ambroma 06.05.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 OK. Odezwij sie na priva lub telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.05.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Podniosę troche bo 3 stron grozi i ktoś pomyśli że sowiowolanie to nic a nic się nie interesują swoim forum A jak tam budowy i inne formy aktywności Waszej się mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 09.05.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Moje formy aktywności na razie ograniczają się szperania po internecie, telefonowania etc. Zbieram róźne informacje, ale im dalej tym większy mętlik w głowie. Nie chcę wytykać palcami, ale niektórzy z tego forum to już się pobudowali i podobno mieszkają I o forum zapomienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.05.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Ja też się słabo udzielam, bo moja budowa idzie tak niemrawo, że nie ma doprawdy czym się chwalić Ambroma, jak zakupy materiałów, udało się coś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 09.05.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 To ja sie pochwalę. - geodeta zamówiony na za tydzień - materiał zarezerwowany (BK i bloczki fundamentowe na całość) Brak tylko potwierdzonej ekipy... Ale dobrze będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gasol 09.05.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 A ja skonczylem fundament:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.05.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 To ja sie pochwalę. - geodeta zamówiony na za tydzień - materiał zarezerwowany (BK i bloczki fundamentowe na całość) Brak tylko potwierdzonej ekipy... Ale dobrze będzie A tak z ciekawości zapytam czy kontaktowałeś się z moim wykonawcą? A jeśli tak to ciekawa jestem jakie zrobił na tobie wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.05.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Gasol, gratulacje z okazji fundamentów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 10.05.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 A tak z ciekawości zapytam czy kontaktowałeś się z moim wykonawcą? A jeśli tak to ciekawa jestem jakie zrobił na tobie wrażenie... A nie kontaktowałem sie. Z kilkoma innymi rozmawiałem. Mam drobny dylemat - czy robic z ekipą trochę droższą ale samowystarczlaną zaopatrzeniowo czy robić za zaopatrzeniowca... Samowystarczalni najpierw dają mi kwote do zaaakceptowania a potem kupują i dowożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 10.05.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 A to zależy czy masz baaaaaaardzo dużo czasu oraz talenty negocjacyjne My na przykład zamawiamy materiały wg listy przygotowanej przez wykonawcę w poleconym przez niego składzie, bo jak sprawdziliśmy rzeczywiście jest u nich trochę taniej. Dzięki temu wykonawca dzwoni do składu i mówi co i kiedy mają mu przywieźć (ale wczoraj to nie zagrało, bo mieli "awarię" transportu ) Poza tym nasz wykonawca zamówił nam bloczki fundamentowie w cenie niedostepnej już na rynku, oraz więźbę tańszą od cen podwarszawskich... Czasami drożej w rzeczywistości może być taniej i.... wygodniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 10.05.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 No właśnie nie mam baaaaardzo dużo czasu. Musze pracować a że pracuje na własnym to musze dbac o Klientów.Mi ci drożsi też załatwiają bloczki po cenach przy których betoniarnie mi nie dawały nawet bez faktury. Więc to wszystko zależy od bardzo wielu elementów na które wpływu dużego nie mamy (a tym bardziej przewidziec co i jak się potoczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 11.05.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ja też się słabo udzielam, bo moja budowa idzie tak niemrawo, że nie ma doprawdy czym się chwalić Ambroma, jak zakupy materiałów, udało się coś??? Mam kupione bloczki keramzytobeton Monolit 25 + działowe + trochę stali na zbrojenia. Mam zamówioną też dachówkę Euronit cementową, podwójnie S. Mam umówionego dekarza. Materiały leżą w hurtowni i czeją na sygnał do startu. Obecnie doogaduję się z ekipą murarzy, ale to ważna decyzja więc ważę wszystkie za i przeciw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 11.05.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 To kiedy wytyczacie dom?Bo ja w najbliższy czwartek mam geodete a w piątek już na miejscu z budowlańcami ustalamy harmonogram co i jak. Pewnie ok. 21-24 maja zamawiam koparkę do zdjęcia humusu i hajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 11.05.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Nasz dom jest już wytyczony. Pisałam już wcześniej że działkę kupiliśmy z tym projektem i wylaną ławą fundamentową. Tak że pewien etap mamy za sobą. Ale jest z tym też kłopot Nie wiadomo tak naprawdę jak ta ława jest zrobiona Mam nadzieję, że zaczniejmy koniec maja / początek czewrca. Oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 11.05.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 No tak Zawsze można odkopać kawałek i zobaczyć co i jak było zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 11.05.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Tak też zrobimy. Małżonek się nawet zgłosił na ochotnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 11.05.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 To kiedy wytyczacie dom? Bo ja w najbliższy czwartek mam geodete a w piątek już na miejscu z budowlańcami ustalamy harmonogram co i jak. Pewnie ok. 21-24 maja zamawiam koparkę do zdjęcia humusu i hajda. No to się będzie w Sowiej działo Oj będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 11.05.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Juz sie dzieje. Dzwoni dzisiaj przed 30min właściciel firmy (z ktora pewnie będę budował) że już jest i czeka na mnie na działce. Troche się zdziwiłem bo co prawda umówiłem się z nim na piatek na 15.00 ale 18 maja czyli za tydzień Oby do roboty tez tak sie palili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 14.05.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Ja też się słabo udzielam, bo moja budowa idzie tak niemrawo, że nie ma doprawdy czym się chwalić Ambroma, jak zakupy materiałów, udało się coś??? Mam kupione bloczki keramzytobeton Monolit 25 + działowe + trochę stali na zbrojenia. Mam zamówioną też dachówkę Euronit cementową, podwójnie S. Mam umówionego dekarza. Materiały leżą w hurtowni i czeją na sygnał do startu. Obecnie doogaduję się z ekipą murarzy, ale to ważna decyzja więc ważę wszystkie za i przeciw... No to super! Ile teraz kosztują te bloczki? Ciekawa jestem czy były jakies ostre podwyżki u Leiera? A czym planujecie ocieplać ścianę? Trzymam kciuki za negocjacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 14.05.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Nie wiem po ile są teraz, ale my płaciliśmy na koniec kwietnia już po kolejnej podwyżce, za bloczek monolit 25 - 12,19, a zwykły 9,11. Zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts