety. A później tylko pozwolenia i czas ruszyć łopatą)) O płytkach narazie nie myśle - marzą nam się kamienie naturalne na posadce na dole - a góra sypialniana wiec myślimy o dywanach - ale co z tego wyjdzie zobaczymy:)) Ale zaintrygowałeś mnie tymi płytkami imitującymi drewno zaraz bede szukac:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja83 13.05.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Ponawiam apel w temacie stempli.ma ktoś odsprzedać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 13.05.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Ja ponawiam prośbę o kontakt do zbrojarza z okolic Oświęcimia Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuchu 16.05.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Czy możecie podać namiary na dobrego fachowca/ekipe od instalacji wod kan co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 17.05.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Czy możecie podać namiary na dobrego fachowca/ekipe od instalacji wod kan co Pan Wiesław Kołodziejczyk - Kobiernice - kompleksowo, bezproblemowo, czysto, sprawnie:) Czy ktoś z was byl oglądac ostatnio tynki pana Pary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 17.05.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Pan Wiesław Kołodziejczyk - Kobiernice - kompleksowo, bezproblemowo, czysto, sprawnie:) Pan Adrzej Para właśnie skończył u nas tynkować z zewn. Jak juz kiedyś pisałam gorąco go mogę polecić. Z czystym sumieniem!!! Więc jeśli wam termin spasuje i szukacie kogoś to go bierzcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 17.05.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Pan Wiesław Kołodziejczyk - Kobiernice - kompleksowo, bezproblemowo, czysto, sprawnie:) Pan Adrzej Para właśnie skończył u nas tynkować z zewn. Jak juz kiedyś pisałam gorąco go mogę polecić. Z czystym sumieniem!!! Więc jeśli wam termin spasuje i szukacie kogoś to go bierzcie:) To Para robi też ocieplenia i tynki zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 18.05.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 To Para robi też ocieplenia i tynki zewnętrzne? nie, my nie robimy ocieplenia ponieważ budowalismy systemem gruby mur na zaprawie cieplnej. W związku z tym potrzebowaliśmny fachowca od tynku na mur a nie na styropian. Pan Para sie podjął i wyszlo mu to oczywiście super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mylas 18.05.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 nie, my nie robimy ocieplenia ponieważ budowalismy systemem gruby mur na zaprawie cieplnej. W związku z tym potrzebowaliśmny fachowca od tynku na mur a nie na styropian. Pan Para sie podjął i wyszlo mu to oczywiście super:) Czyli Pan Para w dalszym ciągu ma "parę" , super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimona 18.05.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 oj ma ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts