Irma 11.04.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 a twoj? ile ma miec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 11.04.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 ło jezu własnie policzylam że jeszce chyba większy bo jeszcze też nie skończony a z tego mojego wymyslania wyszlo ze 180m2 aż sie boje co mąż powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.04.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 12.04.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam po dłuższej przerwie , jak miło że grupa tak się rozrosła. Z materiałem rzeczywiście szaleństwo - na szczęście już większość mam i do na działce, tylko już pewne ubytki sąsiedzi - dzieci podłukły prawie pół palety dlatego dziełkę już ogrodziliśmy siatką, jak narazie spokój. Zobaczymy na jak długo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 12.04.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 a my wlasnie sprzedalismy mieszkanie. Poszlo w jeden dzien. Ten boom na mieszkania to normalnie szok. Chcemy dokupic jeszcze jedna dzialke obok naszej. Bo ta ma teraz 930m2 i chcemy jeszcze jedna taka dokupic. W sumie nie wiem czy dobrze robimy pozbywajac sie pieniedzy ale w przyszlosci mogly by byc problemy z dokupieniem tej dzialki. No i teraz problem sie zrobil wszystkie papiery są na ta starą działkę a dom jednak lepiej umiescic na nowej dzialce wiec nie wiem czy bedzie trzeba to wszystko zmieniac. Z architektem w sobote sie umowilam wiec zobaczymy. Wstepnie przez telefon powiedzial ze to nie bedzie problemu, ale zobaczymy. Do tego mimo ze mamy dzialke przy ulicy to jednak wjazd musi byc od drogi gminnej. No i sie juz pogodzilismy z tym, problem jednak wynikl gdyz w gminie sie pomylili i nie przepisali tej drogi na gmine, bo cos zapomnieli dodac. Wiec nie wiem jak to bedzie z pozwoleniem na budowe skoro z drogą dojazdową jest niepewna sytuacja. Moj dom bedzie mial 105m2 uzytkowej + garaz, pomieszczenie gospodarcze oraz garderoba. Jest prosciutki w bryle domu bedzie garaz, dach dwuspadowy i mam cicha nadzieje ze w 200tys sie zmiescimy. W tym licze ubogie wykoneczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 12.04.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 ja tez będe ubogo wykańczać i sukcesywnie. Najpierw sie wprowadzimy tylko na parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.04.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 a ja musze skonczyc wszystko od razu, bo wiem, ze jak nie teraz to nigdy. Watpie zeby udalo mi sie pozniej uzbierac... No nic pozyjemy zobaczymy. Podobno ceny na materialy troche spadaja, bo sprzedawcy zaczeli je sprowadzac zza granicy. Tak dzis czytalam na forum gazty. Trzeba byc dobrej mysli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 12.04.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 no u mnie niestety nie da sie tylko na parter wprowadzic bo 3 sypialnie mamy na gorze a na dole tylko salon wiec trzeba wszystko na raz. Ale to zobaczymy no i raczej bez kredytu sie nie obejdzie. A teraz musze zaczac kupowac materialy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 12.04.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Podobno ceny na materialy troche spadaja, bo sprzedawcy zaczeli je sprowadzac zza granicy. Tak dzis czytalam na forum gazty. Trzeba byc dobrej mysli:) no mam nadzieje. W sumie kiedys to sie musi skonczyc. Ale pesymisci twierdzili ze dopiero jak cena m2 domu bedzie porownywalna z cena m2 mieszkania. Ja jednak uwazam ze to my tak napedzamy wszystko. Przez to ze ludzie budujac sie w przyszlym roku kupuja juz teraz materialy bo boja sie podwyzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 12.04.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 a ja musze skonczyc wszystko od razu, bo wiem, ze jak nie teraz to nigdy. Watpie zeby udalo mi sie pozniej uzbierac... No nic pozyjemy zobaczymy. Podobno ceny na materialy troche spadaja, bo sprzedawcy zaczeli je sprowadzac zza granicy. Tak dzis czytalam na forum gazty. Trzeba byc dobrej mysli:) ja też bym chciała od razu wszystko ale nie ma niestyty takiej opcji pod względem finansowo - kredytowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.04.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 niestety to jest rowniez i moj problem:) Mam tylko nadzieje, ze ceny mieszkan w Krakowie nadal beda szly w gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 12.04.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 narazie jescze rosną ale musisz się spieszyć bo w wawie juz podobno wahania jakies i można sie przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.04.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 to tylko propaganda, fakty sa takie, ze w I kwartale 2007 r. ceny wzrosly nawet wiecej niz w i kw.2006, a to i tak najgorszy okres...co najwyzej ceny stana w miejscu. BArdziej sie martwie o ceny materialow, zeby juz tak nie rosly jak wsciekle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 12.04.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 nom tragedia wczoraj byłam na skladzie i w jednym nic nie ma a cegła kominowa spodziewają sie po 1,60 oszaleli chyba to prawie jak klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 12.04.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam wszystkich właśnie dojrzałem do budowy własnego domu, chociaż śledząc fora nie jestem pewien czy do końca rozumiem co to znaczy i co mnie czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 12.04.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witamy tig1! Irma napisała bo jako projektant wieksza wage przykladam do wnetrz:) Wow, to skarb na naszym forum! Irma możemy w przyszłości liczyć na Twoje porady? To kto z naszej grupy pierwszy rusza z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.04.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Wow, to skarb na naszym forum! Irma możemy w przyszłości liczyć na Twoje porady? To kto z naszej grupy pierwszy rusza z budową? Krajanom nie pomoge? Jasne, ze mozecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 13.04.2007 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 13.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Hej TomKa, ja chociaż ostatnio żadko zaglądałam na forum to czuję się jak najbardzei członkiem grupy No i już wystartowałam z budową, tzn. w listopadzie ubiegłego roku postawiliśmy fundamenty, materiał na szczęście prawie cały zakupiliśmy w styczniu - przed tym szaleństwem - i teraz czekamy na ekipę która ma pojawić się pod koniec kwietnia i ruszamy z murami, już nie mogę się doczekać Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 13.04.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Iwcia ale super to na zime sie wprowadzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts