Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa garwolińska

pacific20

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 508
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie.

Po długich i cięzkich przeprawach z firmą Malbud (NIE POLECAM!!!!! z pełną odpowiedzialnoscią za słowa), po 8 miesiącach od złożenia dyspozycji na "robienie papierologii" odebraliśmy nasze pozwolenie na budowę. Ten wielki dzień nastąpił 29.06.07. Teraz "robi się" projekt przyłącza wodnego a jak pozwolenie sie uprawomocni będzie się projektować przyłącze kablowe. Przy okazji pytanie: czy 600zł za projekt przyłącza wodnego to dużo, mało czy standart?

Jesteśmy po wstępnych rozmowach z murarzem polecanym przez znajomych-oczywiście nie ma mowy żeby zacząć w tym roku :(. Będziemy jeszcze szukać jakiegoś Boba Budowniczego, może akurat coś się trafi?

Przy okazji pytanie: czy 600zł za projekt przyłącza wodnego to dużo, mało czy standart?

Upiorka Ja własnie odebralam taki projekt za 450zł.

Co do firmy malbud to mialam zamiar skorzystac z jej uslug. Cale szczescie ze jednak wybralam kogos innego.

edyta gratuluje!!! No i oczywiscie zazdroszcze.

• 2 weeks później...

witaj UPIORKA..

pewnie ze 600zl to przepłacasz..

ja mam albo za 400zl (ale nie jestem pewna czy wystawia faktury VAT, i nie pracuje w branży) i za 430zl z faktura- my robiliśmy, facet w branży, sprawnie, fachowo,doradza i jest OK-

jeśli chcesz namiary to daj mi znać na priv..to ci odpisze!!

bo nie zaglądam tutaj na wasze forum często.

a w zasadzie też SIEDLCE...

GOSIA>..

prace beda dopiero szly, pod koniec lipca, dzis zgłaszalismy w starostwie rozpoczęcie robot,-..za pare dni (jak Wykoszą żyto z naszej działki) chcemy zrobic podłączenie wody i odrazu ściągamy humus..

ALE szukamy pilnie UŻYWANEGO GARAŻU BLASZAKA-...

MOZE KTOŚ MA DO SPRZEDANIA???

INTERESUJĄ NAS OKOLICE SIEDLEC!!!!

Wiadomość na priva..dzieki

A u mnie załamka :cry:

murarz miał przyjść ponad tydzień temu i jak go nie było tak nie ma - on to składa na deszcze ale ja już się powoli załamuję :evil: :cry:

mówi że jutro już będzie na bank ale juz mu nie wierzę

:cry: boje się że w tym roku nie zdążymy zbudować :evil:

edyta nie martw się. Ja zamierzam rozpocząć budowe w polowie wrzesnia i jestem optymistką wierze ze skoncze. A u ciebie dopiero lipiec jeszcze masz duzo czasu. A z robotnikami to niestety tak jest nabiorą mnostwo pracy a potem są obsuwy.

ANNJA ja tez chcialam juz wode podlaczyc ale mi powiedzieli ze najpierw musze wytyczyc dom zeby wiedzieli gdzie jest kotlownia. A teraz pradem sie musze zająć. W sobote do elelktryka ide.

Gość jotpe
Po kilkutygodniowym okresie milczenia ogłaszam iż budowa rozpoczęła się na dobre :). Wbrew wszystkim gapiom, którzy pewnie podśmiewali się z naszej walki z wodą spływającą na zamokniętą działkę postawiliśmy na swoim. Wczoraj zostały wylane ławy fundamentowe :) :) :) Dzisiaj gdy będę miał czas to wrzucę fotki do swojego dziennika. Liczę, że członkowie naszej małej grupki rzucą okiem :)