TomKa 19.06.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Irma współczuję bardzo! Spóbuj jeszcze popytać u architekta, majstrów, w składzie, urzędach, wszędzie tam gdzie ostatnio byłaś z tymi dokumentami! Może coś jeszcze uzgadniałaś z kimś i tam zostawiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 02.07.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witajcie. Po długich i cięzkich przeprawach z firmą Malbud (NIE POLECAM!!!!! z pełną odpowiedzialnoscią za słowa), po 8 miesiącach od złożenia dyspozycji na "robienie papierologii" odebraliśmy nasze pozwolenie na budowę. Ten wielki dzień nastąpił 29.06.07. Teraz "robi się" projekt przyłącza wodnego a jak pozwolenie sie uprawomocni będzie się projektować przyłącze kablowe. Przy okazji pytanie: czy 600zł za projekt przyłącza wodnego to dużo, mało czy standart? Jesteśmy po wstępnych rozmowach z murarzem polecanym przez znajomych-oczywiście nie ma mowy żeby zacząć w tym roku . Będziemy jeszcze szukać jakiegoś Boba Budowniczego, może akurat coś się trafi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 02.07.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 ojej 8 miesięcy - zgłupieli chyba gratuluje pozwolenia co do kosztów dokumentacji na przyłącze to nie mam pojęcia u mnie w środe ściany fundamentowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 03.07.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Przy okazji pytanie: czy 600zł za projekt przyłącza wodnego to dużo, mało czy standart? Upiorka Ja własnie odebralam taki projekt za 450zł. Co do firmy malbud to mialam zamiar skorzystac z jej uslug. Cale szczescie ze jednak wybralam kogos innego. edyta gratuluje!!! No i oczywiscie zazdroszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.07.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 witaj UPIORKA..pewnie ze 600zl to przepłacasz..ja mam albo za 400zl (ale nie jestem pewna czy wystawia faktury VAT, i nie pracuje w branży) i za 430zl z faktura- my robiliśmy, facet w branży, sprawnie, fachowo,doradza i jest OK-jeśli chcesz namiary to daj mi znać na priv..to ci odpisze!!bo nie zaglądam tutaj na wasze forum często.a w zasadzie też SIEDLCE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 11.07.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 a w zasadzie też SIEDLCE... no wlasnie sporo nam sie zrobilo tych z siedlec. Jak tam wasze postepy idą? U mnie slabo czekam do jesieni i dopiero zacznie sie cos. Tylko niech ta pogoda bedzie ludzka a nie ciagle deszcz i deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.07.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 GOSIA>..prace beda dopiero szly, pod koniec lipca, dzis zgłaszalismy w starostwie rozpoczęcie robot,-..za pare dni (jak Wykoszą żyto z naszej działki) chcemy zrobic podłączenie wody i odrazu ściągamy humus.. ALE szukamy pilnie UŻYWANEGO GARAŻU BLASZAKA-...MOZE KTOŚ MA DO SPRZEDANIA???INTERESUJĄ NAS OKOLICE SIEDLEC!!!!Wiadomość na priva..dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 12.07.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A u mnie załamka murarz miał przyjść ponad tydzień temu i jak go nie było tak nie ma - on to składa na deszcze ale ja już się powoli załamuję mówi że jutro już będzie na bank ale juz mu nie wierzę boje się że w tym roku nie zdążymy zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 12.07.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A u mnie załamka murarz miał przyjść ponad tydzień temu i jak go nie było tak nie ma - on to składa na deszcze ale ja już się powoli załamuję mówi że jutro już będzie na bank ale juz mu nie wierzę boje się że w tym roku nie zdążymy zbudować edyta nie martw się. Ja zamierzam rozpocząć budowe w polowie wrzesnia i jestem optymistką wierze ze skoncze. A u ciebie dopiero lipiec jeszcze masz duzo czasu. A z robotnikami to niestety tak jest nabiorą mnostwo pracy a potem są obsuwy. ANNJA ja tez chcialam juz wode podlaczyc ale mi powiedzieli ze najpierw musze wytyczyc dom zeby wiedzieli gdzie jest kotlownia. A teraz pradem sie musze zająć. W sobote do elelktryka ide. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.07.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Gosia- daj namiary gdzie kupowałaś swoj blaszak???a może ktoś inny da mi namiary na okolice Siedlec???? PILNE...bo trzeba zaraz zamawiac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 12.07.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 ANNJA ja swoj blaszak od kolegi kupilam i to przez przypadek. A tak to nawet nie mam pojecia gdzie go kupic. Nie orientowalam sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 14.07.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 może ktos wiercił studnię - poszukuję sprawdzonej firmy w moim przypadku podłączenie się do wodociągu tymczasem nie opłacalne poczekam aż okolica się zaludni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.07.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam Serdecznie Wszystkich Budujących z Grupy Garwolińskiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 17.07.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 witamy!! A TY gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.07.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Grupa otwocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.07.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Przepraszam nie przedstawiłem się Facet ostro dal mi w kość podobnie jak i pozostałym forumowiczom. W połowie sezonu zostałem z cementem i materialem na placu i szukam wykonawcy. Życzę jak najmniej kontaktów z takimi fachowcami odbierają przyjemność budowania własnego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.07.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 dfe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 17.07.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Czy Pieńkowski miał u Ciebie murować w tym sezonie??? To kolejny dom którego by sie podjoł nie kończąc pozostałych. On ma jeszcze kilka niedokończonych budów nie nie, nie jest tak zle. Tamten moj murarz to po prostu cwaniak a nie oszust. A jakies pieniadze mu dales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.07.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Problem jest w końcu sezonu, wyższych cenach i materiale, który leży na placu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 19.07.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Po kilkutygodniowym okresie milczenia ogłaszam iż budowa rozpoczęła się na dobre . Wbrew wszystkim gapiom, którzy pewnie podśmiewali się z naszej walki z wodą spływającą na zamokniętą działkę postawiliśmy na swoim. Wczoraj zostały wylane ławy fundamentowe :) Dzisiaj gdy będę miał czas to wrzucę fotki do swojego dziennika. Liczę, że członkowie naszej małej grupki rzucą okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts