Gasol 08.03.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Czy ktos z Was myslal o zrobieniu przydomowej oczyszczalni ścieków? Szukam info o wykonawcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.03.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Czy ktos z Was myslal o zrobieniu przydomowej oczyszczalni ścieków? Szukam info o wykonawcach. A czy w warunkach zabudowych nie ma że tylko albo trzeba robić szambo albo do kanalizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasol 09.03.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 A czy w warunkach zabudowych nie ma że tylko albo trzeba robić szambo albo do kanalizacji? Rzeczywiscie w planie zagospodarowania pisza o szambie, a jesli jest kanalizacja, to o koniecznosci podlaczenia sie do niej. Rozmawialem w gminie o oczyszczalni i nie widza problemow. Nie trzeba tez podlaczac sie do przyszlej kanalizacji. Na forum Muratora pisza podobnie, wiec mysle, ze tej wersji mozna sie trzymac:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radoslavv 11.03.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam wszystkich na forum. Mam w planach zakup działki w okolicach sowiej i będę wdzięczny za namiar. Jeździłem trochę na oglądanie w zeszłym roku ale ludziska nie chcieli nic sprzedać na kredyt bankowy ;-( co w sumie dziwne jest bo dostają gotówkę od Banku. Jesli ktoś będzie miał namiar na "normalnego sprzedawcę" będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 14.03.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich na forum. Mam w planach zakup działki w okolicach sowiej i będę wdzięczny za namiar. Jeździłem trochę na oglądanie w zeszłym roku ale ludziska nie chcieli nic sprzedać na kredyt bankowy ;-( co w sumie dziwne jest bo dostają gotówkę od Banku. Jesli ktoś będzie miał namiar na "normalnego sprzedawcę" będę wdzięczny Zajrzyj do działu ogłoszeń drobnych, forumowicz Gapcia ma do sprzedania działkę w Cybulicach. Mój znajomy szuka działki na tym terenie i usłyszał od agenta, że właściciele wstrzymują się ze sprzedażą i czekaja na podwyżki Mam nadzieję, że uda Ci się ominąc rafy, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz_v 19.03.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam wszyskich,planujemy budowę domku m08 z muratora w Adamówku, czyli pewnie miescimy się w lokalizacji. Póki co moja małzowinka walczy z dokumentami, przyłączami...... Pozdrawiamy wszyskich i z pewnością w niedalekiej przyszłości poprosimy o Wasze cenne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 19.03.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam i ja serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 21.03.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Trochę podciągnąć potrzeba bo trzecia strona już puka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.03.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Brawo za czujność, nie można dopuścić do zapomnienia takiej miłej grupy Mój brak aktywności wiąże się z tym, że chwilowo nic się u nas nie dzieje - wszystkie formalności załatwione, ekipa umówiona, materiały na fundamenty i ściany kupione... Czekamy mam nadzieję , że tylko do przyszłego tygodnia na ekipę i wtedy znowu będzie o czym pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 22.03.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 O... macie ekipe... Fajnie wam... A gdzie to znaleźliście ekipe?Sam potrzebuje i jak na razie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.03.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Sprawdzaliśmy różne ekipy i dostawaliśmy różne wyceny - począwszy od firm typu Budmaster z Dębiny, po ekipy z poza Warszawy. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na górali z Krynicy, poleconych przez forumowicza Gapcia, który buduje się w Cybulicach. Szef ekipy przekonał nas do siebie, a jak buduje zobaczymy. Obiecują, że u nas skończą w czerwcu, nie wiem czy mają następne budowy umówione, ale mogę się dopytać. Preferują nasz rejon, ponieważ wynajmują mieszkanie w NDM. Nie wiem jak budują, bo nie ogladaliśmy "jego" budów, nie znamy się na tym - czy robi to dobrze, będzie sprawdzać nasza pani inspektor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 22.03.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Daj znać bo może bym ich wzioł po Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.03.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 O.K. zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 27.03.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Brawo za czujność, nie można dopuścić do zapomnienia takiej miłej grupy Mój brak aktywności wiąże się z tym, że chwilowo nic się u nas nie dzieje - wszystkie formalności załatwione, ekipa umówiona, materiały na fundamenty i ściany kupione... Czekamy mam nadzieję , że tylko do przyszłego tygodnia na ekipę i wtedy znowu będzie o czym pisać Witaj, gdzie i kiedy kupowaliście materiały, jeśli wolno spytać? Wszyscy mnie straszą, że teraz zakup materiałow graniczy z cudem i że na lepsze materiały są już zapisy na przyszły rok Jakie masz doświadczenia i co radzisz w tym temacie? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 27.03.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Materiały kupowaliśmy w ostatnim tygodniu. Bloczki na fundamenty oraz suporex na garaż i ściany działowe wynalazł nam nasz wykonawca: bloczki po 2.40 za sztukę, suporex po 5,50. Resztę materiałów zamówiliśmy w składzie budowlanym między NDM a Jabłonną przy skręcie na Janówek (tel: 022 794 17 26). Nawet keramzytobeton na ściany zewnętrzne oraz kominy zamówiliśmy u nich, ponieważ dają taką cenę jak producent, natomiast mają tańszy transport. Jeszcze przed nami zamówienie stropu, więźby i blachodachówki. Dopiero zaczynamy się rozglądać... Zapisy na materiały .... nie słyszałam. Wiem, że są kłopoty z materiałami, które były dotąd najtańsze (ale nigdy nie były najlepsze), takimi jak cegła max (podobno osiągneła już cenę 5 zł, a dwa lata temu kosztowała 1.90 ) suporeks też poszybował w górę. W projekcie mieliśmy ściany z maxa, ale zmieniliśmy na keramzytobeton. Za podobne pieniądze będziemy mieli ściany o lepszych parametrach... W naszych okolicach jest na szczęście sporo składów - trzeba się tylko dogadać. Już niebawem zaczynamy, więc zobaczę jak w praktyce wygląda zaopatrzenie terminowość dostaw, elastyczność dostawców Na pewno ostanią rzeczą jaką należy robić jest przejmowanie się straszeniem. Materiałów budowlanych nie było w 1983, gdy mój ojciec budował dom... i wybudował dom "jak się patrzy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 27.03.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Renka, bardzo się cieszę, że tak piszesz Skorzystam z kontaktu, dzięki Mam nadzieję, że dzięki naszej nowopowstałej grupie pójdzie wszystko łatwiej. Masz rację, najważniejsze nie wpadać w panikę i nie stwarzać problemów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monique_apple 29.03.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 o jejku dawno tu nie zaglądałem przepraszama tu o hohoho dzieje się..., i jak wiem nie tylko na grupie, ale i u nas na wsiproponuję spotkanie, może w końcu w szerszym gronie w ten weekend ma być piękna pogoda, dla nas najlepiej po południu w niedzielę, ale może być i sobotaPzdrJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 30.03.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witajcie, co do spotkania - jestem za Jeśli chodzi o termin to dla mnie najbliższa niedziela odpada (mam uroczystość rodzinną ), a w sobotę na pewno będziemy, myślę że ok. 12 - 15:00. Jarku daj znać, jak coś ustalicie. Myślę, że teraz to już wcześniej niż później uda nam się zwołać grupę, przyszła wiosna i natura ciągnie an łono Pozdrowienia dla Moniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owls Will 30.03.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Zamierzamy budować domek w Sowiej Woli, załatwiamy aktualnie kwity w gminie i startujemy jak tylko znajdziemy ekipę gdyby ktoś miał kogoś godnego polecenia - bardzo proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 30.03.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Zamierzamy budować domek w Sowiej Woli, załatwiamy aktualnie kwity w gminie i startujemy jak tylko znajdziemy ekipę gdyby ktoś miał kogoś godnego polecenia - bardzo proszę o kontakt. Witaj w grupie To super że nas przybywa Ból szukania ekipy dotyczy wszystkich zaczynających budowy Domek, nie powiem, okazały. Gratulacje. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts