Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa garwolińska

pacific20

Recommended Posts

• Odpowiedzi 508
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po dłuższej przerwie :D , jak miło że grupa tak się rozrosła.

Z materiałem rzeczywiście szaleństwo - na szczęście już większość mam i do na działce, tylko już pewne ubytki sąsiedzi - dzieci podłukły prawie pół palety :wink: dlatego dziełkę już ogrodziliśmy siatką, jak narazie spokój. Zobaczymy na jak długo.

Pozdrawiam

a my wlasnie sprzedalismy mieszkanie. Poszlo w jeden dzien. Ten boom na mieszkania to normalnie szok.

Chcemy dokupic jeszcze jedna dzialke obok naszej. Bo ta ma teraz 930m2 i chcemy jeszcze jedna taka dokupic. W sumie nie wiem czy dobrze robimy pozbywajac sie pieniedzy ale w przyszlosci mogly by byc problemy z dokupieniem tej dzialki.

No i teraz problem sie zrobil wszystkie papiery są na ta starą działkę a dom jednak lepiej umiescic na nowej dzialce wiec nie wiem czy bedzie trzeba to wszystko zmieniac. Z architektem w sobote sie umowilam wiec zobaczymy. Wstepnie przez telefon powiedzial ze to nie bedzie problemu, ale zobaczymy.

Do tego mimo ze mamy dzialke przy ulicy to jednak wjazd musi byc od drogi gminnej. No i sie juz pogodzilismy z tym, problem jednak wynikl gdyz w gminie sie pomylili i nie przepisali tej drogi na gmine, bo cos zapomnieli dodac. Wiec nie wiem jak to bedzie z pozwoleniem na budowe skoro z drogą dojazdową jest niepewna sytuacja.

Moj dom bedzie mial 105m2 uzytkowej + garaz, pomieszczenie gospodarcze oraz garderoba. Jest prosciutki w bryle domu bedzie garaz, dach dwuspadowy i mam cicha nadzieje ze w 200tys sie zmiescimy. W tym licze ubogie wykoneczenie.

a ja musze skonczyc wszystko od razu, bo wiem, ze jak nie teraz to nigdy. Watpie zeby udalo mi sie pozniej uzbierac... No nic pozyjemy zobaczymy.

Podobno ceny na materialy troche spadaja, bo sprzedawcy zaczeli je sprowadzac zza granicy. Tak dzis czytalam na forum gazty. Trzeba byc dobrej mysli:)

Podobno ceny na materialy troche spadaja, bo sprzedawcy zaczeli je sprowadzac zza granicy. Tak dzis czytalam na forum gazty. Trzeba byc dobrej mysli:)

no mam nadzieje. W sumie kiedys to sie musi skonczyc. Ale pesymisci twierdzili ze dopiero jak cena m2 domu bedzie porownywalna z cena m2 mieszkania. Ja jednak uwazam ze to my tak napedzamy wszystko. Przez to ze ludzie budujac sie w przyszlym roku kupuja juz teraz materialy bo boja sie podwyzek.

a ja musze skonczyc wszystko od razu, bo wiem, ze jak nie teraz to nigdy. Watpie zeby udalo mi sie pozniej uzbierac... No nic pozyjemy zobaczymy.

ja też bym chciała od razu wszystko ale nie ma niestyty takiej opcji pod względem finansowo - kredytowym :evil:

Hej TomKa, ja chociaż ostatnio żadko zaglądałam na forum to czuję się jak najbardzei członkiem grupy :) No i już wystartowałam z budową, tzn. w listopadzie ubiegłego roku postawiliśmy fundamenty, materiał na szczęście prawie cały zakupiliśmy w styczniu - przed tym szaleństwem - i teraz czekamy na ekipę która ma pojawić się pod koniec kwietnia i ruszamy z murami, już nie mogę się doczekać :D

Pozdrawiam wszystkich