tig1 04.05.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 gosia888 Ale spiecie bylo w sprawie chudego betonu... miałem podobny problem podczas podpisywania umowy, wykonawca stwierdził że, on nie robi takich rzeczy ze względu na kanalizę i poźniejsze problemy z jej ułożeniem (sam jej nie robi), ale ponieważ kanalizację (nie tylko) zrobię sam, zgodziliśmy się że wyleje mi go w tej cenie, wspomniał też coś że może również posadzki (uczciwy człowiek ...zasadniczo uczciwych ludzi nie brakuje, na ten przykład ...Cytat z "Alternatyw" Bareii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 04.05.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 a ja mam na dzialce 80% lasu:) i w sumie troche bym go przerzedzila, bo sie miejscami zaczyna robic nieladny. ależ Ci zazdroszczę uwielbiam wszelakie drzewa ja sobie las muszę sama posadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 06.05.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 jotpe, gdzie robiłeś adaptację swojego projektu? Jeśli wolisz napisz na priv Adaptacja w Garwolinie u P. Błażejczyka. Tanio (600zł), ale coś za coś. Facet dosyć roztrzepany i mało słowny szczególnie w kwestii oddzwaniania... nigdy tego nie robił. Gdzieś zawieruszył naszą mapkę a potem odnalazł. Ale w sumie poszło nieźle. 2 tygodnie i było pozwolenie na budowę. Sam dostarczył dokumenty do starostwa. W środę będzie już prawomocne. Chciałem przyspieszyć i zebrałem podpisy od sąsiadów że nie będą się odwoływać od pozwolenia. Niestety takie coś nie przeszło bo .... podpisy mogą być podrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 07.05.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 a nasz architekt dzisiaj chce jeszcze uzyskac od nas oswiadczenie i powiedzial ze jutro sklada do starostwa o pozwolenie. Troche sie boje ze sie przyczepią o tą drogę. Jejku tak juz w reku chcialabym miec je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 07.05.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 ale Wam fajnie z tymi drzewkami, u mnie też brak jakichkolwiek, samemu trzeba będzie sadzić i poczekać kilka lat aż podrosną A tak pozatym to fajnie popatrzeć jak moje córeczki biegają po fundamentach i pokazują - "domek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 08.05.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 iwcia zaczęli juz u Ciebie murować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 08.05.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 mam dylemat.W projekcie mam ławy fundamentowe potem bloczki, a murarz chce sam beton wylac. I na poczatku stwierdzilam ze sie nie zgodze bo naczytalam sie na forum ze to duzo gorsze i on to z oszczednosci pracy chce zrobic ale wczoraj rozmawialam z architektem-kierwonikiem budowy i on powiedzial ze wiekszosc ludzi tak robi przynajmniej na tych budowach co on nadzoruje. I teraz sama nie wiem co robic. Wiem ze beton bedzie taniej ale za to gorszy. A wy jak robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 08.05.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 z tego co wiem to bloczki były tańsze ale teraz to nie wiem bo te ceny materiałow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 08.05.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 ale problem tkwi w tym ze murarz nie chce ław robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 08.05.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 ale tańsze były bloczki a nie lawy weylewane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 08.05.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 gosia u mnie też zrobili bez ław i murarz zapewniał ze będzie dobrze, podobno ławy robią na szczególnie trudnych terenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 08.05.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 to iwcia mnie pocieszylas. Ale w koncu uzgodnilam cos z kierownikiem budowy ( a wlasnie jesli ktos szuka architekta i kierownika budowy z siedlec to bardzo polecam) i to co murarz ma mi zrobic to nie ławy ale cos jakby ławy. Tzn zeby fundament tworzyl odwroconą literę T, murarz chcial samą literę I. Wiec trzeba bedzie odkopac troche i zrobic te niby lawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 08.05.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 no to u mnie jest I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 08.05.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 mam dylemat. W projekcie mam ławy fundamentowe potem bloczki, a murarz chce sam beton wylac. I na poczatku stwierdzilam ze sie nie zgodze bo naczytalam sie na forum ze to duzo gorsze i on to z oszczednosci pracy chce zrobic ale wczoraj rozmawialam z architektem-kierwonikiem budowy i on powiedzial ze wiekszosc ludzi tak robi przynajmniej na tych budowach co on nadzoruje. I teraz sama nie wiem co robic. Wiem ze beton bedzie taniej ale za to gorszy. A wy jak robicie? Ja wiem czy to taka oszczędność pracy ? Obie metody mają swoich zwolenników i przeciwników. Fundamenty lane są bardziej pracochłonne w pierwszym etapie za sprawą wykonania szalunku. Potem już idzie szybciej Te z bloczków nie wymagają takich przygotowań za to sam proces ich murowania pochłania trochę czasu. To beton i to beton więc nie ma chyba aż takiej różnicy. Czy lany beton będzie gorszy ???? W końcu otrzymujesz monilityczną, spójną, równą ścianę. Łatwiej taką ocieplać, gruntować itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 08.05.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 jesli ktos szuka architekta i kierownika budowy z siedlec to bardzo polecam Gosiu, mogę prosić o namiary tego pana na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 11.05.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Upiorka zaraz Ci wysylam, przepraszam ze tak pozno ale nie dostawalam w ogole powiadomien o tym ze ktos tu pisal. A ty chcesz zmienic Mallbud? Czy szuklasz kierownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 11.05.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Szukam kierownika, dziękuję bardzo za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 14.05.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 a co tu taka cisza?My zaczynamy kupowac materialy. W sb bylismy w tartaku i facet powiedzial ze w lipcu dopiero. Ale w koncu powiedzial zeby zadzwonic w przyszlym tygodniu. Ja w miedzy czasie podzwonilam do innych tartakow i w przeciagu 2 tygodni ma byc a w jednym od reki chyba bedzie. Teraz maz musi znalezc czas wolny i sie dowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 16.05.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 chyba sama ze sobą będę rozmawiać ale co tam muszę się pochwalićDOSTAŁAM POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!Jejku ale sie ciesze, z drugiej strony jestem zla bo nie mamy materialow. Na gwalt trzeba wszystko zamawiac. Taka jestem podekscytowana ze szok. Z emocji nie moge sie niczym zająć w pracy. Czekaliśmy 8 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia78 16.05.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Gosia, serdeczne gratulacje, teraz już teoretycznie powinno być z górki Z materiałami rzeczywiście nieciekawie, są problemy nawet z cementem, no cóż przeżyjemy jakoś... To szaleństwo musi się wreszcie skończyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts