Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa OŚWIĘCIMSKA

Recommended Posts

Witam,

nam domek przerabiało biuro H.T. architekci, oto namiar na ich stronę: http://www.htarchitekci.pl/

jesteśmy zadowoleni, może oni trochę mniej ponieważ nie daliśmy się im wyszaleć, choć chcieli, ale niestety my mieliśmy swoją wizję.

Polecam ich bez obaw.

Dziękuje.

Ile kosztuje mniej więcej adaptacja projektu? (raczej nie będziemy wprowadzać zmian)

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuje za namiary na fachowców od wylewek.

Czy ktoś z Was wykonywał wylewki(pół suche maszynowe) w zimie?

Witaj

My robiliśmy wylewki w grudniu na parterze , a w styczniu na piętrze. Robiliśmy z miksokreta, czy jak się to tam nazywa. Całość przykryłem folią. W domu po paru dniach uruchomiłem nagrzewnicę, a po tygodniu zacząłem palić w kominku z rozprowadzeniem ciepła grawitacyjnym. No przyznam się że w garderobie to mi przymarzła ściana, ale w domu starałem się utrzymywać temperaturę około 5 stopni C. Przy mrozach -20 w styczniu trzeba było dokładać do kominka co 8 godzin ale daliśmy radę. Po 3 tygodniach licząc od zakończenia wylewek na piętrze , czyli pod koniec stycznia, uruchomiłem pompę ciepła. Nadmienię że w całym domu mam podłogówkę. Oj rury odmarzały powoli, powoli. W garderobie która była najdalej oddalona puściły dopiero po 2 tygodniach. Do wylewek dawaliśmy siatkę i włókna. Nigdzie od mrozów nie popękało. Tyle.....

Dziękuje.

Ile kosztuje mniej więcej adaptacja projektu? (raczej nie będziemy wprowadzać zmian)

Witaj,

no my mieliśmy inny problem, mieliśmy domek i do niego trzeba było zrobić projekt. Więc rozpoczęliśmy od inwentaryzacji, pomiarów, potem projekt. Od początku chcieliśmy aby pozostał klimat wiejskiej chatki i nie dawaliśmy się namówić na szaleństwa. Dach choć nowy, zostawiliśmy ze ściętymi naczółkami, piętro obłożyliśmy deskami. Zostały nam jeszcze okiennice na przyszłość. Koszty.... tak ..... Biuro wzięło na siebie wszystko, od początku do złożenia projektu do starostwa więc my podpisywaliśmy się tylko na różnych papierkach. Całość wyszła nam chyba około 11 tysięcy. Myślę że jeśli mówimy o całkowicie nowym domku, z gotowym projektem a biuro miało by się tylko zająć przystosowaniem go tak aby można było złożyć projekt do starostwa to koszty będą mniejsze od naszych.

Witaj,

no my mieliśmy inny problem, mieliśmy domek i do niego trzeba było zrobić projekt. Więc rozpoczęliśmy od inwentaryzacji, pomiarów, potem projekt. Od początku chcieliśmy aby pozostał klimat wiejskiej chatki i nie dawaliśmy się namówić na szaleństwa. Dach choć nowy, zostawiliśmy ze ściętymi naczółkami, piętro obłożyliśmy deskami. Zostały nam jeszcze okiennice na przyszłość. Koszty.... tak ..... Biuro wzięło na siebie wszystko, od początku do złożenia projektu do starostwa więc my podpisywaliśmy się tylko na różnych papierkach. Całość wyszła nam chyba około 11 tysięcy. Myślę że jeśli mówimy o całkowicie nowym domku, z gotowym projektem a biuro miało by się tylko zająć przystosowaniem go tak aby można było złożyć projekt do starostwa to koszty będą mniejsze od naszych.

Dziekuję za informację, spodziewałam się dużo niższych kosztów, mam nadzieję że w moim przypadku będzie dużo taniej.

Witam.

U nas projekt gotowy opałek 2g 2200 zł - adaptacja, przeróbki ( a było ich trochę) i załatwienie pozwolenia od A do Z - 4000 zł

Projektant Ryszard Bogacki z Bujakowa - został mi Pan Ryszard polecony to i ja polecam w 100 % - solidnie bezproblemowo i szybko:)

A tak poza tym proszę polećcie mi szanowni furumowicze z okolic Oświęcimia dobrego elektryka i napiszcie ile Was kosztowała instalacja elektryczna

Pozdrawiam Arek

Witam.

U nas projekt gotowy opałek 2g 2200 zł - adaptacja, przeróbki ( a było ich trochę) i załatwienie pozwolenia od A do Z - 4000 zł

Projektant Ryszard Bogacki z Bujakowa - został mi Pan Ryszard polecony to i ja polecam w 100 % - solidnie bezproblemowo i szybko:)

Bardzo się ciesze, że jesteś zadowolony !!!

Przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia jak z wylewkarzami u Mimony.

A cieśle Pana Grzesiewicza polecasz ? Jak dach stoi ? :)

Grzesiewicz też godny polecenia:)

Ja w 100 procentach moge do tynków wewnętrznych polecić ekipe pana Pary. Robią gipsowe i cem-wap, jak kto chce. Prosto, że hej, spod samućkik Tater. Kilku forumowiczów już sie wypowiadalo na ich temat i raczej pozytywne opinie

Ile Panowie liczą od metra robocizny - ja mam poleconych górali za 15zł m2

Do elektryki kogo miałeś -ja mam wycenę za lektrykę z materiałem 10500 zł (110 punktów)

Do tego alarm z materiałem 4000 zł

Co wy na to?

Grzesiewicz też godny polecenia:)

Ile Panowie liczą od metra robocizny - ja mam poleconych górali za 15zł m2

Jeśli Ci górale sa od pana Pary to możesz brać w ciemno.

A za alarm masz super cene, jeśli robi Ci to firma.

Mi robił kolega - Satela Versa, 11 czujek Aqua Luna 2 sygn. zew., 1 sygn. wew. i powiadomienie GPRS na telefon. do tego największy akumlator jaki był możliwy i 3 manipulatory (1LCD ). Całość wyszła 2800 tyle, że sam rozkładałem kable

Co do tynków to ja robiłem je 2 lata temu, cena była wtedy 12 od metra.

A kto to Ci górale?

Pozdrawiam

Witam.

A tak poza tym proszę polećcie mi szanowni furumowicze z okolic Oświęcimia dobrego elektryka i napiszcie ile Was kosztowała instalacja elektryczna

Pozdrawiam Arek

Polecam Marka Bernasia tel. 600 106 465

Elektryk z uprawnieniami

Robił u nas całą instalację, skrzynkę na bezpieczniki, przyłącze, alarmy.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Polecam Marka Bernasia tel. 600 106 465

Elektryk z uprawnieniami

Robił u nas całą instalację, skrzynkę na bezpieczniki, przyłącze, alarmy.

Pozdrawiam

A ja polecam siebie :) Jak myślisz kotś z 10 postami to niewiele może polecić wg mnie.

Pełno pozakłądanych pseudokont jest dla picu i reklamy pana Edzia czy Rysia.

Zainteresowanych elektryka i alarmami zapraszam na http://www.elektrotec.p.ht/

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :)

A ja polecam siebie :) Jak myślisz kotś z 10 postami to niewiele może polecić wg mnie.

Pełno pozakłądanych pseudokont jest dla picu i reklamy pana Edzia czy Rysia.

Zainteresowanych elektryka i alarmami zapraszam na http://www.elektrotec.p.ht/

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :)

No właśnie, od ilu postów można polecać???

Ja mało piszę a na forum jestem codziennie więc bez sensu to co piszesz.

Poza tym zawsze można kogoś zapytać czy można tą polecną pracę zobaczyć u niego.

Ja też zagladam codziennie a nieraz kilka razy dziennie a postów mam nieduzo i nie wiem czy moge polecić ,wiec nabije sobie jeszcze z jednego :-)

A tak na powaznie wszystkim ( niezaleznie od ilości postów) z naszej grupki oświęcimskiej zycze spokojnych rodzinnych świąt a w przyszłym roku oby nasze plany budowlane spełniły się w 300%