Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Sowio Wolska

Liseczek

Recommended Posts

Od kilku dni czekalismy na potwierdzenie mozliwosci zlozenia zamowienia na pustaki keramzytobetonowe leier, bo juz wiadomo ze ceny od maja ida w gore. Mielismy nadzieje, ze jeszcze zdazymy. Niestey :evil: Pani z hurtowni zadzwonila dzis rano, ze Malbork nie przyjmuje juz zamowien po starych cenach :evil: Jestesmy "w plecy" ca. 4.000 :evil:

I trzeba sie juz spieszyc bo nie wiadomo co bedzie dalej.

Bylismy tez dzis w hurtowni w sprawie dachowek.

Braas nie przyjmuje zamowien do czerwca, potem z realizacja ca. 3 m-ce i nie wiadomo jakie ceny. W tej sytuacji decydujemy sie na to co jest dostepne tj. Euronit podwojne S, kolor ceglasty. Cena niby nie tak wysoka ale poniewaz mamy "porąbany" dach 266 m za sam material (dachowki + wszystkie akcesoria + 2 okna dachowe) skasuja nas ca. 20.000. Dekarz wstępnie wycenil robocizne na 15 tys. a stolarz wiezbę na 7,5 tys. Razem za daszek bagatela ponad 40 tys. :cry: :cry:

Jest za to jedna pozytywna wiadomosc z dzisiejszego objazdu: mamy namiary na kolejna ekipe, zobaczymy kto wygra casting :wink:

Pozdr.

• Odpowiedzi 469
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szkoda, że nie zdążyliście przed podwyżką... No właśnie, zmieniły się czasy - dziś spotkaliśmy się z nowymi sąsiadami, spełnionymi już inwestorami i nasłuchaliśmy się opowieści o negocjowaniu cen, kupowaniu w promocji, zupełnie inny świat :evil:

Nasz dach wychodzi nam podobnie, chociaż na razie nie wstawiamy okien połaciowych.

Trzymam kciuki za poszukiwania ekipy :D

A ja już jestem chyba jedną nogą po drugiej stronie denerwowania się o ceny i to jak to jeszcze 2 lata było tanio i temu podobnych tekstów. Mam tego juz na tyle dosyć że już chyba będę to ignorował łącznie z "mądrymi" radam że trzeba było wcześnie zaczynać itp...

Dobre podejscie, będziesz zdrowszy :D Masz racje wkurza :evil: mnie to jak wszyscy mówia: trzeba było wczesniej zaczynać, albo: zaczekajcie rok, dwa , teraz jest najgorszy moment :x A my nie mamy czasu na czekanie :roll: Czekaliśmy juz tyle lat :( Jesteśmu prawie 30 lat po slubie i w końcu chcemy zrealizowac swoje marzenie :D Wiec musi sie udac :p

A propos, kiedzy zaczynasz?

Pozdr.

Dam ;-)

Jadę dzisiaj z majstrem na plac.

A tak w ogóle to mogę mieć albo tańszą ekipe ale logistyka po mojej stronie albo droższa ale materiał sami organizują. Oczywiście po mojej akceptacji ilościowej i cenowej.

Jak ci ktos zostanie wolny daj sygnal, bo my jeszcze nie mamy nikogo zaklepanego. Ten majster z ktorym rozmawialismy jest jakis niezdecydowany. Chyba ma za duzo roboty :cry: i nie bardzo mu na nas zalezy.