Renka Grabow 14.05.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A teraz już podobno beton komórkowy jest po 19 pln!!! Też zgroza!!!Nie były tańsze takie puste w środku pustaki leiera? Czy chcieliście jednak lepsze ocieplenie od razu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 14.05.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Te puste, trzykomorowe były po 9,11 więc też niedużo tańsze. Zachęcił nas facet który niedawno postawił dom w tej technologii. Dając docieplenie styropianem 8 - 10 cm jest bardzo dobry współczynnik ciepła. Ale jak zwykle okaże się "w praniu" A co u Ciebie? Jak ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 14.05.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Te puste, trzykomorowe były po 9,11 więc też niedużo tańsze. Zachęcił nas facet który niedawno postawił dom w tej technologii. Dając docieplenie styropianem 8 - 10 cm jest bardzo dobry współczynnik ciepła. Ale jak zwykle okaże się "w praniu" A co u Ciebie? Jak ekipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 14.05.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Komputer oszalał Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 14.05.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Te puste, trzykomorowe były po 9,11 więc też niedużo tańsze. Zachęcił nas facet który niedawno postawił dom w tej technologii. Dając docieplenie styropianem 8 - 10 cm jest bardzo dobry współczynnik ciepła. Ale jak zwykle okaże się "w praniu" A co u Ciebie? Jak ekipa? No to rzeczywiście będzie cieplejszy materiał, my nasze trzykomorowe puste będziemy ocieplać 15 cm... Nasza ekipa mam nadzieję się spręża, ale uwierzę jak zobaczę mury... Tymczasem kupujemy pokrycie na dach, czekam na ostatnie słowo handlowca co do ceny, oraz zbieram oferty na okna... czyli wszystko normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 17.05.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 No jade dzisiaj tyczyć dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 17.05.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 No jade dzisiaj tyczyć dom. Fajnie masz U nas im dalej tym trudniej Ale liczę na to, że lada dzień nastąpi przełom i wyjdziemy na prostą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 17.05.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Im dalej tym bliżej końca Budowy lub nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 17.05.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 No nie, wolę tak nie myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 17.05.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Czyli lepiej mówić im dalej tym wiecej doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 17.05.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Tak jest Nie darmo mówimy, że pierwszy dom budujemy dla wroga, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 17.05.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 A czwarty to kwatera wiecznego spoczynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 17.05.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 I juz po tyczeniu jestem.Mały domek to nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 22.05.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 ambroma - ten budynek co się teraz buduje to Twój?Byłem przejazdem wczoraj i widze coś nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 22.05.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 No co Ty To sąsiad buduje garaż Ale taki wielki na dwa samochody i część gospodarczą. Ale... Jestem jakby po słowie z majstrem Mam nadzieję że się nie wycofa, jesteśmy umówieni za ca. 3 tygodnie, bo musi skończyć strop i więźbę na innej budowie. Poczekam, bo zależy mi nim, gdyż ma dobrą opinię w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 22.05.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Garaż? Wygląda jakby Amerykanie elememty tarczy antyrakietowej gdzieś upychali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 22.05.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Jestem jakby po słowie z majstrem Mam nadzieję że się nie wycofa, jesteśmy umówieni za ca. 3 tygodnie, bo musi skończyć strop i więźbę na innej budowie. Poczekam, bo zależy mi nim, gdyż ma dobrą opinię w okolicy. A majster samowystarczalny czy trzeba mu wszystko dowozić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 22.05.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Niezupełnie samowystarczalny , nawet nie wiem czym tak bym chciała. Ale myślę że będziemy współpracować, majstrowie mają zwykle dużo kontaktów i chętnie się nimi dzielą (przynjamniej ten mój). Dał nam już kilka namiarów na fachowców, m.in. dekarza, tartak gdzie można zamówić drewno etc. A u Ciebie jaki aktualnie etap? Wiem że "tyczenie" zakończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 22.05.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Tak - tyczenie zakończone. Teraz podpieczętowanie dziennika, i dokończenie formalności finansowania. Ekipa pewnie za jakieś 2-3 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 25.05.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Spadamy I myślę, że jeśli inni nadal tak będą się udzielać przyjdzie nam zmienić nazwę grupy na: "Grupa Mai i Grzesia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts