Gość jotpe 09.03.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Architekt podpowiedział nam aby zamiast wyjścia balkonowego z łazienki dać okno o takiej samej szerokości. Balustrada na odpowiedniej wysokości zamarkuje fakt, że jest to okno a nie drzwi balkonowe tak więc symetrycznie powinno być OK. Ale jeszcze przemyślę sprawę "suszenia" ciuchów A może brodzik zrobić na balkonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 09.03.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 dzieki dziewczyny za propozycje ale my juz zdecydowalismy sie na mniejszy o taki mi sie podoba http://www.lipinscy.pl/project.xml?offset=18&keys=2&backcmd=Collection http://img132.imageshack.us/img132/9392/p057afrgb5.jpgtylko ze mam za waska dzialke no i znowu te skosy. Zdaje mi sie ze w malych domach sa zawsze skosy, bo jakby ich nie bylo to automatycznie wiekszy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 09.03.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 co do ekipy to ja nie wiem czy jest jeszcze szansa by kogos w tym roku znalezc. Oczywiscie jakichs w miare sensownych. Nie wiem jak to bedzie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 09.03.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 dzieki dziewczyny za propozycje ale my juz zdecydowalismy sie na mniejszy o taki mi sie podoba http://www.lipinscy.pl/project.xml?offset=18&keys=2&backcmd=Collection Bardzo fajny domek i funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 09.03.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Im wiecej szukam tych projektow tym mam wiekszy metlik. Zaczelam szukac z ludzmi kontaktu co wybudowali projekt gl 282 (mad max) ten pierwszy co mowilam. No i pare maili wysłałam. A z tego co na stronach pisali to to że zlikwidowali wcięcie w salonie i podniesli dom o dwa pustaki. Zobaczymy czy mi odpisza. Bardzo jestem ciekawa. I jeszcze bardziej jutrzejszej wizyty u architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 09.03.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 jotpe - fajny projekt, zwlaszca gora mi sie podoba - sypialnia maxymalnie odcieta od dzieciaków:) ale chyba nie robilabym luksferow w garazu, za nowoczesne do tej chałupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 09.03.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Jotpe mi tez sie podoba ten projekt twoj w ogole mysle ze wlasnie jest w podobnym stylu co ten gl 282 tez z tego samego studia. Irma a propo twoich rad strasznie to wzielam do siebie i teraz wszedzie patrze na tą powierzchnię całkowitą itp. I mam pytanie czy nie uważasz że w tym fistaszku tak samo jest marnowanie przestrzeni? Tak jak u mnie. Bo jeśli tak to może wszystkie domy tak mają i nie powinnam się tak tym przejmować co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 09.03.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ale u Jotpe pow. podłog to 130... nie 180 i chyba ma troche wiecej miejsca na poddaszu...Oczywiscie, ze troche zawsze sie marnuje jak budujesz dom z poddaszem uzytkowym, chodzi o kompromis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 09.03.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ale u Jotpe pow. podłog to 130... nie 180 i chyba ma troche wiecej miejsca na poddaszu... jeżeli dobrze rozumiem powierzchnia calkowita to powierzchnia podlog tak? W fistaszku powierzchnia calkowita to 215,55 a uzytkowa 119,80 czyli strata 95,75 z kolei u mnie powirzchnia calkowita to 184,60 a uzytkowa 90.35 czyli strata 94,25 czyli wychodzi praktycznie to samo. a z wieksza iloscia na poddaszu to zgadzam sie ale uwazam ze nie ma sensu zwiekszac powierzchnie tylko dlatego ze mozna, trzeba tez liczyc ze pozniej ogrzewanie bedzie jednak troche drozsze. Moze to minimalna roznica ale zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 10.03.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 byłam rano u architektow i jestem rozczarowana. Po pierwsze nie bylo tego architekta co bylismy umowieni tylko jego student ale w sumie dowiedzielismy sie jednej rzeczy ta kotlownia jest za mala jak na palenie weglem, a tak mamy zamiar. Musielismy znalezc cos z wieksza kotlownia no i sie zdecydowalismy na razie nie ostatecznie ale rozwazamy iskierkę ze studia HB http://www.domfort.pl/?p=szczegoly&id=152 Jest wieksza niz chcielismy i mniej sie podoba mi z zewnatrz ale za to w srodku jest bardziej funkcjonalna. Aha i mam pytanie czy do pradu potrzebna jest mapka robiona przez geodete czy taka normalna? I drugie pytanie czy mapka robiona przez geodete ma jakis termin waznosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 12.03.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Architekt adaptujący projekt stwierdza czy mapa jest aktualna - nie ma ona żadnego ternminu ważności (tylko bez przesady nie może być 10 letnia) Do przyłącza elektroenergetycznego chyba nie musi byc mapa do celów projektowych może być aktualna mapa zasadnicza ale przecież do budowy domu trzeba mapę do celów projektowych zatem i tak ją zrobisz więc po co jescze kupowac zasadniczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 12.03.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 zasadniczą dają mi za darmo, znaczy już dali. I do elektrowni w tym tygodniu juz meza wysle, a projektową muszą mi zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 12.03.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Oj z tymi mapami to mi się wydaje, że muszą być to właśnie mapy do celów projektowych (dlatego robi się je w kilku egzemplarzach). Ja co prawda mam działkę uzbrojoną ale i tak musiałem udać się do energetyki, komunalnej i gazowni celem pobrania odpowiednich zaświadczeń o istnieniu warunków i wszędzie tam pobierali właśnie mapki do celów projektowych (wystarczą kserówki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 12.03.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 zobaczymy jak z tymi mapkami. Dzwoniłam do geodety i on powiedział że około 3 tygodnie to będzie robił i to będzie koszt około 500zł. A jak mu powiedziałam że sąsiadka też chce taką mapkę to zszedł na 350-400zł wiec jestem zadowolona. A z elektrownią to zobaczymy co męzowi powiedzą. Ile określiliscie na wniosku kilowatów i roczne zużycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.03.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 w garwolinie mapka 400zl, a kilowatow nie pamietam, bo wypelnial architekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 13.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ja płacilam 550 ale miałam bardzo duży zasięg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek1719501771 13.03.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Szukam solidnych i tanich studniarzy z okolic garwolina i tanich ) Może ktoś poratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jotpe 15.03.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 No dzisiaj kolejny krok.... będę miał wycenę budowy swojego domku. Ciekawe czy moja szczęka uderzy o podłogę. Nie wiem czy to podejrzane, że ekipa znalazła dla mnie termin na czerwiec 2007 ??? Niby szef ma na "stanie" trzy ekipy i oglądając to co budowali oraz przeprowadziwszy mały wywiad środowiskowy nie mam większych sprzeciwów ani negatywnych odczuć. Zobaczymy ile krzykną. Napiszcie może o swoich wycenach bo nawet nie wiadomo na jakiej wysokości oscylują ceny w naszym rejonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 15.03.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 bede cos wiedziec w okolicy wielkiej nocy to napisze:) edytkazet moze Ty puscisz farbe na temat kasy, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 15.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 w zeszłym roku za wymurowanie średniego domku (okolo 150m2 pow. uzytkowej) krzyczeli 15000 zł a co będzie w tym roku to chyba nikt nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts