WikiO 04.12.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Witam, nam domek przerabiało biuro H.T. architekci, oto namiar na ich stronę: http://www.htarchitekci.pl/ jesteśmy zadowoleni, może oni trochę mniej ponieważ nie daliśmy się im wyszaleć, choć chcieli, ale niestety my mieliśmy swoją wizję. Polecam ich bez obaw. Dziękuje. Ile kosztuje mniej więcej adaptacja projektu? (raczej nie będziemy wprowadzać zmian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 04.12.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Dziękuje za namiary na fachowców od wylewek. Czy ktoś z Was wykonywał wylewki(pół suche maszynowe) w zimie? Witaj My robiliśmy wylewki w grudniu na parterze , a w styczniu na piętrze. Robiliśmy z miksokreta, czy jak się to tam nazywa. Całość przykryłem folią. W domu po paru dniach uruchomiłem nagrzewnicę, a po tygodniu zacząłem palić w kominku z rozprowadzeniem ciepła grawitacyjnym. No przyznam się że w garderobie to mi przymarzła ściana, ale w domu starałem się utrzymywać temperaturę około 5 stopni C. Przy mrozach -20 w styczniu trzeba było dokładać do kominka co 8 godzin ale daliśmy radę. Po 3 tygodniach licząc od zakończenia wylewek na piętrze , czyli pod koniec stycznia, uruchomiłem pompę ciepła. Nadmienię że w całym domu mam podłogówkę. Oj rury odmarzały powoli, powoli. W garderobie która była najdalej oddalona puściły dopiero po 2 tygodniach. Do wylewek dawaliśmy siatkę i włókna. Nigdzie od mrozów nie popękało. Tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 04.12.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Dziękuje. Ile kosztuje mniej więcej adaptacja projektu? (raczej nie będziemy wprowadzać zmian) Witaj, no my mieliśmy inny problem, mieliśmy domek i do niego trzeba było zrobić projekt. Więc rozpoczęliśmy od inwentaryzacji, pomiarów, potem projekt. Od początku chcieliśmy aby pozostał klimat wiejskiej chatki i nie dawaliśmy się namówić na szaleństwa. Dach choć nowy, zostawiliśmy ze ściętymi naczółkami, piętro obłożyliśmy deskami. Zostały nam jeszcze okiennice na przyszłość. Koszty.... tak ..... Biuro wzięło na siebie wszystko, od początku do złożenia projektu do starostwa więc my podpisywaliśmy się tylko na różnych papierkach. Całość wyszła nam chyba około 11 tysięcy. Myślę że jeśli mówimy o całkowicie nowym domku, z gotowym projektem a biuro miało by się tylko zająć przystosowaniem go tak aby można było złożyć projekt do starostwa to koszty będą mniejsze od naszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WikiO 05.12.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witaj, no my mieliśmy inny problem, mieliśmy domek i do niego trzeba było zrobić projekt. Więc rozpoczęliśmy od inwentaryzacji, pomiarów, potem projekt. Od początku chcieliśmy aby pozostał klimat wiejskiej chatki i nie dawaliśmy się namówić na szaleństwa. Dach choć nowy, zostawiliśmy ze ściętymi naczółkami, piętro obłożyliśmy deskami. Zostały nam jeszcze okiennice na przyszłość. Koszty.... tak ..... Biuro wzięło na siebie wszystko, od początku do złożenia projektu do starostwa więc my podpisywaliśmy się tylko na różnych papierkach. Całość wyszła nam chyba około 11 tysięcy. Myślę że jeśli mówimy o całkowicie nowym domku, z gotowym projektem a biuro miało by się tylko zająć przystosowaniem go tak aby można było złożyć projekt do starostwa to koszty będą mniejsze od naszych. Dziekuję za informację, spodziewałam się dużo niższych kosztów, mam nadzieję że w moim przypadku będzie dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 05.12.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witam.U nas projekt gotowy opałek 2g 2200 zł - adaptacja, przeróbki ( a było ich trochę) i załatwienie pozwolenia od A do Z - 4000 zł Projektant Ryszard Bogacki z Bujakowa - został mi Pan Ryszard polecony to i ja polecam w 100 % - solidnie bezproblemowo i szybko:) A tak poza tym proszę polećcie mi szanowni furumowicze z okolic Oświęcimia dobrego elektryka i napiszcie ile Was kosztowała instalacja elektryczna Pozdrawiam Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 06.12.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Witam. U nas projekt gotowy opałek 2g 2200 zł - adaptacja, przeróbki ( a było ich trochę) i załatwienie pozwolenia od A do Z - 4000 zł Projektant Ryszard Bogacki z Bujakowa - został mi Pan Ryszard polecony to i ja polecam w 100 % - solidnie bezproblemowo i szybko:) Bardzo się ciesze, że jesteś zadowolony !!! Przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia jak z wylewkarzami u Mimony. A cieśle Pana Grzesiewicza polecasz ? Jak dach stoi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 06.12.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Ja w 100 procentach moge do tynków wewnętrznych polecić ekipe pana Pary. Robią gipsowe i cem-wap, jak kto chce. Prosto, że hej, spod samućkik Tater. Kilku forumowiczów już sie wypowiadalo na ich temat i raczej pozytywne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekon 06.12.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Grzesiewicz też godny polecenia:) Ja w 100 procentach moge do tynków wewnętrznych polecić ekipe pana Pary. Robią gipsowe i cem-wap, jak kto chce. Prosto, że hej, spod samućkik Tater. Kilku forumowiczów już sie wypowiadalo na ich temat i raczej pozytywne opinie Ile Panowie liczą od metra robocizny - ja mam poleconych górali za 15zł m2 Do elektryki kogo miałeś -ja mam wycenę za lektrykę z materiałem 10500 zł (110 punktów) Do tego alarm z materiałem 4000 zł Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 07.12.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Szukam sprawdzonej ekipy do gładzi ok.400m2Miejscowość Osiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 07.12.2012 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Grzesiewicz też godny polecenia:) Ile Panowie liczą od metra robocizny - ja mam poleconych górali za 15zł m2 Jeśli Ci górale sa od pana Pary to możesz brać w ciemno. A za alarm masz super cene, jeśli robi Ci to firma. Mi robił kolega - Satela Versa, 11 czujek Aqua Luna 2 sygn. zew., 1 sygn. wew. i powiadomienie GPRS na telefon. do tego największy akumlator jaki był możliwy i 3 manipulatory (1LCD ). Całość wyszła 2800 tyle, że sam rozkładałem kable Co do tynków to ja robiłem je 2 lata temu, cena była wtedy 12 od metra. A kto to Ci górale? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 07.12.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Szukam sprawdzonej ekipy do gładzi ok.400m2 Miejscowość Osiek Tak jak pisałem w prywatnej wiadomości do wykończeń polecam Pana Andrzeja Kukuca. poddasza, płytki, gładzie,malowanie panele, elewacje. Solidnie, czysto, dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_exe 08.12.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Witam. U nas projekt gotowy opałek 2g 2200 zł - adaptacja, przeróbki ( a było ich trochę) i załatwienie pozwolenia od A do Z - 4000 zł Projektant Ryszard Bogacki z Bujakowa - został mi Pan Ryszard polecony to i ja polecam w 100 % - solidnie bezproblemowo i szybko:) A tak poza tym proszę polećcie mi szanowni furumowicze z okolic Oświęcimia dobrego elektryka i napiszcie ile Was kosztowała instalacja elektryczna Pozdrawiam Arek Polecam Marka Bernasia tel. 600 106 465 Elektryk z uprawnieniami Robił u nas całą instalację, skrzynkę na bezpieczniki, przyłącze, alarmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_exe 08.12.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Szukam namariu na solidną ekipę od tynków maszynowych. Z góry dzięki... Okolice Oświęcimia Polecam firmę p. Rycerza, tel. 503 129 084 U nas robili 900 m2 1,5 tygodnia. Nie trzeba po nich gładzi robić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 09.12.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Ja natomiast zaczynam casting na hydraulika , jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 09.12.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Pan Kamil Bogacz to hydraulik, który wykonywal moją instalacje, moge go szczerze polecić, zresztą wpisałem go na biała liste. Nie najtaniej, ale wszystko solidnie zrobione. Instalacja hula, że hej. Jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuchu 11.12.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Witam. podpowiedzcie gdzie w Oświęcimiu lub okolicach kopic tanio drewno opałowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 20.12.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Polecam Marka Bernasia tel. 600 106 465 Elektryk z uprawnieniami Robił u nas całą instalację, skrzynkę na bezpieczniki, przyłącze, alarmy. Pozdrawiam A ja polecam siebie Jak myślisz kotś z 10 postami to niewiele może polecić wg mnie. Pełno pozakłądanych pseudokont jest dla picu i reklamy pana Edzia czy Rysia. Zainteresowanych elektryka i alarmami zapraszam na http://www.elektrotec.p.ht/ Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 20.12.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 A ja polecam siebie Jak myślisz kotś z 10 postami to niewiele może polecić wg mnie. To od ilu postów można polecać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiosenna1 21.12.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 A ja polecam siebie Jak myślisz kotś z 10 postami to niewiele może polecić wg mnie. Pełno pozakłądanych pseudokont jest dla picu i reklamy pana Edzia czy Rysia. Zainteresowanych elektryka i alarmami zapraszam na http://www.elektrotec.p.ht/ Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt No właśnie, od ilu postów można polecać??? Ja mało piszę a na forum jestem codziennie więc bez sensu to co piszesz. Poza tym zawsze można kogoś zapytać czy można tą polecną pracę zobaczyć u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geliasz 21.12.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Ja też zagladam codziennie a nieraz kilka razy dziennie a postów mam nieduzo i nie wiem czy moge polecić ,wiec nabije sobie jeszcze z jednego A tak na powaznie wszystkim ( niezaleznie od ilości postów) z naszej grupki oświęcimskiej zycze spokojnych rodzinnych świąt a w przyszłym roku oby nasze plany budowlane spełniły się w 300% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts