JLWW 24.01.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Miał ktoś może doczynienia z kominkami LECHMA? Dokładnie Kominek powietrzny Lechma PP190 Standard lux 14 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 24.01.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam,Po budowie pozostało mi do sprzedania: * około 200 szt. pustaków Porotherm 25 P+W * rolka folii kubełkowej 1,5 x 20 m * kilka sztuk pustaków wentylacyjnych Schiedel dwukanałowych * bodajże 4 sztuki kanałów dymnych Schiedel sr 20cm * przewód napowietrzny ASxSn 4x16 mm2: w odcinkach ok 140 mb oraz 55mb (z hakami i wieszakami) * rozdzielnia budowlana x 2 z zabezpieczeniami (jedna była zabezpieczona wg wymagań Tauron i w niej był licznik z ZE, druga również z zabezpioeczeniami i z podlicznikiem do wewnętrznego rozliczenia) * około 40kg drutu wiązałkowego (w motkach) * membrana dachowa 1,5 x ok 30 mb Aquatec * kilka rolek wełny mineralnej Schwenk 039 gr. 15 cm Ceny do ustalenia, mogę przesłać zdjęcia. Kontakt priv lub 608 509 457 Okolice Krakowa / w kierunku na Oświęcim / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_86 30.01.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 witam, szukam ekipy do wykonania stropu teriva a także gdzie można kupić bloczki i te wszystkie elementy do stropu... proszę o jakiekolwiek namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaKrystian 30.01.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 witam, szukam ekipy do wykonania stropu teriva a także gdzie można kupić bloczki i te wszystkie elementy do stropu... proszę o jakiekolwiek namiary Witam wszystkich Forumowiczów z Grupy Oświęcimskiej! To moje początki na forum, chociaż budowę domku prowadzimy od roku. Co do terivy - my wszystkie elementy kupowaliśmy w Severze, wycenili nam najtaniej tu na okolicy. A strop układaliśmy swoimi siłami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_86 31.01.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam wszystkich Forumowiczów z Grupy Oświęcimskiej! To moje początki na forum, chociaż budowę domku prowadzimy od roku. Co do terivy - my wszystkie elementy kupowaliśmy w Severze, wycenili nam najtaniej tu na okolicy. A strop układaliśmy swoimi siłami. Pozdrawiam Dzięki za odpowiedź, powiedz mi tylko czy laik jest w stanie to zrobić sam? Wymurowałem sam fundamenty, ale terivy itp nigdy nie robiłem, Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaKrystian 31.01.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Dzięki za odpowiedź, powiedz mi tylko czy laik jest w stanie to zrobić sam? Wymurowałem sam fundamenty, ale terivy itp nigdy nie robiłem, Pozdrawiam Marcin My z terivą też mieliśmy pierwszy raz do czynienia. Układaliśmy to w 4 osoby. Pooglądaj sobie filmiki (na YouTube jest sporo) jak się to robi. Skoro fundamenty zrobiłeś sam to masz jakieś pojęcie o budowie, więc z tym też sobie poradzisz. Większej filozofii nie ma. Z tego co pamiętam to w Severze nam wyliczyli ile materiału będziemy potrzebować. Mały problem wynikł tylko na końcu - wstępnie ustaliliśmy że jak zostanie nam belek i pustaków to możemy zwrócić, jak przyszło na koniec do zwrotu to się wyparli Ostatecznie wykorzystaliśmy belki na nadproża. Ale tak jak wspominałam wcześniej - taniej w Oświęcimiu nie znaleźliśmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_86 31.01.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 My z terivą też mieliśmy pierwszy raz do czynienia. Układaliśmy to w 4 osoby. Pooglądaj sobie filmiki (na YouTube jest sporo) jak się to robi. Skoro fundamenty zrobiłeś sam to masz jakieś pojęcie o budowie, więc z tym też sobie poradzisz. Większej filozofii nie ma. Z tego co pamiętam to w Severze nam wyliczyli ile materiału będziemy potrzebować. Mały problem wynikł tylko na końcu - wstępnie ustaliliśmy że jak zostanie nam belek i pustaków to możemy zwrócić, jak przyszło na koniec do zwrotu to się wyparli Ostatecznie wykorzystaliśmy belki na nadproża. Ale tak jak wspominałam wcześniej - taniej w Oświęcimiu nie znaleźliśmy. Pozdrawiam witam ponownie, dzięki za odpowiedź , chyba jednak sami spróbujemy... przynajmniej nie będzie na kogo narzekać :_) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorowczykKDR 03.02.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Instalatora wod + kan + gaz poszukuję "sprawdzonego , niedrogiego i do tego kumatego" Info mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 05.02.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Instalatora wod + kan + gaz poszukuję "sprawdzonego , niedrogiego i do tego kumatego" Info mile widziane Takie rzeczy tylko w erze. Poczytaj forum i białą liste grupy oświęcimskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 06.02.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Pytanie do mieszkających. Na dachu macie śniegołapy takie z p;rawdziwego zdarzenia, czy tez zwykłe rozbijacze (płaskowniki wygiete w trójkąt)? Pytam, bo ja mam rozbijacze (czy jak je tam zwał) i kilka razy mnie już straszyło jak szła płachta śniegu z dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 06.02.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Witam,My nie mamy nic i słuchamy jak nam leci... a leciało ostatnio że hej, dobrze że samochodem pojechałem do pracy bo miałbym blachę do klepania..Ale nie narzekamy. Kwestia przyzwyczajenia, podobnie jak z wiatrem na poddaszu jak są wichury. Pozdrawiamy wszystkich, budujących i mieszkających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JLWW 07.02.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Kto się pochwali swoim kominkiem ? jestem na etapie szukania wkładu, interesuje mnie płaski z popielnikiem zdecydowanie styl "nowszy", jakie firmy polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemko75 07.02.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 WitamNa wiosnę w Babicach chcę rozpocząć budowę i szukam ekipy budowlanej. Zamówiony wcześniej murarz poważnie zachorował i zostałem na lodzie. Na forum pełno informacji o fachowcach od wykonczeniówki, a niewiele mówi się o ekipach od SSO. Kurcze, wszyscy własnymi siłami stawiają mury? :confused:Proszę o namiary na godne polecenia ekipy (murarza) od budowy domu od podstaw, a dokładnie od piwnicy... Z góry dziękuje za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 08.02.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Kto się pochwali swoim kominkiem ? jestem na etapie szukania wkładu, interesuje mnie płaski z popielnikiem zdecydowanie styl "nowszy", jakie firmy polecacie? Unico Dragon http://www.kominki.owo.pl/90-kominki-unico-dragon-2b.html z szyba dzieloną. Jest rewelacyjny, bez płaszcza wodnego, taki jaki chcialem. Szyba czysta, szamotka ładna, ciepełko i wogóle. Nie chce kotowni w salonie, dlatego bez płaszcza wodnego, za to z delikatnym rozprowadzeniem ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej i Nel 09.02.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Kto się pochwali swoim kominkiem ? jestem na etapie szukania wkładu, interesuje mnie płaski z popielnikiem zdecydowanie styl "nowszy", jakie firmy polecacie? Witaj, My mamy DOVRE 2175 CBS3, z rozprowadzeniem ciepła grawitacyjnie do pomieszczeń na górze, tylko w pionie. Daje radę, jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 11.02.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam Na wiosnę w Babicach chcę rozpocząć budowę i szukam ekipy budowlanej. Zamówiony wcześniej murarz poważnie zachorował i zostałem na lodzie. Na forum pełno informacji o fachowcach od wykonczeniówki, a niewiele mówi się o ekipach od SSO. Kurcze, wszyscy własnymi siłami stawiają mury? :confused:Proszę o namiary na godne polecenia ekipy (murarza) od budowy domu od podstaw, a dokładnie od piwnicy... Z góry dziękuje za info. Mogę polecić Mariusza z Chełmka (firma UL-MAR) generalnie wykonuje dachy i jest w tym świetny, ale mnie przejął budowę po poprzedniej ekipie (były wykonane fundamenty ale źle wykonane dlatego zmiana wykonawcy) wyprowadził co się dało, wymurował ściany, kominy, strop, i przykrył elegancko dachówką. Jestem bardzo zadowolona. Podaje telefon 608 134689 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nellly 11.02.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam nowych użytkowników. Zapytanie z szuflady papierowej;słyszeliście coś w temacie, że 2013 to ostatni rok, kiedy można się starać o zwrot części VATu za materiały budowlane??Orientował się ktoś w temacie??? Rok 2013 jest ostatnim rokiem gdzie można złożyć wniosek o zwrot VAT na materiały budowlane, ale działa to na zasadzie praw nabytych czyli w okresie 5 -cio letnim możesz składać nadal wnioski. Ważne aby zrobić to w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiSiOr 14.02.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 SPRZEDAM DO PODDASZY: - Wieszak płaski do poddaszy ES 60 250mm profil CD60, opakowanie 73 szt.- CENA - 60 zł http://imageshack.us/a/img405/2517/uchwytykg6.jpg http://imageshack.us/a/img685/7019/uchwytykg5.jpg http://imageshack.us/a/img802/2179/uchwytykg4.jpg - Wieszak do Poddaszy Kotwowy Uniwersalny 170mm 100szt. do Płyt G-K - ponad 100 szt. (jest ich chyba 115)- CENA - 30 zł http://imageshack.us/a/img59/6233/uchwytykg3.jpg http://imageshack.us/a/img521/5943/uchwytykg2.jpg http://imageshack.us/a/img706/6206/uchwytykg1.jpg Nieuzywane, pozostałości po zabudowie poddasza.Cena atrakcyjna, nawet biorąc pod uwagę allegro. 604 251 526 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabri_84 14.02.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witajcie My nie mamy łapaczy śniegu :/ i po ostatnich opadach śniegu to mnie troszku straszyło po nocach :) My mamy kominek z wkładem szamotowym i z rozprowadzeniem nawiewów na poddasze do innych pomieszczeń jesteśmy z niego bardzo zadowolenia Kominek wykonała nam firma z Krakowa CEBUD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlalken 14.02.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Czy ktoś z forumowiczów orientował się w temacie bruków, ceny za m2 robocizny. Mam zamiar w tym roku zrobic opaske dookoła domu i taras. Macie kogoś godnego polecenia? Najlepiej z okolicy Kęty Andrychów Oświęcim. Szukam kogoś sprawdzonego, nie grupy pijaczkow spod sklepu, ktorych musiałbym popędzać i uczyć roboty. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts