Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa garwolińska

pacific20

Recommended Posts

• Odpowiedzi 508
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wczoraj złożyłam wniosek! Pani w urzedzie powiedziała,ze będe czekac do 30dni. Ekipa umowiona na 15-20 wrzesnia. Prad niestety prowizorka, wodociag załatwiony, wycinka drzew tez...ech, przebieram nogami z niecierpliwosci

poza tym: Wreszcie sie dowiedzialam jakiej wielkości bede miec chalupe:) 184 po podlogach, 159 uzytkowej. W sam raz, mysle...

wczoraj złożyłam wniosek! Pani w urzedzie powiedziała,ze będe czekac do 30dni. Ekipa umowiona na 15-20 wrzesnia. Prad niestety prowizorka, wodociag załatwiony, wycinka drzew tez...ech, przebieram nogami z niecierpliwosci

poza tym: Wreszcie sie dowiedzialam jakiej wielkości bede miec chalupe:) 184 po podlogach, 159 uzytkowej. W sam raz, mysle...

to widze ze podobnie zaczynamy. A co masz zaplanowany na ten rok??? Tylko fundamenty czy cały dom?

A co do domu to myslalam ze bedziesz miala dużo wieksza.

chce zrobic jak najwiecej, ale to zależy od zimy.dom jest prosty i wykonawca twierdzi, ze w 2 miesiace postawi sciany, nie wiekm ile czasu potrzeba na dach. tez jest prosty, dwuspadowy ledwie 150 m2 + 20 m2 płaskiego nad salonem. powierzchnia domu jest niewielka w stosunku do programu uzytkowego, ale o to mi wlasnie chodziło. Niemniej jednak bedzie prawie 7m2 garderoby i 6,5 m2 łazienki tylko dla nas, pralnia z suszarnia 7m i spizarnia 3,5m2. Jestem zadowolona.

ale projekt indywidualny po znajomosci to droga przez meke, nie wiem czy zdecydowała bym sie na to jeszcze raz. to tak ku przestrodze, mam nadzieje, ze jak domek bedzie zbudowany to zapomne jakie to bylo piekielko:)

A ty juz zaczełas?

No to superowo :lol:

Ja chyba na Was poczekam :( bo mam stan zerowy (po wielu mękach z ekipą - nie mam jej nic do zarzucenia poza niesłownościa i przekładaniem terminów - ale cóż im zrobić :evil: ) a teraz czekam aż laskawie przyjdą ściany stawiać :evil:

Ale mam ambicje zrobić stan surowy :lol: murarze mowią że spox :lol: :lol: :lol:

pozostaje mi tylko im wierzyć :-?

To widze ze jest nas już trzy. Które zamierzają zrobić stan surowy przed zimą. Modlmy się tylko o długą i ciepłą jesien bez przymrozków.

U mnie jeszcze nic nie ma zrobionego czekam na ekipe na fundamenty, mają przyjsc pod koniec sierpnia a ściany w połowie wrzesnia.

Co do dachu chce robic pelne deskowanie, wiec jak nie zdazymy pokryc dachowką to najwyzej papę zostawimy na zime.